Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S5 İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S5 İnceleme ve S3 ile Kıyaslama #android #samsung #galaxys5 #samsunggalaxys5

    Samsung Galaxy S3’den S5’e geçişten ve bir hafta bir fiil kullanımımdan sonra bir inceleme yazmak istedim. Teknoloji sitelerinde zaten birçok incelemesi yayınlandı ancak çeşitlilik ve farklı bakış açılarının faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca S3 den S5’e geçmek mantıklı olur mu gibi sorulara bir nebze cevap ta yazmış oluruz.

    İncelemede donanımsal özelliklerden çok bahsetmeyeceğim, onlar zaten her yerde yazıyor. Bu incelemede son kullanıcı izlenimlerini göreceksiniz.

    İnceleme çeşitli kategoriler ile devam edecek, kategorilere 1 den 10 kadar puanlama yapacağım. 1 en düşük 10 en yüksek puan olacak.

    TASARIM ve MALZEME KALİTESİ

    Herkesin malumu olduğu üzere Samsung malzeme kalitesi noktasında her zaman eleştirilmiştir. Kullandığı plastik malzeme her ne kadar telefonu emsallerinden 15- 20 gr hafif kalmasına sebep olsa da eleştirilere maruz kalmaktan kendini alıkoyamıyor. Eleştiriler haksız diyemeyiz tabiî ki, gayet yerinde. Samsung Galaxy S5 de yine plastik malzeme kullanmaya devam etmiş. Arkada kullanılan kapak plastik olmasına rağmen kalite hissini barındırıyor, ayrıca kauçuk tarzındaki yapısı elden kaymayı zorlaştırıyor, ele düzgün oturuyor.

    Arka kapağın çıkartılabilir olması ve pilin değiştirilebilmesi güzel, ayrıca S5 ile gelen kısmi suya ve toza karşı olan dayanıklılıkta önemli bir artı. Cihaz’ın her ne kadar su geçirmediği söylense de ben size suya sokmanızı tavsiye etmiyorum ki arka tarafta usb girişlerini koruyan kapak çok güven vermiyor ve kolay çıkıyor.

    Cihazın yan taraflarındaki metal görünüm tasarıma güç katıyor.

    Ortada fiziksel olan home butonu ise benim tercih ettiğim ve sevdiğim bir ayrıntı, ayrıca S5 de home butonu üzerine konumlandırılan parmak okuyucu da çok düzgün çalışmıyor. Ben denedim ancak randıman alamayınca kullanmayı bıraktım. Home butonuna uzun bastığımızda gelen açık uygulamalar yerine arama menüsü karşımıza çıkıyor. Eskiden home butonunda olan açık uygulamaların yönetimi ise sol taraftaki dokunmatik tuşa kaydırılmış, geri tuşu ise her zaman olduğu yerde. Alıştığım düzen kısmen duruyor, yaşasın.

    Puan : 6,5

    S3 ile Kıyas (Tasarım)

    Açıkçası ilk etapta S3’ün tasarımı daha güzel diye düşünüyordum, ancak suya toza dayanıklılık, arka kapakta kullanılan kauçuk tarzı malzeme gibi özellikler, tasarım olarak S5’i baya öne geçiriyor. Ayrıca zamanla alıştığım tasarımı da gözüme hoş gelmeye başladı.

    KAMERA

    Kamera tarafında giriş seviyesinde(EOS 1000D) de olsa bir DSLR kullanıcısı olduğum için telefon ve ya kompakt cihazlar ile çekilen fotoğraflardan çok tatmin olamıyorum. Aynı şey S5 için de geçerli ancak S5 sahibi olduğunuz zaman kesinlikle bir Compact makine almanıza gerek yok. 16MP çözünürlük ise fazlası ile yeterli. Gün ışığında alacağınız fotoğraflar yeterli kaliteyi size sunuyor ancak hava karardıktan sonra led flash tabiî ki yetersiz kalıyor.
    Ancak S5 ile birlikte kullanılan işlemcinin gelen güçten kaynaklanan bazı ekstra ve çok güzel özellikler var. Fotolar arasında s5 ile değişken odak ile çekilmiş bir tosbağa fotorafı görebilirsiniz.

