Şimdi Ara

Cevap: En Uygun Konut Kredisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Kendimden ornek vermek isterim:

    Ben TEB'den gecen hafta 0,89 oran aldim. Istedigim kredi 80000TL ve 72 ay vade idi. Yeniden yapilandirma ucretsiz.
    Isbankasindan da 0,92 oran aldim. Onlarin yeniden yapilandirma orani standart %2.

    TEB 72 aylik vadeyi kapsayan sure icin 1730TL, Isbank ise 655TL hayat sigortasi hesapladi. Artik neye gore hesapliyorlar bilmiyorum. Arada muazzam fark var.
    Ancak Isbankasi hayat sigortasi muafiyeti taniyor. TEB ise zorunlu dedi.

    Butun masraflari ekleyince Isbank faiz orani yuksek olsa bile hayat sigortasi muafiyeti sayesinde toplam maliyette TEB'e gore 700-800TL daha uygun oluyor.

    Ama yeniden yapilandirma ucreti eklenince aslinda uzun vadede TEB daha uygun olacak gibi duruyor. Zira ev kredisi uzun vadeli bir is ve kredilerde dusus olmasi da ihtimal dahilinde. Bu ongoru ile ucretsiz ve/veya dusuk masrafli yeniden yapilandirma imkani daha karli gibi duruyor.

    Ayrica katilim bankalari faizleri ozellikle 72 ay ve alti kisa vadede bir hayli uygun oluyor. Mesela gectigimiz hafta diger bankalarin genelde 0,95 uzeri oranlari varken Turkiye Finans Katilim 0,90 oran verdi. Ama onlar da yeniden yapilandirma imkani hic yok. Katilim bankalari bu sekilde bir prensip sahibiymis. Acikcasi digerlerine sormadim. Basta faizi dusuk tutuyorlar ama kredi oranlarinda iyi dusus olursa yeniden yapilandirma olmayacagi icin yekunde zararli olacaktir.

    Umarim bu haftaki revizyonlar ile 0,85-0,90 araligini direk goruruz. Gerci hala yuksek oranlar ama su an icin piyasa sartlari bu sekilde ne yazik ki.

    Simdiden hayirli olsun.

    Selamlar.



  • Teb le bende bunun kavgasını veriyorum 2 gündür. Acenta 190 TL çıkarıyor teb 475 TL çıkarıyor. Ancak faiz anlamında teb çok iyi. Ancak 1 haftalık kredi araştırmamda şunu gördüm kimi faizden kimi masraftan kimide teb gibi sigortalardan alıyor alacağını. Yani özellikle 50-100 bin gibi büyük sayılmacak kredilerde bütün bankalar 3 aşağı 5 yukarı aynı. Aslında olay tüketicinin hangi bankayla çalışmak istemesi. Yoksa hepsi hemen hemen aynı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.