Şimdi Ara

Clio 2 - Arka kapı için SONY GT1338F

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler aracımda kullandığım Pioneer Deh-2450 ub için arka kapılara hoparlör bakıyorum. Ön kapılarda aracın orjinal hoparlörleri blaupunkt ve sanırım twiterla companent fakat oldukça temiz ve tatmin edici ses veriyor. Yani bass ve tizler gayet temiz ve güzel geldi bana. Fakat arka kapılar için güzel bir 13 cm lik hoparlör bakıyorum. Sony XS-GT1338F için ne dersiniz kullanan bizzat test eden varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Testfreaks daki yorumlar ve puanıda oldukça yüksek. Ayrıca clio 2 için arka kapıya 16cm hoparlör takanlar olduğu söyleniyor nasıl sığdırıyorlar kesip biçmeden anlamadım?

    Açıkcası benim yapmak istediğim abartı yüksek sesden ziyade temiz kaliteli ses almak. Şöyle derinden basslar güzel tiz ve midler gibi. Farklı markalarada baktım Hertz ECX ve Alpine SPG serisi gibi fakat fiyatları neredeyse sony nin 2 katı ya da daha fazlası. Hani bu paralara değecekse sorun değil :)

    Sony XS-GT1338F
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-GT1338F-230-W-Ara%C3%A7-Hoparl%C3%B6rleri,103452,502991,1185669.html?langId=-14
    http://www.testfreaks.com/car-speakers/sony-xs-gt1338f/

    Sonuç olarak Sony XS-GT1338F nasıl bir üründür. Almaya değer mi? Ne tavsiye edersiniz? Eğer arka kapılara, kapıların orjinalliği bozulmadan takılabilirse SONY XS-GT1738F de olabilir.

    Youtube da birisi video yüklemiş yorumuda şu şekilde:
    quote:

    Sony XS-GT1338F 13cm 3 Yollu 230 Watt Oto Hoparlör arkadaşlar arızalı pıoner hoperloru cıkardım ve sony teple bunu anfısız kulanıyorum. cok acayıp tatmın edıcı bas ve trıble var. teyp ayarları bozmadan olan sesı gostermeye calıstım. alıcılara fıkır olsun. video sonunda kayıt sağ tarafa gidiyor orada pıoner takılı.


    http://www.youtube.com/watch?v=NiR6q5wIh20







  • 16cm işini bilmiyorum ama teybe bağlı koaksiyel hoparlörlerde sony gayet başarılı. Bulabilirseniz polk veya bütçe artırıp hertz alınır.Alpine çok tizli gelmisti bana. Komponent yani bass ı tizi ayrıysa yine düşük rms li komponent alın. Jbl cs5 benzeri bi jbl modeli dinlemistim onu da öneririm ama Türkiye de var mı bilmiyorum ben Kıbrıs ta denk geldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak9006 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hertz lerin iyi olduğunu duymuştum fakat polk hoparlörü ilk defa duyuyorum. Bütçe den ziyade benim için fiyat performans öne çıkıyor. Hani verirsiniz 2 katı ücret ama hayal kırıklığına uğrarsınız ondan dolayı araştırıyorum. Sony den de üst seviye bir beklentim yok ama kötüde çıkmasını istemem :)
  • Polk amerikan markası pek kullanan kişi görmedim kısa bi süre koaksiyel 13 ve 16 sını satan bi yer vardı. Sıfır bulması zor olabilir.
    Tamamen bütçe ve beklenti meselesi hertz , alınır ama amfisiz yalıtımsz ne derece verimli olur bilmem. Aracınıza arka pandizot alıp 2 tane ovalde koyabilirsiniz bu arada ama totalde 200 300tl arası maliyet olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak9006 kullanıcısına yanıt
    Aslında pandizot kullanmayı düşünmemiştim eğer kullanırsam anfisiz kullanabileceğim hani belki ileride anfi olur ama dediğim gibi abartı ortalığı sarsacak yükseklikte ses yerine baslar tok tizler ve midler temiz güzel gelsin yeterli ve tabi abartı bir bütçe ayırmakta istemiyorum. Bu durumda önerebileceğiniz oval hangisi olur. Ayrıca şu anda kapılarda toplam 4 önde 2 twitter olmak üzere şu anda 6 adet bağlı arkayada 2 oval olsa nasıl olacak :(

