Şimdi Ara

TÜM KLİMALAR ALACAKLAR BURAYA!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klima almak isteyene yardımcı olabilirim lütfen bulundugunuz şehri ve taktırmak istediginiz yerin kabaca tarifini yaparsanız yardımcı olmaya çalışacagım.ayrıca tüm klima sorunlarınız arızalarınızı yazabilirsiniz.



  • İyi akşamlar,
    İstanbul, Kadıköy'de 25-30m2 civarı,
    Pimapen çift camlı bir alan için,
    ısınmada da kullanmak üzere klima almayı düşünüyorum.
    1.500 YTLyi geçmeyi düşünmüyor idim.
    Ama bu fiyatlı klimalardan performans alamayacaksam,
    2.000 YTLye kadar çıkmayı düşünüyorum.
    Klima günde ortalama 12-14 saat çalışacak.
    Soğutma çok önemli değil.

    Mitsubishi Electric İnverter modeli
    MSZ-GA35VA (3415~13300) (3073~17070) 1.942 YTL
    Aynı birimdeki delüx inverter modeli 2.059 YTL
    Isınmada 17.000 Btu ya çıkması benim için yeterli olur mu?

    Hitachi İnverter
    RAS / RAC 50 YH4 (17.060 22.180) 2.150

    Sanıyorum Toshiba ların fiyatı daha makul.

    Marka ve model konusunda kararsızım
    Düz veya inverter klima markası önerir misiniz.
    2.000 YTL ve altı olmalı.




  • 30 Mt2 oldugunu düşünürsek 12 ınverter mıtsubıshı electrıc yeterli gelecektir ınverter klimalar diger düz cihazlardan farklı çalıştıgı için elektriği %30 veya %35 daha az tüketecektir buda size kazanç olacaktır mıtsubıshı electrıc ten herhangi bir 12 ınverter modelini alabilirsiniz. diger birşey eger 1500 ytl nin aşagısına düştügünüz taktirde alabilecek oldugunuz klimalar dış hava koşulu 5 derece yada 0 dereceye ulaştıgı zaman içerde ısıtmada çok saglıklı çalışmayacaktır.mıtsubıshı electrıc bırçok nedenden dolayı şu anda tercih edilebilecek en iyi klimadır. panasonıc klima 12 ınverter modelinede bakabilirsiniz fiyat olarak sanırım o biraz daha uygun eger yardımcı olabilecegim farklı bir konu olursa bayi adresleri ve tlf ları gibi msn adressim : usta_01_@hotmail.com
    quote:

    Orjinalden alıntı: nerumum

    İyi akşamlar,
    İstanbul, Kadıköy'de 25-30m2 civarı,
    Pimapen çift camlı bir alan için,
    ısınmada da kullanmak üzere klima almayı düşünüyorum.
    1.500 YTLyi geçmeyi düşünmüyor idim.
    Ama bu fiyatlı klimalardan performans alamayacaksam,
    2.000 YTLye kadar çıkmayı düşünüyorum.
    Klima günde ortalama 12-14 saat çalışacak.
    Soğutma çok önemli değil.

    Mitsubishi Electric İnverter modeli
    MSZ-GA35VA (3415~13300) (3073~17070) 1.942 YTL
    Aynı birimdeki delüx inverter modeli 2.059 YTL
    Isınmada 17.000 Btu ya çıkması benim için yeterli olur mu?

    Hitachi İnverter
    RAS / RAC 50 YH4 (17.060 22.180) 2.150

    Sanıyorum Toshiba ların fiyatı daha makul.

    Marka ve model konusunda kararsızım
    Düz veya inverter klima markası önerir misiniz.
    2.000 YTL ve altı olmalı.




  • İklimlendirme nedir?
    İklimlendirme en genel halde, konfor amacıyla insan, hayvan ve bitkilerin veya endüstriyel bir mamulün üretilmesi sırasında atmosferik şartların otomatik olarak kontrol altında tutulması işlemi olarak ifade edilir. Pratikte ise iklimlendirme, havanın ısıtılması, soğutulması, nemlendirilmesi veya neminin alınması bir başka deyişle şartlandırılması işlemine denir. İklimlendirme sistemlerinde amaç, insan hayvan ve bitkilerin dolayısıyla onların yaşarken, çalışırken veya herhangi bir anlarında kendilerini rahat hissedecekleri ortamların sağlanması ve endüstriyel bir mamulün üretilmesi sırasında, mamulün istenen özelliklerde üretilmesi için gerekli olan atmosferik şartların sağlanması olarak izah edilebilir.



