Şimdi Ara

OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Sırf merak ederek internetten ikinci el olarak bir arkadaştan 200TL ye satın aldığım Ouya yı yeterince kurcaladıktan sonra kendisinin bir inceleme hakettiğini düşünerek sizlerle paylaşmaya karar verdim. Teknik özelliklerini buraya yazmıyorum merak eden arkadaşlar nette rahat şekilde bulabilirler. Ben daha çok işin kullanıcı yanına eğileceğim.

    Ouya, bilmeyenler için Kickstarter da şimdiye kadar ki en yüksek desteği alarak plan aşamasından üretime geçen bir projeydi. Yalnız piyasaya çıktıktan sonra ne yazık ki beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştır. (ki benim kendisiyle tek sorunum kendisine ait oyunların çok da kaliteli olmaması) daha yeni batman, splinter cell gibi android için hardcore diyebileceğimiz oyunlar çıkmaya başladı. kendi ekosisteminde benim bulabildiğim tek shadowngun oyunuydu. bununla birlikte sideload yüklemelerle bir çok android oyununu Ouya nın kendi gamepad iyle oynama şansına erişebiliyoruz. Bu arada belirtmekte fayda var paketin içerisinden tek oyun kolu çıkıyor. çoklu oyunculu oyunlar için ekstra kol alınması gerekiyor. ancak ps3 oyun kollarıyla da uyumlu olduğu söyleniyor.

    Cihazın yazılım kısmına gelirsek başlangıçta aynı android te olduğu gibi kendimize bir Ouya hesabı açıyoruz. daha sonra kredi kartı bilgilerinin girerek kendi marketi içerisindeki ücretli ücretsiz oyunları yükleyebiliyoruz. (burda tabi ki kendi kk bilgilerimi vermedim nette bulunan sahte kk bilgileriyle o aşamayı geçebiliyoruz ) paralı oyun indirme ihtiyacım en azından şimdilik olmadı. yüklediğim android oyunları gayet işimi görüyor. android ten bahsetmişken. Ouya android tabanlı olmasına karşın sanırım kendi oyunlarını desteklemek amacıyla içerisinde ne yazık ki google yüklü gelmiyor. ancak bunun da tabi ki bir çözümü mevcut. aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi google play i cihaza yükleyerek asphalt 8 ve digitürk play i indirdim. cihazın bence en önemli özelliği ve benimde en çok kullandığım özelliği ise XBMC desteği. kendi marketi içerisinde bulunan XBMC son sürümünde normalde android cihazlarda pek görülmeyen bir özellik geldi. DTS ve Dolby Digital sesleri passthrough etmek yerine kendisi çözüp amfiye bu şekilde yolluyor. (XBMC ve Yates kullanımı hakkında da ayrıca bir yazı hazırlıyorum )

    Şimdi resimlere gelelim ;

    Ouya nın önden görünüşü. Gayet küçük ve yer kaplamayan bir yapısı var.

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Arkadan görünüşü de şu şekilde. Arka kısmında HDMI çıkışı, Adaptör girişi, Micro USB girişi ve Ethernet girişi mevcut. (Resimleri yükleme de sıkıntı yaşadığım için bu resmi gösteremiyor)

    Oyun kolu ve parçalanmış hali. İki adet kalem pille çalışıyor. Oyun kolunun orta kısmında yer alan siyah bölge dokunmatik. Gerektiğinde Touchpad olarak kullanılabiliniyor.

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Cihazın ana menüsü bu şekilde. Play menüsünden yüklenen oyunları, uygulamaları açabiliyoruz. Discover, Ouya nın kendi marketi. Make , Sideload uygulamaların yüklenip çalıştırıldığı kısım. Android uygulamaları burada sıralanıyor. Manage , cihaz yönetimi.

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Play Menüsü

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Discover Menüsü

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Kendi marketinde bulunan Sine Mora dan bir görüntü

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Make Menüsü. Burada yukarda da bahsettiğim gibi Google Play ve Android uygulamaları mevcut.

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Asphalt 8 den bir görüntü

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Ve son resim Digitürk Play den.

     OUYA Media ve Oyun Konsolu İncelemesi


    Son yorumuma gelecek olursak. Cihaz her ne kadar yurtışında ve ülkemizde popüler hale gelmese de yine de hakkında çok fazla forum ve konu var.
    Bir çok kişi cihaza destek veriyor. Bu noktadan sonra daha iyi hale geleceğini sanmıyorum. Olmasa da oyun meraklısı bir insan olmadığım için XBMC desteği benim için fazlasıyla yeterli sonuçta
    (bununla ilgili yorumlarımı Ouya XBMC hakkında yazacağım konuda belirteceğim). oyun desteği artarsa o da benim için fazladan eğlence olur
    son olarak aklıma gelmişken resimler de yok ancak Walking Dead android oyununu da cihaz da oynadım. PS3 oyunlarıyla grafik olarak tabi ki kıyaslanamaz ama o zevki de aldığımı söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 8 Haziran 2014; 23:51:08 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.