Şimdi Ara

Gün Gün Zyban

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Haddinden fazla sigara tüketen biriyim. Son günlerde günde 3 pakete kadar çıktığında artık azaltmanın yada bırakmanın vaktinin geldiğine inandım.

    Müşteri kargolarını hazırlarken 2 saat kadar bir vakitte 13 15 adet sigarayı tüketiyor ve bunu hiç fark etmiyorum.

    Sabah kalkar kalkmaz aç karnıma sigaraya sarılıyorum :) ve en zevk aldığım budur .


    Tesadüfen geçenlerde kayın biraderim ve bir öğrenci kardeşimle çay bahçesinde otururken Champix diye ilacını gördüm. Nedir diye sorduğumda sigara için abi dedi. Umursamadım geçtim. Aklıma geldiğinde netten araştırdım ve faydasını görenlerin azımsanamayacağını fark ettim.

    Artık bırakamasam da azaltmak şarttı ve (23 MAYIS) cuma akşamı nöbetçi eczaneye gittim. Champix istedim ve olmadığını söyledi. Sipariş üzerien getiriyorlarmış. Fiyatına bir bakalım dedim. 199 tl dedi. Bir de büyük paketi varmış 300 tl. Pazartesiye kim öle kim kala şimdilik getirmeyin dedim. Araştırmaya devam..

    Champix ile sigarayı bırakanları okurken Zyban diye bir ilacı buldum. Champix kadar olumlu dönüşler olmamasına rağmen bu ürün hakkında yapılan kötü yorumlar Champix çıktıktan sonra olmuş zannedersem. Bu konu hakkında pek fikrim yok. Bu ürünü denemeye karar verdim. Fiyatının uygunluğu bu ürünü seçmemde ilk sebebim oldu diyebilirim. İşe yaramasa bile 68 tl denemek için değer. 300 tl champix alıp bir de 3-4 kur kullandıktan sonra cebime saygıumdan dolayı bırakırım zaten :D

    Neyse 24 Mayıs cumartesi günü yine bir nöbetçi eczanedeyim. Zyban istedim. Ellerinde yokmuş. Champix? o da yok. E dedim madem Zyban sipariş edelim. Tamam dedi ve bir kaç saat sonra geleceğini söyledi. Sabırsızca bekledim ve ilacımı aldım.

    Normal haplardan bir farkı yok görünüş olarak. Pfizer champixte görsele baya önem vermiş.

    Karnım aç olduğu için Kayınbiraderle karnımızı doyurduk ve ilk hapımı aldım. Sadece ilacın bana bir faydası olmayacağına adım kadar emindim. Bu yüzden kendi bünyemi de zorlamak istedim ... ki yarım saat sigara içmesem nefes alamaz gibi olur başım döner ve zorlayacak şekilde nikotine sıkışırım.


    1 saat boyunca kendimi sıkıp sigar aiçmeyeceğim dedim ve genelde 45 dakika 1 saat kadar durdum sürekli. O gün ilaç hakkında bir eksi yan hissetmedim ama akşama doğru Zybanın etkisi midir pskolojik midir bilmem akşam üzeri saat 16:00 gibi aldıgım paketin yarısından fazlası pakette duruyordu ve uyudum.




    2. GÜN 25 MAYIS Kahvaltımı edene dek sigara yakmadım. İnanın bunu en az 10 yıldır yapamadım. Yemek sonrası 2. hapımı aldım.

    Bu gün ilaçtan mıdır bilmem ama sebepsiz bir sıkkınlık ve bıkkınlık var üzerimde. Havanın kapalı oluşuna verdim ve çok umursamadım ancak tüm günüm bu şekilde geçti. Tüm işi ilaca bırakmayın derim yoksa bırakamazsınız. Biraz sıkışmak şart gibime geliyor :) tamamı ile bırakabileceğime de pek ihtimal vermiyorum ama günde 1 pakete düşürmesi benim açımdan bırakmış kadar mükemmel olacaktır.

