Şimdi Ara

Hatta parazit !! İkinci splitter takayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adsl zoom x4 modem kullanıyorum.Telefon hattı tek ve üç tel geçtikten sonra modeme geliyor. Haliyle epey parazit var. Şimdi sorum şu Yeni bir splitter ( modem harici) ilk hatta bağlayıp oradan tel ve adsl yi dağıtsam modemde de filtre mevcut adsl sinyalinde zayıflama olur mu ?

    Yoksa benim için daha zor olacak olan tüm tel ları modemde phone çıkışından sonra mı dağıtayım? Tel ların arası uzak ve kablo sorunu olduğundan bu seçeneğe hiç girmek istemiyorum.
    Saygılar.



  • hattında paraziti yapan adsl sinyalleri zaten o yüzden modemden sonra diger telleri baglamaz isen spilitter bir işe yaramaz :( zor biliyorum ama acıkcası cözüm bu... senin telefonundan gelen sinyaller parazit oluşturmaz asıl parazitin sebebi adsl sinyalleri ve bu sinyallere kaynaktan yok etmen gerekir.
  • Cevabın için sağol . Sonuç olarak modemden önce splitter bağlamanın bir yararı yok. Doğru mu anladım?
  • evet drcenk ... parazitin kaynagı modem oldugu için telefonları modem den sonra baglaman gerekiyor... tabi aradaki splitter ile birlikte ... Kolay Gelsin ...
  • Peki telefon için mikrofiltreler (splitter değil) var bunlardan ilk gelen hatta bağlasam paraziti önleyebilir miyim? Veya modeme giden adsl sinyalinde zayıflama olur mu? Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drcenk

    Peki telefon için mikrofiltreler (splitter değil) var bunlardan ilk gelen hatta bağlasam paraziti önleyebilir miyim? Veya modeme giden adsl sinyalinde zayıflama olur mu? Saygılar.

    Mikrofiltre aslında basitleştirilmiş bir splitter'dir (splitter'in modem çıkışını kaldırınca mikrofiltre elde edilir..) İsterseniz bir mikrofiltre alıp, telefonlardan birisinin hattına takın bakalım ne olavcak? Ancak, en sağlam yol telefonları x4'ün çıkışından sonra dağıtmak...
  • Bir splitter alıp modeme giden hattaki ilk tel önüne (yani modemden önce) bağladım. Ve parazit kesildi. Adsl hattıma bağlı ağimda iki bilgisyar var.Ve tttnetin speed test sayfasında 90-100 kpbs civarı değerler alıyorum daha önce ençok 115 almıştım . Bunun sebebi splitter mi yoksa bugünkü hatların kötülüğü mü bilmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drcenk

    Bir splitter alıp modeme giden hattaki ilk tel önüne (yani modemden önce) bağladım. Ve parazit kesildi. Adsl hattıma bağlı ağimda iki bilgisyar var.Ve tttnetin speed test sayfasında 90-100 kpbs civarı değerler alıyorum daha önce ençok 115 almıştım . Bunun sebebi splitter mi yoksa bugünkü hatların kötülüğü mü bilmiyorum.

    Herhalde spliterri mikrofitlre gibi kullandınız, yani ADSL (Modem) çıkışını kullanmadınız.
    Hız konusunda, hatlarınızın kötülüğü olabilir ama emin olmak için eski düzenininize geri dönüp hız testini tekrarlayın; bakalım arada fark var mı? Parazit kesilmiştir ama hattan düşme yaşıyor musunuz? (Yani Internetteyken, telefonlardan birisi kullanıma geçtiğinde Internetten kopma oluyor mu?)
  • Valla eski düzende denedim yine 90-95 kbps civarında demek kki bu alet bu şekilde de işe yarıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.