Şimdi Ara

Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
6
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle;

    Uzun süredir aranız da olamıyorum. Gerek okulum gerekse bağzı işleri dolayısı ile stereo ses sistemleri kısımını boşlamış oldum kendi adıma.

    Şimdi ise ufak bir proje var aklımda. Bu proje bir bakıma ürün incelemesi, bilgilendirmesi olacak. Ankara' dan başlamak istiyorum bu projeme, yaşadiğim şehirden sonrasında ise İstanbulda bulundugum yerlerde ki firmalari değerlendirmek adına durmayacagım..


    Dinleti yapan, dinletiye izin veren firmalara gidip, ürünleri dinleyeceğim. Yorumlarimi not edeceğim. Ürünün fiyatini, ne derece f/p ürünü olduğunu. Hangi tarzlara yatkın oldugunu. Hangi markalara iyi tepki verebileceğini. Bu genel de komple sistem olacak, kablosundan tutun cd playerina kadar en iyi şekilde incelemeye çalişacağim. Tabii ki teknik bilgilerim ve kulagım el verdiğince... Ayrıca bu incelemelerde üst düzey bir fotoğraf makinesi ile video kayıt edip, ürünleri fotoğraflayip görsel olarak da destekleyeceğim yazının öncesinde bahsettiklerimi. Yani kısacası stereo ürün alma rehberi usulu birşey var. Sizin bulundugunuz yerde o marka olsun olmasın gönül rahatliği ile edinebilecek, satın aldıracak düzeye yakın proje yapmak var kafamda.


    Neden böyle şeyler yapıyorsun derseniz. Yazın boşlugumu değerlendirmek istiyorum ve bir nebze sıfırdan sistem yapacak arkadaşlara merakı olanlara bir yol kazandırmak amacı ile. Kendime göre en önemlisi farklı sistemler ile birlikte kulagımı geliştirme fırsatı bulabileceğime seviniyorum...

    Umarım herkes destek verir bana bu konuda. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2 -- 30 Ağustos 2015; 0:30:34 >



  • O zaman şimdiden yolunuz açik olsun, kolay gelsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir proje olacağa benziyor, takipteyiz kolay gelsin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir proje detayları merakla beklemekteyim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 11 Haziran 2014; 14:46:00 >
  • Çok iyi olur gerçekten,yeni ürün alacaklar için güzel bir klavuz çıkar ortaya.Büyük sevaba geçersiniz :)
  • Evet ilk dinletimizi gerçekleştirdik arkadaşlar.

    Soluğu "Sigma Ses" te aldım. Asım beyde sağ olsun hiç bir yardımı esirgemedi. Kendisi çok konuksever bir insan, her zaman söylemişimdir bunu. Sigma Sesten ufak bahsetmek gerekirse; Creek, Epos, Thorens, Blackrhodium vs vs. gibi İngiliz tadında ürünler getiriyor kendileri genel de... :) Asım beyi neden severim, uyguladiği en başta fiyat stratejisinden dolayı. Bir çok ürünü neredeyse İngiltere fiyatlari ayni fiyata sahip olabiliyoruz.! Diğer showroom ve ürün sağlayıcıların düşünmesi gereken konuların en başında yer alması gerekiyor bence. Sigma' nin ürün yelpazesi oldukça yeterli. Hani alacağiniz herşey neredeyse birbirini tamamlıyor... Sigma nasıl firma derseniz, sonuna kadar güveneceğiniz firma olmalı.


    Şimdi biraz daha ürünlere girelim.

    EPOS Elan 15 - Creek EVOLUTION 50A - Creek EVOLUTION 50CD - Blackrhodium kablolalar(Tam not etmemiştim isteğe göre öğrenebiliriz.)

    Creek lerden başlarsak; son derece ingiliz tadında ürünler. Sahneye önem veren bir o kadar da diş tasarımına "sadelikle" önem vermiş bir firma. Hani ingiliz tınıları dersiniz ya tam o kıvam da sesleri olan ürünler.

