Şimdi Ara

ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hakkında yapılan tüm olumsuz eleştirilere rağmen bütün büyük üreticiler piyasada hızla sesli çağrı desteği sunan tablet yani phablet ya da tablet telefon üretmeye devam ediyorlar. Şimdi de bu pazarda gelip beni bulmuş durumdalar. Son zamanlarda işim için kullandığım cihazı artılarıyla, eksileriyle kurcalamak, sizlere de faydam dokunur diyerek yazmak istedim.

    Başlayayım.

    Taaaa Daaa işte karşınızda Asus Fonepad 7...

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]




    Tasarım

    Asus Fonepad 7’nin tasarımına baktığımızda, kendinden önceki modelle (Fonepad 6) herhangi bir farkı olmadığını görebiliyoruz. Malzeme kalitesi konusunda ise Fonepad 7’nin bir önceki modeline oranla daha fazla plastikleşmiş olduğunu söylemek mümkün.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Cihazda, çift hoparlör arasına konumlandırılmış ekranın etrafında kalan çerçevenin kalınlığı biraz fazla. Ancak bu kalınlık çift elle phableti kullanırken bize kolaylık olarak geri dönüyor. Özellikle metin yazma işlemlerinde kenarlarda kalan çerçeve boşlukları, yazı yazarken yanlış yerlere basmanızı engellemiş oluyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Ön tarafta Asus’un markasını göremediğimiz tasarımda cihaz etrafına yerleştirilmiş tuşların minimalliği de öne çıkan bir estetik farkı oluyor.

    Asus Fonepad 7’de kendinden önceki modelde sağ üst köşeye konumlandırılan ön kamera merkeze alınmış.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Köşeleri yuvarlatılmış tasarımıyla daha yumuşak bir görüntüye sahip olan Asus Fonepad 7’nin arkası, uzun süreli kullanımda ellere rahatsızlık veren, kaymaya eğlimli bir malzemeden yapılmış. Arka panelin bu kadar kaygan bir malzeme kullanılarak yapılmış olması kılıf olmadan kullanımı gerçekten zorlaştırıyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Siyah ve beyaz olarak iki ayrı renk seçeneğiyle piyasaya sunulan Asus Fonepad 7’nin elimdeki modeli beyaz olanı. Yaklaşık 328 gram ağırlığındaki tablet uzun süreli kullanımda tek elde tutmak için çok da ergonomik değil.

    Kilit tuşu ve ses aşma/kapama düğmeleri Asus Fonepad 7’nin sağ tarafında bulunuyor. Phableti elinize aldığınızda bu tuşların konumu tam olarak işaret parmağınızla kontrol edebileceğiniz, rahat bir seviyede oluyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Kilit tuşu ve ses açma/kapama tuşlarının altında MicroSD kart yuvası yer alıyor ancak bu kart yuvasının herhangi bir koruması bulunmuyor. Fotoğraftan da görebileceğiniz üzere bu alan tamamen kendi haline bırakılmış durumda.

    Şarj girişi ve mikrofon alt kısımda, 3.5mm audio jack girişi ise üst kısımda yer almakta. SIM kart girşi sol kısımda ve sim kartınızı bu phabletle kullanmanız için birçok akıllı telefonda olduğu gibi microsim kullanmanız gerekiyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]  ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Önceki Fonepad modelinde olduğu gibi Fonepad 7’de de kamera lensi arka panelde, çıkıntı yapacak şekilde konumlandırılmış. Maalesef bu sebeple çizilmelere karşı düşük korumada olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Asus Fonepad 7’de hiçbir şekilde çıkarılabilir kapak özelliği yok. Elinize aldığınızda sanki arka panelin kapağını çıkarabilecekmişsiniz gibi bir his oluşabilir ama bunu yapmanız cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir. Benden uyarması.



