Şimdi Ara

İşaret Dili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ilk defa bir işaret dili kursuna katıldım. Duyma engelli vatandaşlarımızı anlamak adına attığım bu ilk adım, yıllar sonra geriye dönüp baktığımda iyi ki bunu yapmışım dediğim şeylerden biri olacağına eminim. Kursa heyecanla gittim. Hiçbir baskı olmadan, tamamen kendi isteğimle gittiğim için mutlu hissediyordum. Yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını belki de yıllar sonra yeniden hissettim. Ankara'da duyma engelli vatandaşlarla çok sık karşılaşmam ve onları anlama isteği beni bu kursa katılmaya iten sebeplerin en güçlüsüydü. Eğer siz de bu dili öğrenmek istiyorsanız, yeni bir arkadaş çevreniz olsun istiyorsanız siz de bu dili öğrenebilirsiniz.



  • Ben de bu dili öğrenmek istiyorum ama böyle bir arkadaşım yok.Onun için ben de bu fikri rafa kaldırdım ilerde böyle bir arkadaşım olursa da bu kursa ben de seve seve giderim.Fazla denk de gelmiyorum sadece iki kere denk geldim.Onda da konuşacak bir nedenim yoktu zaten arkadaşıyla konuşuyordu tabi işaret diliyle.Ben de anlamaya çalışıyorum hareketleri dikkatlice izliyordum tabi yanlış anladı ben de utandım bir daha da bakamadım.Özür dilemeyi de düşündüm sonra neyse artık ama işaret diline meraklı olduğum için bir an dalmışım.
  • Benim de işitme engelli yakınım yok. Ben Ankara'ya geldikten sonra gerek sokakta, gerekse otobüste çok sık karşılaşıyorum. Ve bu dili öğrenmem gerektiğine inandım. Kim bilir hiç bilemediğin bir zamanda lazım olur bakıverirsin. Facebook'tan ve Youtube'dan 'İşaret Adam' ve 'Mesut Yazıcı' yı takip edebilirsin. İşaret dili eğitim videoları ve işaret dili ile alakalı diğer güzel videolar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmWaTs

    Benim de işitme engelli yakınım yok. Ben Ankara'ya geldikten sonra gerek sokakta, gerekse otobüste çok sık karşılaşıyorum. Ve bu dili öğrenmem gerektiğine inandım. Kim bilir hiç bilemediğin bir zamanda lazım olur bakıverirsin. Facebook'tan ve Youtube'dan 'İşaret Adam' ve 'Mesut Yazıcı' yı takip edebilirsin. İşaret dili eğitim videoları ve işaret dili ile alakalı diğer güzel videolar var.

    Takip edeceğim hocam sağ olun da bu dili öğreniyorsun ya zor mu peki ve mesela tamamen öğrenmek için ne kadar bir zaman gerekiyor ?
  • Dediğim gibi ilk defa katıldım. Haftada 1 kere 3 saat. Toplam 2 buçuk ay sürecek. Hocaya sorduğumda kendini anlatırsın karşındakini anlarsın dedi. Sonuç olarak pratiğe dayalı olduğu için kendini ne kadar geliştirebildiğin ile alakalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmWaTs

    Dediğim gibi ilk defa katıldım. Haftada 1 kere 3 saat. Toplam 2 buçuk ay sürecek. Hocaya sorduğumda kendini anlatırsın karşındakini anlarsın dedi. Sonuç olarak pratiğe dayalı olduğu için kendini ne kadar geliştirebildiğin ile alakalı.

    Haftada sadece üç saat demek.Şimdi inceledim de ücretsiz kurslar varmış burda aslında ben de yazın yazılabilirim.Bir yerde eğitim süresi 200 saat diyordu ama bu değişiyor sanırım.Bir de bu alanda hizmet veren eğitim kurumlarında çalışabilirler filan diyor sanırım iş imkanı filan da var galiba.Bu eğitim kurumu dediği ne ki ? Kursu mu kastediyor acaba neyse bir araştırmak gerek bunu sen de sağ ol hocam böyle bir konu açtın da ben de araştırdım böylece.Ben bu arada pelteğim onun için bunu kendime yakın görüyorum da zaten küçükten istiyordum sonra zordur diye düşünüp vazgeçmiştim hem böyle bir arkadaşım da yoktu yani bir nedenim de yoktu.Tabi ücretsiz kurslar ve o kadar vakit de almıyor bu zamanı ayırabilirim.Hocam bu arada bana yazarsan eğer alıntı yap da haberim olsun ikide bir sayfa yenilemek zorunda kalıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmWaTs

    Dediğim gibi ilk defa katıldım. Haftada 1 kere 3 saat. Toplam 2 buçuk ay sürecek. Hocaya sorduğumda kendini anlatırsın karşındakini anlarsın dedi. Sonuç olarak pratiğe dayalı olduğu için kendini ne kadar geliştirebildiğin ile alakalı.

    Hocam yeni bilgiler öğrendim mesela bir forumda şunu gördüm: giden arkadaslarla görüstüm bilgilerini sınamak için kimse kusura bakmasın ama 120 saatlik işiret dili kursu yada 200 saatlik işaret dili ve tercumanlık kursunda hiç birsey ögrenmiyorlar. Bunu iyice bir araştırmak lazım bir de bu işaret dilinin lehçesi mi ne varmış mesela şu yazı : Sorunun ana kaynagı türkcemizde olan lehceler gibi onlarda lehcelerin olması işitme engelliler arasında bile karısıklılıga neden oluyor.Biraz araştırayım ama büyük ihtimal hiç bulaşmayacağım ilerde böyle bir tanıdığım olursa öyle öğrenirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmWaTs

    Bugün ilk defa bir işaret dili kursuna katıldım. Duyma engelli vatandaşlarımızı anlamak adına attığım bu ilk adım, yıllar sonra geriye dönüp baktığımda iyi ki bunu yapmışım dediğim şeylerden biri olacağına eminim. Kursa heyecanla gittim. Hiçbir baskı olmadan, tamamen kendi isteğimle gittiğim için mutlu hissediyordum. Yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını belki de yıllar sonra yeniden hissettim. Ankara'da duyma engelli vatandaşlarla çok sık karşılaşmam ve onları anlama isteği beni bu kursa katılmaya iten sebeplerin en güçlüsüydü. Eğer siz de bu dili öğrenmek istiyorsanız, yeni bir arkadaş çevreniz olsun istiyorsanız siz de bu dili öğrenebilirsiniz.

    Hocam öncelikle seni canı gönülden tebrik etmek istiyorum. İçinden gelerek, isteyerek kursa gitmiş ve öğrenmek istediysen ne mutlu sana..

    Bende Ankara'dayım. İşaret dilini çat pat olsa da öğrenmek istiyorum. Az buçuk derdini anlayabileceğim, benim de birkaç birşey anlatabileceğim kadar öğrenmek istiyorum.. Ankara'da nereler veriyor işaret dilinin kursunu? Bu konu hakkında biraz bilgilendir misin?

    Öğrenmek, tekniği falan zor mu? Birde hep şunu merak etmişimdir. Örneğin bizim öğrendiğimiz işaret diliyle bir İngilizle, Almanla, Norveçliyle falan anlaşabilir miyiz? Evrensel bir dil mi? Yoksa her ırkın kendine has bir işaret dili mi var?

    Teşekkürler.




  • Hocam bizim kurs biraz sıkıştırılmış olacak. Normalde eğitim süremiz 72 saatmiş. Ancak zaman sıkıntımız olduğundan dersleri biraz daha seri işleyerek süremiz içerisinde bize öğretmeye çalışacaklar.
    İkinci olarak ise Benim öğrendiğim işaret dili Türk İşaret Dili. Bu diller her ülkede farklılık gösteriyor. Bu dilin kendi içinde grammer kuralları var. Nasıl ingilizce ve türkçe birbirinden farklı. Bu dil de türkçeden o kadar farklı diyebilirim. Bu dil ülke içinde bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor diyen de var göstermiyor diyen de var. Ancak farklılık gösterse de birbirimizi anlayabileceğimizi düşünüyorum.
    Kurs hakkında arakdaştan bilgi aldım özelden atıyorum.
  • Bu klipler ile pratik yapabilirsiniz

    İşaret dili klipleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.