Şimdi Ara

Trafige hazirlanma.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. Agustostaki sinava girecegim. 18 yasimi yeni doldurdum. Sorum ise sorunsuz bir bicimde istanbul trafigine nasil cikabilirim? Arabam otomatik. Site icinde annemle beraber biraz biraz surmeye basladim arac, en azindan direksiyona alismak amaciyla. Babamin dedigine gore zaten ehliyet sinavini gecince ehliyetimi alinca rahatca trafige cikmaya hazir hale gelmis oluyormusum. Sizin yorumlariniz nelerdir?

    Bu arada otomobil forumlarina pek asina olmadigim icin konuyu buraya actim umarim dogrudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mert kardeşim, trafiğe kapalı alanlarda, özellikle de çoluk çocuğun pek olmadığı boş yerlerde durma-kalkma-viraj dönme pratikleri yap, arabana alış iyice. Sonra trafiğin çok az olduğu yollara çık, kendi şeridinden trafik kurallarına uyarak yavaş yavaş git. Bu şekilde sürekli pratik yap, kademeli olarak trafiğin biraz daha fazla olduğu yollara çık. Bu şekilde kullanarak 1 yıl içinde gayet rahat bir şekilde araç kullanır hale gelirsin. Tamamen alışkanlık-tecrübe meselesi. Şuan çok yabancı bir olay gibi geliyor ama zamanla normalleşmeye başlayacak, gün gelecek su içmek yemek yemek kadar normal bir olay olacak senin için. Bazıları gibi sol ayağını falan camdan çıkarma ama o kadar da normalleşmesin
  • Bence trafiğe otomatikle değil de Manuel vitesle çıksaydın daha iyi olurdu. Benim trafiğe çıkmam 2-3 yılımı aldı :D lakin 13 yaşındaydım ilk trafiğe çıktığımda. Tamamen alışkanlık-tecrübe araç kullanmak.

    Önemli nokta ise Ehliyetini alınca trafiğe çıkmaya hazır olmuyorsun kesinlikle. Benim arkadaşım ( Ben zaten sıkışık trafikte kullanmayı sevdiğim için çabuk alıştım da) 2 yıldır ehliyeti var. Öncesini boşver o da 13 yaşında kullanmış ilk. Sonra da ehliyeti yokken 10 bin km şehirler arası yapmıştı nerdeyse. Adam arabasıyla ( kendi arabası var) istanbula yanıma geldi. Nerdeyse inip al sen kullan diyecekti adam :D İstanbul trafiği çok ayrıdır. Pek kural tanımaz ama kendince yazılı olmayan kuralları vardır. İstanbulda kullandıktan sonra her yerde kullanabilirsin diye de bir şey yok. Adana mesela çok ilginçtir kimse şerit çizgilerini takmaz. Sen takarsan kaza yaparsın orda. Yani her ilde değişiktir trafik. Angaranın şahincileri çakalcıları tehlikelidir. Eskişehirin 50 yaşında ehliyetini almış gibi kullanan şoförleri çoktur. Refleks sıfırdır onlarda.

    İstanbulda kullanıyorum diyebilmen için her gün en az 2 3 saat kullanırsan 3 4 ayını alır. Bu yaşa kadar kullanmadıysan meraklı değilsin demekki. 3 4 ay sonra kendince şoför olursun işte :)
  • Benim trafige cikmam 2 3 hafta surdu daha oncede kullaniyordum ama riske girmek istemedim. Nedense araba kullanmak bana yurymek kadar basit geliyodu ve halada oyle. Gencleri boyle tedirgin gorunce sasiriyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinav icin hazırlancaksan duz vites kullan. Ehliyet sadece trafige cikmani kusur gormeyen resmi bir belgedir. Hic alakasi yok. Bol bol sur alistirma yap. Otomatik araba kullanmak kolaydir esas iş manuldedir ve inanki araba kullanmanin tadini ve zevkini manuelde daha cok alirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.