Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
146
Favori
566.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jenghann

    Hocam kralsın. Forum içinde günde 12 saat çalıştırırsan yılda bir filtre değişimi yeterli denmiş.

    Siz ürünü ne sıklıkta kullanıyorsunuz. Ben fişe takarım otomatik modda gece gündüz çalışır diye umuyordum. Bu durumda 6 ay da bir mi değiştirmem gerekir sizce?



    Alıntıları Göster

    Hocam gece gündüz çalıştırırım gibi düşünme.

    Cihazın appsinde havanın kalitesini gösteriyor.mesela diyelim odanın havası az biraz kötü,iyi olana kadar çalıştır sonra kapat.

    He dersen ki alerjim var,bahar ayınfa full çalıştırcam ona lafım yok.bende alerji için aldım bahar aylarımda full çalıştıracağım.

    Yine cihazın appsinde filtrenin yüzde kaç kaldığını gösteriyor.ben 4 ay önce aldım.%95 kaldı diyor filtre

    Arada bir filtreyi çıkar.elektrikli süpürge ile filtrenin üstündeki tozları al





  • arkadaşlar xiaomi marka bir hava temizleme cihazı almak istiyorum 3c ve 3h arasında kaldım sizce hnagisini almalıyım. artıları eksileri hakkında bilgi verebilecek olan var mı? şimdiden teşekkür ederim

  • poisofn P kullanıcısına yanıt

    3h yeni olan

  • Kar yağışıyla pm 2.5 ler inanılmaz derecede düşmüştü fakat hava ısınmasıyla yüzde 400 artış var. Pencerelerede filtre takılsa süper olacak.

  • jenghann kullanıcısına yanıt

    Ben bu cihazı daha önce araştırmıştım.


    Fakat cihazın fiyatı kadar filtre fiyatı da önemli bence.


    Sitesinden filtre fiyatına bakabilirsiniz. 1.100 TL


    Ben bu cihaza ve filtresine bu kadar para verecek olsam kesinlikle dyson'a da bir bakardım.

  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Yetkili servisleri aradım bu konu ile ilgili. Sipariş üzerine filtre getiriyorlar. Fiyatıda servisten servise değişiyor ama aldığım en düşük telif 580 tl oldu. Online fiyatı bende gördüm. Resmen 2 katı

  • jenghann kullanıcısına yanıt
    Ben online göre değerlendirdim hocam. Hangi cihazı alırsanız alın kullandıktan sonra yorumlarınızı merakla bekliyoruz.
  • Ben mi Air prufer 3h almıştım yazın memnunum ama filtre ömrü bitti. Hiç bir yerde bulamadım nereden bulabiliriz orjinal filtreden. Böyle filtre sıkıntısı yaşayacak isek işimiz var.
  • Elektrolux püre a9 bende yeni aldım alerji sorunu ve hava kalitesi için cihaz uygulaması gayet kullanışlı 24 saat çalışıyor otomatik modda havada uçuşan toz kalmadı cihaz çok hassas çalışıyor tavsiye ederim.
     Hava temizleme cihazları
  • jenghann kullanıcısına yanıt

    Servislere inanmayın, aşağıdaki linkte mağaza hemen hemen tüm hava temizleme cihazlarının filitrelerini muadil olarak üretiyor, bakınız;


    fabrika İstanbul pendikte:


    https://www.gittigidiyor.com/magaza/universal-hava-filtresi

  • Merhaba,https://cavarii.com/2018/04/18/comparing-mi-air-purifier-2s-3-f1-pro-pro-h-and-max///


    Uzun araştırmalardan sonra Xiaomi' nin PRO modelinde karar kılmıştım, air purifier almayı düşünenler için 3H lerden ziyade Pro serisine yönelmelerini tavsiye ederim.


    Ürün çok geniş bir alanda bile beklentilerimin üzerinde performans sergiledi, bu kadar kısa sürede etkili ve hissedilebilir bir performans beklemiyordum açıkcası. yabancı sitelerde filtre konusuyla ilgili birkaç ipucu da mevcut, filtre ömrü geldiğinde deneyeceğim yeni alımdan önce. en kötü yurt dışında daha uygun fiyata tedarik sağlanır diye düşünüyorum.



    İlgilenenler olursa bir de inceleme videosu paylaştık kanalımızda :




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRCFT -- 1 Mart 2021; 9:13:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yimust

    Servislere inanmayın, aşağıdaki linkte mağaza hemen hemen tüm hava temizleme cihazlarının filitrelerini muadil olarak üretiyor, bakınız;


    fabrika İstanbul pendikte:


    https://www.gittigidiyor.com/magaza/universal-hava-filtresi

    Filtreler bu işin ana damarıdır.muadil dediğin dandik dündük filtre

    Bu işe girecekseniz bu makineleri almayacaksınız

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion3560

    Filtreler bu işin ana damarıdır.muadil dediğin dandik dündük filtre

    Bu işe girecekseniz bu makineleri almayacaksınız



    Alıntıları Göster

    Muadil dandik demek değildir. Dandik bir muadil olabilir. Yazıcıya muadil toner, hatta eczaneden muadil ilaç kullanmakta beis yok ama hava temizleyiciye 2-3 kat verip orijinal filtre almak lazım tabii. Sonuçta çok karmaşık bir mekanizma.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sokrat68

    Muadil dandik demek değildir. Dandik bir muadil olabilir. Yazıcıya muadil toner, hatta eczaneden muadil ilaç kullanmakta beis yok ama hava temizleyiciye 2-3 kat verip orijinal filtre almak lazım tabii. Sonuçta çok karmaşık bir mekanizma.



