Şimdi Ara

Sorun Nerede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mourinho'ya Türkiye'den futbolcu takibiniz var mı transfer etmek ister misiniz diye sorulduğunda adam Türkiye piyasasında fiyatlar çok yüksek olduğu için ne kadar istekli olsanız bile uzak duruyorsunuz gibi bir cevap vermişti.

    Gerek bonservislere gerekse futbolcu ücretlerine bakarsak gerçekten kulüplerimiz gereğinden fazla para vermiyor mu?

    Ya da farklı bir pencereden bakalım. Acaba örneğin Bruma Chelsea'ye transfer olsaydı şu an gösterdiği performans nasıl olurdu? Ya da Eden Hazard Fenerbahçe'ye gelseydi şu anki futbolu nasıl olurdu?

    Yabancı sınırlaması var. Evet hatırlıyorum 90 lı yıllarda 3 kişi ile başladı bu uygulama. Ve her sene de tartışıldı. Kimi kaldırılmasından yana kimi Türk futbolcusu yetişmior derdiyle olmasından yana. İki tarafında da kendince haklı yönleri var elbet.

    Bakın PTT 1.Ligine kendi şehrimin takımında bir Ganalı bir Sierra Lione bir de Togo'lu oyuncu var. Bu yabancılar takımın önemli oyuncuları. Keza diğer PTT takımları içinde aynısı geçerli.Yabancı oyuncu kavramı bu kadar içimize işlemiş artık.

    Bütün bunlar olurken işte biz ne yapmışız? Son yıllarda hadi Arda dışında yurt dışına gidip oynayan kaç tane Türk oyuncumuz var. Hadi büyük takımları da geçtim. Hollanda , Fransa, Portekiz liglerinin ikinci liglerine bile giden Türk oyuncu var mı? Üstte bahsettiğim Sierre Leoneli oyuncu bizim takıma Norveç'in adını bile telaffuz edemediğim takımından transfer edildi. Ama tam tersi hiç olmadı..

    Ve işin ironi tarafı dahil bu düşündüğüm yazdıklarım bile kısır döngüde kalacak gidecek...







  • Adam futbolcu yok demek istemiş işte kibarca
  • Amaçsız kulüp çok çoğunun tek amacı oyuncu satıp para kazanmak veya kümede kalmak. İstanbul takımlarından çıkan oyuncu veya İstanbula giden oyuncu kendini A class oyuncu sanıp gelişme göstermiyor geriliyor veya yerinde sayıyor. En basitinden bizim takımda bir Muhammed var kaç kez oyuna girdi sayamadım ben madem yıldız statüsünde saılıyor ve kendide bunu kabul edip buna göre hareket ediyor çıkıp oynasın lafta kalıyor sadece. Bir büyük yanılgıda genç lafını 25 yaş oyuncuya kullanmak. Avrupada bu 20 yaş altı bu rakam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.