Şimdi Ara

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu mesajdaki bölüm tanıtımları GYTE öğrencileri tarafından IEEE Turkiye Kardeş Kollar projesi olan bir tercih websitesi için yazılmıstır. Tercih yapacak arkadaslara bir nebze olsun yol göstereceğini umuyorum, umarım faydalı olur.

    Benzer şeyler de yazıyor olabilir fakat birbirinden habersiz şekilde yazılmış yazılardır , yazı oldukça uzun gibi şimdiden kusura bakmayın.

    Onun dışında üniversite hakkında detaylı bilgilere ulaşacağınız linkler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_93987845/tm.htm [Güncel bilgisayar mühendisliği ağırlıklı bilgiler]
    http://forum.donanimhaber.com/m_63530536/f_//tm.htm#63530536 [ Yurt ve genel bilgiler]
    http://forum.donanimhaber.com/m_42085974/f_//tm.htm#42085974 [Kazananlar başlığı]




    Bilgisayar Mühendisliği : 2011 - *

    Projelerden örnekler




    Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan, ülkemizdeki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisidir. Kocaeli ve İstanbul il sınırında bulunan geniş ve ana kampüs olan Çayırova Yerleşkesi ve Muallimköyde deniz manzaralı ve Gebze KYK'ya yakın bir mesafede bulunan Muallimköy Yerleşkesinden oluşur. GYTE az bilinmesine rağmen akademik makale ve kişi başına düşen öğretim sayısı için yapılan "En iyi üniversiteler" sıralamalarında günümüzde ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe ,İTÜ gibi prestijli üniversiteler ile yarışmaktadır. Türkiyede sadece iki adet bulunan nanoteknoloji laboratuvarlarından birisine sahiptir.

    1994 yılından bu yana Gebze'de 2 Enstitü ve 4 fakültesinde çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Malzeme Bilimi, Elektronik ve Bilgisayar Mühendislikleri ile Matematik ve Fizik bölümlerinde lisans eğitimine başlamış olup 2005 yılında ise ilk lisans mezunlarını vermiştir.

    Ulaşım olarak 2015 yılı ortalarında bitirilmesi ve Marmaray hattına bağlanması planlanan banliyö seferleri Çayırova Yerleşkesi ile İstanbul'a ulaşımı oldukça kolaylaştıracak. Bunun yanında üniversiteye güzergahı bulunan KM10 - 17B ve ekstra ulaşım için durakları yürüme mesafesinde bulunan 500T - 130Ş gibi İETT otobüsleri ile de sağlanabilir. Çayırova Yerleşkesi E-5 üzerinde Anadolu Hastanesi'nin yanında konumlanır.

    Üniversitede Sosyal Yaşam

    Okulda birçok sayıda öğrenci kulübü bulunup öğrencilerin kendilerini her konuda geliştirmesine olanak sağlıyor. Okulumuzda bulunan ve kendi içlerinde son derece başarılı olan başlıca öğrenci kulüplerinden GYTE IEEE Öğrenci Kolları, Türkçe Topluluğu, Kürek Takımı, Dans Grubu, Güneş Arabası Ekibi, Mimarlık Tasarım Grubu , Müzik Grubu ve taraftar gruplarıyla öğrenciler hem sosyal becerilerini geliştirirken hem de yoğun sınav dönemlerinde kendilerine çeşitli aktiviteler, konserler ve etkinlikler bulabiliyorlar. Başka bir açıdan değerlendirdiğimiz zaman sosyallik öğrencinin kendi girişimleri sonucu belli bir aşamaya gelip tatmin edici bir hâl almaktadır

    Üniversitenin Eğitim Kalitesi


    Bilgisayar Mühendisliği bölümünde derslerin çoğuna doçentler ve profesörler girdiği için haliyle biraz lisans öğrencisini zorlayıcı nitelikte ama bölüm derslerinin kaliteli olduğu söylenebilir. Genel programlama ve algoritma bilgisinin haftada bir veya iki haftada bir verilen ödevlerle öğrencilere aşılanması çok sağlıklı bakılmasa da öğretici nitelikte olduğu aşikâr. Asistanların her üniversitede olduğu gibi burda da anlayışsız oldukları öğrenciler arasında şikayet edilen bir konu. Bilgisayar Mühendisliği bağlı dersleri ve ağır ödevleri yüzünden üniversitenin en zor bölümü olarak lanse edilir.

    Bilgisayar Mühendisliği Nedir?

    Bilgisayar Mühendisliği genel mühendisliğin ihtiyaca göre ürün yetiştirme misyonunu da kendine katarak teknoloji dünyası ve yazılım piyasasını içerisinde barındıran geniş bir mühendislik dalıdır. Donanım ve yazılım olarak iki farklı anadalda insanların kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Mobil yazılımlarından tutunda giyilebilir teknolojilere kadar pazarda geniş bir iş alanı bulunan bir meslek dalı olup geleceğin 10 mesleği arasında sağlık sektöründen sonra her zaman yerini korumaktadır.

    Bölüm derslerinden bahsetmek gerekirse C Programlama, C++, Sistem Programlama, Veri Yapıları ile öğretilen Java ile yazılım piyasasında yer edinmek GYTE öğrencileri için çok da zor olmuyor.Derslerin içerikleri ve geniş kapsamlı bilgilerine bölüme ait internet sitesinde rahatça erişebilirsiniz.

    Üniversitede ayrıca çeşitli Erasmus ve Farabi programları bulunmaktadır, diğer üniversitelere nazaran daha kolay buprogramlara katılabilir. Belirli bir ortalamaya sahip öğrenciler yurt dışında eğitim imkânı bularak vizyonsal açıdan kendilerini geliştirmekteler.



    Elektronik Mühendisliği / Hakan ÖZDEMİR :2010-2014


    Birkaç öğrencinin/mezunun konuşması ve projeleri



    Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan, ülkemizdeki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisidir. GYTE, bilinirliği az olmasına rağmen son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirmiş ve birçok değerlendirmede Türkiye’nin en kaliteli eğitim veren ilk üç üniversitesinden sayılmıştır. Bu konuda yapılan değerlendirmelerden biri de URAP Araştırma Laboratuarlarını tarafından yapılan “Üniversitelerimizin 2009-2013 Dönemindeki 5 Yıllık Performans Raporu” araştırmasıdır.
    Bu araştırmaya göre GYTE,
    -Öğretim üyesi başına düşen makale sayısında 2. Sırada,
    -URAP Türkiye sıralamasında 9. Sırada
    -Öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı sıralamasında 2. Sırada
    -Üniversitelerin doktora öğrenci oranına göre 1. Sırada
    -Öğretim üyesi başına düşen öğrencim sıralmasına göre 1. Sıradadır.