    Creek firmasi bu Evo serisinde Oled ekranı tercih etmiş. Balanced çikişlara kadar düşünülmüş bir ürün. Bu konuda şöyle değerlendirirsek, bunu çoğu firma tercih etmiyor. Ben şahsen çok şaşırdım buna. Bu amfide beğenilmesi gereken ne varsa, müzikal yapısı, gücü, fiyatinda rakibi bulunmaması derim şahsen ben. Ayrıca bir kaç türde denedim hani çok seçici bir ampli değil, ben burdayım diyor hep. Hatta şöyle diyeyim sınıfında alınabilecek en iyi amplilerden biri kendisi.

    Mesala rakiplerinden ayıran bir yanı daha var 50A' nin. FM modülünü getiriyor olması. Bu modul de o kadar şaşırtıcı ki yaklaşik olarak 2 kibrit kutusu büyüklüğünde. Amfiye entegre takılıyor. Bir de o kadar şaşırtıcı bir sese sahip ki. O modul bunlari sağladi diyorsunuz, bu sesi ben MHC-3700' ün Tuner inden alamıyorum ki yaklaşık 2 kg luk bir tuner. :) 50A' nin sahibi olursanız, mutlaka denemenizi isteyeceğim bir ürün.

    Ufak bir müjdem de var modul konusunda Asım beyin dediğine göre, Wireless, usb dac şeklinde

    2x55W RMS(8 Ohmda) - 2x85W RMS (4 ohmda) çok abatılmamiş değerler bunlar ki. Şuan ki piyasada bunu abartıp fazla fazla yazan var... Hani zaten dinlediğiniz anda diyorsunuz ki güç burada!


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!

    Ürünler bir o kadar uyumlu fotoğrafta gördüğümüz gibi.



    Şimdi EVOLUTION 50CD den devam edersek, yine aynı sadelikte, aynı klansmanda bir ürün amplimiz ile. Ancak ki bu ürünümüz süprizlerle dolu! Neden mi sadece cd player değil. Aynı zamanda USB Dac özelliği taşiyan bir ürün, optik girişleri, coaxiel girişleri ve çikişlari bir cd playerdan çoğunu vaad ediyor size.

    Sesine gelirsek yine İngiliz tınılarını taşiyor ancak, sıcak bir sesi var cd playerin. Ama geçemden edemeyeceğim konu, bir Destiny 2 kadar ayrıntılı değil ama. Mesala şu özelliği de dikkat çekici, cd ve usb için ayrı ayrı dac katı kullanması.


    İki ürüne de şöyle bakarsak iki üründe piyasa gelişimini son derece yakından takip etmiş. Hani firmalardan geri kalmayı bırakın. Hepsinden bir adım öteye atmiş kendini Creek. Çikardiği ve çikaracaği moduller bile heyecan yaratiyor şimdiden...

    Amfisi hakkında ki yorumları okumanızı isterim mutlaka. Cd playerindan ondan kalır yanı yok. :)


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


    EPOS ELAN 15

    Aslında demin ki kombinasyon ile bu serinin ilk kulesinin dinlemek vardı kafamda. Bunlar showroom da bağlı olunca, bunları dinleyelim dedim. Ben de şu ön yargı vardı aslında. Kule kadar, derin basslari alamayacağim gibi. Ama dedim ki oda ona göre, sistem ona göre. Neden almayalım. Bir baktım ki ! Ona göre dengeli basslar, mükemmel uyum var ampli-cd player-hoparlörler arasında. Sahne ayaklarımın altında... Kullandıgım cd de o kadar üst düzey bir cd değil kendi günlük kullandıgım, ucuz basılmış cd ler. Bu açığı da cd player kapamiş oldu. Epos firmasi ürünü 90 db üretmeyi seçmiş, kolay beslenmesine ana neden de bu olsa gerek. Kullandiği sürücüler, 187mm mid-bass sürücü, bookshelf için hiçte yabana atılmayacak bir sürücü. (İngiliz cins insanlar kanısına buradan vardım birazda, 20 cm sürücü yapmamak için elinden geleni yapmişlar. ) 25mm soft dome, ipoe tiz tercih etmiş. Bildiğim kadari ile porttan rahatsız olanlar için, bir de tıpa tarzı ürün geliyor yanında. Benim epos kullandıgım ara. Banana kadar içinden çikmişti. Pes doğrusu demiştim... Sahnesi son derece geniş, basslari son derece yeterli uygun konumlandirildiği taktir de. Bi-wire çikiş tercih etmiş ayrıca firma. Dinamik sesiyle de buradayim diyen bir firma Epos. Baktıgınızda ürüne çalmadan önce o sesi beklemiyorsunuz. Boyundan, tipinden şeklinden büyük bir firma anlayacagınız. Ama dinlerken kesinlikle berrak, önde perde olmayan ama yine de ucu bucagı belli olan bir ses var. Hoş şeyler tabii ki...


