Şimdi Ara

Şahsi ps4-xboxone karşılaştırmam. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    doğrudur dostum zaten insanları düşüncelerinin önüne geçemem ama yaş 33 olunca emin ol fanlık falan kalmıyor insanda.Az biraz zamanım kalsada adam gibi oyun oynasam diyorsun hele ki evli olunca ortak bişeyler bulup oynayabilirmiyim diye bakıyorsun.
    benim tarihte en keyif aldığım makine ps1 dır.Bence gelmiş geçmiş devrim yaratan cihazdır.Aynı şekilde unutamadığım cihazlardan biride sega mega drive 2 dir.
    Şu anda olanların ikiside başlangıçta olduğu için emekleme aşamasındalar.İnşallah çok iyi olurlar da bizim faydamıza gelir.Yazılarımdan da öyle anlaşılmasını istemem sonuçta tr de pazar payı, oyun bulabilme, türkçe oyun desteği, ulaşılabilirlik, takas kolaylığı ,cihazın daha şık olması gibi özellikleriyle ps4 fark attı atacaktır da..
  • şu xbox one gamepadi ps4 te bi şekilde çalışsa next gen adına başka bir şey istemiyorum. çöp ds4 bıkkınlık verdi
  • Ps bölümüne xbox psden daha iyi dersen tabi herkes psyi atar ve xbox a yönelir
  • dostum kapatır demedim kapatmaya çalışabiliceğini düşünüyorum dedim.Ama kapatamayacak çünk ps4 çok daha güçlü.İlerde de grafik olarak fark yaratacaktır.ex. oyunlarda da ps4 , ps3 de de olduğu gibi öndedir.Şu andan bahsettiğimi bilmem anlatabildim mi ? İlerisi için değil.
  • Kisilikli adam kullanıcısına yanıt
    dikkat ederseniz ben xbox daha iyi demiyorum ki ? şu anda benim izlenimim bunlar diyorum.Ama ilerde olacaklarıda yazıyorum ayrıca ikisinide sevmedim, ps3 yada xbox 360 şu anki halleriyle siler atar. İkisininde artı ve eksi özelliklerini söylüyorum kendimce .Ps4 güç olarak çok daha iyi ilerde farkını ortaya çıkarabilir ki inşallah çıkarır bunun faydasını önce ben yaşarım .. Burdan xbox one daha iyi falan diye bi algılama olsun istemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addidas_85


    quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    quote:

    Orijinalden alıntı: johnny2

    tarafsız bir karşılaştırma değil ki zaten şahsi görüşlerim bunlar.Kendimce tarafsız olmaya çalışıyorum yoksa ne microsofttan nede sony den para almış değilim :) Ayrıca zaten 2 makinede bende var keşke ikiside çok iyi olsa da adam gibi eğlenebilsek. Ama ikisinde de sorunlar var.

    Valla PS4 seven her kesin okuduktan sonra ilk düşüneceği şey sizin XBOX fanı olduğunuzdur,yanlış anlamayın tarafsız olduğunuzu söyleseniz bile durum bu.

    Niyet okumak istemiyorum ama Genel ortak görüş bu sanırım

    Açıkçası PS4'e hakim olan bir insan grafik karşılaştırmaları kısmında KillZone ve inFAMOUS'u es geçmezki oyunların türkçe olmasıda cabası.Ben bu düşünceye kapıldıktan sonra açıkçası tarafsız bulmadım karşılaştırmayı,eminim sizinde aklınıza gelmiştir bu düşünce.

    Yinede emeğine sağlık hocam,zamanından feragat edip belirtmişsin düşüncelerini.




  • Dostum sana kimse MS'den para almışsın dememiş zaten, neden digerleri de böyle denmiş gibi cevap veriyor anlamış degilim. Kendi görüşlerin güzel bir inceleme olmamış ben objectif olmadıgını düşünüyorum. Ama dersen ki bu anormal mi? Hayır son derece normal, bu kadar oyunlarla ilgili vaktini ve naktini yatıran bir topluluğun üyelerinin bu gibi konularda objektif olması tabiki imkansız. iki konsol bende olsa, ben de inceleme yapsam senin tam aksin bir sonuc çıkarabilirdim, sonucta ps fanıyım.

    peki sana neden objektif demedim?
    Ben sana diğer forumlardan makalelerden okuduklarımla cevap vereceğim.