    Klima neden bir ihtiyaçtır?
    Klima vücudun gerçekleştirmekte zorlandığı anlarda, vücut ve bulunulan ortamın ısıları arasındaki dengeyi sağlar, nem oranını düzenler, kirli havayı temizler. Sağlıklı bir insanda olması gereken 37 derecelik vücut sıcaklığı da bu ısı transferi sayesinde muhafaza edilir.
    Soğuk ortamlarda insan vücudu ürettiğinden daha fazla ısı kaybeder. Sıcak ortamlarda ise vücuttaki artık ısının dışarıya atılmasında zorluk yaşanır. Bunu kolaylaştırmak için vücut terlemeye başlar. Biriken ter buharlaştıkça vücutdan ısı çeker ve vücut serinler. Yaşanılan ortamın konforlu olması için genellikle 22-27 derecelik bir sıcaklık, % 40-60’lık bir nisbi nem oranı idealdir.
    İşte klima cihazları her mevsim ve her koşulda, sağlıklı bir ısı, dengeli nem oranı ve temiz bir hava solumamızı sağlarlar.



    Split sistem ne demektir?
    Split klima güncel yaşamımızda en sık kullanılan klima türü olup, İç ortamda ısı alışverişi yapan iç ünite ve dış ortamda ısı alışverişi yapan dış üniteden oluşur. Bu iki ünite arasında soğutucu akışkan akışını ve sinyal alışverişini sağlayan bakır boru ve elektrik tesisatı bulunur. İki ayrı birimden oluşan bu sisteme split sistem denmektedir.



    Klimanın çalışma ilkesi nedir ?
    Klima cihazının en basit olanı, soğutucu, akışkan ve uçucu bir sıvıdan oluşur. Sıvı, bir buharlaştırıcı boru demetinin içinden geçirilir. Hava da bu boruların arasında dolaştırılır. Sıvı boruların içinde buharlaşır ve bu arada havadaki ısıyı soğutur. Soğuyan hava doyma noktasına ulaşınca, içerdiği nem, boru demetinin üst bölümüne yerleştirilmiş kanatçıklarla yoğunlaşır. Böylece su kanatçıklardan aşağı akarak süzülür. Soğutulmuş ve nemi alınmış olan hava ise bir üfleyici ile odaya geri verilir.
    Öte yandan buharlaşan soğutucu akışkan bir kompresöre alınarak sıkıştırılır ve bir yoğunlaştırıcı boru demetine beslenir. Bu borular, odanın dışındaki havayla temas halindedir. Soğutucu akışkan burada tekrar yoğunlaşarak sıvılaşır ve odanın içinden soğuttuğu ısıyı dışarı verir. Böylece sıcak havayı dışarı atan sıvı, tekrar buharlaştırıcı borularına girerek soğutma işlemini sürdürür. Bazı klimalarda ters işlevli iki ayrı boru demeti bulunur ve böylece yarı kapalı bölmeyi yazın soğutan cihaz kışın ısıtır. Bu tür bir cihaza “heat pump (ısı pompası)” denir.




    Btu/h ne anlama gelmektedir?
    Btu, British Council Unit sözcüklerinin baş harflerinden oluşur. Klimaların kapasitelerini gösteren İngiliz birim sistemidir.



    Inverter klima nedir?
    Inverter klima Oda yüküne bağlı olarak kompresör devrini kontrol edip soğutma/ısıtma kapasitesini değiştirebilen klimadır.



    R410A nedir?
    R410A soğutma sistemlerinde kullanılan yeni bir soğutucu akışkandır. Şuan Türkiye klima pazarında sıklıkla kullanılan R22 gazınında dahil olduğu HCFC’lerin Ozon tabakasına verdikleri zarardan ötürü Montreal Protokolü ile global olarak üretim ve kullanımına yönelik birtakım sınırlamalar getirilmiştir. HCFC’lere alternatif olarak HFC’ler (hydrofluorocarbon) geliştirilmiştir. R410A ve R407C gibi yeni soğutucular oda tipi klimalarda ve paket tipi klimalarda kullanılmaya başlanmıştır.R410A ozon tüketim katsayısının sıfır oluşu ile çevreye dost bir gazdır.