    Eğer yeterli büyüklükte bir salonunuz yoksa, böyle büyük denebilecek bir bookshelf tercih edebilirsiniz. Kesinlikle sizi üzmeyecektir...


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!


     Yeni bir proje başlangıcı... Hi-Fi, Hi-End adına... Bookshelf Çıkmazı!!




    En kısa zamanda full HD kendi çabalarımla çektiğim video da ekleyeceğim arkadaşlar. Fotoğraf yine bana aittir. Umarım güzel bir başlanğiç olmuştur.

    Yine bir daha ki yazımda Sigma' dan MUSES SE102A kendi üretimleri olan ampliyi. Bunun yanında Elan 30 lari inleceyeceğiz. Lambalının tadı bir başka... :)




    Yorumlarınızı, eksiklerimi lütfen belirtin. Bilgim yettiğince bu kadarını paylaşabildim sizlerle... Hatamız olduysa affola. :)

    Ürünlerin fiyatlari, ürün bilgileri için:http://www.sigmases.com/ den ulaşabilirsiniz. Herşey mevcuttur. Reklam amaçlı yazı değil. Ürünleri tanımak, ses rengi hakkında yorumlar yapmak. Forum şartlari üzerinden sohbet amaçlı bir konudur...
  • Yazdıklarınız için teşekkür ederim

    Fakat bahsettiginiz bir sonraki yazıda yazacağınız Lambali anfide bütün dunyanın tercih etmediği lambaları. Genel kanı sadece gitar amfilerinin kullandığı lambalar la yapılmış çok giris seviye bir cihaz
    Asim beyler Ler kendileri ürettikleri için kendi cocukları gibi o cihaz onların bu sebeple kim dinlemeye giderse su lambalidan iyi bu lambalidan iyi diye yorumları oluyor tabi kimse malına kötü demez
    dinleme şansımız da oldu cidden dukkanda ki diğer cihazlar kadar giris seviyesi cihazlar

    Turkce de bi laf var el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmis konunun özü bu aslında piyasada ne lambalilar var muse nin esamesi bile okunmaz
    Ama 50 teşebbüs bir basarı sıfır teşebbüs sıfır basarı gene teşebbüs edip bu ise girmişler Buda iyi bir sey
    Sizi baska firmalarda görmek isteriz takılıp kalmayın oralarda ustat ordan size tavsiyem varsa atc leri dinleyin bir ara vardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 5 Ağustos 2014; 1:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan Selamlar,

    Süper bir deneyim yapmış ve aktarmışssınki Evo 50A benim kısa listemde olan, muhtemelen Asım beyinde gayretleriyle Türkiyede yurt dışı fiyatı ile satılabilen nadir cihazlardan. Malum diğer markalar Türkiyeye gelince fiyatları katlanıyor...
    50A için neredeyse kötü veya yetersiz bir yorum bulmak imkansız gibi... gerek yükseltilebilir olması, yeterli gücü (bu konuda nedense pek emin olamıyorum) gerekse tasarımı (bence 10 numara!) ile kesinlikle düşünülmesi gereken bir ürün..

    Ben ankarada değilim, ama hani Ankaradan yorum aricak olsam seni yollar yorumlarını alırdım ...
    İsabet olmuş...
  • Gökhan klavyene sağlık, gayet güzel olmuş.. Diğer yazı ve fotoğraflarını da bekliyoruz
  • @Eray bey, aslında konuya şöyle bakmak lazım. O fiyatta lambalının tadı alınmak için yapilmiş bir ürün benim gözümde. Zaten ampliden pahallı kablolalarla desteklenmiş, Creek in en üst düzey cd playeri ile kullanılan bir üründü. Sınıfında kötü oldugunu da düşünmüyorum. Hani lambalının tadını yaşatiyor. 2x10 watt dan fazlasını da verdiğini hissediyorsunuz. Tabii ki aynı sınıfta sanıyorum ki Cayin vs vs gibi ürünlerle kıyalasmak gerekiyor aslında. Elimden geldiğince video felan da paylaşacağim. Mutlaka onlara göre de yorumlar gelecektir.

