Şimdi Ara

Şahsi ps4-xboxone karşılaştırmam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar baştan söyleyeyim bu sadece şahsi bir değerlendirmedir ve yorumlarım konsolların bugün ki haliyle ilgilidir.Katıldığınız yada katılmadığınız yerler vardır ama fanboy gibi saldırıda bulunmayın.
    Şu anda bende ps4 , xboxone ve xbox360 bulunmakta.Elimdeki ps3 cihazımı da yeni makineleri almadan satmıştım.Diğer jenerasyon tüm cihazlara da zamanında sahip oldum ve oynadım.Yani az çok değerlendirme yapacak kadar bilgiye sahibim .Yaklaşık 28 yıldan beride oyun oynamaktayım.

    Bendeki ilk izlenim iki cihazında next-gen kavramına şu anki haliyle sahip olmadığıdır.İkiside eksik olarak piyasaya çıkmış durumdalar ve zamanla kendilerini geliştireceklerini düşünüyorum.Ben xbox one ı satmak için ps4 üde oynamak için aldım.(Hatta 2 ps4 aldım birini getirir getirmez sattım) Ama cihazları tvye bağlayıp denemeye başladığımda şu anki haliyle xbox one benim için çok daha eğlenceli ve önde durumda.Ps4 ü hemen hemen hiç açmıyorum bile .Başlıklar halinde şahsi karşılaştırmalarımı aşağıya yazmak istiyorum .

    GRAFİK VE OYUNLARDAKİ AKICILIK : piyasadaki oyunlarda öyle anlatılan kadar bir fark yok hatta hemen hemen aralarındaki farkı bile anlayamazsınız.Bence iki cihazda da ps3 yada xbox360 a göre inanılmaz bir fark da yok.Gelecekte bu daha gelişecektir. Ben iki cihazda da aynı oyunları denedim ve fark göremedim hatta ps4 de nba gibi fifa gibi oyunlarda ara ara seslerde görüntüde takılmalar yaşarken xbox one da bu takılmalar yaşanmadan daha akıcı oynandığını söyleyebilirim.En iyi grafiği Ryse oyununda gördüm tek kelime ile muhteşemdi .İlerde güç farkından kaynaklı ps4 daha öne geçebilir deniliyor , doğrudur ama one da bulut yada optimizasyon sayesinde bu farkı açmayacağını düşünüyorum.Grafik herşey demek değildir ama önem teşkil eder.Şu anda farkları yok hatta kanaatim xboxone da renklerden kaynaklı daha akıcı ve daha hoş görüldüğü.

    ONLİNE HİZMETLER VE ANA EKRAN : İkiside bu jenerasyonda ücretli (Eskiden ps3 ücretsizdi )Ama hala xbox daha önde.Oyuna bağlanma ve akıcılık , arkadaş listeleri, archievement olayları bence xbox ta daha iyi.ps4 e göre daha hızlı menü ulaşımları ve menü kullanımı daha iyi.Ps4 de ana ekran sade (Ki bu sadeliği sevenlerde olabilir) ama bence çok iyi görülmüyor gelişirilmesi lazım.Hala xbox taki kişiselleştirme olaylarını çok iyi başaramamışlar.Ps4 te ücretsiz oyun olayı xboxtan iyi çünkü xbox ta şu anda yok  Store kısmı bence ps4 de daha iyi.Daha kolay ulaşılabilir ve anlaşılır durumda (oyunların fiyatını bile direk görmek bence 1 adım öne geçiriyor, xbox ta oyunun içine girmen gerekli) Party olayı ve arkadaşlarla iletişim xbox ta daha iyi. Genel olarak online olay ve ana menü bence xbox ta şu anda daha önde.Xboxtaki en saçma olay online olma zorunluluğun .Eğer internet bağlantın yoksa yada sorun yaşanıyorsa user’ın bağlanamıyor ve oyunları oynayamıyorsun .Bazı oyunlara hiç giriş yapılamazken giriş yapabildiğin oyunlara da kaldığın yerden devam edemiyorsun en baştan başlaman gerekiyor (PS4 de bu olay ne durumdadır bilmiyorum)

