Şimdi Ara

İnternet Sorunum Bir Bakabilir misiniz? ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sırf bu konuyu açmak için foruma üye oldum.Direk konuya geçmek istiyorum.
    Yaklaşık 1 aydır internet ile sorun çekmekteyim.Bu konulardan pek de anlamam.Ama yazılardan okuduğum kadarıyla bilgi vererek sorunumun çözümünü öğrenmek istiyorum.
    Şimdi size verebileceğim benim tespit ettiğim bilgileri sunayım.Yazıya başlamadan önce League of Legends (LOL) bir online oyundur ve bilen bilir.
    Birinci olarak arkadaşlarla chatte herhangi bir sorunum yok.Örneğin skype ve league of legends oyunlarındaki mesajlaşmada kesinlikle hiç bir sorun yaşamıyorum.Bu konuda yaşadığım sıkıntı şöyle: Skype da ve league of legends chatinde bir sorun yok fakat bu chatlere bağlanmada sıkıntı yaşıyorum.Özellikle League of legends sohbetinde çünkü bir türlü bağlanmıyor.Manuel olarak tekrar deniyorum ve çok can sıkıcı bir durum.Eğer bağlanırsa clienti kapatana kadar da bağlı bir şekilde duruyor.Skype da ise bu durumu pek hissetmiyorum çünkü bilgisayar başlar başlamaz skype da başlıyor ve otomatik olarak bağlanıyor.Ayrıca oyuna girerken internet bağlantınızla bilmem ne yazıyor ve retry butonu geliyor.Tekrar tekrar tıklayınca bağlanıyorum ve bazende bağlanamıyorum.Bunu oynayanlar bilir bu olay şampin yükleme ekranına gelirken oluyor.

    Chat konusunda size verebileceğim bilgiler bu, şimdi skype sesli sohbet kısmına geçiyim.

    Skype da arkadaşıma sesli sohbet yani çağrı yaptığımda sadece bekliyorum.Hiç bir ses yok.Normalde başta çağrı yap butonuna tıkladıktan sonra bir ses çıkar o o butona tıkladığımızın sesi bu önemli bir kısım değil fakat bu sesden sonra normal birisini ararken ki ses "dıııt dıııt" sesi gelmiyor.Beklemek zorunda kalıyorum yaklaşık 45 saniye bekliyorum bir çağrı için.Sonra çağrı başarısız diyor.Bunu tekrar ediyorum ve sonra çağrının ortalarında yani 45 saniye bi çağrı bağlanma süresi ise onun 20. saniyelerinde "dıııt dıııt" sesi geliyor ve arkadaşımda hemen kabul ediyor ve konuşuyoruz.Arkadaşlarımda beni aradığında ama sadece beni aradığında bu durumla karşılaşıyorlar.Yani sorun bende.Konuşma sırasında herhangi bir problem yaşamıyoruz.Ta ki konsoldan google'a ping değerlerimi öğrenmek için yolladığım yerde "Destination net unreachable" yazısı gelene kadar.

    Şimdi pingimden bahsedeceğim.

    Evet, genel olarak aslında normal olması gereken 60-80 (Bazen ise 60-90) pinglerini bir gün %100 ise %80'ininde alıyorum.Almadığım diğer kısımlarda olan durumu şöyle anlatıyım.Ya pingim 3000 gibi değerlere çıkıyor ve daha çok çıkınca konsolda "Request timed out" yazısı geliyor ya da "Destination net unreachable" yazısı geliyor.Sanırım ki böyle olmalıydı.Tabi pingim artınca skype sesli konuşmada sesim bozuklaşıyor,geç gidiyor.Destination net yazısı gelince skype çağrısı düşüyor.Lol tekrardan bağlanıyor yazısı çıkıyor.Tabi bundan önce lol'ün kendi içinde olan ping gösterme yeri 5000,6000,7000'lere çıkıp tekrar bağlanıyor yazısı gözüküyor.Tabi şanslıyımki bu ping olayı uzun sürmüyor ve düzeliyor.

