Şimdi Ara

Hakemler ve Hakemlik serüveni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
5.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar baktım ama forumda hakemlik adına güncel bir bölüm bulamadım bir entry vardı o da 3-4 yıl önce açılmış ve aktif durumda değil. Hakemlikte 3-4 sene önemli bir süre sürekli durumlar, hakem olma şartları ve gereklilikleri değişiyor o yüzden güncel bir bölüm olsun istedim. Burada mümkün olduğunca sizin merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağım aramızda varsa hakem hocalarım onlarda kendilerini tanıtırsa daha başarılı ve sorulara cevap verebilen bir bölüm oluşturmuş oluruz.

    Ben 1 senelik HİF hakemiyim. İstanbul Bölgesinde Hakemlik yapıyorum



  • Nedense çok ilgi görmedi bu bölüm, 2-3 kişinin haricinde yazan olmadı.
    Geçen 6 ayda klasman atladım ve il hakemi olmuş oldum.

    Maaşları yazıyım belki insanların biraz iştahı açılır :)

    Orta hakemler
    Süper lig 5.750
    ptt 1.liG 1600
    2.lig 1400
    3.lig 600
    BAL 130
    SAL/1.AL/2.AL 65
    U11-U19 60

    Yan Hakemler

    Süper lig 2750
    ptt 1.liG 850
    2.lig 800
    3.lig 430
    BAL 75
    SAL/1.AL/2.AL 40
    U15-U19 35

    Ücretler maç başı ücretler olup harcırahlar dahil değildir. İkamet ettiğin yere göre uzaklığına bakılarak ilaveten harcırahlar verilmektedir
  • dostum peki sertifika başvurusu yaptım da ben, sertifikayı aldıktan sonraki aşamaları merak ediyorum ben. Mülakatlar nasıl, zor mu? Ve de mülakatı geçtik diyelim, bizi ne kadar zamanda maça çağırırlar ve devamı sırayla anlatbilir misin mümkünse :) İstanbl bu arada
  • Il hakemiyim. Sorularo pm olarak atin. Yardimci olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle başvurun hayırlı olsun, Mülakatlar çok zor değil ilk başlarda onlarda yardımcı oluyorlar yok yıkıcı değil yapıcı oluyorlar 2400 metre 12 dakikada koşturuluyor, daha sonra il hakem kurulu binasında bir yazılı sınava giriliyor bunların ardından başarılı olursanız sizden evraklarınızı istiyorlar ve onları teslim ettikten sonra maç almaya başlıyorsunuz. Siz şu an sertifikaya başvurduysanız tahmini olarak maç alma süreniz 2015-2016 sezonu başlangıcını bulur. Bu arada İstanbul il hakem kurulu (ihk) aday hakemler için sertifikadan ayrı olarak kurs açma kararı almışlardır. Dilersenizwww.istanbulihk.com sitesinden aday hakem kursu bölümüne girerek detaylı bilgileri alıp bu başvuruyu da yapabilirsiniz, sertifikaya başvurmuşsunuz buna da başvurursanız müsabakalarda görev alma süreniz daha hızlanır. Yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa seve sevet sorularınızı cevaplayabilirim.




  • Arkadaşlar tekrar merhaba hakemlikle ilgilenen soru sormak isteyen varsa ben aktif bir şekilde devam ediyorum, yardımcı olabilir sorularınızı cevaplayabilirim
  • andazol kullanıcısına yanıt
    nasıl hakem oluyoruz hocam 20 yaş geç mi bu iş için kurs falan açılıyo diyolar istanbul için ne zaman açılır bu kurslar bilginiz var mı ?
  • 20 yaş hakemliğe başlamak için çok ideal ve uygun bir yaş. İlerlemek için önünüzde çok uzun bir zaman diliminiz var. Yakın bir zaman içeriside istanbulda aday hakem kursu açılabilir. Bununla ilgili ve istanbuldaki hakemlikle ilgili diğer şeyleri takip etmek için

    www.ihk.istanbul
    http://www.tffhgdistanbul.org.tr
    Sayfalarını ve
    https://www.facebook.com/TffhgdIstanbulSubesi facebook sayfasını takip edebilirsiniz.




