Şimdi Ara

Gecekuşu tarifesi Kota Problemi AKK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adil kullanım kotamın %80 e ulaştığını bildiren bir sms le durumdan haberdar oldum Şimdi durum Şöyle;
    gecekuşu tarifesinde olmam sebebiyle Saat 00:00 ile 06:00 saatleri arasında Adil kullanım kotasına takılmamam gerekiyor.
    Gel gelelim işin aslı oyle değil superonline destek bölümüne yaptığım şikayeti olduğu gibi aşağıya aktarıyorum

    "Merhaba, Gecekuşu tarifesinde olmama rağmen 17.07.2014 tarihi itibari ile detaylı kota incelemesi yaptığımda bazı günler saat 00:00 dan sonra bile kota işlemine tabi tutulduğum anlaşılmaktadır. Örnekle;
    12.07.2014 23:13:03 - 13.07.2014 00:59:18 341.50 Mb; tarihinde kota kaydının 13.07.2014 00:00:00 saatinde kesilmesi gerekirken 00:59:18 zaman dilimine kadar kayıt yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu konuda fatura başlangıç tarihimden itibaren gerekli incelemenin yapılarak tarafıma bilgi verilmesini talep ederim."

    bu şekilde henüz 2 hafta olmasına rağmen neredeyse 100gb kotayı doldurmuşum :D Gece kuşu tarifesinde olanlar bir kontrol ederse sevinirim







  • Merhaba bende gecekuşundayım aynı şeyler banada oluyor ama 12den sonra kayıta giren downloadlar kotaya yansısa da hızı düşürmüyorlar en azından ben de öyle yani 120 gb oluyor ama hız düşmüyor.Eğer istersen excel formatında kullanım detayından da takip edebilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Download'a 12'den önce başlıyorsan tamamını kotaya sayar. 12'yi geçtiği an durma olayı yok. Download'a bastığın an , download'u yaptığın zaman olarak kayda alınıyor.Bitiş süresine veya 12'den sonra inen boyut gibi detayları hesaba katan bir sistem yok. 23:59'da 50 gb'lık bir dosya indirmeye başladığını farz et hepsini kotadan sayar. Download işlemine 00:01'de başlarsan kotaya sayma sorunu yaşamassın. Abimde gece kuşu var devamlı kota kontrolü yapıyoruz 00:01 - 05:59 aralığında başlattığımız download'ların miktarı sistemde daima 0 olarak görülüyor. He şimdi "böyle saçmalık mı olur" diyebilirsin ama bence kota kadar saçma değil Asıl saçmalık kotalı internet zorunluluğu. Keşke bilinçli,toplu hareket edebilen bir halk olsaydıkta yüzbinlerce kişi internetini iptal ettirerek kotanın kaldırılmasına karşı bir mücadele verebilsek. Elde ne varsa o, yapacak bir şey yok. Gece kuşunda hiç değilse kotasız 6 saatin var minimum 5 - 6 mb/sn ile 6 saatte 100 gb civarı download yapma imkanına sahipsin tabi torrent ile. Bİrde zamanlama ayarı koy gece 00:01'de başaltır sabah 5:59'da keser. Torrent açık kalsa bile dowload-upload yapmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 21 Temmuz 2014; 18:55:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Download'a 12'den önce başlıyorsan tamamını kotaya sayar. 12'yi geçtiği an durma olayı yok. Download'a bastığın an , download'u yaptığın zaman olarak kayda alınıyor.Bitiş süresine veya 12'den sonra inen boyut gibi detayları hesaba katan bir sistem yok. 23:59'da 50 gb'lık bir dosya indirmeye başladığını farz et hepsini kotadan sayar. Download işlemine 00:01'de başlarsan kotaya sayma sorunu yaşamassın. Abimde gece kuşu var devamlı kota kontrolü yapıyoruz 00:01 - 05:59 aralığında başlattığımız download'ların miktarı sistemde daima 0 olarak görülüyor. He şimdi "böyle saçmalık mı olur" diyebilirsin ama bence kota kadar saçma değil Asıl saçmalık kotalı internet zorunluluğu. Keşke bilinçli,toplu hareket edebilen bir halk olsaydıkta yüzbinlerce kişi internetini iptal ettirerek kotanın kaldırılmasına karşı bir mücadele verebilsek. Elde ne varsa o, yapacak bir şey yok. Gece kuşunda hiç değilse kotasız 6 saatin var minimum 5 - 6 mb/sn ile 6 saatte 100 gb civarı download yapma imkanına sahipsin tabi torrent ile. Bİrde zamanlama ayarı koy gece 00:01'de başaltır sabah 5:59'da keser. Torrent açık kalsa bile dowload-upload yapmaz.

