Şimdi Ara

Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
6
Favori
4.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atoprak

    Gökhan Selam,

    Senin yorumlarınıda dikkate alarak zaten niyetli olduğum 50A yı aldım ... henüz yeni yeni dinliyorum cihazı lakin önceki Destiny tecrübem gibi, düşük gainli bir anfi olması hoşuma gitti...
    Gücü yetersiz değil ve son seslere dahi minimum clipping ile çıkabiliyor ... MA Rx6 lar ile kesinlikle parlamıyor... dolu dolu çalıyor... biraz daha pişince daha birşeyler yerli yerine oturur...

    He bu arada ne küçük bir cihazış bu ya :)




    Merhaba,

    Bu kadar tesadüf olur bende de aynı hoparlörler var ve Creek 50A... Ben de oldukça memnunum...

    Sevgiler...
  • Tekrardan merhabalar arkadaşlar, gerek zamansızlıktan gerek işim gerekse özel nedenlerden dolayı. İnceleme yapamadım, zaman darlığı içerisdeydim daha doğrusu.

    Uzun zamandır merak ettiğim ve bir o kadar da çelişkili olan marka için dinleti de buldum kendimi. Magnat.... Magnat markası son derece eski bir firma, oto müzik yelpazesinden tanımaya başlamiştim daha doğrusu. Sonrası ile, bir çok sektör de kendini ileri atti. Kendi amplilerine kadar ürettirdi gördüğümüz kadari ile...

    Ana soru belki de şuydu ? Magnat bu paralar hak ediyor mu ? Adamlar hybrid lambalı entegre ampli üretmiş ve hi-end sınıfda hoparlörler üretiyordu şu şartlar altında. Hep gözümüz İngiliz hoparlörlerine, İtalyan tasarımlarında, Danimarka veya İsveç, İsviçre nin ürettiği sürücülerde oldu gözlerimiz. Magnat bir Alman olarak bu sektörü doğru gerçekleştirebiliyor mu acaba ?


    Şimdi bu sorulara cevap vermek gerekirse, Magnat Hi-End konusunda gerçekten kendi girşini yapmiş. Fiyat-Performans sınıfına yakın cihazlar üretmeye çalışmış.

    Bugün neleri nerede inceledik ? Bugün Pelin Hi-Fi ' da Magnat in ürünlerini inceledik... Aslında son konuda bulunmamiş olsam da, olanları takip ettim. Şu aralarda hi-fi konusunda kaşıntıları olan bir insan olduğum için. Acaba dedim bu kadar üst seviye malzemeler parayı hak ediyor mu?

    Evet bu ürünler gerçekten kendi sınıfında detaylı işçilikle üretilmiş. Hybrid lambalı oldugu gibi sıcaklıgı ile aktarıyor herşeyi doğru...



    Magnat MA - 600 & Magnat Quantum 673


    Özellikerle başlıyalım...

    upported bit depth: 16/24bits
    Output power / Nominal
    20 Hz – 20 kHz, THD < 1.0%, 4 Ohms, 2 x 70 W

    20 Hz – 20 kHz, THD < 1.0%, 4 Ohms, 2 x 70 W
    Peak
    1 kHz, 4Ω: 2 x 150 W
    Frequency response
    CD/Tuner/Aux/Line/Tape:
    8 Hz – 120 kHz (-3,0 dB)

    Phono 20 Hz - 20 kHz (-1,0 dB)

    hono Subsonic Filter: 16 Hz, 18 dB/Oct.
    Input sensivity
    CD/Tuner/Aux/Tape: 500mV/100kΩ

    Phono: 5mV/470Ω
    Power consumption
    Max 250 W

    Standby <0,4 W
    S/N ratio
    CD/Tuner/Aux/Line/Tape: 100 dB

    Phono MM: 85 dB
    Dimensions (WxHxD)
    430 x 101 x 287 mm (330 mm incl. controls and connectors)




    Magnat MA - 600 bahsetmek gerekirse, gözümde high -end giriş seviyesi üretilmiş bir ampli, donanım konusunda son derece sıkı.. Üründe wireless, bluetooth ve USB DAC alt yapısı oluşturulmuş. Burr Brown işlemci yapısına sahip... Çıkış terminalleri son derece sınıfına yakışır, lambanın vermiş olduğu sıcaklıga hissettiriyor kesinlikle, lambanın sıcaklıgına gelirsek lambalar sese lambanın bütün özelliklerini ekliyor. Aslında merak ettiğim noktaya değindim, bluetooth ! Yahu bu teknolojiyi ne kadar iyi kullanıp bana iyi aktarabiliyor ki... Bunu da başardi açıkçası, en iyi bluettooh performanslarından birini dinledim. Evet evet doğru duydunuz!


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    Şöyle ki bir çok lambalı amfiden alıştığınız üzere çikiş katında olan lambalar ısınmakta, el değmemekte hatta. Güçlerini lambalardan alanlar için konuşursak. Bu amfide ise PRE (giriş katında) konumlandirildiği için her hangi isinma söz konusu değil. Normina sıcaklıklarda çalışıyorlar. Zaten amacı ses renk vermek... :)


    Malzeme yapısına gelirsek, ampli sogutma olarak başarılı, 1-2 saat arası aralıksız dinleme eseri çoğu zaman böyle bir ampli için yüksek seslerde, ısınma durumu son derece başarılıydı. Yakın zamanda dinlemiş olduğum, Creek markası ile karşilaştirirsak, kesinlikle lamba sıcaklıgı ile çalıyor. Hatta pre katında ki lamba ısındıktan 25-30 dk arası kendini çok güzel şekilde tamamlıyor... Kesinlikle normal entegre ampliden pre katında ki lambalardan hem sahnesi hem sesin sicaklığı boyutu farklı. Buda rakiplerinden ayırıyor. Böyle üretim yapan piyasada şuan yenilerden sayılı. Bu ampliyi öne taşıyan sahnesini belirleyen, karakterini belirleyen kesinlikle pre katında ki lambalar... İlk önce bu fiyat fazla mi diye düşünürken dinledikçe, kurcaladikça hoşunuza gitmeye başlıyor! Hııımm demeye başlıyorsunuz.

