Şimdi Ara

Tavsiye bekliyorum: NEX3N-HX50 veya ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,sizlere bir sorum olacakti.Ben cinde yasayan bir ogrenciyim.Fotografcilik konusuna epey uzagim.Nex3N gibi aynasiz veya hx50 gibi kompakt makine almak istiyorum.DSLR almak istemiyorum cunku tasinabilir elime alip evden cikmak istiyorum.Neredeyse herseyin resmini cekiyorum.Onumuzdeki hafta Harbin,Sangay,Chengdu,Qing Dao gibi sehirlere tatil planliyorum bu yuzden gitmeden fotograf makinesi almak istiyorum.

    NEX3N 16-50 makineyi yaklasik 700TL Sony asia garantili
    HX50 kompakt 500-560TL civarinda yine sony asia garantili.

    Hangisini alsam kararsizim,tabi onerebileceginiz daha baska makineler de olabilir.HX50 yi yuksek zoomdan dolayi tercihlerimin arasina koydum.Nex3n hakkinda hicbirsey bilmiyorum arastirma asamasindayim..KAfam cok karisik,,Yardimlarinizi bekliyorum.



  • forumdaslar zamanim azaliyor
  • glikoz surubu kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi hx50 zoom konusunda çok başarılı bir cihaz ve birkaç lensin yaptığı işi tek lenste çözüyorsunuz!! fakat sonuçta tek lens ile birkaç lensin işini yaparken birşeylerden de feragat ediyorsunuz. dslr cihazdaki keskinlik ve kullanım zevkini ben alamadım hiçbir zaman hx-50'De...

    nex-3 güzel bir cihaz (iso, taşınabilirlik lens çeşitliliği)fakat 16-50 lens dışında ilerde başka bir lense ihtiyaç duyacağınız kesin(hx50yi yüksek zoomdan dolayı tercih ettiğinize göre) onun için almak durumunda kalacağınız lensleri ve onları taşımayıda göze alırsanız nex3 bence daha iyi.hatta nex-3 ün 18-200 gibi tak-gez lensi olması lazım(fiyatı biraz yüksek)onunla birlikte alırsanız sizi uzun zaman götürür.nex-3 ün tek sevmediğim özelliği vizör bulunmaması.sonrada alınabiliyor fakat oda birsürü para.sizin için sorun teşkil etmeyebilir vizör olmaması fakat ben kesinlikle olmasını isterdim.




  • sanctuary33 kullanıcısına yanıt
    oncelikle zaman ayirip yazdiginiz icin tesekkur ederim. bildiginiz uzere telefonlar halen kompakt makinelerin cok altindalar.Gezmeyi cok seven birisiyim,bu yuzden gozume guzel gelen herseyin fotografini cekerim.Bu isi uzun zamandir telefonlarla yapmaktayim ve istedigim sonucu alamamaktaym.Sony markasini cindeki basarili servis agi yuzunden tercih ettim.Sanirim HX50 alacagim.dusundumde lensiyle zartiyla zurtuyla ilgilenmek istemiyorum.bas ve cekmeye hazir olsun istiyorum.Cok kaliteli fotograflar istemedigimi farkettim.Sadece bana orta duzey cozumleri tek cati altinda toplayan bir makine lazim.

    Suanda kriterimi kompakt makineler uzerine kurdum.Cok pahali olmamak sarti ile(RX100) onerebileceginiz kompakt makine var midir? Tekrardan tesekkurler
  • glikoz surubu kullanıcısına yanıt
    Kompakt makineler konusunda çok bilgim var demek yalan olur.rx100 zaten 2 dslr parası ülkemizde.

    bu arada sony hx50 ile gerçekten çok kaliteli video ve fotoğraflar çekersiniz şüphesiz olarak.yani kalitesiz fotoğraf çekeceğinizi felan düşünmeyin.gerçekten başarılı bir cihaz internetten hx50 ile çekilmiş videolara ve resimlere göz atın kesinlikle.hx50 sınıfında başarılı bir cihaz..fuji hs25-28 almadığınız sürece sorun yok:)

    bunun dışında hx300 biraz daha büyük fakat daha iyi zoom olan bir cihaz.
    canon düşünürseniz canon eos m şu aralar sürekli tavsiye ediliyor.imkanınız varsa bir bakın derim.başarılı bir cihaz bencede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.