    Ben teşekkür ediyorum size. :)


    Aydın abi merhabalar, ne besleyeceğini bilmiyorum ama kesinlikle kuvvetli bir ürün değil, diyemeceğin bir ürün. Eğer çok büyük bir kule beslemeyeceksen, gerçekten işini göreceğine inanıyorum. Saygılarımla size... :) Yine yazarsın, baya inceleme fırsatı buldum bu ürünü şuanlık.


    Atalay teşekkür ediyorum dostum, diğer yazıyı da bu gece yazmaya çalışacağim. Çok teşekkür ediyorum ilgine alakana. :)
  • forumda şöyle paylasımlar gördümmü bir keyifleniyorum . klavyenize kulaklarınıza saglık
  • Eğer sıfır takıntınız yoksa güvenebileceğiniz bir esnaftan 2.el daha üst seviye cihazlar bulabilirsiniz.Henüz bu virüsü yeni kapmaya namzet birisi olduğunuzu düşünüyorum CREEK gibi cihazlar daha rodajı doldurmadan elden düşüyor malesef çoğu hobidaş bu virüse kapıldığında daha çok bilgi paylaşıyor deneyimli kişilerin söyledikleri daha fazla anlam kazanıyor farkları algılıyor ve hemen elindekinden de sıkılıyor daha iyilerini daha uygun fiyatlara bulduğunda...
    benimki sadece bir öneri...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2

    Aydın abi merhabalar, ne besleyeceğini bilmiyorum ama kesinlikle kuvvetli bir ürün değil, diyemeceğin bir ürün. Eğer çok büyük bir kule beslemeyeceksen, gerçekten işini göreceğine inanıyorum. Saygılarımla size... :) Yine yazarsın, baya inceleme fırsatı buldum bu ürünü şuanlık.


    Selam Gökhan,

    Kuvvetli bir ürün diyemeceğim bir ürün derken, kuvvetli mi demek oluyor bu :)

    Tabiki bir apartman dairesinde çok fazla yüklenmek mümkün değil lakin bazende yüksek seste dinlemek ve o arada çatırmamasını duymak güzel oluyor.
    Ben Monitor Audio Rx6 ları süreceğim. HAssaslığı 90db..

    Beni cezebden bir süre sonra (şu anda pioneer N50 yi harici DAC olarak kullanabildiğim için) DAC modülünü alıp bunuda içine koyabiliyor olmak ..


    Teşekkürler
  • hocam fotografları hangi makina ile çektiniz?

    teşekkürler
  • @Yavuz bey teşekkür ediyorum. İnşallah kaldıgım yerden İstanbulda devam edeceğim. Ankara ile sınırlı kalmayacagım. Marka çeşitliliğini arttıracagız...

    @Aydın abi, kesinlikle kuvvetli bir ampli diyecektim tamda. :)

    Hoparlör seçiminde Usher s520 piyasada bulursan listeye yazmanı öneririm. 90 db civari ürün besleyeceksen düşünme, çok iyi! Bir süre dacini kullan pioneeri. Sonra zaten kendi dacını çikarir 150 gbp civari rakamdan :) Edinmek şart olur der alırsın... :)

    Hani bu paralar da kesinlikle üzmeyecek cihaz! :)


    @Hi-def-man dinlediğim ürün yelpazesi elimden geldiğince geniş tutuyorum. İstanbulda, wilson audiolari felan ayrıntılı dinleme fırsatı buldum. Ürün yelpazem geniş anlayacagınız. Tabii ki bu işin sonu yok. Bütçeler arttıkça ürün yelpazesi de artıyor. Hatta aynı fiyata hi-fi - hi-end farkını görebileceğimiz ürünler bile görebiliyoruz. Kulak-zek-maddiyat meselesi tabii ki bunlar biraz.