    Görüldüğü gibi çok kaliteli eğitim kadrosuna sahip olan Gebze Yüksek Teknoloji Ensitütüsü Fizik, Matematik, İşletme, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik olmak üzere toplamda 8 lisans bölümünde eğitim vermektedir. Bu bölümlerin en önemlilerinden biri olan ve bizimde bu yazıda bahsedeceğimiz Elektronik Mühendisliği bölümüdür.

    Üniversitede Sosyal Hayat
    Eğer üniversitede mühendislik okumaya kadar verdiyseniz heleki bu Elektronik Mühendisliği ise sosyal hayat olarak çok birşey beklemeyin derim. Belki ilk sene diğer senelere göre iş yükü olarak daha az çalıştırma gerektirdiğinden dolayı kendinize vakit ayırabilirsiniz. Bu vaktinizi GYTE ‘de faaliyet gösteren Kürek Takımımız ve GYTE Dans Kulubüne katılarak eğlenceli bir şekilde harcıyabilirsiniz.
    Özellikle her sene yurt içi ve yurt dışında yarışmalara katılan ve madalyayla Enstitümüze dönen kürek takımımız iftihar kaynağımızdır. Aynı şekilde son katıldığı yurt dışı yarışmasından birincilikle dönen GYTE Dans Kulübümüz Enstitümüzde en faal gruplarımızdandır. Eğer sporla aranız yoksa Enstitümüzün diğer aktif gruplarından olan Robotik Grubumuza katılabilir yıl sonu alacağınız eğitimle kendi robotunuzu yapabilirsiniz. Bunlarla da yetinemem diyorsanız GYTE Türkçe Topluluğunun en az 2 haftada bir düzenlemiş olduğu söyleşilerle bir çok önemli kişiyi yakından tanıyabilir, GYTE IEEE Öğrenci kollarımızın düzenlediği çeşitli eğitimlere, seminerlerede katılabilirsiniz.

    Üniversitemizin Eğitim Kalitesi

    Elektronik Mühendisliğini seçmek istiyorsanız dört sene sürecek oldukça ağır bir eğitimi kabullenmek zorundasınız. Lisede gördüğünüz ve kendinize “Biz bunları nerede kullanacağınız ki?” diye sorduğunuz tüm matematiksel teorem ve ifadeleri bu bölümde fazlasıyla göreceksiniz. Ayrıca işin içine Fizik de girecek ve gözünüzle göremediğiniz bir şeyin mühendisliğini okuyor olacaksınız. Gün geçtikçe çevrenizdeki elektronik aletlerin çalışma yapısını öğrenecek ve hepsine bir başka gözle bakacaksınız. Labratuvar ön çalışmaları, ödevler, quizler, vizeler, finaller derken dönemin sonuna gelecek ve eğer not ortalamanız dört üzerinden üç üstü ise “Çift Anadal” programına katılıp aynı zamanda başka bir Mühendislik dalını da (Okulumuzda bulunan Bilgisayar Mühendisliği yada Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü) aynı anda okuyabilirsiniz. Yada “Yandal Programıyla” ikibuçuk üstü ortalama ile bir başka mühendislik dalı hakkında sertifika almak için eğitim alabilirsiniz.

    Eğitim kalitesini belirleyen en önemli etmenlerden birisi de hiç kuşkusuz Enstitümüzün sahip olduğu öğretim üyeleri yani hocalarımızdır. Yazımızın başlarında da bahsettiğimiz URAP sıralamasında görüleceği üzere Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak çok kaliteli eğitim kadrosuna sahibiz. Hocalarımızın çoğu Enstitümüz haricinde TÜBİTAK ‘ta önemli mevkilerde çalışmakta ve Türkiye’nin en önemli projelerinde yer almaktadır.

    Elektronik Mühendisliği nedir?

    Elektronik Mühendisliğinin uygulama alanları oldukça geniş olup günümüzde kabaca örnek verecek olursak her gün kullandığımız cep telefonumuzdan,yiyeceklerimizi hızlıca pişirebildiğimiz mikrodalga fırınına, seyahat ederken kullandığımız motorlu yada elektrikli araçlara, yiyeceklerimizi taze tutmasını beklediğimiz buzdolabından, çamaşırlarımızı yıkamamızı sağlayan çamaşır makinesine, duş aldıktan sonra saçlarımızı kuruttuğumuz saç kurutma makinasından, televizyona kısacası günlük hayatta karşılaşabileceğimiz ve hayatımızı kolaylaştıran her aleti Elektronik Mühendisliğine borçluyuz. Uygulama alanı oldukça geniş olan Elektronik Mühendisliği kısaca çağımızın mesleği olarak adlandırılabilir.



    Fizik / 2010 - * (Aynı zamanda bilgisayar mühendisligi yandal: 2012 - *)


    Türkiye’nin sahip olduğu iki Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden biri olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gebze – Tuzla arasında Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının ve en önemli Ar-Ge kurumlarının arasında bulunan Çayırova Kampüsü’nde eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. URAP Araştırma Laboratuarı’nın yaptığı üniversite akademik başarı sıralamasında Tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında Türkiye 4. sü, 2000 Yılından Önce Kurulan Üniversiteler Genel Sıralamasında Türkiye 9. Su olmuştur. Bunun en önemli sebebi enstitünün verdiği kaliteli eğitimdir. Enstitümüz çok sayıda laboratuvarı ve çalışma alanlarıyla kendini geliştirirken öğrenciler olarak bizimde kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Yoksa sadece okumuş olursunuz ve bu zamanda sadece okumuş olmak bir işe yaramamaktadır. Yabancı dil ve teknik anlamda kendinizi geliştirdiğiniz takdirde enstitünün eğitim kalitesinin herşey yolunda giderse ( ki zor  )4 sene sonra sizi nerelere getireceğini görebilirsiniz.