    Alıntıları Göster

    Verdiğin örnek ile bu konunun gram alakası yok.ilaç örneği vermişsin.bileşimi aynı olan farklı marka ilaç olabilir

    Orjinal bir filtre ile ,yan sanayi filtre aynı mı?

    O zaman aracına motor yağı en dandik koy ne de olsa muadil?

    Ozaman arabanın balatasını çin malı taktır,ne de olds muadil?





  • Boşver, anlayan anladı.

  • Uygun fiyata çok kaliteli Hava temizleme cihazı arayan bana PM atabilir...

  • Bir ara bu konuda,hava temizleme cihazlarını almayın.keriz.avi filan diyen birisi vardı.
    Bu markayı aliexpresten almıştım 2 sene önce.Kendim evime elektrolux A9 alınca,bunu kardeşime verdim.
    Filtrenin haline bakın.Filtreyi geçtim.içindeki fan bile acayip tozluydu.Baya bir iş görüyor bu aletler
     Hava temizleme cihazları
     Hava temizleme cihazları




  • Ben fakir vigor plus kullanıyorum,

    Kısa kısa tecrübelerim şu şekilde

    Toz:

    Çok çok ince tozlar varsa havada onları alıyor. Ama mobilya üstündeki tozları azaltma gibi bir şey beklemeyin. Kedi köpek tüylerini toplama gibi bir işlevi yok. Özellikle elektrik süpürgesi çalıştığında kalkan tozları veya makinenin çıkardığı havadaki tozları alıyor.

    Sensör:

    Normalde burnunuzla havayı koklayıp zararlı gazları anlarız. Ancak koklayamadığımız zararlıları bilmiyoruz. Ama hiç koku olmadığında da cihaz zararlı durumu algılıyor. Yani hava ne zaman kirli onu biliyorsunuz.

    Nem:

    Cihazın nem alma özelliği yok. Havadaki neme çok bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ancak nem nedenli bakteri oluşumunu azaltacaktır. Nem sorunları için bu cihazı almayın.

    Sigara:

    Evde sigara içiyoruz. Ve ev tek taraftan cepheli olduğundan camları açıp sürkülasyonla havalandırma imkanımız olmuyor. Yoğun sigara içenler bilir perdeler bile sararır. Duvarlar bile sigara kokar.

    Eğer bir dal sigara içerseniz, camlar kapalı ise duman ve kokuyu yok etmesi 10-15 dakikayı buluyor. Havadaki sigara kokusu ağırlığını yok ediyor, ancak sinmiş sigara kokusu hemen almıyor. Sinmiş sigara kokusunu yaklaşık bir ayda yok etti. (7/24 çalışarak) sigara içenlere kesinlikle tavsiye ederim. En önemlisi pasif içiciliği engelliyor.

    Mutfak kokuları:

    Amerikan mutfağımız var. Soğanlı yemek ve kızartma gibi çok fazla faydasını gördüm. Tamamen yok etmesede yüksek oranda koku ve duman gibi şeyleri azaltıyor. Mutfak korkuları için etkili.

    Vantilatör:

    Vantilatör açarak çalıştırırsanız daha hızlı işini yapıyor. Klima, pervane, Laptop soğutucu vb.

    Pencere açma:

    Pencere açarak veya havalandırırak çalıltırırsanız daha hızlı işini yapıyor. Ancak vantilatörden farklı olarak hava dağ havası gibi temiz oluyor çok iyi nefes alıyorsunuz.

    Genel kokular:

    Kahve demlediniz, limon kestiniz normalde bunların kokusu 1 dak. Etrafta dolanıyorsa 15 sn de gidiyor. Yani kokusuzluğa alışmak biraz tuhaf oldu.

    Aynı şekilde parfüm, kolonya, temizlik malzemeleri gibi bir çok aoreselin kokusunu alıyor. Mesela yerleri sildiniz oh mis gibi temizlik koktu durumu olmuyor. Ev güzel kokmuyor hep nötr.

    Diğer odalar:

    Belli bir vakum etkisi olduğundan farklı odalarında havasına etki ediyor. Örneğin wc nin kapısını açık bırakırsanız (mesela kedi besliyor ve kedi kumu varsa), yada yatak odasının kapısını açık bırakırsanız sabah kalktığınızda diğer odalarda da etkisini hissediyorsunuz. Kedi kumu kokusu sorunu varsa cihaz size çözüm olacaktır.