    EXTRA APARATLAR VE JOYPAD : İkisinde de kaliteli yada kaliesiz kulaklık kullanabiliyorsun sana bağlı ama burda ps4 direk öne geçiyor çünkü kulaklığı direk ps4 joypad e bağlayarak sesi alabiliyorsun xbox ta ise aparat gerekmekte.Burda joypad olayında ps4 daha işlevsel gibi görülsede xbox ınki ele daha iyi oturmakta ve farklı titreşim özelliği sayesinde oyuna daha iyi konsantre olmanızı sağlamakta.Ps4 de joypad üzeri bazı sesleri veren hoporlor olması bence gerekli bir özellik değil olmasada olur ama üzerindeki dokunmatik ekran (Şu ana kadar adam gibi kullanılmadı ama) xbox tan daha iyi.Burda aklıma ex. Younlar hariç ortak oyunlarda bu dokunmatiğin nasıl kullanılacağı çünkü oyunu yapımcıların değiştirmesi lazım ve bunu da yapacaklarını çok sanmıyorum.Kinect olayı başlı başına fark yaratıyor .Çok kullanışlı ve eğlenceli.Xbox fitness ve zumba olayına bittim.İlerde daha iyi kinectli oyunlar olacaktır.Ses tanıması ve oyuncu algılaması çok daha iyileştirilmiş.Ps4 kamera da şu anlık önemli bir iş yok.Ps4 de en büyük yaşanan sorun joypad de şarj olayıÇok kısa sürede bitmekte ve rahatsızlık vermekte ayrıca joypadde ki ışığın kapatılamaması da büyükbir sorun.Özellikle gece karanlık seven oyunculara. Xbox ta hala kalem pil olayı var ve aynı şekilde uzun süre dayanabiliyor( İsteğe bağlı şarjlı olanlarda kullanılabilir.)

    OYUNLAR : İşin fark yaratan kısmı.Şu anda fark çok fazla yok.Zaten çoğu oyun ortak .Ama xbox daha aileye özgü ve daha eğlenceli ps4 de daha fazla hard gamer ler için gibi bir duruşu var.Şu anda Ryse en iyi grafikli oyun , forza da en iyi araba yarışı oyunu.Ama ps4 de ilerde çıkacak oyunlar ve remake lar fark yaratabilir.İnfamous bana çok hitap etmedi ama oyun kötü değil .Şu an piyasadaki oyunlarda bence xbox daha eğlenceli ve daha iyi.Ps4 dede xbox da da next-gen ve makineyi aldıracak oyun yok. Titanfall güzel ve eğlenceli ama bi noktada sıkıyor çok fazla hız gerektiriyor zeka gerektiren bi durum yok.Ps4 de en çok eğlendiğim ve 3 boyutlu olarak şaheser dediğim ps3 dede oynadığım oyun psn den aldığım oyundu.

    MAKİNE GÖRSELİ : evet xbox one daha kaba ve güzel durmuyor.Ps4 daha şık ve havalı.Bu kısımda ps4 fark atıyor.Xbox one multimedia özellikleri fazla kullanımı daha iyi.

    ERİŞİLEBİLİRLİK : Bu arada ps4 ün en büyük avantajı tr deki pazar payı ve bilinilirliği.Çoğu kişe ps platformu var ve oyunları çok kolay bulunabiliyor ,takas yapılabiliyor ve türkçe desteğinin olması.evet resmi yollarda pahalı da olsa şu anda ps3 oyunundan ucuza ps4 oyunu bulabiliyoruz . gerek spot gerek 2.el.Bu bile aslında ciddi fark yaratacak bir özelliktir.Oyunculara türkçe dil desteği kredi kartından rahat alışveriş kardeşlik olanakları ve kolay ulaşılabilirlik tr de ps4 ün çok daha önde olmasını sağlayacaktır.

    Daha yazacak çok bilgi var ama şu anda next-gen olayı başlamış durumda değil.Eğer ps3 yada 360 sahibiyseniz öyle aman hemen satayım yeni bi cihaz alayım diyecek bişey yok sıkılırsınız.İlerde daha iyi olacaklardır.Son şahsi görüşüm şu anki durumda xbox one daha eğlenceli, daha akıcı.Ama ikisininde gitmesi gereken yollar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny2 -- 6 Mayıs 2014; 14:47:17 >



  • johnny2 kullanıcısına yanıt
    Aynen, bu jenerasyon pek next-gen değil gibi geldi bana, ama alacak olursam bende multimedya özelliklerinden dolayı X1 alırdım.
  • johnny2 kullanıcısına yanıt
    Çoğu kısımda ben de hemfikirim. Ben de eski-yeni nesil tüm konsollara sahibim ama açıkara en fazla vakit geçirdiğim konsol XBoxONE..tabi bunda Forza'nın payı büyük Fifa 14'ü de XboxOne'da oynuyorum, PS4 versiyonu da bulunmakta, ama bariz şekilde xbox versiyonu PS4'e göre daha canlı renklerde ve akıcı. Ayrıca, XboxOne gamepad'ini daha çok beğendim. Yine de dediğiniz gibi iki konsol da biraz erken doğum olmuş gibi, zamanla oturacaklardır..
  • Yazının en önemli kısmı, bu konsolları aldıracak oyun olmaması. Biraz iyimser olursak, 1-2 oyun var sadece. PS4 sahibi arkadaşlarım arada BF4 oynama harici konsolları açmıyorlar bile. One sahipleri Titanfall olduğu için biraz daha şanslı ama, o da benim gözümde "yeni nesil" değil sonuçta. Forza 5 de o kadar eksiğe rağmen, rakibi olmadığı için fazla göze batmıyor. GT 7 gelene kadar, yeni oyunda gece ve dinamik hava olmalı. Hepsinden önemlisi pist sayısı artmalı. One aldığım zaman, Titanfall ve Forza 5'i büyük ihtimal alacağım ama, bu oyunlar için konsol almam sonuçta..

