Şimdi Ara

Tourney vs Altus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu sıralar bir mtb almak istiyorum.Bütçem 600-700 lira arası.Aklımda salcano astro 30 veya astro 50 var.Astro 50 yi 600 lira civarı buldum astro 30 ise 700 lira civarı yani iki bisiklet arasında yaklaşık 100 lira var.Benim bisiklet bilgimle baktığım kadarıyla(ki fazla bilgim yoktur :) ) iki bisiklet arasında sadece arka aktarıcı farkı var.Astro 50 Tourney-Astro 30 Altus aktarıcıya sahip.Benim size sorum torney ile altus arasında 100 liraya değecek fark var mı? Malum öğrenci olduğumuz için bu bütçeleri bile zor çıkardım yani 100 lira benim için önemli.Sizin yapacağınız yorumlara göre hareket edeceğim.



  • biri 21 biri 24 vites 100 lira daha cikarabilirsen astro 30 al kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 liraya değecek bir fark asla yok.zaten o iki aktarıcının netteki fiyatlarına bakarsanız durumu fark edersiniz.

    Buyrun Tourneyin çok kullanılan bir modeli 21 lirahttp://www.bisikletcim.com/shimano-tourney-rd-tx35-arka-vites-aktarici-kancali
    Buyrun Altus 45 lirahttp://www.sanalpazar.com/Shimano-Altus-Arka-Vites-Bedava-Kargo__isp6356779

    zaten standart kullanıcı iseniz pek farkettirmez.beğenmezseniz aldıktan sonra kendiniz değiştirirsiniz daha mantıklı olur




  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.

    Durumu özetlemem gerekirse bisiklet işine yeni giriş yapacağım.Karabük'te üniversite okuyorum.Daha çok gezi amaçlı kullanacağım ve bu gezilerin büyük kısmıda engebeli yollar, toprak yollar olacak.İşimi görecek bişeyse tourney diğerine 100 lira fazla vermek istemem o parayı gerekli olan aksesuarlarda kullanabilirim.Ama derseniz ki senin işini anca altus görür o zaman bütçeyi biraz arttırabilirim.


    Birde bu tourney aktarıcının modelleri var mı yoksa tek tip mi.Şunun için soruyorum bugün apartmanın merdiven altında komşu çocuğun bisikleti gözüme çarptı oldukça sıradan bir bisikletti aktarıcısı tourneydi(astronun torneyden farklı görünüyor) oradan aklımda soru işaretleri kaldı.


    Son olarak değiştirme konusunda sanırım tourney 7 li sistem.Mesela ben bunu değiştirmek istedim yine 7 li sistem bir aktarıcı alsam(acera-altus-alvio) neleri değiştirmem gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tesla- -- 27 Haziran 2014; 1:08:51 >




  • yine 7li sistem alacaksanız sadece aktarıcı değişir ama değşince bir daha 7li almazsınız bence
    8li yada 9lu sisteme geçersenizde aktarıcı, ruble ve zincir değişir hatta bazen jant göbeği değişmeniz bile gerekebilir.tabi bu son yazdığım ekstrem bir durum.
    toruney ile altus arasında emin olun 100 liralık fark yok.biraz daha kurcalayınca anlayacaksınız bir iki kademe atlanıldığı zaman o aradaki farkı anlayamıyorsunuz.bir kaç kademe atlamak lazım ki fark ortaya çıksın.Sıradan bir kullanıcı için yazdım.
    ve tourneyin bir üstü altus.siz en az acera yada alivio donanıma geçerseniz bu kadar zahmete girin derim

    ha bence bisiklet her türlü bisiklet.hepside her yola gider emin olun.o kadar takmayın kafanıza.bisikletçilerin çoğu son model donanım alıp toprak yolda aman aktarıcım çizilmesin diye kaygılanır hale geldiler.saçma
    alınca iyisini almak lazım ama dediğim gibi ne alırsanız alın kötü değildir




  • hocam 7 vites ile 8 vites arasında çok fark var bu fark sade arka aktarıcıdan değil dişli yapılarıda değişik,
    şimdi 8 vitesli bisiklet alsan diğerinden daha hızlı gideceksin bende aynı hataya düştüm 7 vitesli almıştım ne olacak diye zamanla yavaş gelmeye başlayacak yükseltmek istesen arka aktarıcı,vites kolu,ruble zincir ve jant değiştirmen gerekecek bu fark sana bir bisiklet parasına denk gelecek 8 vites alsan durum boyle değil arka 8-9-10 hepsinde aynı yuksek suratte gidersin sonradan pişman olmamak için en az 8 vites.
  • Sekizli alacaksan bu altus olmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el Deore sistem al tamamdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sirkeciye uğradım salcano bayiine astro 20 vardı.Acera sistem var 27 vites sanırım onunlada arada bir 100-150 lira oynar, peşin 750 ye bırakır gibi geldi.O sisteme ne diyorsunuz.600 e astro 50 mi 750 ye astro 20 mi ?
  • hocam acerada 24 vites
    ha ama 750 güzel fiyat bence.diğer kompanentlere de bakın.uygunsa alın
  • madcow165 kullanıcısına yanıt
    şu bisikletti baktığım 27 vites görünüyor bayideki görevlide 27 vites dedi.Acera diye biliyorum aktarıcısını yanılıyor olabilirim

    http://www.erenhobi.com/ASTRO-20,PR-9053.html

    birde şimdi gözüme çarptı astro 50 ile 20 arasında maşa farkı mı var birince V3 yazıyor birinde yazmıyor

    astro 50
    http://www.erenhobi.com/ASTRO-50,PR-9056.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tesla- -- 28 Haziran 2014; 0:17:01 >




  • şimdi bende netten baktım da 27 vites modeli de varmış.şaşırdım.sayenizde onu da öğrenmiş olduk.
    bende acera kullanıyorum 24 vites.onu düşünerek yazdımdı
  • Peki maşa konusuna ne diyorsunuz.
  • Maşa eğer yazım yanlişı yoksa farklı olması lazim.v2 v3 modeller farklı çünkü. Bakın şu linkten az çok fikir edinirsiniz.

    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=101692

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay kadar önce aldığım bisiklette 2014 model 9'lu altus arka arttırıcı var. belki sizin baktığınız modelde de aynıdır. işte o zaman 100 lira farka değer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.