    Ben dediğim gibi Magnat markasına son derece ön yargılı gittim, çünkü marka olarak bana göre high end den geri kalmiş, arada kalmiş bir marka. Seri üretimde olan bir marka. Butik bir marka olmaması.

    Magnat bende şöyle hissiyat oluşturdu, son derece açık çalan bir marka. Hoparlörleri de amfileri de, sahneside bunlara da nazaran son derece geniş. Hatta bazen bu kadar açıklığın önünü nasıl keserim diye düşündüm. Ne tür bir kablo, alt yapısı izleyerek vs... Konumlandırma kesinlikle önemli kesinlikle!.


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    Ma-400 & MA-600 boyut karşilaştirmasi merak edenlere.



    Amfiden çok merak ettiğim hoparlörler.. Hoparlörler +2000 TL sınıfında. Bu da Hi-fi adına son derece ciddi rakam, hoparlörlerden kısaca bahsedersek, 17cm mid-bass sürücüsüne sahip, 30mm saf ipek tizleri mevcut, ahşap, oturak bir kabine sahip. Bunların yanında ince işçilikle yapilmaya çalışılmış. Örneğin ince bir detaydır ki bir yandan da seri üretimin simgesi... Portlarda Magnat yazılarının olması... Bi-Wire yapıya önem verilmiş vs vs.

    Genel özellikleri:

    rinciple 2 way bass reflex
    Equipment 30 mm tweeter
    170 mm woofer-midrange
    Power Handling (RMS / Max.) 100 / 180 watts
    Sensitivity (2.8V/1m) 91 dB
    Impedance 4 – 8 Ohms
    Frequency Response 30 – 50000 Hz
    Crossover Frequencies 3.100 Hz
    Recommended Amplifier Output > 30 Watts
    Dimensions (WxHxD) 202 x 350 x 280 mm
    Weight 6.8 kg
    Cabinet surface Piano black/ Ash decor black



    Sizinde benim gibi eminim ki, bookshelf hoparlörlerden korkunuz odayı basslarin dolduramaması. Odaya ufak gelip sahneden olmak. Çamur gibi ses almak. Öncelikle dinlediğim oda sonuçlarin da, basslar düşünmeyeceğim kadar topluydu. Sahnesi son derece geniş. Kendilerini kaybetmeyi biliyorlar. Şöyle ki, dinlediğim oda yaklaşık olarak 25 metre kare civari. Bana göre bu odanın üzerine çikildiği taktir de yukarida ki korkularımız başımıza gelebilir gibi geliyor. Tizlerine gelirsek, gerçekten açik çalan hoparlörler. Bakın burada açık çaldiğinin altını çiziyorum, kesinlikle tiz ağırlıklı çaldiğini söylemiyorum. Enstürüman ayrımları son derece yerinde. Üstelik bu olayı bluetooth ile gerçekleştirdiğimde bile... Zaten firmanin üst ölü noktasii 50.000 HZ çok ciddi rakam, tabii ki bunu insan olarak duymamız imkansız...


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!





    Örneğin Chris Jones - No Sanctuary Here bu hoparlörlerde tam merak ettiğim parça, 3. boyut olan basslari tok, efektif vokallere sahip bir parça.... Hoparlör herşeyi yerli yerinde iletmeye çalışıyor, vokalle tam karşimizdayken yanlardan enstürmanları hissediyorsunuz, evet doğru! Basslar bir an yetişemiyor gibi geldi. Ama anında toparladilar. 3. boyutta vokallerde erişmesi size aktarımı gerçekten ciddi. Firmanin dediği kadar var demek istiyorum. Bu sınıfta gerçekten görerek gitmemiştim bu hoparlörleri.



     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    Şöyle durum var ki, kullandıgı perdeler bana göre biraz basit kalmiş... Ama kimi hi-end üretici ve tüketicilerine göre kullanılan bez perdeler sese perde çektiği söyleniyor. Kimisine göre sahneyi daralttiği. Büyük bir ihtimalle böyle bir perde kullanılmış. Ancak ürünün genel kalitesi göre basit kalmiş. Elde ki verdiği hissiyat. Bunun dişinda zaten evde çoluk çocuk yoksa kullanmıyoruz bile...


    Şöyle bir durum var ki, yukarida bahsettiğim gibi, gerek dinlediğim kablodan gerek dinlediğim ortam, kayıtlardan ötürü açık çalmasi bir neden olabilir. Gerçi şöyle durum var ki, ben İngiliz hoparlörlerini seven, tınısına hayran olan insanım. Bu hoparlörleri sırf bu yüzden çok severek alan mevcut. Monitor Audio ile çok benzer sesleri var aslında. Tını anlamında. Aslında bu hoparlörlerde ne hikmetse ingilizlere kesinlikle yakın. Bundan eminim. Bu yüzden de aslında bir bakıma sürücülerini üreten firmayi merak ediyorum. Aslında Magnat midbass sürücülerini her zaman kendi üretti, genel de tizlerini crossrover bileşenlerini farklı firmalardan aldi diye biliyorum.

     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!

     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!



    Diğer hi-fi markalarına göre olanağı aynı fiyata en üst serisinden, bir ürüne sahip olmuş oluyorsunuz. Bu güzel bir hissiyat tüketici adına. Diğer firmalarda orta seviye bir ürün sahibi oluyorken, üst seviye ürüne sahip olmak.