    Üniversitede Sosyal Hayat

    Önce dezavantajlardan başlarsak üniversitenin tek kampüsü olan Çayırova Yerleşkesi sorun şu ki konum olarak sıfır sosyallik içeren bir pozisyonda bulunmaktadır. Gebze bir sanayi kenti olduğundan sosyal anlamda bir şey beklemenizi tavsiye etmem. Birde buna Gebze’nin veya Tuzla’nın içinde değilde arasında bir konumda olması eklenince durum daha kötü oluyor. Çayırova Yerleşkesinin yakınında bulabileceğiniz tek yer Sbaro, BurgerKing ve McDonalds ‘tır. Bunun dışında gelişmemiş bir mahalle vardır. Avantajlarına gelince kampüs içi olabilecek en yeşil kampüslerdendir ve bakımlı ağaçlardan oluşan rahatlatıcı bir ortama sahiptir. Sosyal aktivite anlamında en önemli etkiyi sosyal kulüpler oluşturmaktadır ve bunların başında gelen en büyük ve başarılı kulüp IEEE’dir. Öğrencilerin gelişiminde etkili olabilecek birçok seminer, sosyal sorumluluk projesi ve gezi düzenlemektedir. Hem sosyal hem teknik anlamda önemli faaliyetleri ile kampüsün sosyalleşmesine çok büyük etkisi vardır. Su sporlarında üniversiteler arası dünya yarışmalarında başarıları bulunan su kürek takımı, Balkan Festivalleri Halk Oyunları yarışmalarında birincilikleri bulunan Latin ve Halk Oyunları Dans takımı GYTE DANS kulübü en başarılı sosyal kulüplerindendir. Sahne çalışmalarına sahip ve başka üniversitelerde oyunlarını sergileyen tiyatro kulübüne de sahiptir. Bunun dışında müzik, fotoğrafçılık, sinema gibi kulüplerlerde sosyalleşme anlamında size faydalı olacaktır. Eğer ki üniversiteye gelipte 5 senenizi boş boş geçirirseniz kendinize yazık etmiş olursunuz, bunun size iş hayatında acı etkileri olabilir. Çünkü bu zamanda şirketler takım çalışmasına uygun sosyal ve bilgili insanlar arıyor. Üniversitenin başka bir avantajı da e-5 yanında bulunması. Şimdilik iki araçla Kadıköy bir saat, Beşiktaş bir buçuk saat mesafededir. Banliyö hattı bitince okulun içinde durağı bulunan trenle daha hızlı şekilde İstanbul’un en güzel yerlerine ulaşıp sosyalleşebilirsiniz. Öğrencilerin geneli böylece sosyal hayatlarına devam edebiliyorlar.

    Üniversitenin Eğitim Kalitesi

    Üniversitenin eğitim kalitesi en başta mühendislik bölümleri olmak üzere Türkiye üniversiteleri içinde en iyiler arasında olduğunu düşünüyorum, zaten URAP sıralaması bunu göstermektedir. Bunun en büyük nedeni çok başarılı bir akademik kadro ve öğrenci sayısının normal üniversitelere göre az olması, akademisyen başına daha az öğrenci bulunması sınıfların kalabalık olmamasını sağlıyor. Böylece sizle daha iyi ilgilenen eğitmenler tarafından eğitim görüyorsunuz. Birebir çalışmalar çok rahat yapabiliyorsunuz. Birde buna akademisyenlerin çok kaliteli olması eklenince (birçoğu yurt dışı üniversitede eğitimlidirler) siz çalıştığınız sürece çok kaliteli bir eğitim alırsınız. Açıkçası bununda getirdiği bir yük var, bölümler gerçekten zor. Diğer üniversitelerde eğitimini tamamlayıp gelen birçok kişi tanıdım ve birçoğu kaldı. Diğer birçok üniversiteden daha zor eğitimi vardır. Dönem içinde çok fazla sayıda ödev, proje ve sunum verilir. Birçok dersi bir arada düşününce yetişmek gerçekten çalışmaya bakar. Eğer “ben yatıcam öyle böyle geçerim ya” diyen biriyseniz sakın ama sakın kapısından bile geçmeyin yoksa bitmez bu üniversite, ama çalışıcam bile değil, çok çalışıcam diyorsanız mezun olduğunuzda üniversitenin verdiği eğitim sizi çok güzel yerlere getirmesi garantidir.

    Enstitü olduğundan çok fazla araştırma laboratuvarı vardır, bu laboratuvarlarda hocalarla birebir çalışma imkânları çok fazladır. Zaten enstitü olarak hocalar sürekli araştırma yapıp makale hazırladığından başarılı ve ilgili öğrencileri hemen yanlarına çekmek için çabalarlar. Böylece daha 2. Sınıf öğrencisiyken bile hocalarla çalışmaya başlamış bulabiliyorsunuz kendinizi. Örnek vermek gerekirse ben 1. Ve 2. Sınıftayken sonundayken iki hocanın yanında çalışabilme imkânına sahip olmuştum. Tabi ortalamaya çok dikkat ediyorlar. Üniversite genelinde bu böyledir.

    Eğitim dili en az %30 İngilizcedir ama gördüğüm için söylüyorum %30’dan fazlası vardır. Sınavların, kitapların ve notların hepsi İngilizcedir. Derslerin bazıları İngilizce anlatılır. Fakat İngilizce hazırlık eğitiminin iyi olması bunları telafi edebilir.

    Akademisyenlerin çoğu TÜBİTAK’ da çalışmalarda bulunur bu yüzden öğrencilerde mezun olunca (bazen mezun olmadan bile) buralarda çalışma imkânı bulabilir. (bu çalışma para anlamında değil kendiniz geliştirebileceğiniz projeler anlamında  ) Genelde mezunları çok iyi şirketlerde veya TÜBİTAK’ da çalışırlar yâda enstitüde veya başka üniversitelerde akademisyenlik için uğraşırlar.

    Çap, Yan dal ve Yatay geçiş gibi imkân bulunmaktadır ama gerçekten zordur, kendim yaptığım için biliyorum dersler çakışır yetişemezsiniz. 1. Ve 2. Sınıf sonunda başvurabildiğiniz Çap için 4 üzerinden 3.0, yan dal için 2.8 ortalama gerekmektedir. Eğer başka bölüme tamamen ilginiz varsa Yatay geçiş için çabalayabilirsiniz. Bunun için geçmek istediğiniz bölüme göre 1. Ve ya 2. Sınıfın sonunda genel ortalamanızın 4 üzerinden 3.5 olması(mimarlık geçişi için sanırım 3.99  ) gerekmektedir. Bunlar tabi değişebilen şeylerdir, ilgileniyorsanız takip ediniz.

