Şimdi Ara

XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tekrar merhabalar. Bu sefer Ouya incelemesi yaptığım konuda bahsettiğim XBMC ve Yatse uygulaması hakkında rehber hazırladım. Öncelikle Ouya da kurulu XBMC için bir kumanda aramaya başladım. Piyasa da bulunmadığından alternatifler ararken Android için Yatse uygulamasını buldum. Uygulama gerçekten çok pratik ve arayüz olarak gayet basit. Hem kumanda olarak kullanılabilme hemde XBMC de afişlediğiniz filmleri android cihaz üzerinden afişli ve bilgileriyle birlikte sunması gayet güzel. İzlemek istediğiniz filmi android cihazdan seçerek oynatmaya başlayabiliyorsunuz, durdurabiliyorsunuz. Afişleri isteğinize göre sıralatma şansına sahipsiniz.

    Şimdi gelelim XBMC ve Yatse nin kurulumuna ;

    Bildiğiniz üzere XBMC üzerinde bir çok arayüz kullanabiliyorsunuz. Şu an resimde gördüğünüz benim kullandığım
    arayüzü Aeon Flux.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Bu resimde arvişinizdeki filmleri sıralatabiliyorsunuz.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Film detayına girdiğinizde film hakkında , oyuncular , filmin çözünürlüğü ve ses kodek i hakkında bilgileri edinebilir XBMC de youtube eklentisi kurduysanız film fragmanını izleyebiliyorsunuz.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Yatse nin kurulumuna gelecek olursak. Uygulamayı açtığımızda otomatik olarak XMBC yüklü cihazları arıyor. Bulamazsa sıkıntı yok ayarları elle yaptığınızda (ki ben öyle yaptım) gayet düzgün çalışıyor. Öncelikle XMBC ayarlarına girip sisteme ne isim verdiğinize, hangi ip ve portu kullandığını kontrol edip gerekli değerleri uygulamada yazıyoruz. Eğer erişim için kullanıcı adı parola girdiyseniz uygulama bunları da sizden isteyecektir.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra kumanda sayfası açılıyor. Görüleceği üzere XBMC yi kullanmak için gerekli tuşlar konumlandırılmış.En solda görülen kısımda yer alan tuşlarla XBMC de ana ekrana geçiş yapabilir, film, müzik ve resim arşivlerine geçiş yapabilirsiniz. Eğer yüklüyse IPTV özelliğini açabilirsiniz.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Sol üstte XMBC yazısına tıkladığınızda ise ayrı bir menü açılıyor. Bu menü de Film i seçtiğinizde Android cihazınız üzerinde daha önceden XBMC de afişlemiş olduğunuz filmler cihazınızın ekranına geliyor.

    (Resmini yükledim ancak bağlantıyı göremediğim için burada göstermiyor)

    Bu görüntü android tabletim den alınmıştır. Bu kısımda sağ üstte yer alan sekmeden filmleri aşağıda gördüğünüz şekiller de ve bir çok şekilde daha göstertebiliyorsunuz.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Bir filmin üzerine tıkladığınızda açılan bilgi sayfasında yine XMBC de olduğu gibi film hakkında , oyuncular , filmin çözünürlüğü ve ses kodek i hakkında bilgileri edinebilir XBMC de youtube eklentisi kurduysanız film fragmanını izleyebiliyorsunuz

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Film android cihaz üzerinden açıp başlattığınızda yine ekranın sol üst kısmında XMBC yazısına basarak açtığınız menünün en altında filmi durdurup oynatabilirsiniz.

     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi

    Uygulamayı kullanışlı ve görünüm olarak da gayet güzel buldum. Şimdilik aklıma şu da olsa daha güzel olurdu diyebileceğim bişey gelmedi. Daha çok kullandıkça belki bu fikir oluşabilir. Uygulama hakkında google play de ayrıca eklentiler mevcuttu. Bir tanesi telefonla ilgiliydi. Eğer Yatse yi telefon üzerinden yönetiyorsanız telefon gelirse filmi otomatik durdurma özelliği ekliyor. Yalnız bunu henüz denemedim. Ayrıca uygulamanın paralı versiyonunu satın alırsanız android cihazlar üzerine streaming yapabiliyormuş.

    İlk yazıma ek olarak ; telefon özelliğini denedim. tahmin ettiğim gibi telefondan kontrol sağlıyorsanız arama geldiğinde filmi otomatik durdurup görüşme bittiğinde yine otomatik başlatabiliyor.

    XBMC ile ilgili ek bir not elimde kısıtlı da olsa bulunan DVD filmleri oynatmak için bilgisayardan DVD sürücüsünü ağ paylaşımına açtım. XBMC de ağ üzerinden filmleri menülü şekilde oynatmayı başarabildi.

    Benim XBMC android tabanlı oyun konsolu olan Ouya da yüklü bu anlatıklarım Windows üzerinde yüklü yazılımlarda da çalışacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta değişen birşey yok düşününce. Sorularınız merak ettikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım. Saygılar :)
     XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi XBMC ve Yatse Kumanda Uygulaması İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 20 Haziran 2014; 18:00:28 >







  • Hocam eline sağlık... Ama resimleri küçük boyda yapsaydın keşke.. Konuyu okurken dağıldım valla..
  • Iphonelar için de xbmc'nin kendi uygulaması var..

    https://itunes.apple.com/us/app/official-xbmc-remote/id520480364?mt=8

    Bunun dışında xbmc yerine vlc player kullananlar için de telefon ile yönetmek mümkün..

    Tabi ben herşeyi yapmak isterim derseniz teamviewer da kurabilrisiniz..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • asparuh kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.maksat arkadaşlara fikir vermekti. haklısınız biraz büyük oldu resimler. Yalnız resim yüklerken çok cebelleştim o yüzden uğraşamadım sonrasında.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem Resim kodlarının başındaki [simage] yazan kısımları [simage] ile değiştirin.. 2 dakikanızı almaz.. hemde konu daha anlaşılır olur..


    Ellerine sağlık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.