Şimdi Ara

İnternetim sık sık kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her 5-10 dkda bir kopmalar oluyor.2 haftadır çözüm bulamadım.Hat değerlerinden anlayan arkadaşlar problem ne olduğunu açıklayabilir mi?Birde şu var normalde Akk aşıldığı için 3 mbps olması gereken hızım 5 mbps.Bu hız etkilemiş olabilir mi??


    https://store.donanimhaber.com/fc/90/01/fc90010afcc2b07411df3d2f6e33e5ae.jpg

     İnternetim sık sık kopuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScofieldDH -- 28 Mayıs 2014; 23:41:18 >







  • Mevcut bağlantının hızının 3 e değil de 5 e düşmesinin bence hattının kopması ile alakası olamaz. Hat kopmaları bulunduğun bölgenin santralinden veya yine bölgenin alt yapısından kaynaklanır. Müşteri hizmetlerini arayıp seni farklı ip bloğuna taşımalarını rica et. ip adresin statik ise mutlaka ip adresini değiştir. statik ip adreslerinin bir süre sonra bu tarz problemler yaşadığı sık görülen bir durum.
  • Çıkış gücü olan dbm tam sınırda upstream 11.2 olan senin kablolaman bu hızı desteklemiyor ttnet yada hangi sağlayıcı kullanıyorsan hızını 12 ye çektir sorunun düzelecek ;) düzelmesse pm at yardımcı olmaya çalışırım
  • Snr dusuk
  • SNR Marjın çok düşük.

    quote:

    Modemlerin arayüzünde ise genelde SNR Margin değeri olur ("Receive Margin", "SNR", "Noise") ki bu da data sinyalinin bozulmaya başlamadan önceki tampon alanı belirtir, sonuç itibariyle bu değerin büyük olması bizim için iyidir.

    6db (desibel) ve altında modemininiz hiç buluşmaz. Dolayısı ile ADSL'i kullanamazsınız.

    7dB-10dB arası idare eder ancak gün içinde hatta oynamalar olursa tolere etmeyecektir (DSL sönüp hattan düşme ihtimali var)
    11dB-20dB İyi
    20dB-28dB Çok iyi
    29dB ve üstü ise mükemmel kabul edilir.

    Kısacası 12db altında SNR değeri ciddi problem demek ve buna yapılabilecek fazla bir şey yok. Binanın girişinden (Telekom kablosunun binaya girdiği noktadan itibaren) kablonuzu kontrol etmek, yenilemek (cat5 kablo ile) fayda sağlayabilir.

    SNR'yi düşüren bir çok etken vardır, santralden bize kadar gelen kablo üzerine etki eden elektrik motorları, yüksek gerilim hatları, aynı kablo demetinde bulunan başka adsl ve diğer data hatları vs. vs. Biz telekom kablosuna zaten müdahale edemeyiz, ama binanın girişindeki telekom kutusundan itibaren biz sorumluyuz ve bir şeyler yapabiliriz.


    Şurayı okuyabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_45807528/tm.htm

    Şu arkadaşta bir çözüm yolu paylaşmış denemek istersen:http://forum.donanimhaber.com/m_38980870/tm.htm

    Bendeki SNR değerini atayım

     İnternetim sık sık kopuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrQressive -- 29 Mayıs 2014; 22:22:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.