    Ürün çıktıktan sonra çok fazla reklamı yapılan çoklu odak özelliği güzel ve kullanışlı. Ancak 50cm’den uzakta olan nesnelere uygulayamıyorsunuz. Yakından gerçekleştirilen nesne ve portre çekimlerinde çok güzel sonuçlar alabilirsiniz(bkz tosbağa fotoğrafı).
    Video çekmek istediğinizde karşınıza 3840*2160 gibi ekstra bir çözünürlük geliyor, ancak ben herhalde hiçbir zaman bu çözünürlüğü kullanmayacağım. Hem çok yer kaplıyor hem de o çözünürlükte bir video izleyebileceğim bir monitör ve ya TV’m yok. Cihazın 1080P video çekimi gayet güzel ve titreşim engelleyicide başarılı. Videolarınızı 8x e kadar hızlandırıp ve ya yavaşlatarak çekebiliyorsunuz. Bu özellik bence muazzam ve gerçekten çok yaratıcı videolar çekmenize olanak sağlıyor.

    Kamerada bir çok başka yazılımsal özellikte var tabii ama bunların hepsine burada değinmek imkânım yok. Ama şunu bilin ki S5 aldığınızda şu anda piyasada olan en iyi kameralı Android cihazlardan birine sahip olmuş oluyorsunuz (ya 1. ya da 2. herkes hemfikir değil).

    Fotoğraflarda hem s3 hemde s5 ile aynı ışıkta otomatik modda çekilmiş foto görebilirsiniz.

    Puan : 9

    S3 ile Kıyas (Kamera)

    Çok detay analizlere girmeden iki kameradan da son kullanıcıya yansıyan deneyim farkına bakmam gerekirse arada %30 gibi bir fark var diyebilirim. S5 kamerası ile daha doyurucu, yüksek çözünürlüklü ve dolgun renkli fotoğraflar verebiliyor. Her iki cihazda da fullHD(1080P) video çekilebiliyor ancak S5 in videoları daha kaliteli, ekstra özellikleri de aslında işe baya eğlence katıyor.

    YAZILIM OPTİMİZASYONU

    Malumunuz üzere Samsung TouchWiz arayüzü ile Android’i özelleştiriyor. S5 ile beraber benim gözüme çarpan yenilikler şöyle: En sağ tarafta HTC BlinkFeed benzeri dergim sayfam eklenmiş, direk alıştım ve güncel haberleri ve ilgimi çeken konuları artık oradan takip ediyorum.
    Ana sayfalar arasındaki geçişlere efektler eklenmiş.
    Ayarlar menüsünün tasarımı değişmiş, ne güzel ne kötü diyebileceğim değişiklik olsun diye yapmışlar.
    Ekstra güç tasarrufu modu, ihtiyaç duyduğunuzda çok gerekli bir özellik.
    Menü içindeki widget sayfası kaldırılmış, ana sayfada pinch out yaptığınız zaman girebiliyorsunuz.
    Alarm widget’i değişmiş önceki bence daha kullanışlıydı :(.
    Yazılım konusunda çok cafcaflı özellikler eklenmiş ancak direk benim kullanımıma yansıyanlar bunlar oldu. Ara yüz performansı ise gayet akıcı, rehberdeki o saç yolduran takılmaları artık yaşamıyorum(yine de süper akıcı diyemem). Ancak bu hızlanmanın TouchWiz’in gelişiminden ziyade saf CPU performansındaki artıştan kaynaklandığını düşünüyorum.

    Spor ile ilgili eklenen adım sayar ve kalp ritmi gibi özellikler güzel eklentiler ancak çerezlik, sanki biraz itibar mahiyetli konmuş. Ama adım sayarı bazı arkadaşlar ciddi kullanıyor buna bir şey diyemeyeceğim. İlk aldığımda nabız ölçer çok doğru sonuçlar vermedi ancak sonraki bir güncelleme ile baya düzeldi gibi.

    S3 ile Kıyas (Yazılım)

    S3’den çok daha akıcı ve güzel bir ara yüz. Çok ciddi fark var, yaşamanız lazım :).

    Puan : 8

    PİL PERFORMANSI

    İşte zurnanın zırt dediği yer burası pil performansı çok iyi. Telefonu yeni almama ve sürekli kurcalamama rağmen 2 gün şarjı gidiyor. 2 günlük bu kullanımın detayını şöyle özetleyebiliriz; mail senk. açık (saat başı), internet hep açık, sabah serviste 45 dk online müzik dinlemece ve 10 dk boyunca soysal medya takılmaca, akşam iş dönüşü serviste yine aynı senaryo, gün içerisinde iş maili kontrol, arada sosyal medya kontrolü ve yeni olduğu için arkadaşların anlık kurcalamaları ve bol miktarda kalp ritmi ölçme, akşam eve gidildiğinde haber siteleri, teknoloji siteleri giriş kontrol ve yorum yazmak, gün içinde 10 -30 arası whatsup mesajı, deneme foto ve video çekmeleri gibi. Bunun içinde tatlı (20 – 30dk) kadar oyun oynamak ta var.

