Şimdi Ara

ilk otomobili kim icat etti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
95.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk otomobili kim icat etti

    benim hatırladığım kadarıyla henry ford ama yanlış biliyor olabilirim cevaplarınızı bekliyorum



  • evt henry ford olması azım formda baska bı yerde okumustum sanırım
  • ilk otomobiliiiiiiiiiiiiiii eeee hatırlayamadım şimdi yaww
  • bende öle duymuştum ford..
  • Karl Benz
  • ilk arabayı yapan Alman KArl BEnz 1886 yılında(satış amaçlı) ki bu otomabil 14.5 Km Hız yapabiliyordu..İlk Seri üretim ise Henry Ford'un ürettiği T modelidir.Otomobili kimin icat ettiğini ise bilmiyorum.
  • at arabaları asırlardır var sanırım bunu bilmek mümkün değil
    çünki asırlar önce at arabalarınada otomobil diyorlardı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: japon dostu

    at arabaları asırlardır var sanırım bunu bilmek mümkün değil
    çünki asırlar önce at arabalarınada otomobil diyorlardı...

    bıraz sankı cıvdı hemen konu:d:D




  • Henry Ford yapmış iste bu araç

    1783 Ford Focus ST
     ilk otomobili kim icat etti?
  • tabiki bunu sayarsak okadar eskiye gidebilir..Bizim Karl Benz in yaptığı araba ise İçten Yanmalı motor kullanılmıştır..(KArl BEnz nerden bizim oluyrsa)..Arkadaşlar Araba tarihinin Kronolojik sırası ise Şöyle(1908 Yılından başlayarak)

