Şimdi Ara

İNTERNETİ SINIRLANDIRMAK??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TPLINK 5210G OUTDOOR yardımıyla interneti dağıtıyoruz.Bazı zamanlar ihtiyacı olanlara şifreyi veriyorum giriyorlar.Yanlız inerneti hızını sınırlandırmak istiyorum.ŞÖyle olabilir mesela mac adresleri girilmeyen makinalar internete çiıksın lakin 1 mbit net alabilsin.Airties modemin (RT 210V4) "QoS" olayı verimli değil.Bana bu işi hakkıyla yapabilecek cihaz önerebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 16 Mart 2014; 13:23:32 >



  • Merhaba,
    TP-LINK R470T-PLUS modeli cihazı işini fazlasıyla görecektir. Tahmini 160 TL gibi bir fiyatı var.
  • MightyMighty kullanıcısına yanıt
    Pahalıymış hocam baya ya..ucuz yollu çözümü yok mu?
  • O kadar pahalı bir cihaz almana gerek yok, Tplink'in birçok routerinde bandwidth kontrol özelliği vardır. Yani bağlanan cihazların(ip veya mac tanımlayarak) kaç mbit hızıyla bağlanacağını belirleyebilirsin ve url filtreleme (gireceği siteleri sınırlandırma) yapabilirsin. 470t+ ve aynı görevi gören diğer cihazlar hem firewall hem rot balance router özelliğine sahiptir, 50+ kullanıcı varsa tavsiye edilebilir. Standart bir ağda kullanıcı sınırlaması için TL-WR740N bile yeterli olacaktır.
  • teşekkür ederim bu alet çözüm olur
  • Ben mi yanlış anladım. Siz belirlediğiniz iplerde mi bant genişliği limiti istiyorsunuz, yoksa standart her ip için geçerli olacak bir sınırlandırma istiyorsunuz? Şayet her ip için istiyorum diyorsanız standart bi router, limitlemesi olan işini görecektir. WR740N' de bandwith rules kısmında belli ip aralıklarına limit koyabilirsin lakin her bağlanan cihazı takip etmen ve bu cihazların mac adreslerine ip reserve etmen gerekir ki oluşturduğun kural geçerli olsun. Kullandığın outdoor cihazın fiyatı 150 tl civarlarında. Tercih senin.
  • MightyMighty kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz daha açmak gerekirse bandwith 'i her IP değil yani varmıdır yöntem elbette modemlerden açarsın "NAT"'i IP aralağını daraltır kendine atacağın IP manuel girersin ve hızını one göre ayarlar diğer IP aralağınıda sınırlandırırsın elbette bu çözümdür ancak bu hem pratik değil hemde outdoor ve kullandığım airties modem bu işte verimli olacağını sanmıyorum kaldıki bildiğiniz üzere outdoor cihazların birçoğunda "reparter" modunda WPA desteklemiyor en azından TPlink bazı cihazlarında.WEP şifrelemede nispeten eski telefonlar haric android cihazlarda sıkıntı çıkartıyor ya wifi sinyaline bağlanmıyor yada nete çıkamıyor bu yüzden MAC kullanıyorum yani kısaca kafamdaki projeyi örnekle açıklamaya çalışırsam
    1 : B0-48-7A-86-2x-xx (5 mbit)
    2:B0-48-7A-86-2x-xx (5mbit)
    3:B0-48-7A-86-2x-xx 2mbit
    4: B0-48-7A-86-2x-xx (2 mbit)
    5:B0-48-7A-86-2x-xx (2 mbit)

    bunların haricinde bağlanan cihazların MAC adresine atıyorum 1mb ile bağlansın hem millet faydalansın hemde bana yük binmesin tabi bağlanacak cihaz sayısında da sınırlandırma yapabilsin tabi bu işi en dandik modem dahi yapar yani kısaca aradığım cihaz bu
    outdoor fiyatına gelince 2011 yılında 103TL almıştım şarap gibi zaman geçtikce değerleniyor cihaz




  • İşini görür mü? :)
     İNTERNETİ SINIRLANDIRMAK??
  • Üzerinde kural yazabileceğin bir cihaz lazım. Firewall üzerinde bu işlemleri yapabilirsin, mac bazında sınırlama ve maksimum kullanıcı sayısı belirleme. Bu kategori de benim bildiğim makul fiyatlı bir cihaz yok! Ama cisco ve drytek ürünlerini internet sitelerinden araştır hatta demolarını kullanarak isteklerini karşılayabiliyor mu bi dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MightyMighty -- 17 Mart 2014; 21:26:02 >
  • MightyMighty kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim üstad.Araştırmalar devam edecek
  • Cracker87 C kullanıcısına yanıt
    maalesef hocam.IP bazlı sınırlandırmadan adım gibi eminim verim alamam.Sorun WEP türü şifrelemeden mi kaynaklı bilemiyorum ama birçok makinaya hatta linux dağıtımlarda dahi otomatik IP alamıyor.Büyük ihtimal dandik airties modemden kaynaklanıyordur.Bu şekilde belli aralıkta IP almaya zorlatmak ya bağlantının başarısız olmasıyla yada internete çıkamamasıyla sonuçlanacaktırki şuan da da olduğu gibi her internete bağlanmak isteyen cep telefonuna yada tablete static IP gitmek zorunda kalacağım.(DHCP OLAYI DENENDİ)O yüzden MAC üzerinden sınırlandırma yapacak cihaza ihtiyacım var beni hem IP girdirme derdinden kurtaracak hemde mahalleye ücretsiz interneti vereceğim gibi hızınıda cihazdan cihaza göre sınırlandırabileceğim
  • Merhaba,
    Peki elinde orta karar, çok da iyi olmayan bir pc var mı? PFSENSE ile istediğini çözebilirsin hem de maliyetsiz olur. PC' de toplamda iki tane ethernet kartına ihtiyacın olacak.
  • MightyMighty kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarım
    İntel Core 2 duo (3.50 ghz Overclock)
    5 GB DDR2 RAM
    1 GB GTS 450
    orta karar sayılır mı bilmiyoum.ikinci ethernet temin edilir sorun değil
  • Fazlasıyla yeterli, lakin pfsense ücretsiz indirebileceğin adreswww.pfsense.org, kurulum aşaması, sorun çözümleri ve anlatımlar forum.pfsense.org/index.php?board=47.0 adresinden temin edebilirsin. PFSENSE hakkında detaylı bilgiyi dehttp://guvenlik-duvari.com/sayfa/pfsensenedir.aspx bu adresten öğrenebilirsin.
    Lakin tercihim kullandığın pc üzerinde değil de köşe de duran kullanılmayan bir pc üzerinde kurmandır.




  • MightyMighty kullanıcısına yanıt
    ikinci makina dizmek hem odada yer kaplar hemde muhtemelen 7/24 çalışacağından elektrik faturasını kabartacaktır acaba Raspberry Pi bu iş için uygun mu onu araştırmak lazım
  • Linux tabanında çalışabilir. Lakin çift ethernet imkanını sağlaman lazım ve usb bellek üzerinde çalıştırabilirsin. Aslında olur, ama çift ethernet imkanını araştırman gerekecek.
  • Teşekkür ederim hocam sayende baya aydınlandım RP olmazsa artık hurdalardan p4lü sistem toplayacağız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.