Şimdi Ara

Şahsi ps4-xboxone karşılaştırmam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar baştan söyleyeyim bu sadece şahsi bir değerlendirmedir ve yorumlarım konsolların bugün ki haliyle ilgilidir.Katıldığınız yada katılmadığınız yerler vardır ama fanboy gibi saldırıda bulunmayın.
    Şu anda bende ps4 , xboxone ve xbox360 bulunmakta.Elimdeki ps3 cihazımı da yeni makineleri almadan satmıştım.Diğer jenerasyon tüm cihazlara da zamanında sahip oldum ve oynadım.Yani az çok değerlendirme yapacak kadar bilgiye sahibim .Yaklaşık 28 yıldan beride oyun oynamaktayım.

    Bendeki ilk izlenim iki cihazında next-gen kavramına şu anki haliyle sahip olmadığıdır.İkiside eksik olarak piyasaya çıkmış durumdalar ve zamanla kendilerini geliştireceklerini düşünüyorum.Ben xbox one ı satmak için ps4 üde oynamak için aldım.(Hatta 2 ps4 aldım birini getirir getirmez sattım) Ama cihazları tvye bağlayıp denemeye başladığımda şu anki haliyle xbox one benim için çok daha eğlenceli ve önde durumda.Ps4 ü hemen hemen hiç açmıyorum bile .Başlıklar halinde şahsi karşılaştırmalarımı aşağıya yazmak istiyorum .

    GRAFİK VE OYUNLARDAKİ AKICILIK : piyasadaki oyunlarda öyle anlatılan kadar bir fark yok hatta hemen hemen aralarındaki farkı bile anlayamazsınız.Bence iki cihazda da ps3 yada xbox360 a göre inanılmaz bir fark da yok.Gelecekte bu daha gelişecektir. Ben iki cihazda da aynı oyunları denedim ve fark göremedim hatta ps4 de nba gibi fifa gibi oyunlarda ara ara seslerde görüntüde takılmalar yaşarken xbox one da bu takılmalar yaşanmadan daha akıcı oynandığını söyleyebilirim.En iyi grafiği Ryse oyununda gördüm tek kelime ile muhteşemdi .İlerde güç farkından kaynaklı ps4 daha öne geçebilir deniliyor , doğrudur ama one da bulut yada optimizasyon sayesinde bu farkı açmayacağını düşünüyorum.Grafik herşey demek değildir ama önem teşkil eder.Şu anda farkları yok hatta kanaatim xboxone da renklerden kaynaklı daha akıcı ve daha hoş görüldüğü.

    ONLİNE HİZMETLER VE ANA EKRAN : İkiside bu jenerasyonda ücretli (Eskiden ps3 ücretsizdi )Ama hala xbox daha önde.Oyuna bağlanma ve akıcılık , arkadaş listeleri, archievement olayları bence xbox ta daha iyi.ps4 e göre daha hızlı menü ulaşımları ve menü kullanımı daha iyi.Ps4 de ana ekran sade (Ki bu sadeliği sevenlerde olabilir) ama bence çok iyi görülmüyor gelişirilmesi lazım.Hala xbox taki kişiselleştirme olaylarını çok iyi başaramamışlar.Ps4 te ücretsiz oyun olayı xboxtan iyi çünkü xbox ta şu anda yok  Store kısmı bence ps4 de daha iyi.Daha kolay ulaşılabilir ve anlaşılır durumda (oyunların fiyatını bile direk görmek bence 1 adım öne geçiriyor, xbox ta oyunun içine girmen gerekli) Party olayı ve arkadaşlarla iletişim xbox ta daha iyi. Genel olarak online olay ve ana menü bence xbox ta şu anda daha önde.Xboxtaki en saçma olay online olma zorunluluğun .Eğer internet bağlantın yoksa yada sorun yaşanıyorsa user’ın bağlanamıyor ve oyunları oynayamıyorsun .Bazı oyunlara hiç giriş yapılamazken giriş yapabildiğin oyunlara da kaldığın yerden devam edemiyorsun en baştan başlaman gerekiyor (PS4 de bu olay ne durumdadır bilmiyorum)