    Benim amacım, herkese birşeyler tanıtabilmek. Ürünler hakkında fikir edindirebilmek... Yoksa çok iyi bir dinleyici, hi-end kullancısı oldugumdan değil. :)


    @krolav hocam, Canon EOS5D Mark II - Tamron 28-75mm F/2.8 - Slik Pro tripod üçlüsü ile kareler elde edildi. Videolarda aynı şekilde bu ekipmanla çekildi paylaşacağim en kısa zamanda.
  • Son 5-6 senede ikinci el ilanlarda creek amfilere iki kere (biri destiny diğeri de 5350se idi) epos hoparlörlere ise benim sattığım hariç 3 kere rastladım.. O kadar nadiren satışa çıkarılıyorlar ki sayılarını bile ezbere biliyorum.. Görüldüğü üzere ikinci el piyasasında hemen hemen hiç olmayan ürünler ve markalar çünkü memnuniyetle uzun süreler kullanıyor insanlar.. Ülkemizde yıllarca meşhur "M" serisi epos hoparlörler satıldı daha yeni üretimden kaldırıldı sayılırlar ve iyi adetlerde satıldılar diye biliyorum ama ikinci elde bir tane "M" serisi bulamazsınız hele hele bookshelf veya standmount modellerini hiç bulamazsınız (pardon sözümü geri aldım bir tane m16 vardı diğer forumda :)

    Bu arada Atc ürünlerinin satışını yıllar önce bırakmıştı Sigmases.. Bulamazsınız Atc sigmada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Son 5-6 senede ikinci el ilanlarda creek amfilere iki kere (biri destiny diğeri de 5350se idi) epos hoparlörlere ise benim sattığım hariç 3 kere rastladım.. O kadar nadiren satışa çıkarılıyorlar ki sayılarını bile ezbere biliyorum.. Görüldüğü üzere ikinci el piyasasında hemen hemen hiç olmayan ürünler ve markalar çünkü memnuniyetle uzun süreler kullanıyor insanlar.. Ülkemizde yıllarca meşhur "M" serisi epos hoparlörler satıldı daha yeni üretimden kaldırıldı sayılırlar ve iyi adetlerde satıldılar diye biliyorum ama ikinci elde bir tane "M" serisi bulamazsınız hele hele bookshelf veya standmount modellerini hiç bulamazsınız (pardon sözümü geri aldım bir tane m16 vardı diğer forumda :)

    Bu arada Atc ürünlerinin satışını yıllar önce bırakmıştı Sigmases.. Bulamazsınız Atc sigmada.


    Atalay bende ELS 8 leri satiliğa koymuştum, İstanbul' dan biri ertesi gün kutusuna koy gönder demişti. Hani dinledim, etttim demedi adam... Hani dediğim gibi daha başka markalarda inleyeceğiz. Performans-Fiyat memnuniyet üzerine gerçekten iyi marka Eposlar... Creek i de görmen mucizedir. Bende 1-2 sefer rastladim maksimum... :)

    Başka markalar var ya. İstanbul a geçtiğimden itibaren devam edeceğiz... :)
  • Epos K serisi de çıkmış, K1 modeli çok iyi gözüküyor .

    Dinleyebilen var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan Selam,

    Senin yorumlarınıda dikkate alarak zaten niyetli olduğum 50A yı aldım ... henüz yeni yeni dinliyorum cihazı lakin önceki Destiny tecrübem gibi, düşük gainli bir anfi olması hoşuma gitti...
    Gücü yetersiz değil ve son seslere dahi minimum clipping ile çıkabiliyor ... MA Rx6 lar ile kesinlikle parlamıyor... dolu dolu çalıyor... biraz daha pişince daha birşeyler yerli yerine oturur...

    He bu arada ne küçük bir cihazış bu ya :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atoprak

    Gökhan Selam,

    Senin yorumlarınıda dikkate alarak zaten niyetli olduğum 50A yı aldım ... henüz yeni yeni dinliyorum cihazı lakin önceki Destiny tecrübem gibi, düşük gainli bir anfi olması hoşuma gitti...
    Gücü yetersiz değil ve son seslere dahi minimum clipping ile çıkabiliyor ... MA Rx6 lar ile kesinlikle parlamıyor... dolu dolu çalıyor... biraz daha pişince daha birşeyler yerli yerine oturur...

    He bu arada ne küçük bir cihazış bu ya :)




    Hayırlı olsun .

    Malum creek kullanıcısı forumda çok göremiyoruz , kullandıkça detaylı inceleme yapabilirseniz çok iyi olur bu cihazla ilgili.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.