    Son olarak ise kullanılan bir bookshelf e göre devasal port.... :)


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!



    Son cümle kurmak gerekirse, ürünler son derece uyumlu sıcak ve açık çalıyor. En önemli ksıımı bu. Kesinlikle frekans tepkimeleri sınıflarında olması gerektiği gibi hatta sınıfının üzerinde. Malzemeleri kesinlikle yeterli derece iyi, gayet şık. Sağlamlık hissi veriyor. Lambalar sayesinde sahnede ki sıcaklık duyulur kıvamda. Seste ki boyut hissedilir durumda. Bunları hissettiriyorsa bir ürün bana parasını hak eder be abi!

    Bir üründe heco sınıfından inleceğim kule hoparlörler olacak... Üst sınıf olacak...

    Yazının süprizi ise en kısa zamanda video incelemelere başlıyorum. Tabii ki çekik gözlü abilerimizi örnek alıyorum bu konuda. Profesyonel ekip yardımı ile. Ayağınıza getirmeyi planlıyorum incelemeleri. Tabii ki herşey yerli yerinde olursa. Aksilik çikmadiği taktirde... Bir kaç gün içinde Quantumlarin videosunu izliyor olacagız. Çekimlerini gerçekleştirdik. Şöyle bir durum varki, herşeye rağmen PELİN Hİ-Fİ olarak son derece iyi karşilandim. Utanmadan-sıkılmadan ilgilendiler benimle. Sordugum sorulara iyisi ile kötüsüyle cevap vermeye çalıştılar... Ellerine sağlık. Ankara' da dinletiye gidebileceğimiz yerlerin sayısının arttiğini görmek beni sevindiriyor...


    Bir kaç gün içerisine yeniden birlikte olmak üzere arkadaşlar... Sorulan sorulara en kısa sürede cevap vermeye çalışacağim... Aklıma gelenleri de bu yazı hakkında zamanla güncelleme ile ekleyeceğim.




  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Su an da Pelin hi-fi forum da oldukca tepki gordu fiyat politikası nedeni ile ben bu politika ile forum üyelerin den her hangi birinin ne magnat ne heco alacağını düşünüyorum.

    Ama hayırlısı dogru strateji ike giderlerse insanlar yönelecekler tabi bir sure sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine harika bir yazi. emeginize, elinize, klavyenize saglik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Incelemeniz icin cok tesekkur ederim. Bende yaklasik dort ay once benzer bir deneyim yasamistim ve dusuncelerimi forumda paylasmistim. Ma600 fiyatina gore fena sayilmaz ama pelin in su an uyguladigi fiyat politikasi ile eray hocamin da dedigi gibi kimsenin alacagini sanmiyorum. Magnat ve hecolarin Turkiye de bu seviye ye gelmesin de en buyuk pay GSA elektronigindir, yardim severligi ve fiyat avantaji ile. Kendisi bana denemem icin MA600 u elime tutusturmusu rahat ol dene karar ver demisti, evde bir hafta kullandim. Ki bu imkani bir cok kisiye daha sunmustu.

    Magnat quantum kullanan birisi olarak, ben ozellikle perdelerini sevmistim. Beyaz suruler salonda sik bir gorunum sagliyor. Bez perdelerin tozlanmasi beni cok rahatsiz ediyor. Magnat lar daha ust serilerde fiyatiyla dogru orantili bir performans sunuyor. Ozellikle 800 ve 1000 serileri cok farkli bir seviyede. Heco ve magnat ortak firma ve dediginiz gibi magnat tweeter lari heco dan aliyor. Sanirim siz de Ankara da yasiyorsunuz, sakincasi yoksa dinletiye gittiginiz de eslik etmek isterim size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 10 Haziran 2015; 11:36:45 >




  • Aslında geçmişe bakarsak, yaptıklarına bakarsak haklı olma ihtimalleri var. Ama geleceğe bakarsak kullanıcıyı bir adım daha öne taşıyor. Ticarette herşey olabiliyor, firmalar batıyor veya anlaşmalari bozuluyor. Yani durum şöyle ki fiyat politikası durumunda liberal bir politika izleyebilir. Tavan - taban fiyat uygulayabilir. Bu tüccar in kendi tutumudur. Aslında şuan ki durum tüketiciyi ön plana çikariyor. Neden derseniz, aradan firmayi çikariyor. Hem kendi marjını yükseltir hemde, tüketicinin cebini düşünür.

    Ben herşey den önce kendi cebimi düşünürüm ama fiyat politikasi vs. ileriye yönelikse. Lineer eğri devam ediyorsa sıkıntı yok. :))


    Herkese teşekkürler. Elimden geldiğimde farklı markalara yönelmeye çalışıyorum.

    @Zek: Tabii ki hocam beklerim her zaman. Video çekimlerimiz olacak, sınırları zorlayacagım. Türkiye' yi elden geldiğince daha iyi şekilde tanıtmamız lazım HİFİ camiaasi adına. :)




  • Size kesinlikle katiliyorum, bizim yararimiza gelismeler olacaksa ne mutu. Pelin'in su anki tek yetkili adres olmasi dolayisiyla daha uygun fiyatlari gormeyi isteriz, magnat ve heco f/p orani yuksek urunler ve dusuk butce ile belirli bir kaliteyi yakalamak isteyenlere ilac gibi oldu.