    GRAFİK VE OYUNLARDAKİ AKICILIK : bir çok yorumda bulunmuşsun ama bahsettiğin birkaç oyun var, ama internette ryse, dead rising 3 frame rate drops yazınca bu konudaki yorumlarını biraz cürütüyor, özellikle DR 3 ün bu konuda tam bir fiyasko oldugunu internette bilmeyen yok herhalde. Ama bu konudan ve digerlerinden hiç bahsedilmemiş. Ama bir cümleye sıgdırılan infamous'u ilk actıgında azı düşmeyen,"next-gen" lik bir durum yok burda diyebilen de pek görmedim acıkcası orda da şaşırdım. Bence oyunun tek sorunu cok kısa olması. grafikleri, türkce seslendirmeleri, mükemmel, hikayeside ortalamanın üstünde, karakterleri çok iyi ama az. killzone hakkında herkezin ortak yorumu, teknoloji demosu olması yönündeydi, nextgen grafiklere sahip oldugunu herkes kabul ediyor ama akıcılık ve baglayıcılık yok o konuda da ortak bir algı var. ona lafım yok, güzel mi bence ortalama ama grafikleri eski nesil mi? Kesinlikle degil! Bana bulut demeyin lütfen, 2 sene sonra cıkacak ve TR şartlarında belki 5 sene sonra oturacak bir sistem için yorum dinlemekten sıkıldık hepimiz.

    ONLİNE HİZMETLER VE ANA EKRAN : yine internette okudugum kadarıyla xboxın ana ekranı karman corman, ileride reklam yuvası olarak kullanılacagı yöneticeler tarafından itiraf edilmiş bir ekran, sizin belirttiginizin aksine trophyleri anlamanın cok zor oldugunu defalarca sikayet edilmiştir internette kısa bir araştırmayla bulabilirsiniz. ps4 UI'ı son derece basit, ben şahsen 2 -3 ok tusuyla her istedigimi yapabiliyorum, ve cok hosuma gidiyor. Bu yorumlara da (hem xbox hem de ps4 ) bolumsonucanavari incelemelerinde editörlerimizin görüşleri de bu yönde sadece benim değil. xbox daha da gelisecek mi ? PS4 oldugu yerinde duracak emin olabilirsin ;)

    psn vs xbox live olayı hakkında yorum yapmak istemiyorum, çünkü xbox live hiç kullanmadım. ne eski nesilde ne bu nesilde. Ama şunu söyleyebilirim, hiç bir zaman psn'den şikayetçi olmadım, oyundan düşme veya yavaşlama lag falan yaşamadım, ps3 döneminde zaten bedava AAA larla yıkadı resmen bizi sony, ondan yemişim lagını yaşayan varsada :D:D benşikayetçi degilim. ps4 döneminde de pek begenilmese de bedava oyun bedavadır, daha iyisi elbet gelecektir. Ama dedigim gibi kıyaslama yapmayacagım.

    EXTRA APARATLAR VE JOYPAD : aynı olay, xbox gamepad'ini hiç kullanmadım yorum yapmayacagım, elin hangisine alışıksa o iyidir, ama yine genel bir kanı var. ds3 ds4e gecerken cag atladı ( ben de öyle hissediyorum ) , ama xbox gamepadi oldugu yerde sayıyor, hatta yine editörlerimizden Ersin Bey, eskisini daha cok begendigini belirtmişti yanlış hatırlamıyor isem.
    DS4 üzerindeki hopörlör mükemmel olmuş radyo konuşmaları oradan geliyor, Infamous'ta telsiz, killzone'da ve warframe de, benim cok hoşuma gitti, ama öyle süper fark yarattı demiyorum , yanlış anlaşılmasın ama fark farktır. Dokunmatik ekranda hakeza. Burada birşey dikkatimi cekti ama . Geçen nesil başarısızlığını ispat etmiş kinect'e övgüler yağdırırken ( ki destek almadı 3rd party geliştiriciler tarafından) yeni ds4ün özelliklerini kimse kullanmaz gibime geliyor demen hoş olmamış.

    xbox one ile benim tek tecrubem internetten okudugum makaleler ve kullanıcı yorumları videoları. Senin tabiki iki konsol sahibi birisi olarak daha cok kredin var. Ama bence daha objektif bakarsan yukarıdaki cümlelerinde birkaç düzenlemeye gidebilirsin, sonucta en çok hoşlandığın trine 2 gibi cıktıgı yıla damga vuran ünlü, popüler bir oyunun ismini hatırlayamadıgın ama en cok hoşlandıgın ps oyunu olması , (kendi kişisel fikrim ) yazının inandırıcılığını zedelemiştir :D
    edit notu: ekleme, okudukça yapacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 6 Mayıs 2014; 16:24:24 >




  • Xbox da olup da keşke dediğim tek olay oyun oynarken müzik dinleme olayı oldu. Sağolsun Sony PS3 e getirdi ama hala Xbox daki kadar verimli değil. Onun dışında benden 2 3 adım uzak dursun Microsoft