    COP ve EER nedir?
    Enerji verimliliği ölçüsü C.O.P ve E.E.R değerleri ile belirtilir. Tüm klimalar ısıtma ve soğutma işlevini yerine getirirken belirli bir oranda elektrik enerjisi harcamaktadır.İşte bu noktada bir klimanın ne kadar verimli olduğunu anlamak için performans katsayısı anlamına gelen C.O.P değerine ve elektrik verimliliği anlamına gelen E.E.R değerlerine bakmak gerekir. EER değeri, soğutma kapasitesinin (Watt) soğutmada harcadığı elektrik enerjisine (Watt) bölümü ile bulunmakta, COP değeri ise ısıtma kapasitesinin (Watt) ısıttmada harcadığı elektrik enerjisine (Watt) bölümü ile bulunmaktadır.




    Multi Split Klima Nedir?
    Multi split- çoklu split anlamına gelmekte olup, birebir split klimalarda olduğu gibi bir tek dış ünitesi bulunmakta buna karşılık birden fazla iç ünite bu tek dış üniteye bağlanmaktadır. Böylece dış ünitelerin yerleştirlmesinden doğacak yer sıkıntısı ya da bina dışında oluşacak çirkin görüntü önlemektedir. Herbir oda birbirinden bağımsız kontrol edilebilmektedir. Mitsubishi Electric Klima Sistemlerinde , 1 dış üniteye 2 -3-4 ve 8 adete kadar iç ünite bağlanabilen çeşitli multi sistem seçenekleri bulunmaktadır.



    VRF Sistem nedir?
    VRF sistem, yani Variable Refrigerant Flow (Değişken Soğutucu Debili Sistem), günümüz akıllı binalarının ihtiyacını tam olarak karşılayabilmek amacıyla geliştirilen bir sistemdir. Modüler yapısıyla çok katlı bir binadan , bir tek villaya kadar her türlü yapıda tam bağımsız kontrol imkanı vermektedir. Inverter teknolojisi ve değişken gaz debisi ile enerji tasarrufunu sağlamaktadır.



    Klima alırken nelere dikkat edilmelidir?

    • Üretici ve ithalatçı firma iyi seçilmeli
    • Konusunda uzman ve servis ağı yaygın yetkili bir teknik servis seçilmeli
    • Yedek parça güvencesi olmalı
    • Satın alınacak klima sessiz, enerji verimliliği yüksek, geliştirilmiş teknik özelliklere sahip olmalı
    • Fiyat değerlendirmesinde montaj ücreti dikkate alınmalı
    • Teknik servis tarafından klima kullanılacak mekanda keşif yapılmalı
    • Klima kapasitesi doğru hesaplanmalı
    • Klima cihazı tipi doğru seçilmeli (duvar-yer veya tavan split)
    • Montaj yeri doğru seçilmeli
    • Mekanın bulunduğu coğrafi bölge, mekanın güneş alma durumu, mekanın izolasyonu, mekandaki kişi sayısı, mekanın çatı kat ya da ara kat olması, mekanın elektrik yükü seçilecek klima cihazının modelini ve kapasitesini doğrudan etkilemektedir.




  • Uzun bir aradan sonra klimayı ilk defa kullanmadan önce nelere dikkat etmeliyim?
    Örneğin kış aylarında hiç çalıştırmadığınız klimanızı, kullanmaya başlamadan önce dış ünitenin durdugu yeri , standın bozulmadığını ve aşınmadığını kontrol edin. Toprak hattı bağlantısının sağlam olduğunu kontrol edin. İç ve dış ünitenin hava çıkış ve girişlerinin kapalı olmadığını kontrol edin.



    Ön paneli nasıl temizleyebilirim?
    Yumuşak nemli bir bezle ön paneli silebilirsiniz. İstenirse panel yikanabilir, ancak yıkandıktan sonra bezle kurulanıp; gölgede kurutulduktan sonra yerine takılmalıdir.


