Şimdi Ara

Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB Elektrikli Süpürge İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karşınızda gecikmeli de olsa elektrikli süpürge incelemem Aslında süpürgemi 28 Mart'ta kendime doğum günü hediyesi olarak (elbette bahane, tamamen tesadüf o zamana geldi) almıştım. O zamandan bu zamana paylaşım yapmaya vaktim olmadı.

    Süpürgemden 3 aylık periyotta çok memnun kaldım ve eyozgurluk nickli arkadaşımızın da talebi üzerine incelemesini yapmaya karar verdim.

    Bu fotoğrafı yeni aldığımda çekmiştim
    http://imgur.com/qAXI2kN

    Bu da cihazın birkaç fotoğrafı.
    http://imgur.com/3urn2fU
    http://imgur.com/exUoE0Z
    http://imgur.com/15VJZyV
    http://imgur.com/8JkGt0D
    http://imgur.com/GKAhnOV

    Süpürgede en çok beğendiğim yönlerden biri oldukça ergonomik olması. Cihaz ihtiyaca göre yatay ve dikey olarak çok rahat taşınabiliyor. Çoğu süpürgeyi üzerinde boru takılı iken yatay konumda taşımak mümkün değil örneğin. 9 metre kablo ve 12 metre etkinlik yarıçapı olduğundan evin merkezindeki bir prize fişi takıp hiç priz değiştirmeden tüm evi süpürebiliyorsunuz. Bu da küçük gibi görünen ama bence konfor açısından önemli bir detay.
    http://imgur.com/YMKajfU
    http://imgur.com/WolKEzY

    Ana süpürme başlığı körük sistemi sayesinde olukça ergonomik. Sağlam bir duruşu var. Klipsli olduğundan sıkışmadan rahat takılıp sökülebiliyor. Tek dezavantajı PVC tabanlı halılara fazla yapışması, onu da süpürgeyi kısarak çözebiliyorsunuz. Üzerinden geçen havayı sessizleştiren SilentAirTechnology özellikli tasarımı var.
    http://imgur.com/Gjl15RA
    http://imgur.com/BgHoRYX

    3in1 başlığı çok kullanışlı. Bu süpürgeyi seçmemdeki ana sebeplerden biri diyebilirim. Boru üzerine takılabilmesi ile her zaman elinizin altında duruyor. Mobilya süpürme, döşeme süpürme ve dar aralık başlıklarının yaptığı 3 işi bir başlık tek başına yapıyor. Süpürme esnasında vakitten kazanmanızı sağlıyor.
    http://imgur.com/zVxGjLP
    http://imgur.com/KzqSdw6
    http://imgur.com/SWbVoab

    Makinede tek hamlede ağzı kapatılarak atılabilen S-bag torba var. S-bag Menalux firmasının ürettiği; Philips ve Electrolux elektrikli süpürgelerin modellerinin %90'ında ortak kullanılan bir torba. Bu sayede modele göre torba arama derdi yok. S-Bag olarak aramak kafi. S-Bag torbanın da Classic, Anti Odour (Evcil hayvan kokusunu engelleyen), Anti Allergy gibi çeşitleri var. Süpürgenin kutusundan 2 adet torba çıkıyor. Şu an 2. torba takılı, bulabilirsem Anti Allergy torba alacağım. Çünkü araştırdığım kadarıyla bu tip torba Hepa 10 özelliği taşıyor, Hepa filtrenin kirlenmesini geciktirecektir.
    http://imgur.com/YcY2nXX

    Hava akışını sessizleştiren kaset tipi motor öncesi koruma filtresi.
    http://imgur.com/7xQcNRT

    Süpürgede yıkanabilen Hepa 12 filtre var. Ancak Hepa 13 filtre de takılabiliyor. İlk başta Hepa 13 alayım dedim ama Hepa 12 filtre bile benim için yeterliymiş. Ancak bu filtre kullanılamayacak kadar deforme olduğu zaman Hepa 13 alırım herhalde.
    Bu arada süpürgenin sapının kavranan kısmında çiçekli kabartmalı desenler var. Kavranması kolay olsun diye yapılmış galiba.
    http://imgur.com/V6ShDCp