    Birde şöyle bir şey buldum.

    clio polyesterli fiber pandizot
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/clio-polyesterli-fiber-pandizot-114721034




  • Ovalde sony pek begenmiyorum ben. Çok yapay geliyo sesi. Bi 100 150 daha bütçe ayirabilirseniz basit bi amfi ve kablo kiti alıp arkaya 2 güzel ovali bağlayabilirsiniz. 6 hoparlör takılı teybe 2 oval daha ekleseniz pek bi fayda gormezsiniz. Bendeki stereo amfi 80 rms kadar veriyor. Ovallerimin ses kalitesinden de çok memnunum. Ayni amfi ve ovalleri alıp takabilirsiniz. 2 çıkış boşta kalır onlarada ister köprüleyip woofer takarsınız ufak kalitesi iyi bir tane ister önlere bağlarsınız istemezsenizde bosta kalır. 30 liraya kablo kitleri var, amfiyi de 130a falan almıştım. Daha ucuza 2 kanal stereo amfi ve pioneer alt seri ovalde takabilirsiniz.
    Yalnız 400ü bulur bu şekilde lazım mı gereksiz mi size kalmış. Bana sorarsanız montaj bitip müzik başladığı vakit iyiki aldım dersiniz.
    Bu arada 6 hoparlörde önde mi sizde? Onde bi midbass bi tiz yok mu sizin araçta.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak9006 kullanıcısına yanıt
    Hoparlörler ön kapılar 2 adet blaupunkt mid ve arabanın ön sağ ve sol üst konsolunda 2 sedet twitter, sanırım anladığım kadarıyla kompanent gibi bişey ama çok güzel temiz ses veriyor pioneer teyiple. Arka kapılarda 2 adet 2 yollu koaksiel var fakat boğuk ve iyi değiller (bunları sony ile değiştirmeyi düşünüyorum). Yani bu şekilde toplam 6 adet bağlı.

    Önce o zaman sırasıyla gideyim arka kapılara Sony XS-GT1338F alıp takayım tatmin etmezse oval ve anfi olayına girerim. Yanlız hep kullanılan ekipmanların markaları ve modelleri farklı oluyor acaba ses kalitesi nasıl etkilenir bu şekilde bilemiyorum?
  • Birde sanırım bahsettiğin ovaller JBL GTO938 bunlar.
  • Bence de adım adım gidin sadece arka kapı değişimi bile yetebilir size.

    Evet oval olarak gto938 var bende cok memnunum, temiz ses veriyor, güç olarakta baya başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt
    Sony falan almayın. Net ses istiyorsanız Alpine SXE-1325S öneririm. Watt değeri de düşük. Amfisiz de iyi çalar. 70liraya MediaMarkt'tan almıştım. Çok memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    Sony falan almayın. Net ses istiyorsanız Alpine SXE-1325S öneririm. Watt değeri de düşük. Amfisiz de iyi çalar. 70liraya MediaMarkt'tan almıştım. Çok memnunum.

    2 si arasında kalmıştım önerinizi dikkate alıp alıyorum

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ALPINE-SXE-1325S-5-1-4-in%C3%A7-13-cm-Koaksiyel-2-Yollu-Hoparl%C3%B6r,103452,502991,853780.html?langId=-14

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-XS-GT1738F-260-W-Ara%C3%A7-Hoparl%C3%B6r%C3%BC,103452,502991,1185671.html?langId=-14




  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatıcam ama ben de CLIO II aracım için ön kapılara hoparlör düşünüyorum. Hangisini aldınız hocam ve memnun musunuz?
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Memnun kaldınız mı hocam üründen? Bir de Watt olarak CLİO II 2005 uyum gösterir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: September_

    Memnun kaldınız mı hocam üründen? Bir de Watt olarak CLİO II 2005 uyum gösterir mi?

    Orjinal teybe bağladığım için çok fazla bir şey beklemiyordum açıkcası ama parasına göre iyi önler arkalar Sony sıkıntı yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.