Şimdi Ara

Tablet Tavsiye (farklı kullanım olacağı için deneyimler önemli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz farklı bir kullanım amacım olduğu için kullanıcıların yorum ve yönlendirmelerine ihtiyacım var.

    Amaç 1= Ben profesyonel modifiye işi ile ilgileniyorum, modifiyeli bir aracım var. Öncelikle windows çalışan bir tablet ihtiyacım var. Tableti custom yapacağım bir dock ile aracımın göğüsüne takıp çıkartabileceğim. Tablet 2 ayrı usb girişi veya usb çoğaltıcı üzerinden aracımın ECU ve Engine Monitor sistemlerine sürekli online bağlı olacak. Tüm değerleri anlık görüp istediğim taktirde ecu mapping yapacağım bu yüzden windows olması şart. Aynı zamanda tablet aracımın tüm multimedia hizmeti için kullanılacak. Aracımın ses sisteminin kaynağı bu tablet olacak. Tablette GPS özelliği bulunursa aynı zamanda navigasyon için de kullanabilirim çok hoş olur.

    Amaç 2= Gerektiğinde tableti araçtan alıp dock üzerine takarak notebook gibi kullanmak iş saatlerinde bana avantaj sağlayacaktır. Hali hazırda 5.2 inc android smartphone kullandığım için araç haricinde tabletten çok notebook ihtiyacımı da giderebileceğim bir cihaz tercihim olacaktır.

    Sorularım.

    1. Hangi tableti önerirsiniz?
    2. Cihazı araç üzerinde sürekli şarjda tutabileceğim bir kablo, şarj cihazı vs var mı? Kullanışlı mı?
    3. Aracımdaki sistemler RS232 üzerinden çalıştığı için mecburen RS to USB convertor kullanacağım, buna ilaveten tek usb girişi olan modellerde bağlantı için usb çoklayıcı kullansam 2 ayrı sistemden gelen farklı dataları online monitöring yapmamda bir sorun, kesiklik vs oluşur mu? Özellikle usb çıkışı en az 2 adet olan modellere mi bakmalıyım?
    4. Tabletten multimedia için ses çıkışı alıp aracımda amphli ile kullanabilir miyim? yoksa miracast gibi teknolojileri destekleyen bir araç ses sistemi almam mı gerekir? (teyp gibi)

    Kısaca Carputer (car pc) ve notebook kullanım amacım için en uygun cihazı nasıl bulabilirim?

    Cevap verecek arkadaşlara peşin teşekkürlerimle.
    İyi forumlar.



  • Ben exper e2d330 kullanıyorum tabletten memnunum açıkcası gps hariç sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir cihaz. Benim için tek sıkıntıaı ekranı her yönden görüntü renkleri aynı değil sürekli önden bakmalısınız o da benim için çok kötü bir durum maalesef o yüzden bu modeli tavsiye etmem.Fakat şöylede bir durum var ekranı size uyduktan sonra windows tabletlerin çoğu işinizi görebilir (benimkide dahil ancak 530 modelini almanız daha iyi olur). Ancak tam anlamıyla anlayan arkadaşların size yardımcı olabilmesi açısından kriterlerinizde ekran boyutunu da belirtirseniz iyi olur fakat bana sorarsanız sizin yapacağınız iş için tablet en az 10" olmalı. Ama bende ileri dönemlerde sizin gibi araca tablet montelemeyi düşünen biri olarak araçta tabletin dikey durması daha hoş ve kullanışlı olabilir (tesla model s'in dokunmatik paneline bakarsanız demek istediğimi anlarsınız) bu yüzden, bence tableti seçerken özellikle ekrana dikkat edin her açıdan görüntü net olsun. Teknikten pek anlamam ancak ses çıkışı içinde 3.5mm jack bulunuyor bildiğim kadarıyla bütün tabletlerde orayı kullanabilirsiniz. Tablet windows olduğu için normal bilgisayar mantığıyla çalışıyor zaten bundan yola çıkarak kendiniz cevaplayabilirsiniz sorularınızı. :)

    Unutmadan da ne kadar farklı şeyler düşünsekte proje olarak. Yaptığınız iş zamanında baktığım ve hatırladığım kadarıyla beni çok mutlu eden bir iş, sizin gibi insanları görmek hoşuma gidiyor forumlarda. Ancak maalesef sayınız çok az hiç üretken bir toplum değiliz bu da beni üzüyor sizde bu üzüntüyü gideriyorsunuz diyelim az da olsa. Projeniz de ve varsa yapmayı düşündüğünüz başka projelerde de Allah kolaylık versin size, sağlıcakla kalın. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 8 Haziran 2014; 20:49:32 >
  • Yorum için teşekkürler. Dediğiniz gibi ekran konsolda olacağı için genelde açılı bakmam gerekeceğinden bahsettiğiniz detay önemli. Ayrıca sanırım (varsa) birden fazla usb girişli bir cihaz benim kullanımı amacıma daha uygun olacak gibi.
  • *President* kullanıcısına yanıt
    surface pro 3 lazım sana kardeş.
  • berkanenes kullanıcısına yanıt
    Malesef aracımı tune etmek için kullandığım yazılımlar windows tabanlı olduğu için android bir tablet tercih edemiyorum. Diğer maddelere ihtiyacım olacaktır. Yorum için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eofdred

    surface pro 3 lazım sana kardeş.


    Teşekkürler hemen araştırıyorum önerdiğiniz modeli
  • Ne yaptınız karar verebildiniz mi tablete?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony vaio duo 13

    Dell xps duo 12

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altnkrtl

    Ne yaptınız karar verebildiniz mi tablete?

    Malesef veremedim. 3 arkadaş birden alacağız ama henüz karar veremedik. Asus T100 sanki şu an FP olarak mantıklı gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    quote:

    Orijinalden alıntı: altnkrtl

    Ne yaptınız karar verebildiniz mi tablete?

    Malesef veremedim. 3 arkadaş birden alacağız ama henüz karar veremedik. Asus T100 sanki şu an FP olarak mantıklı gibi duruyor.

    Ben fiyat konusunu dikkate almamıştım o yüzden önerdiklerim pahalı. T100'e gelirsekte ben bu modeli bilmiyordum tableti aldığım zaman ekranıda ıps, bilsem T100 alırdım açıkçası. Hem sizin kullanacağınız programların tableti zorlayacağını da sanmıyorum. Bence gayet güzel bir seçenek. mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82881327&p=62 Siz araştırmışsınızdır gerçi ama burada da ana konusu mevcutmuş. Artı olarakta belirtmek istediğim birşey var tabletlerde windows 8.1 "rt" var ancak ben şimdiye kadar hiçbir windows programında sıkıntı yaşamadım sizin kullanacağınız programlarda da sıkıntı çıkmaz büyük ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana Konuyu incelemiştim T100 için RT değil normal sürüm diyorlardı. RT sürümde bazı uygulamalarda sorun çıkıyormuş sanırım.
  • @*President* http://www.wincomin.com/2014/01/26/inceleme-asus-t100-ayrilabilir-windows-8-tablet/ Dediğiniz gibi rt değilmiş, ben o ayrıntıyı farkedememiştim. Ben de tablete fazla program indirmediğimden dolayı sıkıntıya rastlamadım büyük ihtimal.
  • Hocam çok fazla araştırma yapma şansım olmadı ama sanırım bu özellikler ve bu fiyatla T100 alınır gibi. Bu gün Bimeks ve Media Markt'a sordum stokta yok kapış kapış galiba ürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.