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu yazılar senin "Ben XBOX kullanıyorum ve çok daha iyi" dediğin bir fikrinmiş gibi duruyor
  • dostum öncelikle seviyeli ve dürüst cevap verdiğin için teşekkürler.Keşke herkes senin yazdığın gibi cevap yazsa sadece kafaya göre fanboy luk yapmasa.Yazdıklarında haklı olduğun çok yer ar.Ben yazımda sadece iki cihazıda kullanan ve sadece şu ana kadar olan süreçteki kişisel gözlemlerimi yazdım.Doğruluğu yada bilimsel cevabı olamaz çünkü iş tamamen zevkler ve renkler olayı.Ben eğer bir cihazın fanı olacak olsaydım bu kesinlikle sony olurdu çünkü gerek ülkemize yaptığı yatırımlar gerek oyunculara gösterdiği önem çok daha fazladır.
    Ben birini övüp diğerini aşağılamak istemiyorum ama yazıdan sanki bu anlaşılmış gibi bi olay oldu bazı satırlarda haklı olunan yerler var ama bu xboxun iyi olduğu anlamına gelmez bence ikisi de iyi değil.Tekrar edeyim sadece kullanım ve kişisel tercihler.Kimi sade menüyü sever kimi daha renkli ve karışık olanı.Kimi rpg sever kimi yarış oyunu.Bende ne yazıkki isim hatırlayamama gibi bi sorun var.Trine oyunun ismini google da aratmama rağmen bulamadım diğerlerini (ryse ıda hatırlayamamıştım ama amazondan girince oyunlardan buldum) bulabildim.
    Kinect sorunlu olabilir doğrudur ama evde hanımla ve arkadaşlarla olunca en azından onlarıda oyuna bi şekilde sokup iyi zaman geçirmek için ideal onun haricinde ryse da da kullanılıyor ama tamamen fos.Ben move da kullandım zamanında ama kinect daha bi eğlenceli geldi (tabi yine tercihler işin içine giriyor )
    en azından yazarken senin gibi eleştiriler gelirse daha sağlıklı olacaktır.Ayrıca bu sadece benim nacizane görüşlerim yoksa ilerde fark açılacak gibi görülüyor. Oyun hikaye olayına çok girmedim dikkat edersen çünkü iki cihaz içinde oyunlara karşı inanılmaz bir empati oluştu onuda başka bir konuda yazacağım iş tamamen nitelikli dolandırıılık durumuna geldi.Ama ps4 ex. oyunları ps3 gibi olursa zaten konuşmaya bile gerek kalmaz.
    Bunlar sadece şu anda 2 cihazı kullanan bir kişinin tamamen kendi görüşüdür. Tekrar teşekkür ederim.




  • bykadiraras B kullanıcısına yanıt
    evet sonra bende okuduğumda öyle gibi duran kısımları var ama ben 2 side çok eksik ve şu anlık next-gen e yakışmıyor demek istiyorum.+ yada - ler kişiye göre değişir inşallah ilerde ikiside çok iyi olurda bizlere fayda sağlar. Şu anda bence ps3 yada 360 ı satıp bunları alma zamanı değil .
  • Senin yaptıgın daha büyük erdem, buradaki arkadaşlar da cogunlukla benim gibi ps fanı, onları anlayabiliyorum , bu konunun kişisel zevkler meselesi olduğunu anlayabilsek dediğin gibi bu forum 10 kat daha güzel olur, ama benim gibi ps fanlarının arasına bıraktığın mesajda bomba niteliğinde, ben senin mesajının içeriği olduğu için içerikle cevap verdim yoksa benim direk gifle cevap verdiğim adam da çoktur :D:D

    Xbox'ta ps'te düzenli olarak gelicektir, zaten phil spencer e3'te hard core oyunculara çalışacağını söylemişti bir iki gün önce ,birkaç stüdyoda almışlar, eminim ilerleyeceklerdir diyordum ama 2 gün önce cıkan haber tüm COD dlc'lerinin xbox'a bir ay önceden geleceği haberini görünce, yine sinir oldum :D:D Bu adamlar zor akıllanacak dostum, sony'nin ps3'ü toparlaması 3 yılı buldu ama mükemmel bir dönüş yaptı, nintendo wii u için henüz ciddi bir adım atmadı, xbox hakkındaki fikrim e3'e kadar sabit, pek umudum yok ama sony gibi sıçrar mı bekleyip görüceğiz. ama xbox'ın exclusive yolunda ps'i yakalaması için daha çok ekmek yemesi lazım.



    @addidas_85
    ben inan hiç aramadım öyle birşey, müzik olayı falan... güzel oluyor mu cidden :D:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 6 Mayıs 2014; 17:01:41 >




  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    valla benim haberim bile yoktu bu özellikten. istediğin müziği oynarken dinlemek eğlenceli olabilir özellikle araba yarışlarında ..
  • Bence karşılaştırma için çok erken. Daha iki konsol da yeni. Oyunlar yeni ve az. Bence karşılaştırma için 1-2 sene beklemek lazım. Her iki konsolu da almak için çok erken. Xbox ı bilmem fakat PS 3e daha uzun süre destek olacaktır. PS 2 ye 13 sene destek devam etti. Siz düşünün artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunu daha önce denedik, maalesef tartışma seviyeli ilerlemiyor, bu konuda da aynı şey yaşanıyor.
    Bu nedenle konu kilit.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.