    S3 ile Kıyas (Pil)

    Pil performansı bence en az %100 daha iyi, Aynı kullanım şartlarında S3 ile bir günü zor çıkartırken S5 ile 2 günü görmek beni ciddi şaşırttı. S5 in ekranı daha büyük ve parlak, işlemcisi iki kat hızlı (Antutu sonuçlarını fotoda görebilirsiniz.) çözünürlüğü daha yüksek ama pili 2 kat fazla gidiyor. İşte yenilik ve devrim budur. Samsung mu Qualcom mu kimse bunun hamisi helal olsun.

    Puan: 10

    EKRAN KALİTESİ

    Samsung üst seviye telefon ekranlarını OLED teknolojisini kullanarak üretiyor, çok teknik detaya girmeyeceğim ancak bu teknolojinin getirisi olarak az pil tüketimi görülebilir. Eski OLED ekranlarında parlaklık ve renk derinliği ile ilgili eleştiriler alan Samsung, Galaxy S5 de bu işi çok ileriye götürmüş. Şahane renkler ve parlaklık, yurt dışındaki bazı sitelerde “best screen ever(gelmiş geçmiş en iyi ekran)” tarzında yorumlar da okudum. 5.1” lik boyutta gayet güzel zaten daha büyüğü phablet bence.

    Puan: 10

    S3 ile Kıyas (Ekran)

    S3 göre daha parlak ve daha canlı bir ekran ile karşı karşıyayız. Ekran çözünürlüğü de artmış ancak bu çok önemli değil ki 720P de o ekran boyutunda yeterli, ancak bir süre kullandıktan sonra farkı hissediyorsunuz. Parlaklık ve renk canlılığı daha önemli konular. Gün ışığında çok zor gördüğüm S3 ekranından sonra S5 çok iyi geldi.

    SES MÜZİK

    Üst seviye telefonların ses çıkışı ve kulaklık tarafına da ciddi yatırımlar yapılıyor. S5 te arkada bulunan mono hoparlör, dışarıya çok mükemmel olmasa da tatmin edici ses veriyor. Kutusundan çıkan kulaklık ise bence beklentinin baya üzerinde. Önce kulaklığı kutusundan hiç çıkarmadan S3 den kalma yadigâr kulaklık ile devam edecektim ancak onu da denemek istedim. Kutudan çıkarıp telefona taktıktan sonra gözlerim açıldı. Gerçekten tizler çok iyi, baslarda iyi fakat biraz daha üzerinde çalışılması gerekiyor. S3 ile birlikte kullandığım Sennheiser mx170 kulaklığım yanında baya bir sönük kaldı.

    Müzik uygulamasını da baya geliştirmişler, gayet güzel ve kullanışlı, içinde birde Deezer diye bir uygulama geliyor. Spotify tarzı gayet güzel kullanıyorum.

    Maalesef FM radyo yok, olaydı iyiydi.

    S3 ile Kıyas (Ses)

    S5 ın dışarıya verdiği seste kulaklık ses çıkışı da S3 den yüksek ve kaliteli, arada en az %30 fark var diyebilirim. S3 ün kutusundan çıkan kulaklığı S5 de denedim, ses yüksek (çıkış yüksek olduğu için) ama S5 in kutu içinden çıkan kulaklık ile karşılaştırdığımızda teneke gibi bir ses veriyor.

    Puan : 9

    FİYAT / PERFORMANS / DEĞİŞTİRMEK

    Bu yazıyı yazdığım tarih itibari ile 16gb için fiyatı 2100Tl civarında. Fiyat bence yüksek bana kalırsa 1600- 1700 seviyesindeki fiyat şu an için daha makul olurdu, bu fiyatlara kısa süre içinde geleceğini düşünüyorum, biraz beklemek lazım.

    Puan : 6,5

    S3 den S5 e geçilir mi diyenlere ise cevabım, evet. Kesinlikle geçmeye değer. Ama fiyatının çok yüksek olduğunu düşündüğümüzde bir süre daha beklemek akıllıca olacaktır.
    İlk defa akıllı telefon alacaksanız eğer S5’i size tavsiye ediyorum.

    Hiç akıllı telefon kullanmadan S5 i kullanmaya başlamak 0 dan 100’e çıkmak ise, S3 den S5 e geçmek 60 dan 100 çıkmak gibi düşünebilirsiniz.







