Şimdi Ara

Bir hikaye yazdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beğenirseniz devamını yayınlayacağım . Hatalar nerelerde ? Eleştirilerinizi bekliyorum



    1.
    Mementō morī





    Bedeninden ruhu çekiliyor ; içten gelen bir üşüme ile gözleri kapanıyordu. Gözlerinin son gördüğü geniş, yapılı bir omuz ve bu omuzda bir baştan diğer tarafa uzanan Thanatos dövmesi oldu.

    2.

    Bu sabah istemeyerekte olsa yataktan usulca kalkıp bir sigara yaktı. Gözlerinin altında ki şişlikleri saçlarının arasına yerleşmiş kırları sigarasının gözlerini yaşartan dumanının arasından inceledi . Ayna da kendi kendine ‘ Yaşlanıyorum hem de her saniyemi 2 yle çarpıyormuşlar gibi yaşlanıyorum. ’ dedi. Üzülmüyordu ama içinde son 7 yılını heba ettiği lanet herif yüzünden daha 30 yaşında olmasına rağmen 45 yaş gibi gösteriyordu.
    Telefonun çalması ile banyodan yatak odasına doğru kaplumbağa adımları ile yürüdü .Yanlış hesaplamıyorsa son zil sesinde telefonu açtı.
    - Lanet olsun Mayıs neden telefona bakmıyorsun seni antika herif
    - Annenin ne kadar şanslı olduğunu düşünüyordum.
    - Ahhhh Mayıs benle dalga geçme, sabahın bu saatinde aramamın senin için hiç mi bir merak uyandır mıyor ?
    - Söyle hadi gene hangi lanet bir iş için aradın beni ?
    - Bu çağda teknolojinin hiçbir nimetlerinden yararlanmadan yaşayan senin gibi bir çatlağı neden aramış olduğumu bende bilmiyorum acil ofisime geliyorsun ve gelirken yalvarıyorum o asfalt sürüngeni antika aracınla değil de hava taksiyi kullan. Klik dıtt dıtt dıtt…..

    Sigarasının derin bir nefes çekerek baba yadigarı sallanan koltuğa oturup o gün ki gelişmeleri karşı binanın duvarında ki haber monitöründen izledi . 150 yıllık ülke tarihinin en önemli olayı üzerine yine yeni yeniden yazılan lakırtılardan başka bir şey yoktu.

    SERİ KATİLİN 7. YILI
    1000. KURBAN KİM OLACAK ?
    GUINESS’ E BAŞVURU YAPILDI.
    .
    .
    .
    Guines’ e girecek en meşhur TÜRK’ ün ismi bilinmiyor. 7 yıldır tüm dünya tarafından merakla takip edilmesine rağmen su. Dosyasında maktullerin resimlerinden başka hiç bir şey yok.
    Elizabeth Báthory , Ted Bunny , Karındeşen Jack …. Hepsi ama hepsi bu manyağın yanında birer amatör kalırlardı. Bir ismi yoktu halk ve basın ona DAHİ demeye başlamışlardı. Öldürme metotları kansız , acısız ve ölenin bunu anlayamayacağı kadar hızlı oluyordu. Çünkü öldüğüne artık kendisi olmuyordu.
    DAHİ’ mizin 2066 yılında ilk cinayetini incelediğimde Staj yapan bir Genetik Suç Bilimleri öğrencisiydim. Cinayeti incelemek için okuldan 8 arkadaşım ve staj koordinatörümüz Genetik Suçlar Bürosu Amiri Baş Komiser Hadi HANZADE ile birlikte Aydos Ormanı’ na gittik. 100 yıldır hırpalansa da 2053 yılında ki Milli Orman Oluşturma yasası gereği 15 yaşından büyük her TC vatandaşının zorunlu olarak 20 ağaç büyütme kampanyası ile ülkemiz ormanları korunmakla kalmadı özellikle İç Anadol’ nun neredeyse tamamı çok büyük ormanara sahip oldu. Yasa gereği 20 ağaç ile ya sen ilgilenecektin yada senin veya ailenin yerine devlete ödeme yaparak oluşturulan ormanlarda ağaçların yetiştirilecekti. Tabiî ki 2. şık daha çok tercih edildi ve 20 yıl içinde ülkemiz Yeşil Flama ile ödüllendirildi.
    İşte bu kampanyaların merkezlerinden biri olan Aydos’ ta Ağaç Bakım ekipleri bir ceset bulumuşlar. Emniyet cesedi ilk olarak Hadi komserin incelemesi gerektiğini Genetik Şubeye bildirmiş. Bizde Stajyerleri olarak maktulün incelenmesine Hadi Komser ile katıldık.
    Cesedi ilk gördüğümde katil öldürmese kendisi ölecekmiş zaten diye düşündüm . Sesli düşünmüş olmalıyım ki arkadaşlarımın kıkırdamaları duyuldu. Zavallı adam 90 yaşında gösteriyordu ama giyim kuşam olarak nedense benim dışımda ki günümüz gençlerinin tarzı olan yekpare olarak adlandırılan mavi bir tulum giymişti. Ayaklarında son yılların modası çivili botlar , kolunda Genetik Kimlik Saati ve anlamadığım bir çok takı vardı. Biz ceseti incelerken sınıf arkadaşım Kaan usulca yanıma sokuldu ve kulağıma ‘ ayak izleri dikkatini çekti mi ?’ diye sordu. Bu soruya yakın soruları birazdan Hadi Komser’ den de alacaktım. Onun için Kaan’ a hiç başımı sallayarak istemediği yanıtını verdim ve kendimi ayrıntıların içinde buldum. Dışarıdan bakıldığında anormal olan hiçbir şey yok bu ihtiyar buraya ağaçlarını kontrol için mi gelmiştir diye düşündüm ama hemen 60 yaş üzerinde birinin ağaçlarını artık kontrol etme zorunluluğunun olmadığı aklıma geldi. Sonra etraftaki ayak izlerine dikkat kesildim Fosfor Toz dökülen 25 metrekarelik yerde sadece onun ayak izleri var ve son 3 adımında ayaklarını sürüyüp düşmüş gibi .Herkesin garip bakışları altında Fosfor tozu aldım ve ayak izlerinin geldiği istikameti takip ederek döke döke ilerledim . İlerledikçe adımlar arası mesafe artıyordu. 25 metrekarelik çemberde ayaklarını sürüyen ve adım atmaktan aciz adam 250 metre önce 20 cm lik adımlar atıyormuş. Hadi Komserim ‘ Mayıs ‘ sesi ile ona döndüm. Gözünde ki devam et bakışının verdiği güvenle fosforlu tozu ayak izleri istikametine dökerek devam ettim. Her 100 metrede adımların arasında ki mesafe artıyor ,artıyor, artıyordu. 1000. metreye geldiğimde artık gözlerime inanamıyordum adım aralığı 100cm yi geçiyordu evet bizim ihtiyar koşarak yoluna devam ederken 1km içinde gittikçe yavaşlamış yavaşlamış yavaşlamış ve Pinus brutia nın namı diğer Kızıl çamın dibine düşerek ölmüştü. Ama 90 yaşına yakın bir ihtiyar nasıl bu kadar hızlı koşarak ilerleyebilir ki ? NASIL ?

