Şimdi Ara

>>Oyunlarda iade hakkı olmalı<<

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda artan oyun endüstürisi milyarlarca dolar cirolara ulaşırken son kullanıcılar bence umduğunu tam manada bulamıyor.Mesela son yılın 2 önemli yapımı Battlefield 4 ve Cod ghots un oyuncuları çileden çıkarması örnek olarak gösterilebilir.Adı geçen 2 oyunların ortalama fiyatları 60-100 dolar arası gidiyor.Piyasadaki oyunların genel fiyat ortalaması ise 15 dolardan başayıp genellikle 30-40 dolar civarında gidiyor.Sorun para vermek değilde aldıktan sonra başlıyor.Oyunu kurup keyifle oynayacağım derken onlarca ayar ve sürücü yükleme eziyetleri,güncelleme bekleme hasretleri çekmeye başlıyorsunuz.ha düzeldi ha düzelecek derken aylar geçiyor.Mesela bf4 kasım 2013 te çıktı hala adam edemediler..Kısacası kusurlu bir ürünü iade hakkı olduğu gibi kusurlu bir digital ürünüde iade hakkımız olmalı.Ea şuan iade prosedürü uyguluyor ama kayfi bir uygulama.İstese yarın uygulamıyorum diyebilir.Benim demek istediğim resmi bir iade prosedürü geliştirilmeli.Bazı oyunlarda demo veya beta sürümleri ile kullanıcılara oyun tanıtılıyor ama yeterli olmuyor maalesef.Kararlı olan tam sürüm hakkında fikir vermesine rağmen tam bir yeterlilik sağlamıyor.Beta sürümdeki hataları kullanıcı genellikle görmezden geliyor ve bu hatalar tam sürümde olmaz diye oyunu gönül rahatlığıyla alıyor.Artık nasıl olur bilemem ama bu işe bir çare bulunmalı.Çoğumuzun para verip haram ettiği oyunlar olduğuna emin olarak böyle bir konu açma gereği duydum.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andelip -- 3 Mart 2014; 17:07:48 >







  • O zamanda insanlar oyunu biraz oynayıp iade eder. Akıl var mantık var şimdi adamlar bu prosedürü ortaya koyarsa bir sürü kurnaz insan oyunu alıp oynadıktan sonra geri verir sonra sürekli bu işlemi yapar. Eyer böyle bir uygulama olucaksa bir aktivasyon kodu olmalı bu aktivasyon kodunu girdiğin andan itibaren süreç başlicak. Max 1-2 gün diyelim. Bu süreç bitene kadar geri iade etme hakkın olucak.

    Son olarak şunuda düşünki böyle bir uygulama gelirse bir sürü şirketin satış hisseleri düşer. Oyunu alıp 1-2 gün içerisinde sıkılan, daha oyunun ilk zamanlarında bu nasıl oyun be diyip rage atan vb. bir sürü insan var. Bunların herbirinin bu prosedürden yararlandığını düşünücek olursak şöyle bir sonuç ortaya çıkar:

    Adamlar paralarını geri aldı. Şirket kazanç sağlayamadı. Oyuna güncelleme gelmedi. (gelmedi değilde tam yapmadılar yada çok daha uzun bir sürede yayınlandı) Ondan sonra oyuncu sayısında yine bir azalma derken oyun biter.




  • Natsu Dragneel kullanıcısına yanıt
    Şun ea firmasında iade prosedürü var ama şirketin kendi insiyatifine binaen yapılmış bir proje.24 saat içinde iade başvurusu yapılabiliyor.Ve 1 hafta içindede ödediğiniz para iade ediliyor.Ayrıca brink oyununu kullanıcının biri yaptığı itirazlar sonucu bundan bikaç sene önce steame iade etmiş ve parasını almıştı.Benim demek istediğim tabiiki oyun firmaları batsın veya insanlar suistimal etsin yönünde değil ama elimizi vicdanımıza koyalımki bazı oyunlara 150-200 tl paralar veriliyor ve berbat grafikler optimizasyon sorunları hatta çalışmama problemleri oluyor.Bence firmalar sırf para kazanmak ve yasal eksikliklerin onların lehine olmasından dolayı oyunları tam denemeden piyasaya sürüyorlar.Bu şekilde bir prosedürün varlığı bile bence bu tembel şirketleri hizaya sokmaya biraz olsun itecektir.

    http://www.teknolog.com/ea-origin-oyunlarinda-iade-garantisi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andelip -- 3 Mart 2014; 1:46:04 >




  • pcde her zaman oyunlarda problemler cıkabılır. oyunları sorunsuz oynamak ıstıyorsan plesteşın alacaksın sorunsuz oynayacaksın.
  • Natsu Dragneel kullanıcısına yanıt
    Şöyle de yapılabilir; mesela sen Steam'den bir oyun aldın. Oyunu oynadığımda Steam hesabında ne kadar oynadığın yazıyor. Mesela sınır 1 saat olsun, 1 saate kadar oynayıp oyunu beğenmeyen iade edebilsin oyunu. 1 saatten fazla oynayan edemesin. Bu şekilde adam hem 1 saatte oyunu bitiremez kurnazlıklar yapılamaz hem de zaten 1 saat içinde oyunun ne olup olmadığı anlaşıldığından müşteri de kendi için kesin bir karara varır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • busterr kullanıcısına yanıt
    Yani bu tarzda bir şey getirilirse olabilir. Ama onun dışında millet oyundan oyuna ayda 20 tane oyun deiştirir...
  • Almadan önce herhangi bri oyunu deneyebilirsiniz Belkide bu yüzden o kadar ciddiye alınmıyor.
  • Tayff kullanıcısına yanıt
    Doğrudur bazı oyunlarda deneme bazlı beta veya demo sürüm piyasaya veriliyor ama bu seferde kullanıcılar yahu oyun daha beta tam sürümde mutlaka hatalar düzelmiştir diye pek bir bakış açısı sağlayamıyor.Ayrıca her oyunda böyle bir deneme sürümü yayınlanmıyor.Genellikle gameplay yayınlanıyor yada fuarlarda millete oynatılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: busterr

    Şöyle de yapılabilir; mesela sen Steam'den bir oyun aldın. Oyunu oynadığımda Steam hesabında ne kadar oynadığın yazıyor. Mesela sınır 1 saat olsun, 1 saate kadar oynayıp oyunu beğenmeyen iade edebilsin oyunu. 1 saatten fazla oynayan edemesin. Bu şekilde adam hem 1 saatte oyunu bitiremez kurnazlıklar yapılamaz hem de zaten 1 saat içinde oyunun ne olup olmadığı anlaşıldığından müşteri de kendi için kesin bir karara varır.

    Onunda bir yöntemini bulup oyunu 2 gün oynayıp 1 saat oynamış gibi gösterirler. Yada oyunu yükledikten sonra dosyalarını yedekleyebilirler.

    Oyunlarda iade olmaz. Önceden demo sürüm vardı şimdi hiçbir oyunda yok gibi bir şey.

    Herkese tavsiyem bir oyun almadan önce ya gameplay videolarını izleyin yada oyunu korsan olarak indirip deneyin. Korsan olarak indirdiğinizde sisteminizin çalıştırıp çalıştırmayacağını da anlamış olursunuz. Oyunu biraz oynayıp sevdiyseniz -Online oynamak için de- oyunu alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 3 Mart 2014; 17:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Korsan cd ci bile iade kabul etmiyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.