    EXTRA APARATLAR VE JOYPAD : İkisinde de kaliteli yada kaliesiz kulaklık kullanabiliyorsun sana bağlı ama burda ps4 direk öne geçiyor çünkü kulaklığı direk ps4 joypad e bağlayarak sesi alabiliyorsun xbox ta ise aparat gerekmekte.Burda joypad olayında ps4 daha işlevsel gibi görülsede xbox ınki ele daha iyi oturmakta ve farklı titreşim özelliği sayesinde oyuna daha iyi konsantre olmanızı sağlamakta.Ps4 de joypad üzeri bazı sesleri veren hoporlor olması bence gerekli bir özellik değil olmasada olur ama üzerindeki dokunmatik ekran (Şu ana kadar adam gibi kullanılmadı ama) xbox tan daha iyi.Burda aklıma ex. Younlar hariç ortak oyunlarda bu dokunmatiğin nasıl kullanılacağı çünkü oyunu yapımcıların değiştirmesi lazım ve bunu da yapacaklarını çok sanmıyorum.Kinect olayı başlı başına fark yaratıyor .Çok kullanışlı ve eğlenceli.Xbox fitness ve zumba olayına bittim.İlerde daha iyi kinectli oyunlar olacaktır.Ses tanıması ve oyuncu algılaması çok daha iyileştirilmiş.Ps4 kamera da şu anlık önemli bir iş yok.Ps4 de en büyük yaşanan sorun joypad de şarj olayıÇok kısa sürede bitmekte ve rahatsızlık vermekte ayrıca joypadde ki ışığın kapatılamaması da büyükbir sorun.Özellikle gece karanlık seven oyunculara. Xbox ta hala kalem pil olayı var ve aynı şekilde uzun süre dayanabiliyor( İsteğe bağlı şarjlı olanlarda kullanılabilir.)

    OYUNLAR : İşin fark yaratan kısmı.Şu anda fark çok fazla yok.Zaten çoğu oyun ortak .Ama xbox daha aileye özgü ve daha eğlenceli ps4 de daha fazla hard gamer ler için gibi bir duruşu var.Şu anda Ryse en iyi grafikli oyun , forza da en iyi araba yarışı oyunu.Ama ps4 de ilerde çıkacak oyunlar ve remake lar fark yaratabilir.İnfamous bana çok hitap etmedi ama oyun kötü değil .Şu an piyasadaki oyunlarda bence xbox daha eğlenceli ve daha iyi.Ps4 dede xbox da da next-gen ve makineyi aldıracak oyun yok. Titanfall güzel ve eğlenceli ama bi noktada sıkıyor çok fazla hız gerektiriyor zeka gerektiren bi durum yok.Ps4 de en çok eğlendiğim ve 3 boyutlu olarak şaheser dediğim ps3 dede oynadığım oyun psn den aldığım oyundu.

    MAKİNE GÖRSELİ : evet xbox one daha kaba ve güzel durmuyor.Ps4 daha şık ve havalı.Bu kısımda ps4 fark atıyor.Xbox one multimedia özellikleri fazla kullanımı daha iyi.

    Daha yazacak çok bilgi var ama şu anda next-gen olayı başlamış durumda değil.Eğer ps3 yada 360 sahibiyseniz öyle aman hemen satayım yeni bi cihaz alayım diyecek bişey yok sıkılırsınız.İlerde daha iyi olacaklardır.Son şahsi görüşüm şu anki durumda xbox one daha eğlenceli, daha akıcı.Ama ikisininde gitmesi gereken yollar var.
    ERİŞİLEBİLİRLİK : Bu arada ps4 ün en büyük avantajı tr deki pazar payı ve bilinilirliği.Çoğu kişe ps platformu var ve oyunları çok kolay bulunabiliyor ,takas yapılabiliyor ve türkçe desteğinin olması.evet resmi yollarda pahalı da olsa şu anda ps3 oyunundan ucuza ps4 oyunu bulabiliyoruz . gerek spot gerek 2.el.Bu bile aslında ciddi fark yaratacak bir özelliktir.Oyunculara türkçe dil desteği kredi kartından rahat alışveriş kardeşlik olanakları ve kolay ulaşılabilirlik tr de ps4 ün çok daha önde olmasını sağlayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny2 -- 6 Mayıs 2014; 14:45:51 >