    Cidden Ankara ici dinletilerinize katilmak isterim, hem tecrube oluyor hemde hobidaslar ile vakit gecirmek cok keyifli. Haber verirseniz cok memnun olurum. Keske arada sirada grup dinleti gerceklestirebilsek cok iyi olur. Istanbul da kucuk grublar halinde oluyor ama, belirli zaman belirlense ve urunleri denesek harika olur. Sehir onemli degil yeterki bulusma olsun :D. Kulaklik tarafinda kalabalik grupla bulusmalar yapiyoruz ve cok guzel vakit gecriyoruz, farkli sehirlerden ucakla gelenler dahi oluyor.

    Iyi geceler dilerim.
  • Kulaklık kısımındada bir ara bulunmuştum, şu aralar bulunamıyorum. İlerleyen günlerde bir kulaklık incelemesi de planlıyorum. :) Aslında Ankara' adına yeterli şartlar oluşturuldugunda toplu dinletilere gitmek, herkesin fikir alişverişi yapabileceğim. Ortamlarda bulunma fırsatını yakalamaya yönelik Hİ-Fİ adına yenlilikler olsun istiyorum... İlerleyen zamanlarda, bunlarıda gerçekleştirmek istiyorum aslında.

    Merak ettiğim çok marka var. Türkiye' şartlarina göre dinlemek, dinlettirilmesini beklemekteyiz. :))

    Yeterli desteği gördüğüm sürece, elimden geleni yapacağim sektörde... :))
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Gökhan merhaba,
    Yine görselleri ile ön plana çıkan faydalı bir yazı yazmışsın eline sağlık.
    Heco - Magnat ürünleri Türkiye'de bence olması gereken yerde değiller. Bu grupta Canton ve Elac gibi yine çok daha ciddi üretimler yapan markalar var ama bizim ülkemizde bir şey bir kere tutmadı mı daha sonra tutması da zor böyle enteresan bir ülkeyiz. Distribütör'e saygım sonsuz ama yine şahsi fikrim heco ve magnat bugün bu adetlerde satıyorsa piyasaya bu kadar hakim olabiliyorsa sebebi de maalesef kendileri. Kötülemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama distribütörlük kolay bir şey değil markanızın pazarlamasını yaptığınız kadar reklamını, tanıtımını da yapmanız gerekir piyasaya hakim marka bu konularda bir adım atıyorsa sizin üç adım atmanız gerekir. Ürünlerin fiziken mümkün olduğunca çok noktada bulunmasını sağlamak ve insanların o ürünlere dokunmasını, görmesini ve duymasını sağlamak bu işin olmazsa olmazlarındandır.. İnsanlar bazı kişilerin şahsi çabaları ve tavsiyeler üstüne bu ürünleri bir yere kadar alır çünkü (!) bilmem ne demek istediğim anladınız mı.. Neyse dönelim hoparlörlerin performanslarına.. Bu serilerin floorstand modelleri oldukça gövdeli çalar fakat detaylar ve özellikle de enstrüman ayrımı konusunda bazı sıkıntılar gözlemlenebilir (sınıf itibariyle doğal olarak) Yoksa tizleri, midleri, alt frekansları vs.. zaten diğer hoparlörlerin gerisinde değildir.Fakat aynı sınıfta bulunan ingiliz hoparlörlerini ben bu konuda daha başarılı buluyorum. Alman hoparlör markaları özellikle de orta segment ürünleri bana biraz vintage serilerin tadını veriyor eski pioneerlar, onkyolar, technicsler, sony'ler yani deck sistemlerle 80'li yılarda kullandığımız büyük kağıt bass sürücülü hoparlörler gibi çalıyorlar. Farklı tadları var ben beğeniyorum ve dinlerken de keyif alıyorum. Yazılarının ve güzel fotoğraflarının devamının gelmesi dileklerimle.
    atalayalper,




  • Atalay abi aslında sana bire bir her yazdiğin kelimeye katılıyorum. Gittiğim de bir çok seriyi dinledim. Magnat supreme serisi vs. Aslında alt seriler dediğin gibi eski hpm 100 tarzı andırıp çalıyor. Aslında üst seriler bir yandan ingiliz kıvamında çalıyor. Bana çok açık çaliyor gibi geldi. Detaylar yerindeydi, basslari bookshelf e göre hacimliydi. Ama nedense dediğin gibi, eski havasıda var. Üst serileri güzel. Biraz da ampli-hoparlör-kablo-dac uyumu önemli. Dinlediğin oda şartlari tüm sistemlerde önemli gerçi ama.


    Asıl şimdi Ankara' dan sonra İstanbul' da düşüncelerim var abi. Video konusuna ağırlık vermeye çalışıyorum. Kayıt sistemleri, kayıpsiz şekilde herkesi dinleti odasına getirmeyi planlıyorum sanal olarak. Çekik gözlü amcalari örnek alarak bir kaç şey var aklımda. Şu 1 hafta içerisinde montaj, kayıt, ortam vs vs herşey düşünülüyor. Bakalım başaralım da. Sizlerin yorumları da önemli olacak.