    FİZİK BÖLÜMÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    Fizik Bölümü temel bilimler olmasından dolayı zaten zor bir bölümdür. Gerçekten ilgili arkadaşların gelmesini kesinlikle tavsiye ederim. Türkiye’deki en iyi Fizik Bölümlerinden biridir. Çünkü sanayi ve ar-ge kurumları hemen yanımızda olmasından dolayı hocaların birçoğu projeler yürütür ve çok sayıda laboratuvar imkânına sahiptir. Temel fizik ve ileri fizik konularında çok bilgili hocalara sahiptir. En ağır ve önemli dersleri Kuantum Mekaniği, İstatiksel Fizik, Katı Hal Fiziği gibi derslerdir.
    Yabancı dile gelince diğer tüm derslerin ders kitapları, sınavları İngilizcedir. Bölüm %30 İngilizce olduğundan derslerin bazıları tam olarak İngilizcedir. Son dönemlere doğru teknik İngilizce sunumlar yapılmaktadır.

    Mezunların durumuna gelince açıkçası Türkiye genelinde Fizik mezunları ya işsizdir, ya da dershanede falan hocalık yapıyordur ve benzeri… Eğer dershane hocalığı, öğretmenlik ve benzeri şeyler düşünüyorsanız gelmenizi tavsiye etmem, bitirmeniz çok uzun sürer.(hala 2005 girişli arkadaşlarımız var ;-) ) Daha basit bir fizik bölümüne gidin bitirin. Ama ilgim var, çok çalışıcam diyorsanız inanın bana işsiz kalmazsınız. Üniversitelerde( en çokta enstitüde hocalarınızla) çalışabilirsiniz. Yüksek lisans, doktora gibi derecelerle akademisyenliğe adım atabilirsiniz. TÜBİTAK, TAEK, TÜRKİYE HIZLANDIRICI MERKEZİ gibi bilimsel kurumlarda çalışıp ülkeye ve kendinize faydalı olabilirsiniz. Unutmayın ki Türkiyede birçok Fizik Bölümü kapatıldı. Seneler sonra kaliteli yetişmiş Fizikçi açığı oluşacak. Şu anda ülkemiz Fizikçilerin alanına giren yeni girişimler(hızlandırıcı, nükleer enerji, uzay bilimleri, nanoteknoloji) içinde. İşte tam bu sırada kendinizi geliştirebileceğiniz eğitimi çok kaliteli bir fizik bölümü olduğunu söyleyebilirim.

    Fizik bölümünde üzerinde durulan ve laboratuvarı olan bölümlerden biraz bahsetmek gerekirse; Nanoteknoloji: Maddelerin nano boyutlarda etkileşimlerini inceler, bunu daha fazla açıklamama bile gerek yok, gelecek bunun üstüne inşa ediliyor. İnce film kaplama: atom kalınlıklarında malzemeler üstüne madde biriktirme gibi çalışmalar yapıyor, yakıt hücreleri, yarıiletken teknolojiler gibi çalışmalarda kullanıyor. Manyetik Malzemeler – Manyetizma: Maddenin manyetik özelliklerini araştırmak ve dedektör, sensör gibi uygulamalarda bulunmaktadır. Ve Optik: Özel optik elemanlar, hologram teknolojisi ve uygulamaları üzerine çalışıyor.



    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği / 2.Sınıf


    Gebze Yüksek Tekonloji Enstitüsü ya da kısaca GYTE,Türkiyede kurulmuş 1992 yılında kurulmuş iki enstitüden biridir.MIT örnek alınarak kurulmuş olan enstitümüz ilk olarak yüksek lisans öğrencisi alarak eğitim hayatına başlamıştır.2001 yılında ilk lisans öğrencilerini almaya başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2005 yılında verdi.ODTÜ URAP Araştırma Labaratuvarının hazırladığı “Üniversitelerimizin 2009-2013 Dönemindeki 5 Yıllık Performans Raporu” çalışmasında okulumuz Türkiye sıralamasında dokuzuncu,öğretim üyesi başına düşen makale sayısında ikinci ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısında birinci olmuştur.GYTE’nin konumu İstanbul-Kocaeli sınırında yer alır,hatta okulumuzun bir kısmı İstanbulda bir kısmı ise Kocaeli de yer alır.2 farklı kampüsümüz bulunuyor.

    Çayırova Kampüsü: Rektörlük,idari birimler ve tüm lisans bölümleri Çayırova Kampüsündedir.Bu kampüste ayrıca bir tren istasyonu bulunuyor fakat şimdilik Konya-İstanbul arası yapılmakta olduğundan dolayı kapalıdır.

    Muallimköy Kampüsü: Araştırma labaratuvarlarının ve yüksek lisans bölümlerinin bir kısmı bu kampüste bulunuyor.

    Sosyal Hayat

    GYTE sosyal hayat olarak diğer okullara göre lisans bölüm sayısının az ve doğal olarak öğrenci sayısının az oluşu okuldaki sosyal hayatı etkiliyor.Ama bunun aynı zamanda şöyle bir artısı var,okuldaki çoğu kişiyi tanıdığınızdan dolayı daha samimi bir ortamın oluşmasına yardımcı oluyor.Okulun İstanbul’a yakın oluşu çok büyük bir avantaj sağlıyor.Sıkıldığınız zaman İstanbul’a gitme gibi bir imkanınız var.Okuldaki aktif öğrenci kolları sosyal ortamın biraz daha iyileşmesinde katkıda bulunuyor.IEEE,Türkçe Topluluğu,MİTA gibi öğrenci topluluklarının düzenlediği etkinliklere katılma imkanınız var.Ayrıca GYTE Kürek Takımı Türkiye’de saygın bir konuma sahiptir.Üniversiteler arası düzenlenen yarışmalarda dereceleri bulunan bir spor takımımız bulunuyor.

    Eğitim Kalitesi

    Eğitim kalitesi Türkiye standartlarına göre gayet iyi denilebilecek düzeydedir.Okulumuzda bulunan sayısız labaratuvar,2003 yılında kurulmuş olan GYTE Nanateknoloji Araştırma Merkezi,donanımlı öğretim üyeleri ile öne çıkıyor.Öğrenci sayısının az oluşu okuldaki hocalara ulaşmanızı kolaylaştırabiliyor.İmkanları kullanmak öğrenciye bağlı olduğundan dolayı sen ne kadar kendine bir şeyler katmak istersen o kadar kendini geliştirebilirsin.

    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

    Bölümü metalürji ve malzeme mühendisliğinden ayıran temel fark metalürjinin daha çok metal sektörü ağırlıklı olmasından kaynaklanıyor.Malzeme Bilimi ve Mühendisliği okuyan birisi ise her malzeme dalını eşit olarak görür.(Metaller,seramikler,yarı iletkenler,kompozit malzemeler vs..).Ayrıca Malzeme Bilimi daha çok Ar-Ge’ye yatkın bir bölümdür.Eğer bu bölümü seçecekseniz fizik ve kimya derslerini seviyor olmanız gerekli.Bölümden mezun olduktan sonra çalışma yelpezemiz çok geniş.Mezunlarımız metal ve maden sanayide,otomotiv sanayide,üretim ve kimya sektörlerinde Ar-Ge,üretim-imalat,kalite gibi departmanlarda çalışabilmektedirler.