  • johnny2 kullanıcısına yanıt
    Bence zahmet edip yazmışsın ama 2 dk sonra ya tartışma çıkacak yada yönetici arkadaşlardan birisi gelip mesajını silecek. Bende de gayet uygun olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    valla tartışma çıkacak bişey yok.Bu başta da yazdığım gibi tamamen şahsi düşüncelerim.Sonuçta birini övüp diğerini kötülemedim.İkiside eksik ve şu durumda next-gen değilller.İlerde olacakları tabi ki bilmeyiz ama kim neyde eğleniyorsa o platformda devam etmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnny2

    valla tartışma çıkacak bişey yok.Bu başta da yazdığım gibi tamamen şahsi düşüncelerim.Sonuçta birini övüp diğerini kötülemedim.İkiside eksik ve şu durumda next-gen değilller.İlerde olacakları tabi ki bilmeyiz ama kim neyde eğleniyorsa o platformda devam etmeli.

    İnşallah dediğiniz gibi tartışma çıkmaz ama mesajınız da tartışılacak bir çok kısım var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafsız bir karşılaştırma olduğuna inanmıyorum.
  • Grafik farkı yoktan sonrasını okumadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    tarafsız bir karşılaştırma değil ki zaten şahsi görüşlerim bunlar.Kendimce tarafsız olmaya çalışıyorum yoksa ne microsofttan nede sony den para almış değilim :) Ayrıca zaten 2 makinede bende var keşke ikiside çok iyi olsa da adam gibi eğlenebilsek. Ama ikisinde de sorunlar var.
  • şu anki oyunlar için ben bir fark göremedim .ama ps4 ün gücüyle alakalı ilerde olacak oyunlarda xbox birşeyler yapmazsa olacağı konusunda hemfikirim. Ben 2 konsolda da farkta göremedim öyle ahım şahım grafikte göremedim .(Ryse hariç o çok iyi ama onda da oyun çok iyi değil kısa ve tekrarlı )
  • Grafik farkı bencede oynayan kişi açısından yok. 900 p ile 1080 p arasındaki farkı aynı tv de anlamak oldukça zor. Üstelik şu piksel hastalığına da anlam vermiş değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YvonneStrahovski.9

    Grafik farkı yoktan sonrasını okumadım.

    + 1905

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel çalışma eline sağlık
  • Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler, fikirlerimi xbox kısmında yazmıştım zaten tekrar yazmayayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnny2

    şu anki oyunlar için ben bir fark göremedim .ama ps4 ün gücüyle alakalı ilerde olacak oyunlarda xbox birşeyler yapmazsa olacağı konusunda hemfikirim. Ben 2 konsolda da farkta göremedim öyle ahım şahım grafikte göremedim .(Ryse hariç o çok iyi ama onda da oyun çok iyi değil kısa ve tekrarlı )

    Need for Speed: Rivals
    PS4: 1080p | Xbox One: 1080p

    Assassin's Creed IV: Black Flag (Via The Verge)
    PS4: 1080p | Xbox One: 900p

    Battlefield 4
    PS4: 1600x900 (900p) | Xbox One: 720p

    COD Ghosts
    PS4: 1920x1080 (1080p) | Xbox One: 1280x720 (720p)

    Grafiksel olarak aradaki farklar bunlar. Eminimki oyun yapımcıları cihazları tam anlamıyla kullanmaya başladıklarında bu fark daha da açılacaktır.
    Ayrıca Ps4 18 birim işlemciden oluşan grafik kartına sahipken Xbox One 12 birim işlemci gücüne sahip. Grafik konusunda nasıl fark yok diyorsunuz hayret doğrusu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Koydurtmayın şimdi gif'leri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YvonneStrahovski.9


    quote:

    Orijinalden alıntı: johnny2

    şu anki oyunlar için ben bir fark göremedim .ama ps4 ün gücüyle alakalı ilerde olacak oyunlarda xbox birşeyler yapmazsa olacağı konusunda hemfikirim. Ben 2 konsolda da farkta göremedim öyle ahım şahım grafikte göremedim .(Ryse hariç o çok iyi ama onda da oyun çok iyi değil kısa ve tekrarlı )

    Need for Speed: Rivals
    PS4: 1080p | Xbox One: 1080p

    Assassin's Creed IV: Black Flag (Via The Verge)
    PS4: 1080p | Xbox One: 900p

    Battlefield 4
    PS4: 1600x900 (900p) | Xbox One: 720p

    COD Ghosts
    PS4: 1920x1080 (1080p) | Xbox One: 1280x720 (720p)

    Grafiksel olarak aradaki farklar bunlar. Eminimki oyun yapımcıları cihazları tam anlamıyla kullanmaya başladıklarında bu fark daha da açılacaktır.
    Ayrıca Ps4 18 birim işlemciden oluşan grafik kartına sahipken Xbox One 12 birim işlemci gücüne sahip. Grafik konusunda nasıl fark yok diyorsunuz hayret doğrusu.






