Şimdi Ara

Fren Diski ve Balatası Seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2011 model Skoda Superb 1.4 TSI. Frenlemede metalin metale sürtmesi gibi ses mevcuttu. Serviste diskin ve balatanın traşlanması yoluyla bir süre sorun çözülmüştü, ancak şimdi yine ses sorunu mevcut.

    Bu konuda ilk tercihim servise gidip, eğer güvenlik açısından da sorun oluşturmayacaksa disk ve balataları bir miktar daha traşlatmak. Ancak aksi durumda tüm disk ve balataları değiştireceğim.

    Kendimce yaptığım araştırmalarda 3. parti ürünler olarak Feredo, Zimmermann, EBC, Brembo gibi markaların diskleri; EBC, Brembo, Ate vs. markaların tercih edildiğini gördüm. Ancak bunların büyük çoğunluğu performans araçları için sanırım ve gereksiz.

    Disk ve balata değişimiyle hem kesinlikle sessiz bir fren ve daha iyi fren performansına ulaşmayı amaçlıyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla 3. parti ürünlerde, özellikle de performans ürünlerinde ses ve titreşim gibi şikayetler var. Bunlarla uğraşmayı hiç istemiyorum.

    Sonuç olarak; gidip temiz temiz yetkili serviste orijinal disk ve balata mı taktırayım, yoksa başka marka mı tavsiye edeyim. Başka marka ise hangi disk ve balatayı tercih edeyim?







  • brembo yüksek performanslı araçlar için ancak sonuçta fren tertibatı her araç için gerekli birşey eğer imkanınız varsa neden fren mesafesini daha aza düşürmeyesiniz hava kanallı diskleri tercih ediliyor brembonun
  • brembonun normal kullanım için ürettiği ürünler var onların diğerlerinden pek farkı yok performans için değil
  • trw , ate yada ferodo seçebilirsiniz balataları. disk olarakta yine trw ve ate olabilir. zimmerman ve ebc biraz pahalı ama aracınıza uyan varsa tercih edilebilir. Bir zararı olmaz aksine yeri geldiği zaman avantaj sağlayabilir.
  • Yarın servise gideceğim. Servise gittikten sonra da durumu değerlendireceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enoktakenokta

    Yarın servise gideceğim. Servise gittikten sonra da durumu değerlendireceğim.

    Son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v


    quote:

    Orijinalden alıntı: enoktakenokta

    Yarın servise gideceğim. Servise gittikten sonra da durumu değerlendireceğim.

    Son durum nedir?

    Yoğunluktan foruma giremedim birkaç gündür...

    Cumartesi servise gittim, sadece arka balataların değişmesinin yeterli olacağı, disklerin iyi durumda olduğu söylendi. Bu arada diskler traşlanmamış geçen gidişimde, ben yanlış anlamışım. Arka balatalar değişti veşu an ses sorunu kalmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.