Şimdi Ara

Passat 1.4 TSi LPG Tüketimi ve Öneriler ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
13.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;

    2010 model Passat 1.4 TSi 122 HP - Trendline aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. Araç manuel ve şu anda şehir içi benzin tüketimi 50 krş civarı, takdir edersiniz ki pek ekonomik değil.
    Kullanan arkadaşlar varsa hangi marka ve model lpg taktırmak daha mantıklı olur, maaliyet nedir ve yakıt tüketimini ne kadar etkiliyor ? ayrıca performans konusundaki deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.



  • Tavsiye etmem. Motora yazık edersiniz. İlla LPG ile kullanmayı düşünüyorsanız 1.6 MPI motorlu bir passat alın. Bu motor LPG ile tam uyumludur ve şehir içine her 100 km. de yaklaşık 10 L. LPG harcar. Bu da 30 kr. civarı bir tüketime denk gelir.


    1.4 TSI veya 1.6 FSI motorlara LPG takılsa bile araç %100 LPG ile çalışmaz. Benzin + LPG karışımını yakar ki bu sistem de ciddi anlamda bir tasarruf sağlamaz. Ayrıca arıza oranları yüksek ve arızaya açık sistemlerdir. Sorunsuzluk garantisi yoktur.

    Bu motorlar için sadece Vialle Lpdi sistemi % 100 LPG ile çalışır. Bu da oturmuş bir sistem değildir ve takma maaliyeti 5.000 TL. dir. Bu parayı kite vereceğinize aynı aracın dizeli yada 1.6 MPI motorlusu alınabileceğinden bunu taktırmanın da bir anlamı yoktur.

    İyi günler dilerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

    Görüştüğüm bir lpg takan usta yukarıda verdiğiniz bilgilerin 2010 model TSi motorlu araçların ilk çıkan modeller için doğru olduğunu ANCAK benim aracımdaki beyin mekanızmasının üzerindeki etikete bakarak, bu kriterlerin dışında olduğunu ve en az +5 beygir performans max 25 krş yakıt tüketeceğini aksi halde ücret almayacağı iddiasında bulundu. Prins marka lpg kiti kullanılacağını söyledi. Daha önce vw servisinde görüştüğüm bir kaç usta da performans artışı konusunu doğrulamıştı ama bu konu benim mantığıma pek yatmıyor ki zaten artı performans olması önemli değil, hazır performansını kaybetmesin yeter :)

    Bu bilgiler ışığında eklemek istediğiniz bir şey varmıdır ? Ne kadar itibar etmeliyim ?
  • Ben böyle birşey olacağını sanmıyorum. Ayrıca dediğim gibi bu kit % 100 LPG ile çalışmayacağı için 25 kr. yakması imkansız. Örneğin her 100 km. de 1 - 1.5 L. de benzin tüketecek. Zaten LPG ile çalışanı 10 - 11 L. LPG tüketiyor. Bana mantıklı gelmedi.

    İyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün kiti taktırdım, bugün şu saate kadar 160 km klima sürekli açık test sürüşleri yaptım. Daha önce 4 ile çıktığım rampada aynı performansı aldım. Tek sıkıntı ilk kalkıştaki tepki süresi hoşuma gitmedi. Benzine göre biraz hantal kalkıyor araç ama yolda gidiş performansında sorun yok. Az önce petrole girip depoyu tekrar doldurdum ve 41 tl lpg ilave yapıldı. Bu hesaba göre 25 krş yakıt tüketimi olmuş. Bahsettiğiniz 100 km de 1-1.5 L benzin tüketimini test edemiyorum şu anda. Ama ilk çalışmada benzinle çalıştığı için 100 km yol için 5-6 kere stop/start yapmak lazım ki o kadar benzin tüketimi olsun. Öyle bile olsa 1 L benzin sorun değil.

    Diğer bir konu ; araç turboya geçtiğinde garip bir ses çıkıyor, vınlama gibi, rahatsız edici bir tonda bu ses. Usta bunun gaz ile ilgili olduğunu farklı bir marka denememi söyledi. Depo bitene kadar mecbur idare edeceğim. Şimdilik izlenimlerim bunlar.




  • Hayırlı olsun. Yalnız araç sadece ilk çalıştığında benzinle çalışmaz. LPG ye geçtikten sonra da benzin harcar. Örneğin % 80 LPG + % 20 benzin şeklinde bir karışımı yakar. Bu motorda sadece vialle lpdi sistemi % 100 LPG yakar.

    Tüketiminizi hesaplarken 100 km.de yaktığınız LPG ye bu benzin farkını da eklerseniz tam olarak ne yaktığını bulabilirsiniz. Tahmimi tasarrufunuz % 30 civarıdır.

    İyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya nasıl performan artar aklım amantığım almıo +5 beygir sadece lpg de artış büyük bi olay var mı bi bilen açıklıcak olan?
  • Performans artışı var diyemem ama düşüş de sözkonusu değil. Günlük çıktığım rampaları aynı viteste aynı hızla çıkabiliyorum. Bahsettiğim vınlama sesini düzelttiler ama motor arıza lambası yanmaya devam ediyor. Hata kodu yakıt basıncı ile ilgili bir sorun var diyor. Yakıt tüketimim 25-26 krş civarı ve bugünlerde malumunuz hava sıcaklıkları yüzünden klima sürekli açık.

    Lpg ile birlikte benzin tüketimi %5 civarı görünüyor şu anki gözlemlerime göre. Oran km cinsindendir, yani 100 km lpg ile yol yaptığımda yol bilgisayarında 150 km olan menzilim 145 km 'ye düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 5 Temmuz 2014; 16:22:20 >
  • prins ve telefleks uyumludur tsi ile.
  • hocam lpg kitini nerde ve kaça taktırdınız bilgi verirmisiniz?
  • Hocam hayırlı olsun. Bu lpg kiti 140'lık TSi'lara da uyumlu mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    hocam lpg kitini nerde ve kaça taktırdınız bilgi verirmisiniz?


    K.Maraş Cansu Otogaz Ahmet Usta - 0532 465 63 93
    Fiyat : 4.000 tl 4 taksit



    quote:

    Orijinalden alıntı: talhadogdu

    Hocam hayırlı olsun. Bu lpg kiti 140'lık TSi'lara da uyumlu mudur?



    Teşekkür ederim, 140 için emin değilim, Ahmet ustayı arayıp sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 21 Temmuz 2014; 12:28:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan



    quote:

    Orijinalden alıntı: 26_____

    hocam lpg kitini nerde ve kaça taktırdınız bilgi verirmisiniz?


    K.Maraş Cansu Otogaz Ahmet Usta - 0532 465 63 93
    Fiyat : 4.000 tl 4 taksit



    quote:

    Orijinalden alıntı: talhadogdu

    Hocam hayırlı olsun. Bu lpg kiti 140'lık TSi'lara da uyumlu mudur?



    Teşekkür ederim, 140 için emin değilim, Ahmet ustayı arayıp sorabilirsiniz.

    Teşekkürler
  • Bakalim bnde taktiricam herhalde ama fiyat fazla hesaplamalarima gore anca 5 senede amorti ederim herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.