    Mimarlık


    Ülkemizde 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Marmara Bölgesi'nde seçilmiş bir alanda konumlanmış, araştırma ve teknoloji üretimi öncelikli bir ihtisas üniversitesidir.

    1994 yılından bu yana çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde, 2002 yılından itibaren de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik ve Fizik bölümleri, 2008 yılında ise Mimarlık fakültesi-Mimarlık bölümü, İşletme fakültesi-İşletme bölümü, 2010 yılında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İngilizce destekli lisans eğitimine başlamıştır. Henüz çok genç bir lisans kurumu olmasına karşın sahip olduğu seçkin akademik kadrosu ve kapsamlı altyapısı ile hızla gelişen GYTE, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı ile de iddialı bir üniversitedir.

    Mimarlık Bölümü, 1995 yılında ilk olarak yüksek lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur. 2008 yılında ise bölümümüz, lisans eğitimine açılmıştır.
    Mimarlık Eğitiminin çok büyük bir sorunsal haline dönüştüğü ve sürekli tartışıldığı ülkemizde bölümümüz ülkemizdeki diğer Mimarlık Fakültelerinden zamanla farklılaşarak kendi kimliğiniz oluşturmaya çabalamaktadır. Mimarlık eğitimi almak isteyen mimarlara ve mimar adaylarına teknolojik gelişmeleri izleme, çağdaş ve bilimsel bilgiye ulaşabilme, yeni bilgi üretme, bunları değerlendirme, yorumlama, kullanabilme ve bunların sonunda sorunlara çözüm üretebilme yeteneklerini geliştirmeye yönelik bir eğitim uygulanmaktadır.
    Bölümümüzde, Yapı Malzemesi, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi, Sürdürülebilirlik, Yapısal Atık Yönetimi, Yapı Üretim Teknolojileri ve Organizasyonu, Yapım kalitesi, Yangına Dayanımlı Tasarım, Tek Yapı Koruma ve Sit Koruma, Endüstri Mirası konularında çalışmalar yapılmaktadır. Bu süreçte okulumuzda genel olarak Yapı Bilgisi ve Zemin araştırmaları gibi önemli konular üzerine çalışmalar yürütülmekte ve bu alanda önemli akademisyenler eğitim vermektedir.

    Enstitü içerisinde uygulanan öğrenci değişim programları(Erasmus, Farabi, EASA vs.) Mimarlık Fakültesinde de geçerli olup mimarlık eğitimini farklı çalışma ortamlarında deneyimlemek isteyen tüm öğrencilerine önemli fırsatlar sunmaktadır. Erasmus programı dahilinde; Barcelona, Polanya, Slovenya, Almanya gibi çeşitli ülkelerde öğrenciler, kendi disiplinlerinin farklı yorumlarını deneyimleyerek kişisel gelişim süreçlerinde önemli kazanımlarda bulunmaktadırlar.

    Okulumuzda sosyal olanaklar maalesef diğer ünivesiteler gibi değil. Öncelikli olarak diğer üniversiteler kadar öğrenciye sahip değil GYTE ama bu eğitim kalitesini çok arttıran bir durum. Böylelikle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 1. Sıradadır GYTE. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki sosyallik kişinin kendisindedir. Okulumuzda bölümümüzle ilgili MİTA(Mimarlık Tasarım)Grubu’yla ders haricinde de kendinizi mimar adayları olarak geliştirebilirsiniz. Okulumuzdaki öğrenci topluluklarının yaptıkları çok sayıda etkinlik vardır ve bu etkinlikle öğrenciler hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme imkanı bulurlar. Öğrenciler kendilerini sanatsal anlamda da geliştirme imkanı bulabilirler okulumuzda. Fotoğrafçılık kulübü, Tiyatro Topluluğu, Dans Kulübü ve daha bir çok öğrenci kulübüyle GYTE’de istediğiniz şekilde kendinize katkıda bulunabilirsiniz.



    Moleküler Biyoloji ve Genetik / 3.Sınıf


    Ülkemizde 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Marmara Bölgesi'nde seçilmiş bir alanda konumlanmış, araştırma ve teknoloji üretimi öncelikli bir ihtisas üniversitesidir.

    1994 yılından bu yana çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde, 2002 yılından itibaren de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik ve Fizik bölümleri, 2008 yılında ise Mimarlık fakültesi-Mimarlık bölümü, İşletme fakültesi-İşletme bölümü, 2010 yılında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İngilizce destekli lisans eğitimine başlamıştır. Henüz çok genç bir lisans kurumu olmasına karşın sahip olduğu seçkin akademik kadrosu ve kapsamlı altyapısı ile hızla gelişen GYTE, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı ile de iddialı bir üniversitedir.

    Moleküler Biyoloji ve Genetik canlıların yapılarını, işlevlerini, birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini moleküler düzeyde incelemektedir.

    Genetik, genlerin moleküler yapı ve fonksiyonlarıyla ve canlılardaki kalıtımın özellikleriyle ilgilenirken, Moleküler Biyoloji DNA'da taşınan genetik bilginin yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan süreçlere dönüşümünün moleküler mekanizmalarını inceler. Biyokimya ise bu mekanizmalarda yer alan biyolojik makromoleküllerin (protein, nükleik asit, karbonhidratlar vb.) yapı ve görevleri üzerinde çalışır.

    Moleküler biyoloji ve genetik bölümü bildiğiniz üzere ülkemizde yeni tanınmaya başlanan bir bölüm. 2010 yılından önce biyoloji bölümü olarak yüksek lisans öğrencilerine eğitim vermekteydi. Kuruluş felsefesi ve yaşam bilimlerindeki açılımlar doğrultusunda Hücre Moleküler Biyolojisi, Mikrobiyal Genetik ve Biyoteknoloji, Bitki Biyoteknolojisi ve Genel Mikrobiyoloji alanlarındaki çalışmalara ağırlık verecek şekilde yapılandırılan MBG bölümünde iki Profesör, dört Doçent, on Yardımcı Doçent görev yapmaktadır. Kanser başta olmak üzere, genetik ve metabolik hastalıklar, mikrobiyal genetik ve biyoteknoloji, bitki biyoteknolojisi gibi farklı disiplinlerde araştırmalar uluslararası kurumlar, TÜBİTAK ve BAP fonlarından desteklenmektedir. Bölümümüzde diğer üniversitelere göre daha laboratuvarları çok daha iyi durumda. Bu bölüm teoriye dayalı olarak pratikte öğrenme imkanı bulabileceğiniz nadir üniversitelerdendir. Bölümümüzün bir kötü yanı var diğer bölümlere ve giriş kapısına kadar 15 dakika yürüme mesafesinde.

