Şimdi Ara

FL91 Bios Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • fl91 anakartı bulunan laptop bilgisayarıma bios güncellemesi yaptım ve başarılı dedikten sonra kendini haliyle resetledi ve siyah ekran sorunuyla karşılaştım. Bir bilgisi olan yetkili abilerin bilgisine muhtacım bilgisayar çöp durumunda şuan.



  • Drevicend D kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,

    Bios update çok dikkatli yapılması gereken bir işlemdir. anakartın biosu, Pc nin windowsu gibidir. Anakartın biossuz açılması mümkün değildir.
    Noteboogunuza enerji verdiğinizde hiç bir ekran gözükmüyor ve siyah ekransa muhtemelen biosunuz uçmuştur. Noteboogunuza mudahele edilerek biosunuzun tekrar yazılması gerekiyor olabilir.

    Yinde sorunun tam olarak bios uçması oldugunu anlamak için bir kaç şey denenebilir. Pili söküp bir süre takmayınki bios tam olarak kendi kendine sıfırlansın. aradan bir kaç dakika geçtikten sonra, pili tekrar takıp öyle bir deneyin.
    Harici bir monitorunuz var ise laptopunuzun vga çıkışına bağlayıp bir de bu şekilde açılıp açılmadığına bakın. Şansınıza bu şekilde açılırsa, bios update tekrar deneyebilirsiniz.
    bunlardan hiç biri sorununuzu gidermiyorsa yüksek muhtemel biosunuz uçmuştur. Maalesef ancak bir laptop onarım firmasında, onarım yaptırabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.