Şimdi Ara

AV-R/ HT-bypass Özellikli Stereo Amfiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Kullandığım AV-R'nin stereo ve surround performansını arttırmak için kendimi sürekli stereo amfilere bakarken buldum. Malum virüs bulaştı. Özellikle forumda benzer arayışları gösteren yazılar da gördüm. Bir AV-R'yi stereo amfiyle kullanmanın en pratik yolu; mevcut AV-R'nin pre-out çıkışlarından stereo amfiye çıkmak ve ön hoparlörleri de stereo amfiye bağlamak. Böylece film izlerken stereo amfiyi power amfi gibi kullanmış olup ayrıca müzik dinlerken de stereo amfinin özelliklerini kullanmak amaçlanıyor ve tabi ki hoparlör kablolarını sürekli olarak takıp çıkarmak zorunda kalmıyoruz. Ancak bu sistemi kullanmak için anladığım kadarıyla stereo amfinin AV-R/ HT-bypass özelliği olması gerekiyor. Sıkça sorulan bu soruyu tek başlık altında toplamak için bazı forumlarda gördüğüm AV-R/ HT-bypass özelliği olan stereo amfilerin bir listesini çıkarmaya karar verdim, buldukça buraya ekleyeceğim. Bu listeyi özellikle yurtdışındaki forumlardan alıntıladım. Lütfen hatalarımı düzeltin.

    Liste:

    - Naim(Güncel modelleri)
    - Harman Kardon HK990
    - Leema Tucana II
    - Cambridge Audio 840A
    - Cambridge Audio 740A
    - Moon I-3 RS
    - Arcam FMJ Axx
    - Marantz PM 8003/ PM15 s1/2
    - Denon PMA 1500AE/ 1510AE
    - Musical Fidelity m3i / m6i







  • guzel konu takip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratik bir çözüm. MBL7008 i bu şekilde kullanıyorum memnunum.
  • merhaba hocam güzel konu olmuş fakat sadece stereo amfileri yazmışsın destek veren avr leride yazsan iyi olur birde dikkatimi çeken bir şey var tabi yanlış olabilir şimdi stereo amfileri inceledim hk 990 cambridge modellerini ama sadece pre-out çıkışı var avr dede pre out çıkış var peki çıkıştan çıkışa nasıl ses aktaracağız ? benim bildiğim avr de pre -out çıkış olması avr de giriş olması gerekli değil mi ? veya avr nin pre out çıkışından ses aldık ama stere amfide pre out veya in yok normal ses grişinden bağlasak ses alabilirmiyiz misal aux cd gibi veya power amp giriş ve çıkış olmasımı gerekir ? kusura bakmayın biraz karışık oldu bende bu konuyu bir türlü çözemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 28 Haziran 2014; 11:46:37 >
  • AVR desteğinde ön kanal için pre-out çıkışı olmalı değil mi?
  • bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    Evet hocam AV-R'de pre-out çıkışı olmalı
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın zaten ondan hataları düzeltin diye rica etmiştim :) ancak şöyle bir durum var teknik bilgim çok yok ama HK'da AV-R/ HT-bypass switch'i var diye biliyorum tabi daha detaylı bakmak lazım.
  • Phyron kullanıcısına yanıt
    hocam hata var mı yok mu çözemedik :) ama benim bildiğim ses çıkışının herhangi bir girişe bağlanması gerekiyor diye düşünüyorum diğer üstadlarlardan yorum gelirse konu açıklığa kavuşur
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    AVR de pre out olması gerekir bu doğru. Stereo amfi de ise HT bypass için dedike bir giriş olmalı. On panelden bu girişi sectiginizde stereo amfinin ses kontrolleri devre dışı kalır. Yani sadece amfi katı çalışır ve sesi Avr kontrol eder. Aux'tan bağlantı yaparsanız on kolonlarin sesini dengelemek için stereo amfinin ses koyundan ayar yapmanız getekir. Bu da pek kullanışlı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    merhaba sn_enerji cevaplar için teşekkür ederim anladığım kadarı ile ht bypass girişi olan stereo amfiyi avr ile bağlantı kurduğumuzda stereo amfinin sadece güç katını kullanıyoruz ve pre katı ise iptal oluyor avr ise pre control oluyor değil mi doğru anlamış mıyım ? birde örnek olarak pioneer a-70 de power amp direct girişi var dediğiniz giriş bu mudur ?
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen yazdığınız gibi. Pioneer 'daki power amp direct girişi de bu amac içindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Merhaba sn_enerji verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim olayı çözdüm iyi geceler kalın sağlıcakla ......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phyron