    bu aya kadar sistem kota hesabını hep gece 00:00 da otomatik olarak keserdi zaten doğrusuda budur. Excel kayıtlarından da anlaşılıyor.
    ""23:59'da 50 gb'lık bir dosya indirmeye başladığını farz et hepsini kotadan sayar"" demişsin böyle birşey yok bu mantıkla yaklaşacak olursak gece 12 den önce açtığın bilgisayar sırf açık diye 00:00-06:00 gece kuşu tarifesinden yararlanamayacaktır.




  • Bilgisayarı açmak ile download'a başladığın zamanın baz alınıyor oluşu aynı mantık demek Neyse sana kolay gelsin.
  • eğer 00:00 ile 06:00 aralığı arasında AKK'na takılmayacaksam superonlinın tuttuğu kayıt saat 00:00 geçemez orda kesmesi lazım yok süreyi uzatıp 00:59 yapıyor ise benim hergün 1 saatlik süremi çalıyor demektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yus01

    eğer 00:00 ile 06:00 aralığı arasında AKK'na takılmayacaksam superonlinın tuttuğu kayıt saat 00:00 geçemez orda kesmesi lazım yok süreyi uzatıp 00:59 yapıyor ise benim hergün 1 saatlik süremi çalıyor demektir..

    Vallaha ben tam 3 ay uğraştım gece kusuna gece yaptigim herşey yansidi oldugu gibi adamlar bir turlu kabul etmiyor, sabah pc yi acmadim 12 ye kadar gece 12 den sonra 38 gb dowland yaptim yansidi gunduz yapmissiniz diyorlar en sonunda pes ettim 50 mbit 250 akn li tarifeye geçtim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yus01 Y kullanıcısına yanıt
    Bence bu da işin çakallığı zaten. 12 de download' ı açıp, saat sabahın körüne saat kurup uyanıp bilgisayarı kapatmayla kim uğraşır.
  • waywedie W kullanıcısına yanıt
    bilgisayari istenilen saatte otomatik kapatacak programlar mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

    bilgisayari istenilen saatte otomatik kapatacak programlar mevcut

    Modem acip kapatmak lazim. Download baslasmasi ile ilgisi yok, download dediginiz olay akan tek bir data degil, milyonlarca ufak paket..

    Superonline 12 saat aralikla data alisveris miktarini hesapliyor, saat basi yapmalari lazim (uydunet gibi) ama malesef henuz yapmiyorlar..

    12 saat yerine "hesabini" istedigin saatte "acip" "kapatmak" icin modemini o saatlerde acip kapatman lazim.
  • openwrt kullandığım için rooterı hergece 00:05'de otomatik reboot yapması için programladım bakalım gelecek ay işler nasıl olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofearl

    quote:

    Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

    bilgisayari istenilen saatte otomatik kapatacak programlar mevcut

    Modem acip kapatmak lazim. Download baslasmasi ile ilgisi yok, download dediginiz olay akan tek bir data degil, milyonlarca ufak paket..

    Superonline 12 saat aralikla data alisveris miktarini hesapliyor, saat basi yapmalari lazim (uydunet gibi) ama malesef henuz yapmiyorlar..

    12 saat yerine "hesabini" istedigin saatte "acip" "kapatmak" icin modemini o saatlerde acip kapatman lazim.

    Valla ben aylardır kullanıyorum şükür şu ana kadar problem yaşamadım. Superonline dediğiniz gibi 12 saatte bir miktar hesaplamıyor. Saatte bir veriyi hesaplıyor. Gece 12' yi geçtiğinde anında sıfırlıyor kotayı. Saat 1-6 arası miktarlar sıfır geçiyor. Torrentte zamanlama var. Ayarlıyorum gece 12 ye o zaman downloadlar başlıyor, sabah ta 6 da otomatik durduruyor. Ayrıca nolur nolmaz diye pc yi kapama programı var onu da ayarlıyorum. 3-4 aydır bu şekilde sorun yaşamadım. Download falan da devretmedi gece 12 ye. 23:30 da başlanan download gece 12 olduğu ana kadar olan veriyi yazıyor, sonraki saatler yazmıyor kotaya. Sıfır geçiyor otomatik. Arkadaşın dediği gibi mesela 23:50 de 10 GB veri indiriyoruz. Bu veri bitene kadar atıyorum 00:30 da bitti hepsi gece 12 öncesi veri miktarına yansımıyor. Yani problem yaşasam ben yaşardım heralde bazen 50-60 GB lık veri atıyorum bu şekilde. Problem yaşayan arkadaşta 23-00 arasında yapılan download yansımıştır o saate.

