Şimdi Ara

BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERHABA BEYLER. BUNDAN BİR KAÇ AY ÖNCE DOLANDIRILDIM. VE ŞUANDA HALA ADAMIN NUMARASI VAR ELİMDE. KULLANIYOR. BENİ DOLANDIRDIKTAN SONRA BAŞKALARINIDA DOLANDIRDI BU ADAM. KİMSE BULAMIYORMU BU ADAMI. SALAM Bİ TAŞA NASIL ÇARPMIYOR BU ADAM. NAPACAM BİLMİYORUM. BİR YOL SÖYLEYİN BİŞEY DEYİN. YÜKLÜ MİKTARDA PARAM GİTTİ.



  • Savcılık?
    Polis?
    Şikayet?

    Buraya konu açmaktan daha faydalı olabilir.
    Bunları yaptın mı? Madem hala o hattı kullanıyor takip yapılabilir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl dolandırdı? bir de polise savcılığa falan gitmediniz mi?
  • YA EVET. YAPTIM. BU TARZ İŞLERİ HİÇ BİLMİYORDUM. ÖĞRENMİŞ OLDUM. İLKÖNCE POLİSE GİTTİM. SAVCI BİZE EMİR VERİRSE BİZ GİDERİZ DEDİ. SAVCILIĞA GİTTİM. BİLGİLERİ VERDİM BİZ SANA DÖNECEĞİZ DEDİLER. HALA DÖNMEDİLER. ADAMIN NUMARASI DEĞİŞTİ TABİKİ. SAVCILIĞA VERDİĞİM NUMARAYLA AYNI DEĞİL AMA ADAMIN ŞUAN KULLANDIĞI TELEFONU BİLİYORUM. BİLMEMİ SAĞLAYAN ŞEYDE ADAM SÜREKLİ İLANI DOPİNGLİ KOYUYOR. İLANI ÜSTTE ÇIKIYOR. VE İLAN TARZI HEP AYNI. ADAM KİMBİLİR KAÇ KİŞİYİ DOLANDIRDI.
  • Nasıl bir ilan bu? Nerede açıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamitocak H kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun da forumda sürekli büyük harfle yazılmaz. Mesajınızı düzeltirseniz iyi olur.