    1908—ABD li Henry Ford T modeli adındaki ilk seri üretim otomobili yaptı. İlk üretim bandı fikrinin de babası olan Ford 1913 de günde 1000 araba üretebiliyordu
    1912—İki zamanlı ve 12000 BG’de ilk yüksek güçlü dizel motoru yapılıyor
    1918—İngiltere’de “ Royal aırcraft establıshment “ fabrikaları mekanik püskürtmeli dizel yakıt sistemini geliştirdi. Böylece yüksek devirli dizel motorları oluşturularak hafif taşıtlarda kullanılmasına zemin hazırlandı.
    1919—Avrupanın ilk seri üretim otomobili Type A Citroen tarafından piyasaya verildi. Citroen aynı yıl dünyada ilk organize satış sonrası hizmetleri yapılandırdı.
    1920—Voisin firması hidrolik olarak çalışan ABS'nin atası üzerine çalışmalar yaptı." Frenlemenin tekerlekleri kitlemesini önleyici donanımı " tanımıylada Almanyada 671925 nosuyla ilk patentini aldı
    1923—Dünya'da otomobil yarışları düzenlenmeye başlandığı dönemde Osmanlı Devleti "Sanayi devrimini" kaçırdığı için, Anadolu'da sadece "at arabası" yapılabiliyordu. Bu nedenle ülkemizde otomobil sporunun başlangıcı Batı Avrupa'dan çok sonra oldu. Türkiye'de otomobilcilik, 1923 yılında o günkü ismi Türk Seyyahin Cemiyeti olan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TTOK)'nun kurulmasıyla resmi kimliğine kavuşmuştur. TTOK'nın kurulmasından 4 yıl sonra ülkemizdeki ilk otomobil yarışı TOŞD tarafından, İstanbul Veliefendi çayırında yapılmış ve 30 otomobilin katıldığı bu yarışı Suphi Bey kazanmıştır. 1931 yılında İstinye-Maslak yolunda yapılan tırmanma yarışına Mustafa Kemal ATATÜRK'ün gelip sporcuları kutladığı ve Türk gençliğinin yüksek teknoloji isteyen bu spora eğilmesini istediği bilinmektedir. Daha sonra İstanbul Hipodromunda yarışlar düzenlenmiş ve at yarışlarında olduğu gibi müşterek bahisler yapılmıştır. İlk Türk bayan otomobil yarışçısı olan Samiye Morkaya, o dönemlerde yapılan bu pist yarışlardan bazılarını kazanmıştır.Türkiye'de Avrupa Ralli sistemine uygun olarak düzenlenen ilk yarış da 1954 yılında 4 etap üzerinden koşulan İstanbul-Ankara Rallisi, FIA kurallarına uygun olarak yapılan ilk ralli ise 1968 Trakya Rallisi'dir. Daha sonraki dönemlerde Ege Rallisi, Türk-Yunan Rallisi, Hitit Rallisi, Kocaeli Rallisi ile Uludağ, İzmit-Keltepe ve Ankara-Kızılcahamam Tırmanma Yarışları düzenlenmiştir. 1970 yılında Türkiye Otomobil Kulübü (TOK) Oran Sitesi inşaatı sokaklarında Türkiye'deki ilk pist yarışını organize etmiş, ancak güvenlik nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü izin vermeyince otomobiller tek tek zamana karşı mücadele etmiştir. Türk Otomobil Sporlarının dönüm noktası sayılan Günaydın Rallisi ise ilk olarak 1972 yılında düzenlenmiştir. Rahmetli Ali Sipahi'nin girişimleriyle Günaydın Gazetesi tarafından organize edilen yarışlar, gazetenin birinci sayfasından duyurulmuş ve halktan da çok büyük bir ilgi görmüştür. İlk yıllarda sadece yerli üretim otomobillerin katıldığı bu rallilerde o dönem ülkemizde üretim yapan Tofaş, Renault ve Anadol fabrikalarının takımları arasında kıyasıya çekişmeler yaşanmıştır. Taksi şoförlerinden oto boyacılarına ve üniversite profesörlerine kadar çok değişik sosyal seviyedeki insanlar büyük zevk ve sportmenlik içinde yarışmıştır. Hatta 1977 yılında Zonguldaklı bir taksi şoförünün damalı taksi otomobiliyle Türkiye Rallisi'ne katılarak çok iyi zamanlar kaydettiği bilinmektedir. 1979 yılından itibaren "Uluslararası" bir kimliğe kavuşan, önce Balkan Şampiyonası ardından da Avrupa Ralli Şampiyonası'na dahil edilen bu organizasyon halen düzenlenmektedir...
    1924—Citroen dünyanın ilk çelik karasörlü otomobili B10’üretti
    1924—MAN 'ın ürettiği bir kamyon direk enjeksiyonlu dizel bir motoru kullanan ilk vasıta oluyordu
    1934—Citroen seri olarak önden çekişli araç üretmeye başladı
    1938—Citroen Hidropnömatik süspansiyon sistemini icat etti
    1938—İsviçreli kamyon üreticisi Saurer ilk turbo motorlu kamyonu üretti
    1938— Klima'yı standart olarak kullanıma sunan ilk marka Studebaker Commander'dir
    1938—GM tasarımcısı Harley Earl ilk elektrikli cam sistemini Buick y'ye monte etti.