    Saygılarla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Gökhan merhaba,
    Yine görselleri ile ön plana çıkan faydalı bir yazı yazmışsın eline sağlık.
    Heco - Magnat ürünleri Türkiye'de bence olması gereken yerde değiller. Bu grupta Canton ve Elac gibi yine çok daha ciddi üretimler yapan markalar var ama bizim ülkemizde bir şey bir kere tutmadı mı daha sonra tutması da zor böyle enteresan bir ülkeyiz. Distribütör'e saygım sonsuz ama yine şahsi fikrim heco ve magnat bugün bu adetlerde satıyorsa piyasaya bu kadar hakim olabiliyorsa sebebi de maalesef kendileri. Kötülemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama distribütörlük kolay bir şey değil markanızın pazarlamasını yaptığınız kadar reklamını, tanıtımını da yapmanız gerekir piyasaya hakim marka bu konularda bir adım atıyorsa sizin üç adım atmanız gerekir. Ürünlerin fiziken mümkün olduğunca çok noktada bulunmasını sağlamak ve insanların o ürünlere dokunmasını, görmesini ve duymasını sağlamak bu işin olmazsa olmazlarındandır.. İnsanlar bazı kişilerin şahsi çabaları ve tavsiyeler üstüne bu ürünleri bir yere kadar alır çünkü (!) bilmem ne demek istediğim anladınız mı.. Neyse dönelim hoparlörlerin performanslarına.. Bu serilerin floorstand modelleri oldukça gövdeli çalar fakat detaylar ve özellikle de enstrüman ayrımı konusunda bazı sıkıntılar gözlemlenebilir (sınıf itibariyle doğal olarak) Yoksa tizleri, midleri, alt frekansları vs.. zaten diğer hoparlörlerin gerisinde değildir.Fakat aynı sınıfta bulunan ingiliz hoparlörlerini ben bu konuda daha başarılı buluyorum. Alman hoparlör markaları özellikle de orta segment ürünleri bana biraz vintage serilerin tadını veriyor eski pioneerlar, onkyolar, technicsler, sony'ler yani deck sistemlerle 80'li yılarda kullandığımız büyük kağıt bass sürücülü hoparlörler gibi çalıyorlar. Farklı tadları var ben beğeniyorum ve dinlerken de keyif alıyorum. Yazılarının ve güzel fotoğraflarının devamının gelmesi dileklerimle.
    atalayalper,

    Bahsettiğiniz markaların distribütör'ünü gecenlerde aradım abi buyur kardeş diye konuşan kronik ankara ağızlı arkadaşlar çıkıyor telefona, keza adamların sahibinden.com gibi sitede garip teşhir ürünleri ilginç yazıları var bana hiç kurumsal gelmedi gariptir fiyatlardada çok çelişki var. Şimdi insan düşünmeden edemiyor bu şahıslarmı marka değerini hak ettiği yere getirecek? Bence bukadar mal satmaları bile mucize.




  • temmuz06 T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ben bizzat yerinde görmüş biri olarak. Ne saygıda kusur ettiklerini gördüm. Nede ugraş gerektiren bir insan oldugum halde off layip pufflayip tavır takınan. Ben tarafsız olarak Ankara' da ki bütün firmalari geziyorum. Ufak tefek yazılar kendi çapımda önerilerle gidiyorum. Eksiklerini artılarını her zaman söylüyorum. İstanbul sonuçta bu konuda bizden önde. Herşey göz önünde bulundurarak. Ayrıca nedense ben giderken aradiğimda telefona bakan hanımefendi, son derece kibar bir şekilde 3 sefer utanmadan sıkılmadan yolu tarif etti. Son derece İstanbul Türkçesi ile.

    Firmanın eski yerine göz atarsak firma kendini ileri atmiş, doğrudur. Pazarlama konusunda hatalari olmuştur buda doğrudur. Katılıyorum da bu konuda size bir işletmeci olarak. Bunun yanında, firma ileriye dönük bazı yatırımlar ve fiyat listesi güncellemesi yapiyor. Kullanıcı bir tık öne çikiyor. Eskisine göre bana göre ileri gitmiştir. Ben firmanin eski yerine de gitmiş. Ürünlerin ne halde nasıl durdugunu görmüş olarak yazıyorum.

    Türkiye hi-fi konusunda özellikle uyguladıgı fiyat politikalari ile zaten sıkıntılı durumda. Örneğin Sigma Ses bir ara neredeyse İngiltereden ucuz bir fiyata ürün satıyordu. Her hangi döviz kur ile alakasız dönemdi oysa ki. Şuan bu durum farklı olabilir. Ticarette herşey olabilir. Herşey iyi gitmeyebilir. Ticarette büyük meblağlar kazanilabilir veyahutta kaybedilebilir. Ticaret sabır-akıl işidir. Uyguladıkları fiyat politikaları kullanıcıyı öne çikarsin dediğim gibi. Biz tüketiciyiz herşey önce.

    Bu yüzden firmalarin satiş stratejisi vs. kullanıcıyı kim öne çikariyorsa ikinci el - sıfır ürün farketmeksin ben oradayım. Kendi adıma alışlarda - satişlarda.

    Herşeyden önce dediğim gibi, daha bir çok firmayi gezeceğim ve inceleme yapacağim. İstanbul - Ankara - İzmir vs. nerede bulunuyorsam. Zamanımı bu konularda değerlendirmeye çalışacağim. Fotoğraf anlamından ötede video da bir çok şey deneyeceğim. :)


    Sağlıcakla, iyi günlerle...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2

    Merhabalar, ben bizzat yerinde görmüş biri olarak. Ne saygıda kusur ettiklerini gördüm. Nede ugraş gerektiren bir insan oldugum halde off layip pufflayip tavır takınan. Ben tarafsız olarak Ankara' da ki bütün firmalari geziyorum. Ufak tefek yazılar kendi çapımda önerilerle gidiyorum. Eksiklerini artılarını her zaman söylüyorum. İstanbul sonuçta bu konuda bizden önde. Herşey göz önünde bulundurarak. Ayrıca nedense ben giderken aradiğimda telefona bakan hanımefendi, son derece kibar bir şekilde 3 sefer utanmadan sıkılmadan yolu tarif etti. Son derece İstanbul Türkçesi ile.