    Şimdi size buraya kadar bir şey söylemek isterim.Tabi ne kadar doğruysa.Bu olaylara bakarsak internetim yok değil var nereden anladım bunu skype sesli konuşma ve lol retry deme kısmından.Peki sorun ne bence internetim acaip yavaş.Tabi bir nedenden ötürü.İnternetimin acaip yavaş fakat chatte olsun lolde oyun içi olsun , lol de sohbete bağlandıktan sonra ki tekrar kopukluk yaşamamam bence bunların hepsi pingimin normal olması ve ya pingim ile doğru orantılı olan bir şey.Yani bir şeylerim iyiki beni biraz da rahat ettiriyor.Her neyse diğer yazıcağım şeylere geçelim.

    Şimdi size işin bana göre ilginç kısmını söyliyeceğim.

    Google chrome da "Zenmate" adlı bir program var.Bu benim internetteki şu anlık kurtarıcım.Bunları buraya yazmamı sağlayan hayattan bıkmamı önleyen çok küçük bir uygulama ve neden beni kurtardığını pek anlamış değilim.Şimdi size olayı anlatayım.Ben bu prorgramı youtube yasaklandığı için ve grooveshark gibi bir radyo sitesine giremediğim için ve sürekli bilgisayarımın kendisinden dns değiştirmek istemediğim için indirip kurdum.Buraları geçelim.İnternetim normalken bir de mozilla firefox indirip kurdum.Şimdi mozilla firefoxu açıyorum ve HİÇ BİR YERE GİREMİYORUM sunucuya bağlanamadı diyor.İşin garip kısmı chromeda normal diyebileceğimiz bir hızla sitelere giriyor.Ne farkı var hadi belki hızlıdır ama mozilladada girmeli dedim.Sonra bi zenmate uygulamasını kapattım ve google chromeda bile hiç bir yere giremez oldum çünkü internete bağlanılamıyor diyor.Uygulamayı açıyorum ve yine her yere girebiliyorum.Zenmate uygulamasını dns değiştirmek için yükledim.Sanırsam benim türkiye adresimi şu an benim seçtiğim ülke olan ingiltere olarak giriyor sitelere size programın bir fotoğrafını atıyım.

    http://i.hizliresim.com/0VQb5o.png

    İnternet download hızım oldukça düşük.Baktığıma göre bir dosyayı 55 kb hızla indiriyor.Upload'dan umudum yok ki zaten o normalde de düşüktür.Size speedtestten bir resim atarım fakat dns farklı olduğu için farklı bir ülke göstericektir ama bir bakın isterseniz.DNS ne kadar değerleri yanlış gösterir bilemiyorum.Zenmatei kapatınca siteye yeniden bağlanmam gerekiyor ve tabiki bağlanmıyor.

    http://www.speedtest.net/result/3572125656.png

    Ki ben bu değerlere kesinlikle inanmıyorum.Ben bi ara zenmatesiz girebildiğimde internet hızımın Türkiye'nin %87'sinden düşük olduğunu söyledi.Ki Türkiye internette ne kadar hızlı.

    Son olarak size modem değerlerini atıyım. Umarım verdiğim bilgiler işe yarar.Sorunum ne ? Size bunu soruyorum ve çözüm arıyorum.

    http://i.hizliresim.com/9XOvjr.png

    Birde TTNET altyapısı kullanan sağlayıcılar işaretledim.Fakat ne kadar doğru bilmiyorum.D-Smart logosu var.Bu resme bakmanızda fayda var.

    http://i.hizliresim.com/BXkokD.png



  • İsteğim lütfen uzun deyip geçmeyin.Bilgi sahibi bir kişiden gerçekten yardım istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
  • Repelliuss R kullanıcısına yanıt
    Hat çok kötü santrale uzaksın mahalledende tip7 tarzı erişim kabinide yok büyük ihtimal fazla birşey bekleme bu hat kalitesiyle evdeki kabloları kontrol et ek filan varsa tekrardan elden geçirin.
  • Peki bu sorun benim bilgisayarımdan kaynaklı olabilir mi ? Mesela bazı virüslerden dolayı.Direk format atmama gerek var mı ?
  • Repelliuss R kullanıcısına yanıt
    Bilgisayardan kaynaklı sorun değil altyapı kötü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.