    Kapı veya pencereler açıkken klima çalıştırılabilir mi?
    Klima çalıştırılırken kapılar ve pencereler kapalı olmalıdır. Dışarıdan gelecek hava akımları klimanın verimsiz çalışmasına neden olur.




    Dış ünitenin yerleştirileceği yer önemli midir?
    Dış ünitenin önünün açık olmasına dikkat edilmelidir. Dış ünite güvenilir agırlığı taşıyacabilecek ve titreşimi arttırmayacak bir yere konmalıdır. Dış üniteden boşalan havanın ve drenaj sesinin komşuları rahatsız etmeyeceği yerler seçilmelidir.




  • KLİMA CİHAZLARI NASIL SOĞUTUR?
    Klima cihazları içerisindeki bulunan gazın buharlaşma ve yoğunlaşma özelliğinden faydalanarak ortamda bulunan ısıyı dışarı atarlar. Split klimalarda iç ünite içinden geçen gaz ortamdaki ısıyı emerek buharlaşır. Bu sayede ortam soğur. Buharlaşan gaz dış üniteye geldiğinde yoğuşur ve emdiği ısıyı dışarı atar. Bu işlem gerçekleşirken yalnızca iç ve dış ünitedeki fan motorları ve gazın cihaz içindeki dolaşımını sağlayan kompresör elektrik enerjisi harcar.

    KLİMA CİHAZLARI NASIL ISITIR?
    Türkçe karşılığı ısı pompası anlamına gelen heat pump özellikli klimalar elektrik enerjisini direkt olarak ısıya çevirmek yerine dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı ısıtırlar. Heat pump özelliği olan klimalar sogutmayı gerçekleştirdikleri gibi ısıtmayı da gazını yoğuşturarak ve buharlaştırarak gerçekleştirirler. Isıtmanın yapılabilmesi için dış üniteden geçen gaz buharlaşarak dışarıdaki ısıyı emer ve iç üniteye geldiğinde yoğunlaşarak emdiği ısıyı ısıtılması istenilen ortama bırakarak ısıtmayı gerçekleştirir.

    Klimaların ne kadar iyi ısıttığı veya soğuttuğu dış ve iç hava sıcaklığına bağlıdır. Dış hava sıcaklığı arttıkça klimaların kalitesine göre soğutma performansları düşer. Dış hava sıcaklığı düştüğünde ise yine klimanın kalitesine baglı olarak ısıtma performansları düşer.




  • KLİMA SAĞLIK AÇISINDAN ZARARLI MIDIR?
    Kapasitesi ve yeri yanlış seçilmiş kalitesiz bir klima cihazı sağlığımıza zarar verebilir. Hangi konumda olursa olsun klimanın rüzgarının karşısında durulmamalıdır. Klima çarpmalarının nedeni klima rüzgarının karşısında bulunmaktan kaynaklanmaktadır. Klimaların oluşturduğu rüzgarın ortamda bulunanları rahatsız etmemesi için manuel ve otomatik kanatçıklardan istifade edilmelidir. Bu kanatçıklar gerektiği şekilde ayarlanıp kullanıldığında kesinlikle herhangi bir rahatsızlık sözkonusu olmayacaktır.

    Klima cihazlarının sağlık açısından büyük faydalarının olduğu bilimsel otoriteler tarafından da bildirilmektedir. Özellikle yaşlılar, kalp, şeker veya astım rahatsızlığı olanlara klimatize ortamda bulunmaları tavsiye edilmektedir. Sağlık açısından ev ve işyerlerinde 23ºC sıcaklık ve %50 bağıl nem ideal koşullardır. Bu değerleri sağlayan en ideal cihazlar da klimalardır.
    KLİMALAR İLE ALAKALI TEKNİK TERİMLER
    SPLİT : İngilizceden gelen bir kelimedir. “ Ayrık” anlamına gelir. Klimanın iç ve dış iki ayrı üniteden geldiğini anlatır.

    HEAT PUMP :Türkçe karşılığı ısı pompasıdır. Bu özelliğe sahip klimalar elektrik enerjisini direkt olarak ısıya çevirmek yerine, dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı ısıtırlar.

    KOMPRESÖR : Soğutucu akışkanı evaparatörden kondensöre pompalayan klimanın önemli bir parçasıdır.