    Ekran

    Asus Fonepad 7, adından da anlaşılacağı gibi 7” IPS LCD ekrana sahip. 1280x800 piksel çözünürlüğe sahip Yeni Fonepad 7 şu an pazarda yer alan en yüksek çözünürlüğe sahip cihaz olarak da düşünülebilir. Oldukça parlak ve canlı olduğunu gözlemlediğim cihaz dış mekan kullanımı için de oldukça yeterli bir ışık değerine sahip. Cihaz, IPS panelin bir özelliği olarak doğru renk üretimi açısından oldukça başarılı, renkler orijinale en yakın tonlarda alınabiliyor. 178 derecelik görüş açısıyla çoklu kullanıcıya da rahatlık sağlayan phablete, farklı açılardan bakıldığında aynı görüntü, netlik ve parlaklık alınabiliyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Tabletin dokunmatik hassasiyeti etkileyici, kullanım esnasında oldukça rahat bir deneyim edinebilirsiniz.



    Kamera

    Asus Fonepad 7'nin arka kamerası 5 megapiksel. İyi ışık koşulları altında arka kameradan iyi bir performans almak mümkün. Ancak belirtelim ki flash seçeneğimiz maalesef mevcut değil. Ancak piyasada var olan birkaç tablette sadece flash desteği olduğunu düşünürsek çok da büyük bir eksiklik olmadığını düşünebiliriz. Kamera arayüzü oldukça basit ve kullanımı kolay. Deklanşör ve video kayıt düğmelerine anında erişim sağlanabiliyor. Tek çekim, panorama, güzelleştirme, HDR, gece modu, gülümseme yakalama, akıllı kaldır, gif animasyon modlarının yanı sıra siyah-beyaz, negatif ve sepya gibi fotoğraf efektlerine de kamera arayüzünden hemen ulaşmak mümkün. Ayrıca, beyaz dengesi, pozlama değeri, zamanlayıcı ayarları da hemen gözümüzün önünde.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]  ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Bu arada ön kameranın da 1.2 megapiksel olduğunu söyleyeyim. Selfieseverler için iyi ışıkta yeterince instagramlık fotoğraf sağlayabilir.



    Yazılım / Arayüz

    Asus Fonepad 7, Android 4.2 sürümüyle geliyor sahip ancak şu an bu cihazda Android 4.3 Jelly Bean sürümü mevcut. 4.4 Kitkat içinse Asus Türkiye’nin henüz bir açıklaması olmadı ancak geleceğini düşünüyorum.

    Yeni Fonepad 7, işletim sisteminin stok versiyonuyla gelmiyor. Bunun için Asus özel bir arayüz yaratarak bildirim çubuğu, görsel elementler ve alt kısma yerleştirdiği gizli Android ekran navigasyon düğmeleriyle arayüzünü geliştirmiş durumda. Aynı zamanda yine bu arayüzde oldukça kullanışlı widgetlar eklenmiş.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]  ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]  ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]  ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Asus Fonepad 7, kişiselleştirilebilir ana ekrana sahip. İstenilen ve sık kullanılan uygulamalar ve widgetlarla doldurulabilecek beş adet özelleştirilebilir homescreen olayı güzel. Ayrıca sık kullanılan hesap makinesi, kronometre, notlar, tarayıcı ve video oynatıcı gibi yardımcı uygulamalara home tuşuna basılı tutunca açılan menüden ulaşılabiliyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Bildirim çubuğu ve hızlı erişim ayarlarının (parlaklık, Wi-Fi, mobil veri, sırayla otomatik,ses, gps, uçak modu, akıllı kaydetme, okuma modu, hızlı sözlük, Wi-Fi hotspot, bluetooth, otomatik eşleme) bulunduğu yapı alıştığımız düzenden biraz farklı. Bildirim çubuğu standart değil ve seçilen temaya bağlı bir doku taşıyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Asus Fonepad 7’de, e-kitap okuyucuları için Amazon Kindle uygulaması gibi bazı uygulamalar önceden yüklenmiş olarak geliyor. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, AudioWizard, Movie Studio, My Library, Splendid, Story, Parental Lock gibi phablet içerisinde hazır gelen uygulamaları kaldırmak maalesef mümkün değil. Dahili bellekte çok az da olsa yer kaplayan bu uygulamalar kullansanız da, kullanmasanızda muhakkak cihazınızın içerisinde yer alıyor.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Asus Fonepad 7 phablet ayrıca pil ömrünü optimize etmek ve uzatmak için bir Güç Tasarrufu moduna sahip. Kitap okurken, video izlerken, internette gezinirken güç kullanımıyla ilgili kullanıcının isteğine göre ayarlanabilir özelleştirilmiş mod oldukça yararlı.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]




    Performans / Pil Ömrü

    Asus Fonepad 7’nin vurgulanması gereken en önemli özelliklerinden biri, Intel işlemcisi. Fonepad 7, Hyper-Threading 1.6GHz Intel Atom Z2560 işlemci ve PowerVR SGX544MP2 GPU’ya sahip.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Hafıza konusuna gelirsek, 1GB RAM ve 16GB dahili depolamayla gelen Asus Fonepad 7, microSD kart yardımıyla 32 GB'a kadar daha da genişletilebiliyor.