    3.

    Şimdi aklınızda bu cinayetin nasıl olduğunu sizde kurun tasarlayın bende size Mayıs’ ı anlatayım. Mayıs Türkiye’ nin ilkleridir. Doğumundan hatta doğumundan önce bile hep Mayıs ilklerin çocuğu oldu. Ben aslında ben Milli onurumuzu kurtaran bizi Osmanlı İmparatorluğundan 500 yıl sonra yeniden süper güç yapan bir projeyim.
    Aslında her şey 50 yıl önce ülkemizin 100. yılında hedeflediği 25 yıllk kalkınma planında her zaman ki gibi barajları , fabrikaları, otobanları , köprüleri velhasılı betonun türevlerini değil de Genetik Bilimi hedef seçtik. İlkokul müfredatları artık Genetik Bilimin Kurucusu Gregor Mendel in hayatından ve çalışmalarından bahsediyor , okullara dünya haritası , bölgeler haritası yerine DNA dizilimi modelleri gönderiliyordu. Yıllar geçtikçe DNA dizilimi üzerine uzmanlaşan bilim adamları yetişmeye başladı. Buna istinaden 100 yıllık köhneleşmiş devlet kurumları kendini değiştirmeye bıraktı.
    Gen Tanılama ve Tanıtma Dairesi
    Genetik Tarım Dairesi
    Gen Bilimleri Lisesi
    Genetik Bilim Üniversiteleri
    Genetik Suç Bilimleri
    Bu yeni birimler yıllar geçtikçe yetişen bilim adamları ile Dünya da ülkemizin Genetik Biliminde en önde gelen ülke konumuna yerleştirdi. İlk ve en önemli adımımız Genetik kimlik bilgi sistemi ile Vatandaşlarımızı kimlik numaraları yerine genetik kodları ile arşivledik. Artık herkesin t.c kimlik no yerine gen kodunu kullanmasını başardık. Her vatandaşımızın ve doğumundan hemen sonra bebeklerin genetik bankasına verileri girilmeye başlandı . Bu şekilde suç oranını düşürmek isteyen ülkeler bizden milyarlarca dolar ödeyerek Gen bankası sistemini aldılar. Artık suç mahalinde bulunacak bir damla kan , salya veya bir kıl tanesinden orada kimin yada kimerin bulunduğunu anlayabiliyorduk.......................







  • Arkadaşlar yok mu bir yorumunuz
  • Bunu Konu Dışı'na CSB olarak yazacaktın, öyle tutardı belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okur-Yazar

    Bunu Konu Dışı'na CSB olarak yazacaktın, öyle tutardı belki.


    Çabalayıp yazmama gerek yok o zaman YETENEKSİZ im bu konuda. Evet böyle görüşler iyi oluyor. Eleştiri bekliyorum:(
  • güncal
  • Bu hikaye ne yazık ki çok "farklı" değil. Ayrıca iyi yazarların edebi kuralları iyi bilmesi gerek. Siz sıkça yazım hatası yapmışsınız. Farkınızı ortaya koymamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.