    Firmanın eski yerine göz atarsak firma kendini ileri atmiş, doğrudur. Pazarlama konusunda hatalari olmuştur buda doğrudur. Katılıyorum da bu konuda size bir işletmeci olarak. Bunun yanında, firma ileriye dönük bazı yatırımlar ve fiyat listesi güncellemesi yapiyor. Kullanıcı bir tık öne çikiyor. Eskisine göre bana göre ileri gitmiştir. Ben firmanin eski yerine de gitmiş. Ürünlerin ne halde nasıl durdugunu görmüş olarak yazıyorum.

    Türkiye hi-fi konusunda özellikle uyguladıgı fiyat politikalari ile zaten sıkıntılı durumda. Örneğin Sigma Ses bir ara neredeyse İngiltereden ucuz bir fiyata ürün satıyordu. Her hangi döviz kur ile alakasız dönemdi oysa ki. Şuan bu durum farklı olabilir. Ticarette herşey olabilir. Herşey iyi gitmeyebilir. Ticarette büyük meblağlar kazanilabilir veyahutta kaybedilebilir. Ticaret sabır-akıl işidir. Uyguladıkları fiyat politikaları kullanıcıyı öne çikarsin dediğim gibi. Biz tüketiciyiz herşey önce.

    Bu yüzden firmalarin satiş stratejisi vs. kullanıcıyı kim öne çikariyorsa ikinci el - sıfır ürün farketmeksin ben oradayım. Kendi adıma alışlarda - satişlarda.

    Herşeyden önce dediğim gibi, daha bir çok firmayi gezeceğim ve inceleme yapacağim. İstanbul - Ankara - İzmir vs. nerede bulunuyorsam. Zamanımı bu konularda değerlendirmeye çalışacağim. Fotoğraf anlamından ötede video da bir çok şey deneyeceğim. :)


    Sağlıcakla, iyi günlerle...


    Ben tsk personeliyim çok ticaretten esnaflıktan ve kurumsallıktan anlamam. Fakat şuda var para kazanıyorsa bi firma helede ürünü getiren ilk el firma ise biraz daha kurumsal olması düşüncesindeyim. Sonuçta ortada bir mal ve nekadar doğru kaliteli pazarlanırsa okadarda kazanc ve alıcı kitle artar. Bahsettiğiniz hatalarada gelecek olursak tekil bir kişi kendi kullandığı malı pazarlasa bizde talip olsak hatalara anlayış gösterilir ama firma olunca hatalr olmamalı. Yinede saygılıyım satıcıya birdaha ticaretim olmayacak olsada.




  • video incelemeleri merak ettim.
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Yapım aşamasında herşey, gerekli kayıtlar vs bittikten sonra neler başarabileceğimizi göreceğiz. Becerebilir umarım altından kalkabiliriz. Çekik gözlü abiler kadar olabilicek miyiz göreceğiz. :) 4-5 gün içerisinde kısmet olur inşallah. :)
  • merakla bekliyoruz
  • Tekrardan yeni bir yazı ile karşinizda olmaya çalışıyorum. Kulağimin el verdiğince, bir kaç dinleti bulundum bunları yorumlamaya çalışacağim. Şimdi ki konu biraz kendim ile ilgili düşük bütçeli 20 m2 kadar alanda dinlenebilecek bookshelf tipi hoparlörler bakıyordum; kendime göre bir liste çikardim. 2 firma da aldım soluğu, Extreme Audio ve Timpani de. İstanbul' da ki ziyaretimi de güzel bir anıya getirmiş oldu buda... Unutmadan da söylemek istiyorum maksimum bütçe 1400 TL olarak belirledim.

    Bu liste şöyle:

    Q Acoustics 2020i
    Rega RS1
    Usher s520



    Şimdi kısaca firmalardan bahsedecek olursak, ilk iki ürün Timpani' de sağolsun çok yardımcı oldular. Gerek hoş sohbeti ile gerek ağırlama konusunda tam not aldilar benden. Uyguladıklari fiyat politakisi da günümüz şartlarında ki firmalar klasmanında hoş açıkçası. Verdiği fiyatlar, yurt dişinda ki fiyatlarla aynı bir çok üründe. Sadece bizim kurumuz yüzünden biraz üzülüyoruz diyelim. Ama son derece güler yüzlü bir ekip ile karşi karşiya geldim bu beni mutlu etti. Sıkılmadan Q Acoustics ve Rega yi değiştirip değiştirip dinledik, bunu şarkılarda bile bir kaç sefer tekrarladiğimiz oldu.


    Q Acoustics' in bir kaç tür ile birlikte geliyor, ahşap ve piano lake olarak geliyor. Tasarımların hepsi güzel ama fiyat farkı uygulaması markanın pek hoşuma gitmedi açıkçası. Alt - üst model denecek kadar fark var neredeyse. Rega da ise iki tane renk seçeneği bulunuyor bildiğim kadari ile. Artık eski sayılabilecek bir model denebilir. Uzun zamandır piyasa da ama tercih ediliyor mu edilmiyor mu pek farkına varamadım açıkçası bunu.

     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    İki üründe nedereyse spec olarak da aynı, boyut olarak da yakınlar.

    Q acoustics ses rengi konusunda bass ve tizler az ön planda olduğu söylenebilir. Bu sizi korkutmasın sahneden yoksun veya vokalden yoksun hoparlör olduğunu söylemedim. Rega ya göre bir tık daha kapalı çaldiği söylebilir. Rega midleri daha denge de tutup, sahnesi ve doğallığı bir tık daha önde olan bir hoparlör bana göre. Q Acoustics ile dipleri çok tatlı. Boyundan büyük bir iş çikardiği ortada, kesinlikle kabin yapısı ile alakası var. Bu yüzden tasarımınıda çok beğendim hoparlörlerin. Ana beğendiğim şeyi, kabloları gizlemiş olmalari. Tasarıma yakışır bir hareket oldu bu. Şimdi Rega da kesinlikle bass dan yoksun bir hoparlör değil. Kontrollu bir şekilde size ulaştiriyor ve kesinlike basstan yoksun hoparlör diyemezsiniz. Q Acoustics de kesinlike yabana atılmayacak hoparlörler.