    EVAPARATÖR : Klimanın soğutma yaparken soğutucu akışkanın sıvı olarak girip buharlaşarak gaz olarak çıktığı eşanjördür. Split klimalarda iç ünitelerdedir.

    KONDANSER : Klimanın soğutma yaparken soğutucu akışkanın gaz olarak girip soğuyup yoğunlaşarak sıvı olarak çıktığı eşanjördür. Split klimalarda dış ünitelerdedir.

    BTU : İngilizce British Thermal Unit (İngiliz ısı birimi) sözcüklerinin kısaltılmasından oluşur.Bir libre suyun sıcaklığını bir Fahrenhayt değiştirmek için gereken ısı miktarıdır. Klimalarda Btu/h olarak yani klimanızın bir saatte ortamdan taşıdığı ısı miktarını belirtmek için kullanılır.

    COP : Klimanızın birim zamanda yaptığı ısıtma veya soğutma miktarının harcadığı elektrik enerjisine oranıdır. COP iç, dış ortam sıcaklıklarına ve klimanın kalitesine bağlıdır.




  • GENEL PROBLEMLER **ALINTIDIR**

    Geçen yıl bir süper marketten klima aldım. İki gün sonra gelen servis elemanlarının görüntüleri ve çalışmaları tam bir facia idi. İşlerini bitirdiklerinde evim şantiye alanına dönmüştü. Neyse ''herhalde bu iş böyle oluyor, katlanmak gerekir'' düşüncesiyle bütün odayı baştan aşağı temizledim. Tüm günümü temizlik için harcadım. Her şeye rağmen klimam olduğu için seviniyordum. Fakat ertesi gün klimam soğutmuyordu. Hemen satın aldığım süper marketi aradım. Verdikleri cevap beni çok şaşırttı: ''Efendim biz satıcı firmayız, servis değiliz. Arıza şikayetleriniz için lütfen servisinizi arayın.'' Oh ne ala, klimayı satarken hiç kimse bundan bahsetmemişti. Kimse ''biz servis hizmeti vermiyoruz'' diye bilgi vermemişti. Neyse binbir zorlukla ulaştığım numaradan servisi aradığımda karşılaştığım yaklaşım hayretimi bir kat daha artırdı: ''Efendim biz montaj ekibiyiz, arıza için merkez servisi aramanız gerekir''. İyi ama madem arızasından anlamıyorsunuz niçin klimamı monte ettiniz? Hem arızanın montajdan kaynaklanmadığı ne malum? Cevap yine aynı ukalalıkla tekrarlandı: ''Merkez servisi arayın.'' Yapacak bir şey olmadığından merkez servisi aradım. Sağolsunlar ilgilendiler ve gelip arızayı giderdiler. Fakat birkaç gün sonra klimadan yanık kokuları gelmeye başladı. Daha önce edindiğim tecrübe ile merkez servisi tekrar aradım. Geldiler ve bu arızayı da giderdiler. Aradan birkaç hafta geçmişti ki alt kattaki komşum klimanın sesinden rahatsız olduğunu ve camlarına klimadan su damladığını söyleyip şikayetçi olunca merkez servisi tekrar aramak zorunda kaldım. Yine geldiler ve gereğini yaptılar, sağolsunlar. İyi ama servisin her gidişinden sonra klimama bir haller oluyordu. Klimam sayesinde yaz boyunca servis elemanları ile dost olduk. Artık ne onlar ne de ben yabancılık çekiyorduk. Yaz bitmiş ben ise hala klimamdan istifade edememiştim. Nihayet sonunda merkez servisin de yardımıyla klimamı garanti kapsamında yenisi ile değiştirdiler. Değişmesine değiştirdiler ama aynı sıkıntılar yeniden başladı. Çalışmıyor, ses yapıyor, su damlatıyor, soğutmuyor, kendi kendine kapanıyor vs. vs. vs... Pişmanım, evet evet bir bilene sormadan gıda maddesi alır gibi marketten klima aldığıma pişmanım. Kullanmıyorum, kullanmayacağım da. Bu klimayı bir düşmanıma hediye edip ilk fırsatta bu işin uzmanı bir firmadan alacağım yeni klimamı. O kabusları bir daha yaşamak istemiyorum.
    NESLİHAN ÖREN- KÜÇÜKÇEKMECE