    Burada da cihazın yalıtım süngerleri görünüyor. Bu sünger de tahminimce sessizliğe katkıda bulunuyor.
    http://imgur.com/kPSKqO8

    2 torba süpürme sonrası hepa filtre halen kabul edilecek düzeyde temiz.
    http://imgur.com/32sYYml

    Ve inceleme videom Burada cihazın kullanımı ve ses seviyesi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu halılar havayı geçiren tipte tabansız modeller olduğundan süpürme başlığı yapışmıyor. Emiş gücünün anlaşılması adına videonun sonlarına doğru başlığı seramiğe de tuttum.








    Emiş gücü hakkında fikir sahibi olmak isteyenler bu videoyu inceleyebilirler.








    Bu da pek detayı olmayan tanıtım videosu.








    Temel özellikleri:
    -1800w motor gücü, boru ucundan 340w emiş gücü. (Motor ağzından tahminimce 500-550 arası vardır, firma belirtmediğinden bilmiyorum)
    -29kPa vakum gücü
    -40 l/sn hava debisi
    -65dB ses seviyesi
    -Hepa 12 filtre (Sonradan Hepa 13 takılabilir)



    Süpürgeden memnun olduğum noktalar:
    -En başta sessizlik konusu mükemmel. Gece yarısı bile süpürme yapabiliyorsunuz. Başlığı yerde sürerken de dikkatli olursanız komşularınızı rahatsız etmeyecek derecede süpürme işlemi yapılabiliyor. Özellikle bebeği veya hastası olan evler veya benim gibi gürültüye tahammülü olmayanlar için ideal.
    -Emiş gücü bence haddinden fazla, bu kadarına gerek yok dedirten cinsten. Yoğun vakum gerektiren shaggy veya mutfak halıları dışında süpürgeyi yarı yarıya kısarak kullanıyorum.
    -Kablonun uzun olması harika bir şey. Priz değiştirmeden süpürme işlemi tamamnalabiliyor. Fişi çek oraya tak, priz ara derdi yok.
    -3'ü 1 arada başlık işinizi kolaylaştırıyor. Süpürge zaten sessiz olduğu için hiç tor bezi ve camsil kullanmadan süpürmenin yanı sıra toz alma işlemi de kolayca tamamlanıyor
    -Tasarımı mükemmel. Oldukça ergonomik ve kalitesini hissettiren aparatları var. Gerçekten kullanıcı dostu bir tasarımcının elinden geçtiği belli. Kimin tasarladığını bilsem tebrik etmek isterdim :) 3in1 aparatı özellikle çok zekice tasarlanmış.
    -Filtrelemesini oldukça beğendim. Evin geç tozlandığını farkedebiliyorsunuz.
    -Toz toplama oranı iyi, torbanın hızlıca dolmasından iyi toz topladığı anlaşılabiliyor. Süpürmeden sonra yerleri buharlı mop ile sildiğinizde bez doğru düzgün kirlenmiyor bile.
    -Sarf malzemesi ucuz ve çok kolay bulunabiliyor. Hepa 13 filtresi Real Market'te 18 lira, orijinal 5 adet torbası piyasada 15 lira.

    Süpürgeden memnun olmadığım noktalar:
    -Süpürme başlığı vakum gücünü etkin kılmak ve havayı sessizleştirmek amaçlı biraz yere fazla yapışan cinsten. Süpürme kısmında ek tekerlekler olsa daha iyi olurdu. Tam güçlü ayardayken PVC tabanlı ince halılarda başlığı itip çekmek imkansız. Gücü kısmak gerekiyor.

    Başka bir eksiği yok bana göre.

    Kısacası önceliği sessizlik, yüksek performans, iyi filtreleme, düşük sarf malzeme masrafı ve aparat kalitesi olanlara kesinlikle bu süpürgeyi öneririm. İlk piyasaya çıktığında (geçen yaz) çok beğenmiştim. Elektronik kartı bozulan Miele süpürgem de buna bahane oldu. Umarım uzun yıllar bu şekilde kullanırız.

    Başka sorunuz varsa bu konudan sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplarım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.