  • andazol kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de anadolu üniversitesi üzerinden e-sertifika alarakta mı ne oluyomuş galiba ama program biraz uzun sürüyormuş 4 ay falan hangisinden başvurmayı önerirsiniz direk kurs bekleyerek mi e-sertifika yoluyla mı ? kursa giderek hakem olduğunuzda illede sonraki dönemler için sertifika alma zorunluluğu var mıdır ?
  • Zevalimsi Z kullanıcısına yanıt
    Sertifika zorunluluğu kalktı, ayrıca sertifika için 200 liralık bir ücret ödemek gerekiyor. Kursa katılırsanı bunlara gerek kalmaz benim tavsiyem kursa katılmanız yönünde kurs açılana kadar beklemeniz lazım, dediğim gibi yakın bir zamanda kurs açılacağını düşünüyorum
  • andazol kullanıcısına yanıt
    Hocam hâlâ devam ediyor musunuz? Hangi klasmandasınız?
  • Devam ediyorum, il hakemiyim hala
  • andazol kullanıcısına yanıt
    2018 yılı itibariyle güncel hakem maç başı ücretleri

    Orta hakemler
    Süper lig 10000
    ptt 1.liG 3300
    2.lig 1865
    3.lig 800
    BAL 240
    SAL/1.AL/2.AL 90
    U11-U19 80

    Yardımcı Hakemler

    Süper lig 4400
    ptt 1.liG 1815
    2.lig 1065
    3.lig 575
    BAL 140
    SAL/1.AL/2.AL 55
    U15-U19 50

    Ayrıca profesyonel hakemliğin başlamasıyla birlikte süper lig düzeyindeki hakemler aylık 10-20 bin lira arası sabit maaş, yardımcı hakemler 4-9 bin lira arası sabit maaş almaktadır.


    Sorularınızı bekliyorum
  • andazol kullanıcısına yanıt
    Başlamak için yaş sınırı var mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kakà kullanıcısına yanıt
    Evet 26 yaşından küçük 16 yaşından büyük olmak şartı var.
  • Hocam ben geçen gün şöyle bir şey kafamda kurguladım.



    Şimdi a ve b takımları olsun.a1 oyuncusu b1 oyuncusunu çalım atarak b1 oyuncusu aut çizgisi dışına çıksın yine btakımının kalecisi yine kale(aut) çizgisi üstünde olsun.a1 topun ilerisinde bulunan a2 oyuncusuna pası attı bu pozisyon ofsayt olurmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andazol kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda ki sorumu yanıtlarmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gencer315 kullanıcısına yanıt
    futbol Oyun kuralları kitabı sizin sorunuza tam olarak şöyle cevap veriyor.


    "Hakemin izni olmadan oyun alanını terk eden savunma oyuncusu, ofsayt takibi açısından, oyunun bir sonraki durduğu ana ya da savunma yapan takım topu kendi ceza alanı dışında orta saha çizgisine doğru oynayana kadar, kendi kale çizgisi ya da taç çizgisi üzerinde kabul edilecektir."

    Burada hakemin izni olmadan oyun alanını terk etmenin içerisine sizin bahsettiğiniz oyunun bir parçası olarak bir anlık oyun alanı dışında bulunmak da dahil oluyor.

    Ancak oyuncu oyun alanı dışında kaldıktan sonra top ileriye doğru oynanır ve ceza sahasının ilerisine atılırsabu oyuncu artık oyun dışı bir oyuncu gibi düşünülüp ofsayt takibi için oyun alanında olan sondan 2. savunma oyuncusu hiza alınır.

    Sorunuz için teşekkür ederim.

    Bu tarz sorular gelirse güzel soru cevap şeklinde bir platform yapabiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • andazol kullanıcısına yanıt
    Cevapladığınız için ben teşekkür ederim.lakin anlattığınız durum karışık oldu şimdi anlamadığım benim soruma göre ofsayt olurmu olmazmı? ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim merak ettiğim hakemler günlük hayatlarında nasıl muamele görüyorlar? Sonuçta herkes nefret ediyor hakemlerden seven hiç yok. Hakem olmayı düşünmüştüm ben futbolcu olamadık bari onu olalım diye düşündüm ama statta anneme falan küfür etseler dayanamazdım herhalde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.