Şimdi Ara

Bilimsel Olarak Her An Ölebilir miyiz ? Potansiyel %100 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru saçma olabilir dinsel olarak deriz ya her an ölebilirim Yaradan alır canı bilimsel olarak ta bu kadar kuvvetli mi önerme.. (Soru Saçma Görülebilir Özür :) )

    Söylemek istediğim şu kadersel olarak bakmazsak bir insanın 2-3 saniye sonra doğal olarak ölebilme potansiyeli % 100 mü yani afet,sağlık problemleri kaza,



  • HAYIR böyle bişey yok sağlıklı her insan yaşam fonksiyonlarını belli yaşa kadar devam eder hücrelern ölümü vucudun bolumleri çalışmayana dek ve hastalıklar ortaya çıkar .
  • Nationalsocial kullanıcısına yanıt
    Ama agam vücudunda her an ne gibi aksaklıklar olup olmadığını açıp gözleyemessin ki her an bi deprem kalp krizi hastalık peyda olabilir bir sürü ölüm çeşiti var bilimsel konuşmak lazım belki bi pıhtılaşma oluo adam 15 yaşında mortingen istisna olabilir belki ama ...Ne biliiim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidemikbirolgu

    Ama agam vücudunda her an ne gibi aksaklıklar olup olmadığını açıp gözleyemessin ki her an bi deprem kalp krizi hastalık peyda olabilir bir sürü ölüm çeşiti var bilimsel konuşmak lazım belki bi pıhtılaşma oluo adam 15 yaşında mortingen istisna olabilir belki ama ...Ne biliiim :)

    1.konuyu yanlış yere açmışsın
    2.si bizler bu evrende son 10.000 yıldan fazla sureck şekilde evrildik eger anında olucek potansiyalde olsak insan ırkı ve türü yoklurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nationalsocial

    HAYIR böyle bişey yok sağlıklı her insan yaşam fonksiyonlarını belli yaşa kadar devam eder hücrelern ölümü vucudun bolumleri çalışmayana dek ve hastalıklar ortaya çıkar .

    Belli yaşa kadar devam eder diyorsun da belli yaş dediğin kavram belli , açık değil sorun orda Bu cümleden sanki bütün insanlar tek tip ve ölümü de örneğin 70 yaşlarında olur gibi bir yorum çıkıyor ortalama bu olabilir ama 60-50-40-30-20-10-0 yaşlarında insanlarda ölüyor ama daha az ölüyor potansiyel düşüyor sanki evet Bilimsel olarak istisna gözüyle bakılır diyebiliriz o zaman ...




  • her an ölebilme sansımız var yani %100 diyemeyiz
  • sonuçta bu bir olasılık cevabı 0 ile 1 arasında olucagı için yüzde 100 olamaz
  • Her an ölebilirsin tabiiki böyle saçma soru olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epidemikbirolgu kullanıcısına yanıt
    bunu bend eçok düşünmüştüm.bakıyorum her ölen bi hastalık yada kaza iel ölüyor ozaman ecel ne dedim?durduk yere ölen biris görmedim hiç.bi neden kesinlikle oluyor.
  • Diğer tarafta fişi çekmeye karar veren kim?
  • Bütün ölenler o her anın birinde ölmüyor mu zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka bir sebebiyet oluşuyor insanın ölümünde. Esas mesele ; o sebebiyete hangi taraftan baktığımızdır. hangi inanç biçimi ile ele aldığımızdır. Yoksa bugün bilim halen ne çözebilir, ne de ispatlayabilir hatta iddia bile edemez bir kişinin şu vakte kadar ömrü kesin diye.

    Tıp literatüründe eğitim ne üzerine verilir ? Bilim. Bilim üzerine eğitim alan bir doktor, prof. vs hasta için elinden geleni yapıyor, ameliyatlar, tedaviler vs... biz elimizden geleni yaptık artık ötesi "Takdir-i İlahi" cümlesini kurarlar.

    En sebepsiz gibi görülen ani ölümlerden birisi de vücutta ani reaksiyon geçiren organlar. oturduğu yerde beyin kanaması geçiren insalar var. bunları da gözönünde bulundurmak gerek...


    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe.1905se

    her an ölebilme sansımız var yani %100 diyemeyiz

    ölebilme şansımız :) bazı durumlarda haklısınız belki de..

    vücudun tüm fonksiyonlarını yitirmesi, beyin ölümü vs. 2-3 saniyeyi epey geçer. ama sanırım her şey yolunda giderken ani bi değişimle ölüm yolu görünebilir mi, diye sordunuz. sebebi bilinmeyen biçok komplikasyonla karşılaşabiliyor vücudumuz. mesela ani bi kalp krizinde emboli atar, enfarktüs oluşur ve öncesinde hiçbi problem yokken felç kalmaya, ölüme kadar gidebilir durum. vücudun ölümü bekliyor olmadığını düşünemeyiz çünkü mekanizmanın ilerleyişinden haberdar olamayız her zaman. ağrı, sancı vs. gibi koruyucu mekanizmalarla baş göstermeyen biçok durum sözkonusu olabilir.




  • Evet bilimsel olarak da 1 saniye daha yaşamanın garantisi yoktur.
  • sağlıklı olan bir insan bir anda neden ölsün ki eğer kaza harici sebeplerden olacaksa zaten bir nedeni olur. Dini olarak bakınca zaten bunu ayarlayan Yaratıcıdır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 saniye sonrasına garantim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dini açıdan her an ölebilirim lafı senin anladığın kadar sığ değil. Yani gelecekte ne olacağını bilemiyorsun bu ne rahatlık birader anlamında.
  • 1 gün sonrasına da garantim var. Öbür taraftan bir sigorta şirketi ile 200 sevap pointe anlaştık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir soru...Üzerinde düşünülesi cevaplar... Bu aralar bu gizemli sorular mı trend oldu ya (bkz.Acaba İnsan Beyni Yapay Zeka Mı?)
  • 2-3 saniyeyi bırak 2-3 gün sonrasına da razıyım ama kimse ölümü garanti etmiyor.
    Bu durumda herşey hatta bu evren de ben varsam ancak var olabilir deyip kendi canına kıymak en mantıklısı.
    Ya yok okur gidersin yada yeni bir evreni kendin için yaratırsın.
    Ben varken olmayan birşey için üzülmem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.