    İki konsoluda bulunan birisi niye taraf tutsunki. İşin teknik tarafları mı daha önemli, yoksa oynarken hissettiğin fark mı. Adam ikisinide incelemiş fark şu anda hissedilmiyor, ilerde nolur bilmem diyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kağıt üzerindeki bilgilere göre değilde oynayıp karşılaştırdığı oyun tecrübelerine göre diyor muhtemelen
  • dostum yazdıkların kesinlikle doğrudur sonuçta yapılan testlerle ortaya çıkmış bilgilerdir.Benim yazdığımı iyi okuyamadın galiba .Olay tartışma yapmak yada o önde bu geride olayı değildir.Hangisi iyi olursa olsun sonuçta bu bana yarıyor farketmiyor :)
    benim yazım kendi tecrübelerim demek ki benim gözüm cod ghostta 1080 ile 720 arasındaki farkı anlamıyor.İkisinide iki platformda oynadım ve arada ciddi bir fark göremedim.Zaten next-gen olayına hiç girmiyorum next gen zaten değiller bu özelliklerle..
    Ps4 ün gücü, ilerde xbox atılım yapmazsa zaten önde ve daha iyi grafikli oyunlar yapabilecek güce sahiptir.Şu anda arada ben fark yaratacak bir durum görmedim göremiyorum.Haa en iyi grafikli oyun dersen benim fikrim xboxta ryse , ps4 de adını hatırlamıyorum ama ps3 dede oynadığım psnden satılan 3 boyutlu aynı anda 3 farklı karakteri yönetebildiğimiz oyundu ama adı aklıma gelmedi.Ama en eğlendiğim ve sürükleyici oyundu.
    çözünürlük farkını belki xbox renklendirmeyle falan kapatıyor bilemedim ama zaten cod tamamen grafiğe dayalı bir oyun değil (Bu arada oynadığım en kötü cod oyunuydu orası ayrı)
    İlerde inşallah ikiside çok daha iyiye gidecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnny2

    tarafsız bir karşılaştırma değil ki zaten şahsi görüşlerim bunlar.Kendimce tarafsız olmaya çalışıyorum yoksa ne microsofttan nede sony den para almış değilim :) Ayrıca zaten 2 makinede bende var keşke ikiside çok iyi olsa da adam gibi eğlenebilsek. Ama ikisinde de sorunlar var.

    Valla PS4 seven her kesin okuduktan sonra ilk düşüneceği şey sizin XBOX fanı olduğunuzdur,yanlış anlamayın tarafsız olduğunuzu söyleseniz bile durum bu.
  • Grafik karşılaştırması yapıyorsunuz ama 720p ile 1080p arasındaki farklardan bahsetmiyorsunuz kendi exclusive oyunlarını bile 720p çalıştırabilen bir makineyi neden eleştirmiyorsunuz? Ama pardon sizin için çözünürlük önemli değildir büyük bir ihtimal. Hd ready tv de sizi tatmin edebilir ddr5 ile ddr3 ram arasındaki bant genişliğini biliyorsunuzdur. Bunları xboxone optime ederek kapatır demişsiniz. Oradan sonrasını atlaya atlaya okudum zaten film koptu. Daha pahalı daha kötü donanım, daha ucuz daha iyi donanım. Olayın özeti budur. Halk düzeyinde açıkladım. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    quote:

    Orijinalden alıntı: johnny2

    tarafsız bir karşılaştırma değil ki zaten şahsi görüşlerim bunlar.Kendimce tarafsız olmaya çalışıyorum yoksa ne microsofttan nede sony den para almış değilim :) Ayrıca zaten 2 makinede bende var keşke ikiside çok iyi olsa da adam gibi eğlenebilsek. Ama ikisinde de sorunlar var.

    Valla PS4 seven her kesin okuduktan sonra ilk düşüneceği şey sizin XBOX fanı olduğunuzdur,yanlış anlamayın tarafsız olduğunuzu söyleseniz bile durum bu.

    Niyet okumak istemiyorum ama Genel ortak görüş bu sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.