     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    Dediğim gibi Rega' nin önde olduğu konu daha doğal olması, belki de Rega ampliler ve cd player ile bir uyum da oluştu. Birde yapılan mükemmel kablolama. DH Labs' in gözdeleri dinlemiş olduk...

     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    Şimdi bu iki hoparlörlerden çikaracağimz sonuç bana göre Rega biraz daha doğru çaldiği en azından Q Acoustics' e göre. Q Acoustics tabii ki fiyatinda çok iyi bir hoparlör bana göre yeni çikan serisinde bu dediklerimi düşünüp ona göre çikarmişlardir. Amacım iki ürünü karşilaştirmak olduğu için dahil etmedim dinletiye yeni seriyi. Şöyle ki genel anlamda bu yazdıklarım arasında çok büyük farklılıklar yok.

    Bu iki hoparlörlerde cümlelerimi şöyle bitirmek istiyorum. Rega vocallerde ve sahne konusunda size bir tık daha yakın. Bass başarimi konusundada boyut performansa göz atacak olursak, Q Acoustics kesinlikle önde, tizleri de , elde tutup hoş sunumu var... Biraz eq lu çalmasını sevenler eminim ki beğenecektir. Ama yine de belirterek söylüyorum. İkiside fiyatlarini sonuna kadar hak eden ürünler. Ve arada dağlar kadar fark yok. Fiyatta da yok...

     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    Gelelim Extreme Audio da ki dinletimize. Dinlemek istediğimi söyledikten sonra Koşuyolu showroomlarında buldum kendimi. Marantz ampli ve cd player ile dinledik. CD 6005 ve ampli pm6005 ile. Bilerek çok üst derece bir ürünle dinlemek istemedim. Sonuçta bütçem ile o sesi evde edemezsem dinlemenin ne anlamı var ki.... Bunu da size öneriyorum mutlaka dinletiye gittiğiniz de ampli seçme şansınız varsa kendi amplinizi götürme şansınız varsa götürün...

    Şimdi tasarım olarak s520 kesinlikle çıtı pıtı bir hoparlör. Kendini sevdiriyor. Piano serisi kesinlike alınması gereken bana göre. Kullandığı şeffaf mid sürücüsü çok şık.... Bu eski bir hoparlörler kullanıcı memnunuyetinden hoşnut ki yenisini inatla üretmiyor Usher firması diyelim.

    S520' nin internet ortamında talihsiz bir hoparlör bana göre, What Hi-fi olsun başka review yapan sitelerde 3 yıldız gibi rakamlara layık görülmüş.

    Oysa ki s520 kesinlikle boyundan büyük çalan hoparlörler. Herşey tane tane adeta. Sahnesi diğer iki hoparlörere göre bir tık önde. Doğallık konusundada ikisinden önde. Daha müzikal bir hoparlör olduğu doğru. Fiyatina göre şuna dikkat ediyorum, boyutuna göre dinamik, enfes mid ve tiz lere sahip. O kadar kontorllu ve dinamik ki...

    Ama tabii ki eksikleri yok mu derseniz var, o eksikleri en başında. Bana göre bass konusunda gerçekten diğer hoparlörlere göre zayıf. Ya dinlediğim oda ya da kablolama buna neden oldu diye düşünüyorum. Hani bass konusunda gerçekten başarım konusuda yetersiz geldi bana. Müzikalitesi yüksek subwoofer ile desteklenebilir diye düşünüyorum. Ancak ki çok iyi araştirilması lazım. Çok iyi ayarlar ile kullanılması lazım. Bov lardan rezonansdan kurtulmak lazım bunlar iiçinde ugraşlar gerekli. O yüzden ben subwoofer da görmek istemiyorum pek stereo da... Bunlari düşünerek SW 520 diye ayakları üretmiş, USHER firmasi. Hoparlörleri çok ileriye taşıdığı söyleniyor. Ancak ki, Türkiye' de bulunması ne kadar kolay. Ne kadar tercih edildi pek araştirma firsatım olmadı...

    Usherin bana göre 3 YILDIZ alacak bir hoparlör olmadiğididır. En az 4.5 yıldız ı hak eden hoparlörlerdir. Tek bass başariimini çok iyi başaramamaktadır. Bana göre vocal - enstrümantal performansı herşeyi geride bırakmaktadır. Hi-End tadında çalan bir hoparlördür. Hi-fi konusunu geçmiştir...

    Tek problemi ne derseniz, zor sürülmesi. Güç istemesi boyundan büyük güçler istemesi bunun nedeni de hem 8 OHM ve 86 db oranına sahip olması... Bass problemininde bir nebze kablo ile çözülebileceğine inanıyorum ben... Uygun metrekare de dinlendiğinde son derece mutlu edeceğine eminim. Boyundan büyük bir sahnesi şaşırtıcı sunumu olan bir hoparlörler. Herkesin bu fiyat araliğinda dinlemesi gerektiğini düşünüyorum.



    Konuyu daha da uzatmadan gerçekten üçü de ciddi çalan hoparlörler fiyat-performans konusunda üçü de çok iyiler. Firmaların ağırlama konusu çok çok hoşuma gitti. Gerke yardımlarından dolayı TİMPANİ de ki arkadaşlara utanmadan sıkılmadan iki ürünü kıyasıya rekabete sokmama yardım ettikleri için, gerekse de Extreme Audio' da bir saatten fazla dinleti de utanmadan sıkılmadan başka ürünler üzerinden giderek yardımcı olan arkadaşlara TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM... Ancak ki hala ne alacağıma tam olarak karar vermiş değilim. Asıl problem kulaklık sistemime ağırlık vermem gerekiği mi yoksa seferi yaşayan insan için yerleşik sistem olması gerektiği mi. Diğer işim ve hobim olan fotoğrafçiliğa ekipman yatırımı da yapacak olmam mı... Üç ürününde bir birine göre önde olduğu yerler vardır. Sizde bir miktar fikir uyandirabilmişssem ne mutlu bana...