    Benim kullanım detayını attım bakın isterseniz.

    http://www.dosya.tc/server33/5Q0mpH/kullanim_detay1406117425158.xls.html




  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, benim webislem'de kotalar 12 saatte bir, gece kusu farkli yapiyorlarsa ne guzel.
  • SUPERONLİNE'DAN GELEN YORUMA ACIK BİR YANIT

    Turkcell Superonline Yetkilisi
    Değerli müşterimiz tarafımıza iletmiş olduğunuz şikayetiniz yanıtlanmış ve çözüme ulaştırılmıştır.
    Müşteri 30.07.2014
    Konu ile ilgili, tarafıma iletilmiş herhangi bir yanıt bulunmamaktadır.
  • Sistemde yenilik mi yaptilar bilmiyorum ama benim hesaplamalar gece 11:40 gibi olmaya basladi, eskiden hergun gece 3 gibi kota hesapliyordu..

    Buralari okuyup yapiyorlarsa helal
  • Peki akk yi geçersek normal saatler içinde gece kuşu saatinde (00.00-06.00) saatleri arasında akk yine aktif oluyormu yani akk yi geçsek bile o saatlerde 50 mbit mi oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YunusPhp

    Peki akk yi geçersek normal saatler içinde gece kuşu saatinde (00.00-06.00) saatleri arasında akk yine aktif oluyormu yani akk yi geçsek bile o saatlerde 50 mbit mi oluyor?

    yok akk yi geçersen gecede gündüzde 3 mbit e düşersin. 100 gb akk si olduğu için, dikkatli takip edildikten sonra yeterli oluyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 2 Ağustos 2014; 11:38:01 >
  • Merhaba. Aynı sorun bende de var. Neredeyse bir yıldır gece kuşuna üyeyim ve ilk kez bu ay başıma kota aşma sorunu geldi. Arkadaşların bahsettiği gibi downloadı devam ettirme ya da modemi açıp kapama gibi bir şey daha önce hiç yapmamıştım. Ama son iki gündür 0-6 arası kullanımlarım da akk'ye dahil edilmiş ve bugün hızım düşürüldü. Online işlem merkezinde ayrıntılı kullanım excelinde de bahsettiğim gibi görünüyor. Telefonda da derdimi anlatamadım, illa gündüz yaptığınız kullanımdır, 12 saatte bir güncellendiği için vs deyip geçiştirdiler. Var mı ki bir çözüm yolu nereye başvursak?
  • virsung kullanıcısına yanıt
    Ben online işlem merkezindeki destek bölümüne problemi ilettim, birkaçgün sonra "Değerli müşterimiz tarafımıza iletmiş olduğunuz şikayetiniz yanıtlanmış ve çözüme ulaştırılmıştır." diye bir yanıt aldım. verdikleri cevap tamamiyle yalan. Problem halen devam ediyor bende çareyi hergece modemi resetlemekte buldum.
  • modem/rootera reset attırmak için;
    1-Modeme telnet ile bağlanıp restart attırmaya yarayan bat dosyası oluşturup bilgisayarda istediğiniz saate zamanlayıp rotterınıza reset attırabilirsiniz.
    2-Aşağıda yazdığım komutta belki işinize yarayabilir (lan1 ağ bağlantınızın ismi "Yerel Ağ Bağlantısı") Not:denemedim,işe yararmı bilmiyorum-
    wmic path win32_networkadapter where NetConnectionID="lan1" call disable
    timeout 8
    wmic path win32_networkadapter where NetConnectionID="lan1" call enable
    3- Jdownloader kullanıyorsanız modem reconnect scripti kullanabilirsiniz.
    4- Hiç anlamam bunlarla da uğraşamam arkadaş diyorsanız ZAMAN AYARLI PRİZ en güzeli ): Harbi güzel fikirmiş :)
    Aklıma gelenler bunlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yus01 -- 9 Ağustos 2014; 12:44:14 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.