    1950— Formula 1 'in Tarihçesi Ne Kadar Eskidir?1894 ile (tarihte ilk kez Paris ile Rouen arasında motorlu yarışın yapıldığı tarih) 1900 yılları arasındaki dönemde "formula" yoktu. O zamanki araçların yarışları basitti. Araçlar arasında itiş gücü (benzinli veya buharlı) ve koltuk adedi ile ayırım yapılıyordu. O zaman, otomobillerde daima iki koltuk vardı ve 1920 lerin sonuna kadar tek koltuklu otomobiller kullanılmadı. Arka dikiz aynasının icadı bu gelişmelere önemli bir katkıda bulundu çünkü teknisyenlerden birisinin görevi kendisini geçmeye kalkan birisi hakkında pilotu uyarmaktı.1907 ile 1939 arasında hemen hemen mümkün olan her türlü formül uygulandı. Asgari ağırlık, azami ağırlık, tüketim ve silindir kutru konularında sınırlamalar getirildi ancak 1939 dan sonra en sık görülen kural motorların silindir kapasitelerinin sınırlanması idi. Bu sınırlama ilk kez 1914 yılında uygulandı. 1904 yılında FIA tarafından tanımlanan ilk "Formula" nın devreye girmesini takiben (ki azami ağırlık sınırlandı) daha küçük otomobiller için kategoriler oluşturuldu ancak İkinci Dünya Savaşı sonrasına kadar "Formula 1" ismi kullanılmadı. FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası 1950 de ortaya çıktı ve FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası olarak kabul edilen ilk Formula 1 yarışı 13 Mayıs 1950 de Silverstone'da yapılan İngiltere Grand Prix'idir.
    1954 – Döner Pistonlu Motor ( Rotary-Wankel motoru ):1954 senesinde Felix Wankel tarafından geliştirilmiş bir motor türüdür. Bu motorda silindir geometrik elips biçimi şeklindedir. Bu motorun çalışma prensibi kısaca, yakıt odasına sahip blok içinde üçgen şeklinde bir döner pistonun dönerek, silindir içinde değişik yakıt hacimleri ve sıkıştırma oranları meydana getirmesidir.
    1957—İlk hız sabitleyicisi ( cruis control ) Imperial marka araçta kullanıldı.
    1958—İsveç'teki Volvo Fabrikasında mühendis olan Nils Bohlin Üç noktalı emniyet kemeri olarak bilinen sistemin patentini aldı.
    1962—İlk seri üretim turbo motorlu otomobil Chevrolet Corvair Monza tanıtıldı. Daha sonra bu modeli Oldsmobile F85 Jetfire takip etti
    1963- Wankel motoru ilk kez NSU Spider marka araçta kullanıldı
    1967—İngiliz otomobil firması Jensen İlk ABS'yi otomobillerine uyguladı
    1973—Avrupa’da seri olarak turbo motorla üretilen ilk otomobil BMW 2002 oldu.
    1978—Modern ilk ABS sistemi BMW 7 serisi ve Mercedes S serisinde uygulandı
    1984—Turbo üreticisi Garrett intercooler adını verdiği bir turbo soğutucusu geliştirdi. Bu sayede türbine giren hava soğutularak turbonun performansı artırıldı
    1986—Çift turbo takılan ilk araç Porsche 959 oldu
    1987—Bosch ilk üretici olarak ABS sisteminin daha gelişmişi olan ASR sistemini piyasaya sürmüştür
    1993—Fiat Croma TdiD değişken geometrili turboyla donatılan ilk otomobil oldu. Sistem düşük motor devirlerinde turbonun verimini önemli oranda artırıyordu.
    1995—Bosch 1995 yılında FDR sistemini aktif sürüş emniyetini sağlamak üzere üretime almıştır. Özellikle virajlarda ve ani yol değişikliklerinde FDR sistemi, yıldırım hızı ile motor, şanzıman ve frene müdahale ederek aracın savrulmasını önler.
    2004—Çift turbo takılan ilk seri üretim dizel motorlu otomobil BMW 535d oldu
    2005—Mercedes üç turbolu v6 dizel motorla donatılmış konsepti Vision SLK 320 Cdi’yi Cenevre otomobil fuarında tanıttı.

    alıntıdır.Linki ise;http://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanB -- 9 Eylül 2006; 17:36:31 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bescherelle

    Henry Ford yapmış iste bu araç

    1783 Ford Focus ST
     ilk otomobili kim icat etti?




    hani şu geri vitesi olmayan araç mı bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    Karl Benz



    benz icat etti ford ilk sri üretim yapandır
  • ne fordu yav opel opel
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kürsad


    quote:

    Orjinalden alıntı: Bescherelle

    Henry Ford yapmış iste bu araç

    1783 Ford Focus ST
     ilk otomobili kim icat etti?




    hani şu geri vitesi olmayan araç mı bu


    Evet ta kendisi




  • henry ford ilk otomobili icat edendir. belgeselde izlemiştim. dikiş makinası üretiyormuş sonra aynı sistemle o resimdeki makinayı yapmış diye hatırlıyorum
  • Gelişmenin olmadığını hala bunlarla gezdiğimiz düşünsene
    Modifiyeli bide
  • jantlar kac inc bunun yaff?
  • ben KARL BENZ diye biliyorum ama...
  • bende ford biliyorum ama daha önceden birinden tüyo almıştırtır bu kesin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cilikka

    jantlar kac inc bunun yaff?

    30/15 r40
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.