    Eylül-Kasım dönemi oyun kıtlığını giderecek gibi. Beklediğim gibi iyi çıkarlarsa, Halo 2 ve Horizon 2 benim için One alma sebebi olacak oyunlar. 2 konsola da gelecek olan Destiny, Batman, Assassin's Creed var daha. Batman ve AC bu nesle çıkmayacak bile. Destiny'nin de yeni nesilde grafik şov yapacağını düşündüğüm için, 360 ve PS3 ile son aylarımız diyebilirim:)
  • Şunu gözlemledim 2 konsola sahip olanların %90ı xbox one'da çok daha fazla vakit geçiriyor, enteresan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAKÁ K kullanıcısına yanıt
    evet durum bu çünkü makine daha akıcı ve eğlenceli.Ama ilerde ne olur bilinmez .Grafik olarakta fark yok ve millet laf etsede bana sanki one da daha iyiymiş gibi geldi.
  • bluelabel kullanıcısına yanıt
    "yeni oyunda gece ve dinamik hava olmalı" çok doğru bir teşhis yeni nesilde asıl farkı gösterecek olan kısım.
  • johnny2 kullanıcısına yanıt
    Müsaade edersiniz ben de fikirlerimi yazayım:
    Öncelikle sizi 28 yıldır oyun oynayabildiğiniz için kutlarım, sizden 3-4 yaş ilerde olmama rağmen ben bile o kadar süreyle oynayamadım
    İki cihazda next gen kavramının hakkını veremiyor gerçekten, çünkü çıkan oyunların büyük kısmı old gen için üretilmiş oyunların optimize hali. Zamanla çok daha etkileyici oyunlar ortaya çıkacaktır. Örneğin bugün "watch dogs"un demo incelemesini gördüm ve çok beğendim, inşallah beklediğimize değer.

    İki konsol arasında çok belirgin bir fark yok hatta bazı oyunlarda xbox one daha canlı görünüyor (örneğin COD ghosts).

    Ps4'te bahsettiğiniz takılmanın nedeni muhtemelen tv'niz kaynaklıdır. Ben her iki konsolda da fifa'yı oynadım ps4'te oyun akışı sırasında hafif bir lag yaşanıyordu zaman zaman oysa xbox one'da yoktu. Sonrasında ps4 için tv'den oyun modunu açtığımda sorun tamamen düzeldi. Grafik olarak ps4 biraz daha net sanki. Ayrıca ps4'te online oyunlarda rakip bulma sıkıntısı pek yok, oyuncu sayısı ile alakalı muhtemelen.

    Menu olarak xbox one görsellik olarak daha önde ama ps4 daha pratik.

    Gamepad olarak ps4 daha etkileyici; sağlam ve hoş bir dizaynı var (üzerindeki ışıklandırma, touchpad, mikrofon gibi) ama analoglar 15 günde aşınıyor! cover kullanmak gerekli. Ayrıca uzun süreli oyunlarda DS4 eli yoruyor oysa xbox one gamepad'i çok daha ergonomik (asimetrik analog kaynaklı).
    Şarj süresi olarakta xbox one gamepad'i önde (ben 2700'lük şarj edilebilir pil ile sıkıntı yaşamıyorum pek). Şu anda oyun kalitesi olarak xbox one daha önde ama zamanla bu değişebilir.