    Hipermarketten alış veriş yaparken tanıştım klimayla. O ana kadar klimanın sadece hayali ile yaşıyordum. Fiyatını da görünce hiç tereddüt etmeden bir tane aldım. Ertesi gün gelip montaj ettiler. Artık benim de bir klimam vardı. Yazın serinleyecek, kışın da ısınacaktım. Nihayet klimamı aldıktan sonra ki ilk elektrik faturam geldi. Aman Allah'ım, inanılacak gibi değil. Komşum da klima kullandığı halde ayda sadece 65 YTL elektrik faturası öderken bana bir ayda tam 170 YTL ekstra fatura yükü gelmişti. Fiyatının cazibesine aldanıp aldığım klimanın kaliteli klimalar ile arasındaki fiyat farkını kat be kat elektrik faturam ile tahsil ettiklerini anladım. Ama biraz geç oldu. Hayallerim suya düştü. Marketten aldığım klimam serinletiyordu ama elektrik faturası ise müthiş ısıtıyordu. Yapacak başka bir şey olmadığını anladım. Şimdi bir klimam değil sadece duvarımda klima görünümlü bir aksesuarım var. Yüksek elektrik tüketiminin altından kalkamadığım için şimdi o bana bakıyor ben de ona.
    ENVER KILIÇ - ŞİRİNEVLER


    BU SADECE İKİ SİKAYET
    EGER SİZDE BÖYLE SORUNLARLA KARŞILAŞMAK İSTEMİYORSANIZ LÜTFEN İYİ BİR ARAŞTIRMA SONUCU KALİTELİ BİR KLİMA ALIN.. ALIM MALİYETİNİ AZ OLSUN DİYEREK ALDIGINIZ KLİMALARI HER AY TAKSİT YATIRIR GİBİ ELEKTRİK İDARESİNE ÖDEMEYİN SAYGILARIMLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art_SRY -- 7 Eylül 2006; 11:04:21 >




  • İyi bir topic hayırlı olsun herkese...
  • @art_SRY kardeş madem bu işlerden anlıyorsun sana birşey soracağım:Ben 3 yıldır oturma odamda 10000 btu luk klima kullanıyorum markası da HİTACHİ.ALLAH nazardan saklasın klimanın herşeyinden memnunum.Montajını mükemmel yaptılar klimanın ve gerçekten çok profosyonelce.Adamlar o kadar temiz çalışıyorlar ki sonradan arayıp teşekkür bile etmiştim.Bugüne kadar sadece filtrelerini temizledim ve ön paneli sildim ve bu hafta ilk bakımını yaptıracam.Kompresör çok sessiz, çalıştığını inanın hissetmiyorsunuz.Örneğin ağustos ayı faturam 60 ytl geldi.Hem de günde 20-22 saat çalışıyor malum izmirde yaşıyoruz.Normal elektrik faturam 40 ytl civarında geliyor zaten.Zira kışın da aynı elektrik faturası geliyor başka ısıtma aracı kullanmazsam çünkü ısıtması da 10000 btu.Kışın 23-24 derecede çalıştırıyorum ve inanın terletiyor insanı.Ben aynı markanın 14000 btu luk modelini almayı düşünüyorum salonuma.(soğutma 14000 ısıtma 15500)Fiyatı da 1000 ytl/7 taksit.Bu da made in MALEZYA.Şimdi size sorum şu:Mitsubishi Elektrik alsam daha mı iyi olur daha az mı elektrik harcar ya da daha iyi bir performans alırım.Bu iki ürünün arasında fiyat farkı var mı?Burda öğrendiğim kadarıyla mitsubishi ile mitsubishi elektrik arasında kalite farkı da var galiba.Neyse şimdiden teşekkür ederim.




  • 3 sene önceki hıtachı klimalar kaliteli idi şu anda alacagınız hıtachı klimada aynı rahatlığı bulamayacagınızdan eminim aynı kalitede değil dediğiniz gibi malezya fabrikasından geliyor mıtsubıshı electrıc ıse orjinal japon ikisi arasındaki farkı sorarsanız bana ben sessizlik ve az tüketim olarak mıtsubıshı electrıc derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.