Şimdi Ara

175/70/R13 LASTİK TAVSİYELERİNİZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Aracım 90 model şahin açıkcası pek iyi bir yol tutan bir araç olduğunu söylemek güç,aldığımda üzerinde Debica Passio marka 2009 üretimli lastikleri ile aldım fakat lastikler hor kullanılmamış dişleri var fakat artık ömrünü tamamlamış ani frenlerde araç çok fazla kızaklıyor ve kıç atma eğilimine giriyor,ek olarak yolu da pek iyi tutmuyor sert kalkışlarda araç patinajdan düşmüyor adeta.

    Önümüz yaz malum uzun seyahatler yapacağım aklımda soru işareti kalmaması adına bu ay içerisinde 4 tane lastik almayı planlıyorum.

    Daha önce bu jant ebatında araç kullanmadığım için açıkcası kararsızım,maliyet mühim değil lastiği 4 mevsim kullanacağım yaşadığım ilde buzlanma,kar v.s gibi olaylar olmuyor 10-13 derecenin aşağısına inmiyor zaten hava.

    Maliyet kaygısı olmaksızın önerebileceğiniz yol tutuşu yüksek,ıslak ve kuru zeminde iyi yol tutabilen tüketim ömrünü tamamlamadan bitmeyecek bir lastik arıyorum sizlere danışmak istedim.

    Şimdiden yardımlarınız için teşşekkürler.



  • bridstone tavsiye ederim
  • debica gibi bu tarz lastiklerin (2.kalite) ilk 2-3 yıl performansları iyidir fakat sonra sertleşme olur deniliyor.
    Öneri olarak marka goodyear alabilirsin
  • michelin energy saver... yumuşak lastiktir, konforludur. ıslak performansı da güzeldir.
  • 4 yıldır kullandığım bridgestone b250'yi tavsiye ederim.

    bir gün, bir sefer lastik kaynaklı patinaj, kayma vb. saçma bir durum yaşamadım, yağmur performansı da oldukça güzel. aldığımda oldukça sessizdiler ama 3. yıldan sonra sesleri arttı, tek eksi olarak bunu belirtebilirim. bir daha alır mısın dersen, cevabım gözüm kapalı evet olurdu.
  • Herkesten farklı bir yorum gelmiş.

    Eski aracımdaki lastik markası Continentaldi onlardan da çok memnundum.

    Michelin kötü bir lastik değil fakat bizim yollarımıza göre biraz narin bir lastik olduğunu düşünüyorum aracı şehiriçinde ve şehirlerarası sürüyorum fakat malumunuz Türkiye şartları yama,çukur,laka bol malesef.

    Goodyear kullanan kişilerin hepsinden olumlu yorum alıyorum.

    @StrangerXT Bu lastiği de araştıracağım madem bu kadar memnunsunuz,konuyu açma sebebim de kullanıcı yorumlarını öğrenmek amaçlı.
  • Bridgestone almanı önermiyorum.

    40 km hızda 4 metre kayar mı bir araç ya ? Bu yüzden kaza yaptık.Frenlerimde sorun yok fakat lastikler gerçekten berbat,yol tutuş rezalet.

    Bana kalırsa 14 veya 15 inch al,güzelde bir çelik jant taktın mı iyi ki değiştirmişim dersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sacramental

    Bridgestone almanı önermiyorum.

    40 km hızda 4 metre kayar mı bir araç ya ? Bu yüzden kaza yaptık.Frenlerimde sorun yok fakat lastikler gerçekten berbat,yol tutuş rezalet.

    Bana kalırsa 14 veya 15 inch al,güzelde bir çelik jant taktın mı iyi ki değiştirmişim dersin.

    13 jant aldım yeni hicbir aracın orijinal lastik ebatını büyütmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız lastik işi bence çok kişisel bir olay. şöyle ki, kullandığım araç hafif ve güçsüz, ben de defansif kullanmayı severim, o yüzden lastiği şöyle zorladım, şu hızda viraja girmeye çalıştım, şöyle kontra vererek kurtarmaya çalıştım dersem yalan olur. hiç mi zor durumda kalıp freni köklemedim, hayır dersem yalan olur, ama zımba gibi durdu araç, beklentimin de ötesinde.

    aynı aracı kullanan bir çok arkadaşım var, michelin de oldukça güzel fakat biraz daha dayanıksız diyorlar. continental için de iyi yorumlar var.

    kısacası, bugün bilindik markaların belli başlı modellerinin kötü çıkma olasılığı yok, ihtiyacı karşılamama olasılığı var. sportif tarzda sürüş seven birisi energy saver lastik alırsa beğenmemesi gayet doğal diye düşünüyorum :)
  • michelin energy uygundur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.