    Savcılıktan da bir sonuç çıkacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bu kişiler hiçbir zaman kendi adlarına telefon hattı almazlar. Kimlik dolandırıcılığı ile başka masum şahısların kimlikleri ile hatlar açıp bu şekilde eylemlerini gerçekleştirirler. Gene de ümit kesilmez. Davanın takipçisi olmaya devam edin. Elinize geçen tüm bilgi, belge ve delilleri soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına dilekçe ekinde götürüp ibraz edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 12 Mart 2014; 22:04:38 >
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    ilan bu. adamı arayıp hırsız falan demeyin. ürküp ilan koymayı kesebilir. şuan hiç değilse adamı ilandan takip edebiliyoruz.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-5-32-garantili-black-156942265/detay
  • Alicakmis gibi ara elden alcam de yapış yakasına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • * bu mesaj silindi *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 19:35:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam olayı kısaca anlatim. ben öğrenciyim telefon alıp satıyordum. az buçuk para kazanıyordum. ve genelde elden alışveriş yapıyordum. şehirdışı alışveriş yapacaksam ptt elden teslimi kullanıyordum ki sağlam olsun. bi gün bi ilan gördüm uygun bir fiyatta ilan gördüm. ama adam adam fiyatı öyle yapmış ki sanırsın gerçek adam hemel elden çıksın diye uygun koymuş. aradım adamı. ben şu hastanede doktorum dedi. istersen internetten bakabilirsin dedi.burda adam beni bi adım kazandı. sonra istersen üye olduğum tarihe bak dedi. yanlış hatırlamıyosam 2004 falandı. eğer kötü niyetli olsaydım beni şikayet ederler ve üyelikten atarlardı bu zamana kadar falan dedi. sonra benok dedim kapattım. internetten baktım o hastanede gerçekten öyle bir doktor var. ( keşke hemen hastaneyi arasaymışım o doktorla konuşabilir miyim diye.) adamdan 1250 tlden iki tane garantili faturalı galaxy s4 alcaktım. adama ptt elden teslim gönderin dedim. yok olmaz para bikaçgün sonra geliyor dedi. ısrar ettim. kabul etmedi. kapattım telefonu. ve adamın istediği noktaya geldim --tereddüt noktası--. düşündüm. bu işi yaptığım için bilirim genelde sıkıntı olmaz bu işlerde ama risklidir. normalde ok demezdim ama adam bana hem doktorum dedi yerinide söyledi. bide üye olduğu tarihi söyledi. adama kısmen inandım. ama düşündüm ya dolandırıcıysa. ( işte arkadaşlar adamın istediği buydu. tereddüt noktasına çekmek ve birisini oltaya getirmek. neticede ben hayır desem başkalarıda arayacak birinden biri oltaya gelcek) çok iyi fiyata anlaştığımdan dolayı bu telefonlardan kazanacağım parayı düşündüm. ve risk alim mi almiyim mi diye çok düşündüm. ve alim dedim. ilkönce parayı göndermemi istemişti sonra ben teli alcaktım. dedimki bir telefonu gönder o gelince diğerini alcam dedim tamam dedi. parayı yatırmaya gittiğimde aradım. abi parayı gönderiyorum diğerini bekletin deyince. adam alcaksan diğerinide al millet arayıp duruyo diye biraz sesini yükseltti. öyle deyince fırsatı kaçırmak istemedim. bir daha risk aldım ok onuda gönder dedim. 1900 e kadar beni ikna etti. 1900 gönderdim. ve sonra aradım aradım açmadı. bi kaçkez açtı ondada saçma sapan şeyler söyledi. konuşmaların ses kaydı var elimde. ve adamı o andan itibaren takip ediyorum yaklaşık 30 tane ilan koydu kaldırdı. buda demek oluyoki 30 kişi falan dolandırıldı. ve hala bulamamışlar demekki adamı hala ilan koyuyor. ialnlarını kaydettim elimde. dolandırıldıktan sonra adamı aradım. sesi aynı. onuda kaydettim ama hiç bi işe yaramıyor şuan. savcılığa gittim bilgileri verdim makbuzu falan. sana döncez dediler hala bişey yok. adam savcılığa verdiğim numarasını 100 defa değiştirdi. ama ümidimi kaybetmememe neden olan şey adamı bugün dahi arıyor olabilmem. işte hikayesi bu.
  • adam yalancı elinde telefon olduğu yok. elden diyince yok diyo. bahane uyduruyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |erdem|

    Ödemeyi nasıl yaptınız?
    Herhangibir şey imzaladınız veya imzalattınız mı?
    Elinizde alışveriş yaptınığınıza dair bir belge var mı?

    ses kayıtları var. ilanı kaydettim. banka makbuzu var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamitocak

    tamam olayı kısaca anlatim. ben öğrenciyim telefon alıp satıyordum. az buçuk para kazanıyordum. ve genelde elden alışveriş yapıyordum. şehirdışı alışveriş yapacaksam ptt elden teslimi kullanıyordum ki sağlam olsun. bi gün bi ilan gördüm uygun bir fiyatta ilan gördüm. ama adam adam fiyatı öyle yapmış ki sanırsın gerçek adam hemel elden çıksın diye uygun koymuş. aradım adamı. ben şu hastanede doktorum dedi. istersen internetten bakabilirsin dedi.burda adam beni bi adım kazandı. sonra istersen üye olduğum tarihe bak dedi. yanlış hatırlamıyosam 2004 falandı. eğer kötü niyetli olsaydım beni şikayet ederler ve üyelikten atarlardı bu zamana kadar falan dedi. sonra benok dedim kapattım. internetten baktım o hastanede gerçekten öyle bir doktor var. ( keşke hemen hastaneyi arasaymışım o doktorla konuşabilir miyim diye.) adamdan 1250 tlden iki tane garantili faturalı galaxy s4 alcaktım. adama ptt elden teslim gönderin dedim. yok olmaz para bikaçgün sonra geliyor dedi. ısrar ettim. kabul etmedi. kapattım telefonu. ve adamın istediği noktaya geldim --tereddüt noktası--. düşündüm. bu işi yaptığım için bilirim genelde sıkıntı olmaz bu işlerde ama risklidir. normalde ok demezdim ama adam bana hem doktorum dedi yerinide söyledi. bide üye olduğu tarihi söyledi. adama kısmen inandım. ama düşündüm ya dolandırıcıysa. ( işte arkadaşlar adamın istediği buydu. tereddüt noktasına çekmek ve birisini oltaya getirmek. neticede ben hayır desem başkalarıda arayacak birinden biri oltaya gelcek) çok iyi fiyata anlaştığımdan dolayı bu telefonlardan kazanacağım parayı düşündüm. ve risk alim mi almiyim mi diye çok düşündüm. ve alim dedim. ilkönce parayı göndermemi istemişti sonra ben teli alcaktım. dedimki bir telefonu gönder o gelince diğerini alcam dedim tamam dedi. parayı yatırmaya gittiğimde aradım. abi parayı gönderiyorum diğerini bekletin deyince. adam alcaksan diğerinide al millet arayıp duruyo diye biraz sesini yükseltti. öyle deyince fırsatı kaçırmak istemedim. bir daha risk aldım ok onuda gönder dedim. 1900 e kadar beni ikna etti. 1900 gönderdim. ve sonra aradım aradım açmadı. bi kaçkez açtı ondada saçma sapan şeyler söyledi. konuşmaların ses kaydı var elimde. ve adamı o andan itibaren takip ediyorum yaklaşık 30 tane ilan koydu kaldırdı. buda demek oluyoki 30 kişi falan dolandırıldı. ve hala bulamamışlar demekki adamı hala ilan koyuyor. ialnlarını kaydettim elimde. dolandırıldıktan sonra adamı aradım. sesi aynı. onuda kaydettim ama hiç bi işe yaramıyor şuan. savcılığa gittim bilgileri verdim makbuzu falan. sana döncez dediler hala bişey yok. adam savcılığa verdiğim numarasını 100 defa değiştirdi. ama ümidimi kaybetmememe neden olan şey adamı bugün dahi arıyor olabilmem. işte hikayesi bu.

    ve bı arada şunuda söylemeyi unutuum. dolandırıldıktan sonra hastaneyi aradım böyle bir doktor var mı dedim. evet dediler. bağladılar. konuştum benim bu işten haberim yok dedi. geçen sene hastanedeki bazı arkadaşların isminide kullandılar böyle dedi. ( dedim ya ilk başta hemen hastaneyi arayıp siz mi satıyorsunuz deseydim)
  • delil olarak bilgilerini savcılığa verdiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JusTBLooD

    delil olarak bilgilerini savcılığa verdiniz mi?

    evet verdim. ama adam bi kart numarası vermişti ona yatırdım parayı. kartını değiştirdi. telefonunuda değiştirdi. nasıl bulcaklar bilmiyorum.
  • hamitocak H kullanıcısına yanıt
    Elinize geçen kart numaralarını, telefon numaralarını, ilanları sürekli savcılık ile paylaşın. Bu konuda sürekli takipte olun. Bir ihtimal yakalanır.
  • ilk ilan beni dolandırdığı. diğer ikiside 30 ilandan sadece 2 si
     BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM BEYLER DOLANDIRILDIM!!! LÜTFEN TARDIM
  • * bu mesaj silindi *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 19:35:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • |erdem| | kullanıcısına yanıt
    Hocam adamın gözaltına alınmadığına bakmayın. Tutuksuz yargılama esastır.

    Eğer o davalar sonuçlanır da Yargıtay'dan birerbirer onanarak gelirse o adam bir daha içerden çıkamaz. Yargı süreci biraz geç işler, ancak sonuçlandığında can acıtır. Ancak siz paranızı biraz zor alırsınız.
    Çünkü ceza yargılaması mağdurun zararının karşılanıp karşılanmadığı ile ilgilenmez. Mağdurun zararının karşılanması ceza yargılaması açısından ancak bir indirim sebebidir.

    Maddi manevi zararınız karşılanması için ayrıca zararınızın miktarına göre Asliye Hukuk ya da Sulh Hukuk Mahkemelerinden birisine dava açmanız gerekir. Bu dava sonuçlanınca da zararınızı ancak icra yoluyla tahsil edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 12 Mart 2014; 22:50:13 >
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    * bu mesaj silindi *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 19:35:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.