  • Note3 le s5 arasında kararsızım. Güncel beni 2-3 yıl götürucek bi telefon istiyorum. Tercihim note3 mu olmalı s5 mı? Birde parmak izi okuyucunun düzgün çalışmadığından bahsetmissiniz. iPhone 5s lerdeki gibi çalışmıyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayrirli olsun.. Merak ediyordum, guzel oldu.
    Ama aklımdaki soruya cevap yazmamissiniz Bendede s3 var, o yüzden sorayim;
    Telefon s3 e kiyasla ne derece büyük? Açıkçası dahada buyugunu pek aklim kesmiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınık s5
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Telefon s3 e nazarak çok büyük değil fotoğraflarda da biraz görünüyor aslında, ben bir zorluk çekmedim. Mevcut ekranın büyümesi güzel olmuş bence.
    Ben note 3 le S5 arasında kaldım aslında ama çok düşünmeden s5 aldım. Akıcılık noktasında note 3 den farkedilir derecede iyi. Saf cpu performansında %15-20 gibi bir artıkş var ama artık TouchWiz mi gelişmiş bilmiyorum bariz daha akıcı, ben S5 öneririm. Note 3 ün ekranının büyük olması ile birlikte ikonlar vs de baya büyük, bana kaba geldi.

    Bu arada ilk aldığımda parmak izini aktif etmedim ama sonra alıştım. Sadece dik olarak parmağınızı geçirdiğinizde okuyor. O zaman sorunsuz. Iphone gibi her açıdan okumuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sur_ -- 28 Mayıs 2014; 11:44:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sur_

    Merhaba,

    Telefon s3 e nazarak çok büyük değil fotoğraflarda da biraz görünüyor aslında, ben bir zorluk çekmedim. Mevcut ekranın büyümesi güzel olmuş bence.
    Ben note 3 le S5 arasında kaldım aslında ama çok düşünmeden s5 aldım. Akıcılık noktasında note 3 den farkedilir derecede iyi. Saf cpu performansında %15-20 gibi bir artıkş var ama artık TouchWiz mi gelişmiş bilmiyorum bariz daha akıcı, ben S5 öneririm. Note 3 ün ekranının büyük olması ile birlikte ikonlar vs de baya büyük, bana kaba geldi.

    Bu arada ilk aldığımda parmak izini aktif etmedim ama sonra alıştım. Sadece dik olarak parmağınızı geçirdiğinizde okuyor. O zaman sorunsuz. Iphone gibi her açıdan okumuyor.

    teşekkürler dostum sanırım bende tercihimi s5 den yana kullanicam. Yeni touchwiz ve parmak izi sensörü beni çeken oldu ama parmak sensörünün sadece sadece tek yon olması tekrardan düşündürdü neyse artık yapicak bisey yok ona. Şarjının note 3 kadar iyi olduğunu sanmiyordum çünkü s5 de 2800 Mah note 3 de 3200 Mah batarya var ama siz 2 gun deyince baya şaşırttı beni. Normal kullanımda 3G acik mail senk acik ekran parlaklığı sonda arada internet kullanımı sık whatsapp kullanımı ve arada müzik dinlemeyle 1-1,5 gun gider mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ste1n kullanıcısına yanıt
    Ben zaten sadece ekran ışığını otomatik full'e alarak sizin dediğiniz tarz da kullanım ile 2 gün kullanıyorum. 1.5 gün garanti ki 2 gün kullanırsınız. Benim 2 gün dediğim boş duran telefon değil yani, yazıda dikkat ederseniz belirttim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sur_

    Ben zaten sadece ekran ışığını otomatik full'e alarak sizin dediğiniz tarz da kullanım ile 2 gün kullanıyorum. 1.5 gün garanti ki 2 gün kullanırsınız. Benim 2 gün dediğim boş duran telefon değil yani, yazıda dikkat ederseniz belirttim.

    Vay be demek gunde 3 kere sarj ettigim 4s den sonra ilaç gibi gelicek 5s :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, S5 almayı düşünüyorum ben de ama kararsızım baya. Alırsam yine şu kılıf aklımda
    http://www.mobilcadde.c...ffaf-rubber-kilif-17597
     SAMSUNG GALAXY S5 İNCELEME




  • 3 hafta içinde bir çok yeni kılıfım gelecek sanırım fazla sipariş verdim, birazını satacağım :)
  • Kılıflar geldi, isteyen iletişime geçebilir.
  •  SAMSUNG GALAXY S5 İNCELEME SAMSUNG GALAXY S5 İNCELEME

    Bunlarda benim sonuçlar.
     SAMSUNG GALAXY S5 İNCELEME SAMSUNG GALAXY S5 İNCELEME




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.