    Hocalarımıza gelince ise gerçekten bilim adına çok iyi çalışmalar yapan hocalarımız mevcut ve size her anlamda destek olmaya çalışan hocalarımız var. Derslerimize gelince gerçekten kolay bir bölüm değil onu başlangıçta söyleyeyim. Eğitim dili en az %30 İngilizce olmak koşuluyla Türkçedir. İlk iki sene bölümle alakalı çok fazla dersiniz yok daha çok bölüm dışı derslerle uğraşıyorsunuz. Sonraki iki sene ise tamamen bölüm derslerinden oluşan bi programamız var. Bu bölüm için rahatlıkla şunu söyleyebilirim sevmeyen insan bu bölümü bitiremez. Gelelim “İş bulabirmiyiz?” sorusuna ona kısaca şu cevap vereyim; ”Her şey senin elinde.” yani sen istersen kendini geliştirirsen iş konusunda hiç korkun olmasın. Mezunları; tıbbi klinik ve laboratuvarlar da dahil çeşitli ilaç, yiyecek ve medikal firmalardaki farklı pozisyonlarda görev yapabilirler. Ayrıca lisans derecesine sahip yeni mezunlar, ulusal ve uluslararası pek çok üniversite veya enstitüde çeşitli araştırma, eğitim ve fakülte pozisyonlarına başvurabilirler. Ama bunun için cidden çalışman lazım çalışmazsan bu bölümde yapamazsınız.

    Okulumuzda sosyal olanaklar maalesef diğer ünivesiteler gibi değil. Öncelikli olarak diğer üniversiteler kadar öğrenciye sahip değil GYTE ama bu eğitim kalitesini çok arttıran bir durum. Böylelikle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 1. Sıradadır GYTE. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki sosyallik kişinin kendisindedir. Okulumuzda bölümümüzle ilgili Biyo-Teknoloji ve Genetik grubu ve IEEE EMBS topluluğu vardır. Okulumuzdaki öğrenci topluluklarının yaptıkları çok sayıda etkinlik vardır ve bu etkinlikle öğrenciler hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme imkanı bulurlar. Öğrenciler kendilerini sanatsal anlamda da geliştirme imkanı bulabilirler okulumuzda. Fotoğrafçılık kulübü, Tiyatro Topluluğu, Dans Kulübü ve daha bir çok öğrenci kulübüyle GYTE’de istediğiniz şekilde kendinize katkıda bulunabilirsiniz.




    Son olarak 2014 yılında TRT okulda programındaki tanıtım: Aynı zamanda TUBİTAK BİLGEM Başkanı olan GYTE Rektör yardımcısı ve GYTE Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin anlatıyor.




  • Şu formu doldurursanız mezunlar sizi geri arıyor:

    http://www.gyte.edu.tr/icerik/1730/906/ogrenci-adaylari.aspx
  • sa arkadaşlar 4 tane soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan arkadaşlar bölümden memnun mu? iş bulma durumu nedir. elektronikten bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş var mı ve son olarakta çift anadal ya da yandal yapmak zor mudur?
  • gokturk010 kullanıcısına yanıt
    Mehmet Hocam iyi günler, forum sitelerinde okulun tanıtımına zaman hacamanız harika bir olay. Sizi tebrik ederim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netmonster

    sa arkadaşlar 4 tane soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan arkadaşlar bölümden memnun mu? iş bulma durumu nedir. elektronikten bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş var mı ve son olarakta çift anadal ya da yandal yapmak zor mudur?

    @noktape belkı sıze yardımcı olabilir bu konuda

    Bıldıgım kadarıyla yandal cap zor fakat ımkansızda degıl. Bılgısayara gecısde oyle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim.internette iş ilanlarına baktığımda elektrik-elektronik mühendisliğinden mezun olan öğrencileri tercih ediyorlar.eğer elektronik mühendisliği okursam elektrik-elektronik mühendisliği iş ilanları elektronik mühendisliği için de geçerli midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netmonster

    teşekkür ederim.internette iş ilanlarına baktığımda elektrik-elektronik mühendisliğinden mezun olan öğrencileri tercih ediyorlar.eğer elektronik mühendisliği okursam elektrik-elektronik mühendisliği iş ilanları elektronik mühendisliği için de geçerli midir?

    O konuda bilgim yok dostum, ancak gyte 'de İTÜ nünkine benzer elekttronik ve haberlesme mufredatı var diye biliyorum. Haberleşme veya elektromanyetik uzerine uzmanlasmak kolay olabilir. Okuyan arakadaslar varsa daha ayrıntılı bilgi verecektir.
  • teşekkürler.gyte elektronikle sakarya bilgisayar arasında kaldım.ikisine de eşit uzaklıktayım
  • Yönlendirdiğin için sağol. Ben pm'den cevapladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netmonster

    sa arkadaşlar 4 tane soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan arkadaşlar bölümden memnun mu? iş bulma durumu nedir. elektronikten bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş var mı ve son olarakta çift anadal ya da yandal yapmak zor mudur?

    Elektronikten bilgisayara yatay geçiş vardır, tabi bu yatay geçiş için senenin belli dönemlerinde kontenjanlar açıklanıyor(genelde 1-2 kadar, isterlerse açmazlar) bu yüzden takip etmek gerekiyor duyuruları falan. Yatay geçiş şartları en son yönetmeliğe baktığımda eğer geçmek istediğin bölümün taban puanı senin puanından aşağıdaysa 4 üzerinden 3 ortalama,değilse 4 üzerinden 3.5 ortalama şartı aranıyor. Bilgisayara yatay geçiş olursa sadece 1. sınıfın sonunda oluyor(diğer bölümler 2. sınıfın sonunda da oluyor) tabi kontenjan açılırsa. Bölümler zor olduğundan 3.5 yapmak kolay değildir ama gerçekten çalışırsanız olur tabi. Ben fizik bölümündeyim ve bende geçmek istiyordum, 1. sınıf sonunda ortalamam 3.40 civarıydı geçemedim. Şu an yandal yapıyorum bilgisayardan. Yandal ve çap ile ilgili ; yandal sonucunda sertifika, çap sonucunda 2. diploma alınır. Çap dersleri toplamda 10 tane ise(ortalama bi değerdir, bölümden bölüme değişir) yandal dersleri bundan 2-3 tane azdır. Aradaki fark bitirme projesi, staj gibi eksiklerdendir. Ama ilgilisi olan biri için gerçekten yapılabilcek birşeydir. Bitircem diye uğraşırsanız okulu biraz uzatmaya(en fazla 2 sene ama genelde 1 sene) neden olabilir, ama tabi gytede okulu uzatmadan bitirmek zaten normaldede kolay değildir. Ama diğer okullarla kıyaslandığından bu uzatma bence iyi bişeydir, çünkü daha iyi öğrenme, daha iyi ortalama ve belkide bir çap yandal bitirme gibi imkanlarla sonuçlanabilir. Elektronik okuyan birinin bilgisayardan çap yada yandal yapması demek tam bir üstad olmasına neden olabilir eğer iyi öğrenirse...
  • BySamMonarch kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) peki 1.sınıfın sonunda yatay geçiş yapılma hakkı var ya buna hazırlık dahil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netmonster -- 12 Temmuz 2014; 12:10:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netmonster

    teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) peki 1.sınıfın sonunda yatay geçiş yapılma hakkı var ya buna hazırlık dahil mi?

    Ben cevap vereym dahil degil, 1.sinif sonunda bir ortalamaya sahip olman gerekiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben elektronik mühendisliği düşünüyorum bu üniversitenin ama diğer üniversitelerdeki elektrik elektronikden farkı nedir iş imkanları ve ort maaş ne kadardır bu bölüm mezunlarının.Normalde bilgisayar düşünüyodum sıralamam 63 bin ama zor gibi 55 bin le kapamış geçen sene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaza1903

    ben elektronik mühendisliği düşünüyorum bu üniversitenin ama diğer üniversitelerdeki elektrik elektronikden farkı nedir iş imkanları ve ort maaş ne kadardır bu bölüm mezunlarının.Normalde bilgisayar düşünüyodum sıralamam 63 bin ama zor gibi 55 bin le kapamış geçen sene

    Elektronik Müh. bölümüyle ilgili ayrıntılı bir bilgim yok fakat bildiğim kadarıyla GYTE Elektronik Müh. son senelere doğru yaptığın teknik seçmeli derslerine göre elektronik veya haberleşme şeklinde oluşuyor sanırım. Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla elektromanyetik dalgalar, antenler, digital sinyal işleme gibi konularla ilgileniyorlar, tabi diğer elektronik konularının yanında. Bunun dışındaki elektronik müh. maaş ve farkları gibi sorularına cevap vermek isterdim fakat bilgim yok. Eğer bi arkadaşı bulursak bilgilendirmeye çalışırız. Bilgisayar müh. bölümüne gelince, evet 63bin zor gibi. Eğer bu senede düşme eğrisine uygun hareket ederse 59bin civarına düşebilir(bu eğriye pek güvenmeyin, sıralama son sene yerinde saydı). Çok istersen çalışıp yatay geçiş yaparsın. Elektronik Müh. hakkında bilgi alabilceğiniz talep formuna burdan ulaşabilirsiniz, bi sorun çıkmazsa üniversiteden size ulaşıcaklardır

    http://www.gyte.edu.tr/icerik/1953/2055/ogrenci-adaylari.aspx
  • bu okul evime yakın pendikte oturuyorum fakat burayla selçuk arasında kaldım

    selçuk işletme %100 ing
    gyte işletme %30 ing

    gyte bana sıcak geliyor ama isim de önemli şimdi.

    bilgisayar falan olsaydı gyte seçerdim kesinlikle ama bölüm işletme işte :( yardım edin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: occupant

    bu okul evime yakın pendikte oturuyorum fakat burayla selçuk arasında kaldım

    selçuk işletme %100 ing
    gyte işletme %30 ing

    gyte bana sıcak geliyor ama isim de önemli şimdi.

    bilgisayar falan olsaydı gyte seçerdim kesinlikle ama bölüm işletme işte :( yardım edin

    Dostum seçimin zor, iki bölüm arasındaki farkı bilmiyorum, hiç alakalı olmadığım bir bölüm. Biraz bakındım bişey farkettim, selçuk üniversitesi nüfusu çok olan bir üniversite, gyte ise az nüfusludur. Bunun avantajlarını yorumlaması sana kalmış ama bir dezavantajı erasmus olasılığıdır. selçukta erasmus yapma olasılığın gyte ye göre düşüktür. Valla bizde önüne gelen gidiyor :) başvuran az, kontenjan güzel daha ne olsun. mesela gyte işletme 55 kişi alıyor bu sene işletmeden sanırım 9 kişi gidicek erasmusa. Bunun dışında bir bölümün avantajları hakkında bilgi edinirsem paylaşırım...

    Hacettepe Üniversitesinin hazırladığı 2 erasmus istatistiği. Güncel bulamadım ama şu an oran daha iyi durumdadır.
     Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları] Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySamMonarch -- 14 Temmuz 2014; 7:44:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BySamMonarch

    quote:

    Orijinalden alıntı: occupant

    bu okul evime yakın pendikte oturuyorum fakat burayla selçuk arasında kaldım

    selçuk işletme %100 ing
    gyte işletme %30 ing

    gyte bana sıcak geliyor ama isim de önemli şimdi.

    bilgisayar falan olsaydı gyte seçerdim kesinlikle ama bölüm işletme işte :( yardım edin

    Dostum seçimin zor, iki bölüm arasındaki farkı bilmiyorum, hiç alakalı olmadığım bir bölüm. Biraz bakındım bişey farkettim, selçuk üniversitesi nüfusu çok olan bir üniversite, gyte ise az nüfusludur. Bunun avantajlarını yorumlaması sana kalmış ama bir dezavantajı erasmus olasılığıdır. selçukta erasmus yapma olasılığın gyte ye göre düşüktür. Valla bizde önüne gelen gidiyor :) başvuran az, kontenjan güzel daha ne olsun. mesela gyte işletme 55 kişi alıyor bu sene işletmeden sanırım 9 kişi gidicek erasmusa. Bunun dışında bir bölümün avantajları hakkında bilgi edinirsem paylaşırım...

