Şimdi Ara

Chrono24.com Nedir, ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar. bildiğiniz gibi chrono24.com adı altında sadece saat satışının yapıldığı bir site var. buradan saat alışverişi yapan oldu mu? sonuçta aracı bir site olduğundan ne kadar güvenilir merak ediyorum?

    ödeme şekli nasıl?
    saatlerin orjinalliği nasıl kontrol ediliyor?
    özellikle ikinci el saatlerde saatin ne kadar temiz olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?

    yaş 31 oldu, artık sıfır yada ikinci el farketmez premium bir saat markasına geçmenin benim için zamanı geldi

    herkese teşekkürler...



  • Bu siteyi bende merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrono24'ten alışverişim olmadı ama sitenin Ebay gibi bir alışveriş sistemi yok bildiğim kadarıyla. Sadece ilanlar listeleniyor sitede.

    Ben olsam görmediğim, bilmediğim bir satıcıdan saat almazdım. Saatte sorun çıkması halinde çözüm bulmak daha zor olabilir internetten alışveriş yapılması halinde.
  • Karşılıklı iletişim ve güvene dayalı sanırım. Site sadece irtibat kurmayı sağlıyor. Bencede sağlıklı değil herhangi bir sorun söz konusu olunca büyük sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizler de haklısınız ama bildiğiniz gibi ülkemizde birçok başka ürün gibi saatler de yurtdışına oranla çok pahalı. burada 2.el satılan saatlerle yurtdışında sıfır ürün alınabiliyor.

    ben de vazgeçtim, en büyük problem ürünün orjinal olması. günümüzde replika saat piyasası da çok arttı, sokağa para atmak istemem.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    yurtdışından ebay de dahil bir çok siteden güvenilir şekilde saat alabilirsiniz.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    Siz hangi markaları düşünüyorsunuz?

    Ülkemizde saatlerin liste fiyatları özellikle kurdan dolayı yüksek olsa da sıkı pazarlıklarla makul fiyatlar alabilmek mümkün oluyor.

    Yurtdışından kargo yoluyla lüks saat almak benim için kabus kadar korkutucu bir iş, kaldı ki saat gümrüğe takılırsa dertli bir süreç de cabası olacaktır.
  • Polemik kullanıcısına yanıt
    Hocam açık konuşmak gerekirse gönül panerai radiomir ister ama orta serilerine dahi param yetmez.(inanılmaz çeşit var ve fiyat skalası çok geniş).

    18-20 yaşlarında hep pilot olmak istemişimdir, iki pilot büyüğüm o zamanlar Breitling kullanırlardı. Yaklaşık 10 senedir hep aklımda var bu marka, bu markanın da orta seviye bir saatini alabilecek durumum var. Aslında bir planım için kenarda param vardı, kısmet olup gerçekleşmedi ben de bu paranın bir kısmı ile 10 yıllık hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bu markanın da replikası çok ama önemli olan orjinalliğini benim bilmem.

    Dediğiniz gibi araştııp pazarlık yapacağım, istanbul kazan ben kepçe. belki bir konu da açarım bu süreçte yaşayacaklarımla ilgili.

    Teşekkürler.
  • ben chrono24'ten bir alışveriş yaptım...

    orda 100binlerce satıcı var.. gittigidiyor gibi düşün. ama paratransferini chrono24'e yapmıyorsun..direkt satıcıya ödeme yapıyorsun.. satıcı ürünü göndermesse pek yapabileceğin birşey yok.. sadece chrono24'e suç duyurusunda bulunuyorsun.. onlar da birşey yapamaz sadece satıcıyı bloklar ama satıcı yine başka bir hesaptan tekrar satış yapabilir..

    sitenin çalışma biçimi sadece satıcılardan aylık dükkan aidati alıyor.. ve orada güvenilir satıcılar var.. chrono24'ün desteklediği iyi puan verdiği.. alırken ben onlara dikkat ettim ve satın altım.. hiçbir sorun çıkmadı, ödemeyi yaptım satıcı kargoyu gönderdi.. teslim aldım.. chrono24 bana mesaj atti.. satıcı anketine katıldım 5 yıldız verdim ve konu kapandı...

    Ben sorun yaşamadım, siz alıpta sorun yaşarsanız beni bilmeyin yani.




  • bende bir saat meraklısı olarak Türkiyedeki satış fiyatlarının avrupaya nazaran fazlasıyla yüksek olmasından şikayetçiyim. Chrono24 hem 0 hem de 2. el için gayet güzel bir alternatif olarak görünüyor ayrıca sitenin kurumsal satıcılardan alınan ürünler için iade garantisi vermesi gibi bir durumda var ama bireysel satıcılar için aynı garantiyi vermiyor sanırım.


    Benim merak ettiğim birkaç sitede gümrükle ilgili yapılan yorumlar. Şimdi ben buradan 0 veya 2. el bir saat alırsam alış fiyatı üzerinden gümrük ödeyeceğim bildiğim kadarıyla ve o oranda sanırım AB ülkeleri için %20. örneklendirmek gerekirse 1000₺ ya aldığım bir saat için ödemem gereken tutar 1200+ÖTV'mi olacak?


    Bİlen varsa yazabilir mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.