    Herkese merhaba. Kullandığım AV-R'nin stereo ve surround performansını arttırmak için kendimi sürekli stereo amfilere bakarken buldum. Malum virüs bulaştı. Özellikle forumda benzer arayışları gösteren yazılar da gördüm. Bir AV-R'yi stereo amfiyle kullanmanın en pratik yolu; mevcut AV-R'nin pre-out çıkışlarından stereo amfiye çıkmak ve ön hoparlörleri de stereo amfiye bağlamak. Böylece film izlerken stereo amfiyi power amfi gibi kullanmış olup ayrıca müzik dinlerken de stereo amfinin özelliklerini kullanmak amaçlanıyor ve tabi ki hoparlör kablolarını sürekli olarak takıp çıkarmak zorunda kalmıyoruz. Ancak bu sistemi kullanmak için anladığım kadarıyla stereo amfinin AV-R/ HT-bypass özelliği olması gerekiyor. Sıkça sorulan bu soruyu tek başlık altında toplamak için bazı forumlarda gördüğüm AV-R/ HT-bypass özelliği olan stereo amfilerin bir listesini çıkarmaya karar verdim, buldukça buraya ekleyeceğim. Bu listeyi özellikle yurtdışındaki forumlardan alıntıladım. Lütfen hatalarımı düzeltin.

    Liste:

    - Naim(Güncel modelleri)
    - Harman Kardon HK990
    - Leema Tucana II
    - Cambridge Audio 840A
    - Cambridge Audio 740A
    - Moon I-3 RS
    - Arcam FMJ Axx
    - Marantz PM 8003/ PM15 s1/2
    - Denon PMA 1500AE/ 1510AE
    - Musical Fidelity m3i / m6i

    '' ayrıca müzik dinlerken de stereo amfinin özelliklerini kullanmak amaçlanıyor ''

    yukarıdaki cümlenizde yanlışlık var, by-pass yapsanız bile avr'den müzik dinlerken stereo amfinin özelliklerini kullanamazsınız, pre olarak avr, power olarak stereo amfinin power katını kullanırsınız, avr ne ise müziği de ondan öte alamazsınız ve stereo amfinin pre'sinden yararlanamazsınız




  • dip not olarak belirteyim : stereo amfinin özelliklerini derken av by-pass ile kablolamayı kastediyorsanız ok, zaten konu o amaçla açıldı, ama müzikal anlamda kastediyorsanız yanlış
  • Çorbada tuzum bulunsun;
    Creek Evolution 50A
    Rega Brio-R (ht pass özelliği var diye biliyorum yanılıyorsam özür dilerim)
  • turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Ancak avryi bypass ettiğinizde amfi olarak stereo amfiyi kullanmış olmuyor musunuz . Neticede bir amfi kullanmak zorunda değil mi sistem? Ben biraz araştırınca öyle bir sonuç çıkardım çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phyron

    Ancak avryi bypass ettiğinizde amfi olarak stereo amfiyi kullanmış olmuyor musunuz . Neticede bir amfi kullanmak zorunda değil mi sistem? Ben biraz araştırınca öyle bir sonuç çıkardım çünkü.

    tam olarak öyle değil, yani by-pass yaparak amfi olarak stereo amfiyi kullanmıyorsunuz, stereo amfi temel olarak 2 bölümden oluşur, birisi pre katı diğeri power katı, siz by-pass ile avr'nin power katını pas geçip stereo amfinin sadece power katını kullanıyorsunuz, yani bu durumda avr pre işini, stereo amfi de power işini görüyor, pre olarak arv kullanıldığı için ses kontrolü avr'de oluyor, burada amaç 2 cihazı tek hoparlör ile kullanabilmek ( tek hoparlör ile kastedilen front çifti )
  • ilave olarak şunu da belirtmek isterim, stereo amfinin power katı ne kadar kaliteli ise sese olumlu etkisi olur, ama şu asla unutulmasın;

    kaynak cihazı avr'ye kablolayıp bypass yaparak alınan stereo ses genel olarak bypass yapılan stereo amfiden kaliteli değildir ( istisnalar haric : örneğin naim nait 5i - primare sp32 ile yapılan bypass )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turushanovgu -- 7 Temmuz 2014; 12:24:44 >
  • Konudan anlayanlara kısa bir soru.

    Şu an bir AVR'm var, ve HT by-pass girişli de bir stereo edineceğim.

    *Eğer AVR'nin pre-out çıkışından Stereo'nun pre-in ya da amp-in her neyse o girişne bağlantı yaparsam,
    *Müzik dinleyeceğim kaynağaı stereoya auxtan bağlarsam,
    *Frontları stereoya bağlarsam

    -Stereodan AUX'u seçtiğimde direk olarak müziği AVR'yi devre dışı bırakıp stereo bir sistemden dinliyor,
    - AVR'yi açıp stereodan da by-passı seçtiğimde tüm ses kontrollerini (frontlar dahil) AVR'den yaparak film, tv izleyebiliyor muyum?
  • the wade kullanıcısına yanıt
    evet...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.