    Hacettepe Üniversitesinin hazırladığı 2 erasmus istatistiği. Güncel bulamadım ama şu an oran daha iyi durumdadır.
     Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları] Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları]

    hocam gyte bana dahada sıcak gelmeye başladı sağol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: occupant


    quote:

    Orijinalden alıntı: BySamMonarch

    quote:

    Orijinalden alıntı: occupant

    bu okul evime yakın pendikte oturuyorum fakat burayla selçuk arasında kaldım

    selçuk işletme %100 ing
    gyte işletme %30 ing

    gyte bana sıcak geliyor ama isim de önemli şimdi.

    bilgisayar falan olsaydı gyte seçerdim kesinlikle ama bölüm işletme işte :( yardım edin

    Dostum seçimin zor, iki bölüm arasındaki farkı bilmiyorum, hiç alakalı olmadığım bir bölüm. Biraz bakındım bişey farkettim, selçuk üniversitesi nüfusu çok olan bir üniversite, gyte ise az nüfusludur. Bunun avantajlarını yorumlaması sana kalmış ama bir dezavantajı erasmus olasılığıdır. selçukta erasmus yapma olasılığın gyte ye göre düşüktür. Valla bizde önüne gelen gidiyor :) başvuran az, kontenjan güzel daha ne olsun. mesela gyte işletme 55 kişi alıyor bu sene işletmeden sanırım 9 kişi gidicek erasmusa. Bunun dışında bir bölümün avantajları hakkında bilgi edinirsem paylaşırım...

    Hacettepe Üniversitesinin hazırladığı 2 erasmus istatistiği. Güncel bulamadım ama şu an oran daha iyi durumdadır.
     Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları] Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları]

    hocam gyte bana dahada sıcak gelmeye başladı sağol

    Dostum öncelikle bir düzeltmede bulunayım, dokuz kişiyi sayarken yüksek lisans ile lisans öğrencilerini birlikte saymışım. bunların 4 ü lisans işletme, 5 i yüksek lisans işletme öğrencisi. Ama bu yine iyi bir oran, lisans işletme bölümünün gitme oranı yaklaşık %7. Yanlış bilgi vermek istemem ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BySamMonarch

    quote:

    Orijinalden alıntı: occupant


    quote:

    Orijinalden alıntı: BySamMonarch

    quote:

    Orijinalden alıntı: occupant

    bu okul evime yakın pendikte oturuyorum fakat burayla selçuk arasında kaldım

    selçuk işletme %100 ing
    gyte işletme %30 ing

    gyte bana sıcak geliyor ama isim de önemli şimdi.

    bilgisayar falan olsaydı gyte seçerdim kesinlikle ama bölüm işletme işte :( yardım edin

    Dostum seçimin zor, iki bölüm arasındaki farkı bilmiyorum, hiç alakalı olmadığım bir bölüm. Biraz bakındım bişey farkettim, selçuk üniversitesi nüfusu çok olan bir üniversite, gyte ise az nüfusludur. Bunun avantajlarını yorumlaması sana kalmış ama bir dezavantajı erasmus olasılığıdır. selçukta erasmus yapma olasılığın gyte ye göre düşüktür. Valla bizde önüne gelen gidiyor :) başvuran az, kontenjan güzel daha ne olsun. mesela gyte işletme 55 kişi alıyor bu sene işletmeden sanırım 9 kişi gidicek erasmusa. Bunun dışında bir bölümün avantajları hakkında bilgi edinirsem paylaşırım...

    Hacettepe Üniversitesinin hazırladığı 2 erasmus istatistiği. Güncel bulamadım ama şu an oran daha iyi durumdadır.
     Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları] Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları]

    hocam gyte bana dahada sıcak gelmeye başladı sağol

    Dostum öncelikle bir düzeltmede bulunayım, dokuz kişiyi sayarken yüksek lisans ile lisans öğrencilerini birlikte saymışım. bunların 4 ü lisans işletme, 5 i yüksek lisans işletme öğrencisi. Ama bu yine iyi bir oran, lisans işletme bölümünün gitme oranı yaklaşık %7. Yanlış bilgi vermek istemem ;)

    eyvallah sağolasın zaten kararımı verdim kesin olarak

    selçukta okuyan birkaç kişiyle yazıştım asosyal anlamda çok iyi bir üniversiteymiş bu yüzden gyte yi önce yazdım hem evime yakın hem istanbulda hemde il dışında yurda vereceğim para cebimde kalır istanbulda daha iyi değerlendiririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: occupant


    quote:

    Orijinalden alıntı: BySamMonarch

    quote:

    Orijinalden alıntı: occupant


    quote:

    Orijinalden alıntı: BySamMonarch

    quote:

    Orijinalden alıntı: occupant

    bu okul evime yakın pendikte oturuyorum fakat burayla selçuk arasında kaldım

    selçuk işletme %100 ing
    gyte işletme %30 ing

    gyte bana sıcak geliyor ama isim de önemli şimdi.

    bilgisayar falan olsaydı gyte seçerdim kesinlikle ama bölüm işletme işte :( yardım edin

    Dostum seçimin zor, iki bölüm arasındaki farkı bilmiyorum, hiç alakalı olmadığım bir bölüm. Biraz bakındım bişey farkettim, selçuk üniversitesi nüfusu çok olan bir üniversite, gyte ise az nüfusludur. Bunun avantajlarını yorumlaması sana kalmış ama bir dezavantajı erasmus olasılığıdır. selçukta erasmus yapma olasılığın gyte ye göre düşüktür. Valla bizde önüne gelen gidiyor :) başvuran az, kontenjan güzel daha ne olsun. mesela gyte işletme 55 kişi alıyor bu sene işletmeden sanırım 9 kişi gidicek erasmusa. Bunun dışında bir bölümün avantajları hakkında bilgi edinirsem paylaşırım...

    Hacettepe Üniversitesinin hazırladığı 2 erasmus istatistiği. Güncel bulamadım ama şu an oran daha iyi durumdadır.
     Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları] Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE) 2014 Aday Bilgilendirme [Tanıtım Yazıları]

    hocam gyte bana dahada sıcak gelmeye başladı sağol

    Dostum öncelikle bir düzeltmede bulunayım, dokuz kişiyi sayarken yüksek lisans ile lisans öğrencilerini birlikte saymışım. bunların 4 ü lisans işletme, 5 i yüksek lisans işletme öğrencisi. Ama bu yine iyi bir oran, lisans işletme bölümünün gitme oranı yaklaşık %7. Yanlış bilgi vermek istemem ;)

    eyvallah sağolasın zaten kararımı verdim kesin olarak

    selçukta okuyan birkaç kişiyle yazıştım asosyal anlamda çok iyi bir üniversiteymiş bu yüzden gyte yi önce yazdım hem evime yakın hem istanbulda hemde il dışında yurda vereceğim para cebimde kalır istanbulda daha iyi değerlendiririm

    Hayırlı olsun dostum, umarım istediğin gibi olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.