    Görsel olarak, xbox one daha büyük ve taşıma anlamında ciddi sıkıntı çıkarır ama bana daha sağlam bir imaj veriyor.
    Yazmış olduğunuz değerlendirmeniz için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furious_tr -- 6 Mayıs 2014; 18:57:49 >
  • Furious_tr kullanıcısına yanıt
    Gerekli eklemeler için teşekkürler.Ben 33 yaşındayım evli olunca oyun süreleri ciddi olarak azalmış olsada hala zaman buldukça oynamaya devam ediyorum ..
    Zaman kesinlikle doğru ps3 ilk çıktığında da doğru dürüst oyun yoktu ama sonrası aştı gitti.
    Ps4 deki takılma tv ile ilgili değil sistemsel bir problem forumlarda okuduğum kadarıyla bu sorunu yaşayan biçok kişi var.Sesleri çok takılıyor özellikle nba2k 14 de.Ama çözülmeyecek bir sorun değil bence.Bi güncelleme ile ortadan kalkabilir.Xbox eğer bir atılım yapmazsa zaten daha güçlü olan ps4 grafiksel olarak silip atabilir.
    gamertag 'ı eklerim müsait olursak 1-2 el oyun atarız. Seviyeli yazı için teşekkürler.
  • johnny2 kullanıcısına yanıt
    Mesajlarımın altındaki imzaya bakmanız yeterli, listede eklisiniz zaten "+30 evli xbox kullanıcıları"
    Siz attığım daveti kabul edip ps4'te de listeye ekleyin yeterli
    Görüşmek üzere, tekrar teşekkürler...
  • Yeni nesle alışmak zor ve sancılı olur her zaman. Bu yüzden xbox onela daha çok zaman geçirmeniz çok normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuçta ps tarafı isterse 19880p çıkarsın oyunu,online kısımlarda yaşanan aksaklıkların önüne geçemediği sürece hep bir ayağı topal kalacak.

    ki sony de bunun farkında ki,online tarafını güçlendirmek için adam arıyordu,bscde öyle bir haber çıkmıştı hatırlarsanız.

    devir online devri.
    single single bir yere kadar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Incelemeniz icin tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkürler hocam Xbox one mı ps4 mü konusu açanlara iyi bir inceleme
  • Elinize sağlık hocam, güzel olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    Şunu gözlemledim 2 konsola sahip olanların %90ı xbox one'da çok daha fazla vakit geçiriyor, enteresan

    Aynen bende bunu diyecektim, fanboyluk yapmayıp gerçekçi yorum yapanlar Xbox One ile takılıyor.
  • Titanfall
    Ryse
    Forza 5
    Dead rising 3
    Killer instinct

    Bu oyunlara sahip ex oyun zengini xbox one varken ps4 almak zaten gereksiz. Tabi daha yil sonunda cikacak halo 2 remake varki farki xbox lehine iyice aciyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dead Rising 3'e herkes yazık etti bu forumda kimse ilgi göstermedi, coop yapalım diyeni hiç görmedim oysaki coop modu çok zevkli olabilir, adı bile anılmadı şu oyunun yazıklar olsun, playstation'a çıksaydı boy boy mesajlarını görüyor olurduk.
  • yeni nesil yeni nesil dediler geldik
    bir sonraki nesilde konsolların şimdiki wii gibi bol aparatlı olacağını öngörüyorum.
    oyun çeşitliliği, tablet ekran, kinect2,yok kafaya kask yada gözlük şeklinde takılan 3 boyutlu 1080p hd çözünürlüklü ekranlar vs vs..çıkacak yeni bir sürü aparatla bu nesil iyice zenginleşecektir.

    herhangi bir oyuna çıkarılacak özel aparatların bollaşağını bu nesilin sonlarına doğru öngörüyorum

    yeni nesil beklentilerimi henüz karşılamadı.360 hala benim için 1 numara
    titanfalldan çok ümitliydim artık bir sonraki nesilde über süper konsolların güçleriyle remakesi yada yeniden yapılarak harika ötesi olur kanaatindeyim.
    bu remake olayı bence bu nesille epey ısınacaktır.. öteki nesilde ise tavan yapacaktır. oyunların senaryo kısmı bu nesilde bitmeye yaklaşacaktır. rpg ve mmo tarzı oyunların çok daha müthiş grafikleriyle bu neslin ve sonraki konsol neslinde çok karşılaşacağımızı tahmin ediyorum.eğer bu durum bu nesilde gerçekleşmezse bunun sebebi mobil oyunculuğun çok süper hızla gelişmesine bağlı olmasından kaynaklanacaktır bence.
    bunlar olmazsa, mmo ve rpglerin altın çağına giriş yapacağız.senaryosu bol ve güçlü olan çok ender bir döneme girmiş olacağız.. senaryo konusu remakerlerde komodoramiga zamanına kadar uzabilir.

    8 gb ramla neler yapılabilir diye hayallerimizi zorlarken, kinect2 ve sistem gereksinimlerine heba edilmesini komik buluyorum ki 512 ramlı 360ın performansı ortadaykenps4ün yazılım konusunu hala aşamamış olmasıda komik ötesi bence
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 7 Mayıs 2014; 1:13:50 >
  • Aslında olay tamamen arkadaş çevresiyle ilgili (ve onların sahip olduğu konsollarıyla tabiki).
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.