    2.Günün özetine gelirsek : Çok zorlandım ama 1 paket bitmedi. Bu duruma ilaç yardım ediyor desem inmanır mısınız bilmem ama öyle olduğunu düşünüyorum. Kendimi sıkıp dövünmemin etkisi elbette vardır ama bir yardımcı olmadan ben bu kadar az sigara ile yaşayabilecek biri değilim. Şuan 26 Mayıs sabahındayım. kahvaltı ediyor ve kahvaltının bitip sigar avaktinin gelmesi için yazımı bu günlük bitiriyorum :)



    3. GÜN 26 MAYIS : Bugün bu ilacın pskolojimi gerçekten etkilediğine inanmaya başladım. Garip hissediyorum. Sigarayı az içtim. Sigara içerken zevk alıyorum hala ama canımın isteme sıklığı azaldı. Günlük 1 pakete düştüm.


    4.Gün 27 MAYIS 3. Günden bir farkı yok. Herşey aynı.


    5.Gün 28 MAYIS ilaca başladığım günden beri ilk defa kahvaltı etmeden bugün sigara içtim. O da hanım sabah kalktığında yaktı sigarasını. Burnuma koktu iyice yoksa onu da içmezdim sanırım :) Şunu fark ediyorum şuan: Nikotin isteği olmasın da el ayak alışkanlığı hikaye derdim ama hikaye değilmiş. Nikotin krizleri yok. İlacın yardımını bariz bir şekilde hissediyorum ama kendimi sigara içmekten alıkoyamıyorum. ilk günlerde dah heyecanlı ve sabırlıydım. Şuan içtiğim sigaradan bir zevk almıyorum ama sigaradan da uzaklaşamıyorum. Hayatımızı mahvetmişiz arkadaşlar. 5 gün toplamında en fazla bugün içiyorum sanırım. Biraz da canımı sıkan bir kaç sıkıntıdan dolayı sanırım.. Çok umursamıyor ve 14. güne kadar sabırla ilacı bırakmadan içeceğim..





    06.Haziran : Maalesef bırakamadım. Çünkü hala sigarayı isteyerek içiyorum fakat ilaca devam ediyorum. Çünkü 2.5 - 3 paketten 1 pakete indim. Bana ilacın tek yararı bu oldu. İlk günlerde iyiydi. Sonrasında ilacın etkisini pek hissetmedim. Zannedersem bünye alıştı.

    Okuyan herkese önerim. Sigarayı bırakmak istiyorsanız bu gibi ilaçları kullanın. Tek başına pek bir yararı yok. Bırakmasam da olur ama bi deniyim gibi girişecekseniz boşuna uğraşmayın. El dudak tiryakiliğinin ne olduğunu bu ilaç ile gördüm. Nikotin ihtiyacı olmadan keyif sigarasını bile köpekler gibi istiyorsunuz.. Bir gelişme olursa eğer arada bir yazacağım.

    Arkadaşlar konuya uygun yer burası değilse lütfen uyarın.. En uygun burası gibi gördüm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 6 Haziran 2014; 14:30:17 >







  • Zyban ile icerikleri ayni, merak etmeyin bosuna kaziklanmamissiniz,,,basarilar simdiden,,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • killerwhitewhale kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler killerwhitewhale. dilerim işe yarar.




    ----------------

    Yazım hatalarımı vs başka bir gün toplu şekilde düzelteceğim alelacele yazdım eksikler ve hatalar için kusuruma bakmayın.

    Saygılar.
  • 8 aya yakın süre içmedim, ilacı kullandığım süre zarfında sigara aklıma bile gelmiyordu.
    Çok faydalı bir ilaç herkesin denemesini tavsiye ederim. Daha sonra canımın sıkkın olduğu bir an başlama kararı aldım.

    İlaçla birlikte kararlılık ile kolaylıkla bu meretten kurtulabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun, umarım yeniden başlamazsınız.
  • fofer kullanıcısına yanıt
    Bir kere becerdiyseniz bir daha becerirsiniz hocam.


    Teşekkür ederim.
  • nooldu bırakabildin mi?
  • Yok, ilacı bıraktığımda yavaş yavaş tekrardan geriye sardı :) Bırakmak isteyene yardım eder ama azim şart. Ben de de o yok maalesef.

    Kargonu yolladım hocam bu arada :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EserKozmetik

    Yok, ilacı bıraktığımda yavaş yavaş tekrardan geriye sardı :) Bırakmak isteyene yardım eder ama azim şart. Ben de de o yok maalesef.

    Kargonu yolladım hocam bu arada :)

    yapma ya.20 senedir günde 2 paket maltepe içen bi akrabamız bile bırakabildiyse herkes bırakabilir .bence sen o kadar da istememişsin bırakmayı :)

    sağol
    hayırlı işler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.