    Asus Fonepad 7’de Temple Run 2, Minion Rush gibi oyunları akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Ayrıca bazı grafik açısından zengin oyunlarda da iyi bir performans alındığını söylemeliyim.

    Ses kalitesine baktığımızda önde bulunan çift hoparlöre rağmen ses çıkışının çok da yüksek olmadığını söylemek gerekir. Ancak kulaklıkla kullanımda daha iyi ses kalitesi yakalayacağınızı da bilin.

    Tayvanlı üretici Asus, hem telefon, hem de tablet nitelikleri başarılı bir şekilde birleştirmiş. Cihazın çağrı kalitesi oldukça iyi ve sinyal gücü kuvvetli. Ayrıca, 7” ekranı sayesinde, medya tüketim aygıtı olarak da üst sıralarda bir yerde olacağından şüphem yok. HD videoları oynatma performansı oldukça akıcı. AVI, MOV, MKV ve MP4 formatlarını destekliyor. Tabii tüm bu güzelliklerin yanında daha uzun süre videoları oynatmanın şarjınızı sömüreceğini de unutmayın. Tam doldurulmuş bir batarya ile 2 saat 42 dakikalık filmde şarjımın yaklaşık %60’ının tükenmiş olduğunu belirtmem gerek.

    Video izlemek demişken, cihazın kendi içerisindeki uygulamalardan bulamadığım için altyazı konusunda favori programım BSPlayer ile işi çözüyorum.

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]  ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]


    Mobil internet ve standart kullanımla 3950mAh pil bende yaklaşık 1 günden uzun süre dayandı. Zorlama performansında (3G açık ve internette takılmalı, 20 dakikalık How I Meet Your Mother izlemeli, GPS’li, aralarda UNO oynamalı) ise tam dolu batarya gün sonunda %14’le bana iyi geceler diledi.



    Sonuç

    Phablet pazarı hala standart kullanıcıya hitap etmiyor. Bu sebeple de bu tablet telefonu alacak olanlar için piyasada bulunan muadillerine göre hem fiyatı, ekran büyüklüğü avantaj oluyor. Eğer 7/24 çevrimiçi kalmayı amaçlayıp, aynı zamanda yanınızda laptop, tablet, kindle taşımak istemiyorsanız Asus Fonepad 7 sizin için iyi bir tercih olabilir. Yine de rakipleri de analiz etmeden, kör atışı bir alım yapmayın. Elektronik kişiseldir ve herkesin beklentileri farklıdır. Bir kez daha uyarayım ki alım yapmadan evvel ulaşabildiğiniz her platformda almak istediğiniz ürünleri araştırın.

    Fiyat: 700TL ile 866TL arası


    Sony Xperia Z1 ile boyut karşılaştırması

     ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]




    Artıları

    • Iyi bir ekran (IPS panel)
    • Mükemmel çağrı netliği
    • Dayankılı batarya performansı
    • Rakiplerine göre daha iyi kamera


    Eksileri

    • Parlak plastik yapı
    • Kaygan arka panel
    • Harici hoparlör performansı


    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • bir telefon için fazlasıyla küçük

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş, emeğine sağlık. Tablet konusunda Android'den çok soğumuştum ama bu cihaz fena değil gibi.
  • Boyutlar konusundaki eleştiri zaten incelemede mevcut ancak bu cihaza ne tablet, ne de telefon diyebiliriz tam olarak. O yüzden de adına phablet demişler. Bu sınıfta bakmak gerek boyutuna.

    Teşekkürler, çok uzun süreli bir iOS kullanıcısı olarak bende Android'e Sony Xperia Z1 ile ısınmıştım. Bu cihazı kullanmaya başlayınca aslında tablette de Android'in iOS'a göre daha kişiselleştirilebilir oluşu tercih sebebim oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.