Şimdi Ara

OPERATÖRLERİN 2013 4. ÇEYREK SONUÇLARI BELLİ OLDU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Operatörlerin Abone Sayıları (Milyon);

    Turkcell: 35,20

    Vodafone: 19,93

    Avea: 14,53

    Turkcell bir önceki çeyreğe göre 210 bin abone kazanmış, Vodafone 120 bin, Avea ise 410 bin toplam abone kazanımı ile birinci olmuş.


    Mobil Numara Taşınabilirliği Kapsamında Net Gelen Abone Sayısı (Bin);

    Avea: +304

    Vodafone: -112

    Turkcell: -192

    Avea MNT kapsamında 304 bin net abone kazanmış, Vodafone 112 bin, Turkcell ise son çeyrekte 192 bin abone kaybetmiş. Vodafone daha önce de kaybetti mi bilmiyorum ancak 9 çeyrekte mnt kapsamında ilk defa abone kaybetmiş. Bu bakımdan ilginç.

    Abone Sayılarına Göre Pazar Payları;

    Turkcell: %50,53

    Vodafone: %28,61

    Avea: %20,86

    Turkcell bir önceki çeyreğe göre pazar payını %0,24 düşürmüş. Vodafone da %0,14 düşürmüş. Avea ise pazar payını %0,38 artırmış.


    Daha Detaylı bilgiler için;

    http://www.tk.gov.tr/kutuphane_ve_veribankasi/pazar_verileri/ucaylik13_4.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 13 Mart 2014; 16:27:49 >







  • En fazla yatırımı Turkcell yapmış.
  • En az yatırımı Vodafone yapmış. Belli olan bir şeydi. Numara taşımasıyla abone kaybı da kötüleşen hizmeti ve sınırsız internet paketi olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • avea nin yükselişi devam ediyor. Geç te olsa insanların kafasındaki çekmiyor on yargılarını siliyor galiba . Bakalım ilerleyen zamanlar ne olacak? Vodafone duraklaması biraz da fiyatlarını artirmasindan kaynaklanıyor diye dusunulebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vdfn fiyatlari surekli artirirsa millet de kacar haliyle. Turkcell'e ise bu kayip fazla dokunmaz bence, nede olsa en parali musteriler turkcell'de.

    Ayrica, şurdaki bilgiye bakilirsa vdfn en pahali operator konumunda.

    "2013 yılı dördüncü çeyrek itibarıyla Turkcell için abone başına aylık gelir 21,28 TL, Vodafone için 21,46 TL, Avea için ise 21,21 TL’dir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 13 Mart 2014; 22:17:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yafess_

    avea nin yükselişi devam ediyor. Geç te olsa insanların kafasındaki çekmiyor on yargılarını siliyor galiba . Bakalım ilerleyen zamanlar ne olacak? Vodafone duraklaması biraz da fiyatlarını artirmasindan kaynaklanıyor diye dusunulebilir.

    Avea bazı yerde iyi çekiyor bazı yerde çekmiyor. Farklı algılar bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'in yatırımlarına bakarsak yakında LTE'ye geçeceğiz gibi görünüyor. Köy kapsama alanı projesinden de kaynaklanabilir bu rakam. Ama Avea iyi çalışıyor. Vodafone yatıyor.
  • kardeş avea nın çalıştığını bana lütfen ispatlayabilirmisin yoksa işkembeden kübra mı ?
  • yukito Y kullanıcısına yanıt
    pdf yi indir bak, içinde var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wızard06

    Turkcell'in yatırımlarına bakarsak yakında LTE'ye geçeceğiz gibi görünüyor. Köy kapsama alanı projesinden de kaynaklanabilir bu rakam. Ama Avea iyi çalışıyor. Vodafone yatıyor.

    Turkcell gelirinin %11'ini, Vodafone %10.8, Avea da %18'ini yatırıma ayırmış. Abone başı yatırımı da hesaba katarsak Turkcell'in yaptığı yatırım az bile. Aşağısını yapsa ne şebekesini ne de marka gücünü ayakta tutabilir.
  • Bence LTE'ye geçme konusunda engel oluşturabilecek tek operatör Vodafone şu an. Çünkü 3 operatörün de altyapı olarak hazır olması gerek LTE'ye geçmek için. Turkcell ve Avea fiber şirketleri sayesinde oldukça önde. Vodafone bir şirketle işbirliği yapmıştı geçtiğimiz aylarda ama o da çok geniş bir fiber ağa sahip değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avea bu gidişle Vodafone'u geçecek gibi gözüküyor. Vodafone'un da çekme konusunda Avea'dan çok da büyük farkı yok ama Avea cidden iyi fiyat sunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşbirliği yapmadı satın aldılar.Biri.net şirketi Vodafone'a aittir.

    http://shiftdelete.net/vodafone-fiber-internet-dosuyor-40282.html
  • 70 milyon abone vaybe

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone, Teiaş ile anlaşmıştı aralık ayında.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam.çok uc noktalar hariç Stabil bir şekilde çekse süper olacak ama ışte 1800 mhz in dezavantajını yaşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone fiber konusunda hala çok geride. LTE için fiber şart. Turkcell ve Avea bu konuda daha ataklar. 3G gibi olmasın da. 3 operatörün de altyapı olarak hazır olması gerek. Zamanında 3G için de Avea ve Vodafone yüzünden aynı şey yaşandı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numara taşımanın kazananı AVEA, kaybedeni Turkcell.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican09turk

    Vodafone fiber konusunda hala çok geride. LTE için fiber şart. Turkcell ve Avea bu konuda daha ataklar. 3G gibi olmasın da. 3 operatörün de altyapı olarak hazır olması gerek. Zamanında 3G için de Avea ve Vodafone yüzünden aynı şey yaşandı.

    Avea ve Vodafone'un ilk 3G ihalesine girmeme sebebini 3G'yi önemsememelerine bağlamak biraz haksızlık olur. Turkcelle bu konuda yarışamayacakları aşikar olsa da bir şeyler yapmaya çalıştılar. İlk neden 3G öncesi numara taşınabilirliği ön şartının yerine getirilmemesiydi. Böyle alelacele ihale açılınca girmediler. Turkcell pazar payının %60'ları geçtiği o dönemlerde kimse mnt güvencesi olmadan 3G alt yapısına milyarlarca dolar yatırmak istemez. İkincisi aria-aycell kaosundan doğan genç operatör Avea ile Telsim zamanında zerre yatırım yapılmamış Vodafone'un 2G ve 2.5G alt yapısında halen büyük sorunlar vardı.(ve ayrıca avea'nın) Bu iki neden gecikmeye neden oldu.

    Örneğin 2005'in ilk çeyreğinde Turkcell 2.5G Edge'yi hizmete sunarken, Avea'da 7 ay sonra aynı şekilde 81 ilde aynı anda hizmete sunmaya başladı. Yani bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Vodafone o sıra satınalma sürecinde olduğu için epey geç kalmıştı.

    Bu arada Vodafone halen küçük şehirlerde TT fiber alt yapısını yoğun olarak kullanıyor. Maliyetleri yüksek olduğu için Vodafoneda şu an Avea'daki gibi uygun fiyata interneti bol hepsibirarada tarifeler göremiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 15 Mart 2014; 0:32:13 >




  • Şu an için konuşursak 3 operatör de fazlasıyla para kazanıyor. Umarım bu yıl bitmeden LTE kullanmaya başlarız ve umarım 800 mhz bandında olur ki kapalı ortamlarda 3G sinyali gibi hemen zayıflamaz ve daha kaliteli ve hızlı bir bağlantımız olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 15 Mart 2014; 16:36:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.