    Korona virüs:

    Benim kullandığım cihaz içinde uv lamba var. Korona, grip vb şeylere faydası varmı? Bence var. Çünkü havayı kendine doğru çektiği için havada asılı kalacak bakteri ve virüsleri içine çekecektir. Çekilen hava uvb lambadan geçtiğinden bakteri ve virüsler ölecektir. Özellikle eczane, ofis, hasta odası, lobi gibi insanların girip çıktığı bir işiniz varsa maske haricinde ciddi bir koruma sağlayacağını düşünüyorum.

    İyonizer:

    İyonizer istediğiniz zaman açıp kapatabiliyorsunuz. İyonizer açık iken yaklaşık 10 dakika sonra ozon kokusunu alıyorsunuz. (cihaza yorum yazanlar cihazı aldım ev plastik koktu dediklerini okudum koku ozon gazı koku kusu), bir ozon jenaretörü denemiştim. Onun kadar yoğun değil. Çok daha az. Ama iyonizer kesinlikle ozon gazı üretiyor kokusundan anlaşılıyor. Az üretmesi ev ortamı için daha iyi.

    İyonizeri, sürekli çalıştırmamak lazım. Genel bir temizlik yapsın diye ev kapalı ve kimse yokken 1-2 saat çalıştırıp evi havalandırmak bence mantıklı. Yine İyonizerin yoğun insan girip çıkan yerlerde faydalı olacağını düşünüyorum.


    Benim kullandığım cihazda
    Sağa sola dönme yok. Ancak ön dizaynı farklı yapılmış. Çok fazla noktadan hava alabilecek şekilde aerodinamik ve akustik çalışma yapılmış. Bu şekilde sessiz bir çalışması var. Ayrıca üflenilen hava dikey yukarı verilmiş bu şekilde etrafa rahatsızlık vermiyor.
    Ön filtre, hepa, aktif karbon filtre, titanyum dioksit filtre, uv lamba ve iyonizer var. Temel olarak bu filtreleri olan: iyonizeri istenildiğinde kapatılabilen herhangi bir marka alabilirsiniz. İlla şu marka iyi demek doğru olmaz.

    Hatta diy uygulamaları da internette var:

    Normal bir vantilatöre kutu yapılıyor. Marka filtreler vantilatörün arkasına sırayla yerleştirililip yaptıklarını izledim.

    Özet, bu veya başka bir marka bence imkanı olan herkes almalı. Alıştığınızda buzdolabı çamaşır makinesi gibi demirbaş olduğunu düşünüyorum. Keşke çok önceden alsaydım diyorum. Gerçekten hayat kalitemizi arttırdı. Ayrıca iş yerime de bir tane daha almayı düşünüyorum. Hatta arabaya da 12v çalışan bir cihazda araştırıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhodium -- 26 Mart 2021; 0:46:42 >




  • Arkadaşlar merhaba.
    Benim bir odamda rutubet kokusu var. Ev Yeni bina 3. Kat. %65 civarında nem vardı odada. 3 aydır Nem alma cihazı kullanıyorum trotech marka Odadaki nem oranı ortalama %55 seviyesine düşürdüm. Dış cehpeye bakan kısımda 25-30 cm civarında küf oluşmuştu. Temizledik ve o duvarı komple tekrardan boyadım. Şuan Odanın hiç bir duvarında rutubet küf falan yok. Parkeleri bile açtım sudan şüphelenip. Şükür birşey çıkmadı. Şüphe üreten hiçbir şey kalmadı artık. Sadece duvara elimi sürdüğümde boyanın kötü bir kokusu var. Biraz araştırma yaptım bir kaç firmadan bilgi aldım. Yapılabilecek herşeyi yapmışsınız koku duvarlara eşyalara hatta parkelere sinmiş olabilir tek yol Ozonla temizleme önerdiler. Sizin tavsiyeniz ne olur. Odayı tekrar kaliteli bir boyayla boyasam mı?
    Ya da firmayı çağırıp ozonlama yaptırsam mı. Diğer bir seçenek bir cihaz almak mı?
  • Merhabalar arkadaşlar malum kritik süreçten geçiyoruz bende hava temizleme cihazı kullanan biri olarak fikrimi beyan etmek istedim uzun süre önce ışkın hava temizleme almıştım ve kullanıyordum burada da yazmıştım gerek filtre kalitesi gerek ürün kalitesi gerekse yıllardır filtrelerini kolayca temin konusunda şunu söyleyebilirim Türkiye'de böyle zamanlarda herkes bu tür işlere girip çıkıyor sattıkları mal vatandaşın elinde patlıyor çoğu da kalitesiz çıkıyor bence devamlılığı olan firmalara ürünlere bakmanızı öneririm.dezenfekteyi uva ile yapmak mantıklı canlılara dalga boyu zarar vermez ama uvc li cihaz kesinlikle almanızı önermem..

  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.