    NOT 1 : Extreme Audioda malesef ki makinem yanımda olmadiği için fotoğraf çekemedim. Ama orada da çok birşey kaçirmadiğinizi düşünüyorum.

    NOT 2: Arkadaşlar, video konusunda büyük problemler yaşadim. Bir hoparlörü olduğundan kötü gösterme düşüncesi içinde olabilecek kıvama gelmişti video. Gerekli video ekipmanlarını tekrar edinmeye karar verdim. Örnek bir çekim yapacağım, bir kaç ay içerisinde gerek kendi sistemim olur, gerekse de başka bir sistemde. Benim kafamda, yardım edebilecek arkadaşlara video yayınlanmadan görüşlerini sormak için atacağım. Şuan yapım aşamasında diyelim. Çektiğim 4 video, ödünç aldığım ekipmanlar. Emeklerim bu konuda boşa çikti. Ama peşini bırakmayacağım. Gerekli bütçeyi bu konuya ayıracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2 -- 30 Ağustos 2015; 0:26:59 >




  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    merhaba gökhan kardeşim ellerine sağlık güzel bir çalışma olmuş gene Qacoustic in kabin tasarımları gayet iyi fotoğrafta görülen concept 20 yi dinledin mi ?

    tavsiye olarak ise eğer seferi biri isen dap+kulaklık sistemi bence avantajlı olur diye düşünüyorum eğer evde dinleme yapılacaksa yer sorunu yoksa masaüstü kulaklık sistemi yerine sistem kurmak bence daha iyi olur bende masaüstü kulaklık sistemi kullanıyorum ama harici olarak hoparlörden dinlemenin keyfini alamıyorum pek ama bazı avantajlarıda var tabi

    bu arada eğer usb kablo işini çözmedi ise 2.elde wirewold chroma 7 var belki görmüşsündür

    iyi günler kalın sağlıcakla ....
  • Aşırıya kaçmadan bir kulaklık sistemi yapın keyfinize bakın. Hoparlör elbette aynı değil ama oda akustiği sorunu, yerleşim akustiği, kabloydu amfiydi derken müzik dinlemekten çok bunlarla uğraşacaksınız, upgrade hastalığına tutulacaksınız belki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan merhaba, Yazdıklarını okudum ellerine sağlık diyorum ikinci defa Fakat bu dinlediğin hoparlörler arasında cidden seni uzun süre götürecek bir hoparlör olduğunu maalesef düşünmüyorum. Üç hoparlörü de iyi biliyorum. Bütçen doğrultusundaki ürünlere yöneliyor olabilirsin ama bir dost tavsiyesi bunlar fiyat / fayda oranları düşünüldüğünde nokta atışı ürünler olmayacaklardır.. Hele usher s520'yi senelerdir ezberledim diyebilirim, çok yanaşmamanı tavsiye ederim. Dinlediklerin arasında belki de en karman çorman çalacak ve adeta üst ses seviyelerinde kontrolü kaybedip bağıran hoparlörler usher s520'lerdir. Tizler önde, midler önde alt frekanslar düşük ses seviyelerinde oldukça yetersizdir. Q Acoustics'in kapalı çalıyor gibi gelmesi hem sahnesinin biraz daha geride olmasından hem de dediğim gibi usher'ların bas bas bağıran bir karaktere sahip olmasından olsa gerek yoksa Q Acoustics Concept20 iyi bir amplifikasyonla gayet tatminkar çalar. Keşke bu usher'dan sonra extreme audio'da bir de giriş seviyesi Sonus Faber Toy Speaker'ları dinleseydin.. Aradaki müzikalite farkı gece ve gündüz kadar net.. Ve bahsettiğim model sonus faberin 2000tl değerindeki giriş seviyesi bir bookshelf'i.. Çoğu kişinin adam yerine koymadığı Toy Speaker usher s-520'i resmen her anlamda ezip geçmişti. Bu arada ne yalan söyleyeyim geçtiğimiz senelerde bir kaç kez ben de yeltenmiştim usher s520 almaya ama bir türlü sesi içime tam olarak sinmediği için almamıştım iyi ki de almamışım. Çok zor hoparlörler beslemesi zor, uzun süre yüksek ses seviyelerinde dinleyebilmek zor kulak yorar, cihaz beğendiremezsin vs..

    Benim şöyle bir tavsiyem var içinde bulunduğumuz dönemde sistem kurmak isteyen arkadaşlara; kurların bir anda bu kadar yükseldiği ve sıfır cihaz almak istendiğinde bu kadar kur farkının çıktığı bir dönemde ikinci ele yönelinebilir. Çok temiz kullanılmış ve fiyatı uygun cihazlar var. Sıfır ürün almak takıntınız yok ise bu seçenek mantıklı bir seçenek olabilir. Bir kaç model tavsiyesinde bulunmak gerekirse; ProAc Tablette Reference8, Sonus Faber Toy Speaker, Dynaudio Excite serisi, Epos M serisi, Acoustic Energy Reference Serisi, Bowers and wilkins cm1, Jamo Concert8 vs.. gibi kendini ispatlamış modeller rahatlıkla tercih edilebilir.. Şimdilik benden bu kadar. Tekrar görüşmek üzere.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.