Şimdi Ara

Engelliler için ÖTV istisnası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim babam %94 oranında engelli, 2 yıl önce trafik kazası geçirmiş ve engelli olmuştu. o gün bugün tekerlekli sandalye kullanıyor. geçen bi abimiz engelliler için alınan arabalarda ötv istisnası olduğunu söyledi. bu işin aslı varmı acaba?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: sehsamil

    Arkadaşlar benim babam %94 oranında engelli, 2 yıl önce trafik kazası geçirmiş ve engelli olmuştu. o gün bugün tekerlekli sandalye kullanıyor. geçen bi abimiz engelliler için alınan arabalarda ötv istisnası olduğunu söyledi. bu işin aslı varmı acaba?

    Güzel kardeşim forumda bu konu ile ilgili bir sürü konu başlığı var,biraz araştırsan bulacaksın ve internet yaz googla karşına çıkacaktır. Neyse ben yine bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım, evet %90 ve üzeri engelli ve özürlüler 1600.cc 'kadar araç alaımlarında ötv vede yıllık mtv vergisinden muaftır. Babanız kullanmak isterse araca babanızın kullanabileceği şekilde bir takım aparatlar takılması gerekiyor, yok babaım artık kullanamaz ama ben kullanırım dersen evet yinede aynı indirimle araç alabilir hiç bir aparata gerek duymadan sen kullanabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • hocam internet kullanımda çok acamiyim. googlede baktım bu konu karşıma çıktıhttp://engelliler.gen.tr/f18/yuzde96-ozurlu-raporu-olan-babaannem-adina-babam-otv-indirimli-arac-alabilirmi-17343/ ama tam olarak hangi kuruma başvuracam bilmiyorum. trafiğime gideceğiz bunun için
  • Alacağınız araca karar verdiyseniz raporunuzla bir bayiye gidip durumu anlatın onlar size yardımcı olurlar.
  • 1600cc üzeri araç alınamıyormu engelli indirimi ile ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sehsamil

    hocam internet kullanımda çok acamiyim. googlede baktım bu konu karşıma çıktıhttp://engelliler.gen.tr/f18/yuzde96-ozurlu-raporu-olan-babaannem-adina-babam-otv-indirimli-arac-alabilirmi-17343/ ama tam olarak hangi kuruma başvuracam bilmiyorum. trafiğime gideceğiz bunun için

    Bak değerli kardeşim,babanın raporu %94 olabilir sanırım o rapor babanın sakatlık durumunu gösteren bir rapordur, Raporun arkasına bak bakalım ötv'siz araç ve donanımlı araç kullanabilir yada alabilir diye bir işaretleme varmı.? Yoksa tekrar bir rapor çıkarmanız gerekiyor o rapor içinse dilekçeye %94 özürlü/engelliyim, ötv muafiyeti ile araç almak istiyorum gerekli raporun tarafıma verilmesini arz ederim. Bunu yazman gerekiyor. Raporu aldıktan sonra hangi aracı almak istiyoırsanız önce araştırın karar verin ondan sonra bayiye gidin Raporunuzu verin onlar size ne yapmanız gerektiğini söylerler. Fazla bir şeyde yapmıyorsunuz zaten, aracı beğenip şunu alıyoruz dediğiniz zaman onlar o raporun fotokopisini alıyorlar rapor sahtemi değilmi araştırıyorlar,size telefon ediyorlar raporu noterde tasdik ettirin gelin diyorlar gidiyorsunuz onlara raporun aslını veriyorsunuz geri kalan her şeyi onlar hallediyor,Sizin istediğiniz araç ellerinde varsa 4-5 günde teslim ediyorlar ama o an stoklarında yoksa 10-15 gün sonra teslim ediyorlar. Bu arada Devlet % 45 ötv indirimi yapıyor ama hesaplanırken %45 olarak hesaplanmıyor örnek; sizin almak istediğiniz araç diyelim 70.000.-tl normalde 70.000 x %45 = 31.500.--tl yani 31.500 tl indirim olması lazım diye hesap edersen yanılırsın, bayiler satışı aracın proforma faturası üstünden hesap ederler örnek; 70.000 / 1.45 = 48.275-tl 70.000 - 48.245= 21.805-- Yapılacak indirim budur. 70.000-tl'lik bir araç almak istersen 48.275 tl para vermen lazım. Bu rakkam pazarlık yapılır 45.000.tl'ye inermi.? eee oda senin pazarlık kabiliyetine bakar artık.




  • 2013 passat rapor ile aldım %40 ötv çıkarıldı fiyattan ve arabanın vergisi yok... sadece 1.6 motor araçlara kadar hakkınız var. aracı 5 sene boyunca satamazsınız. soyadınız aynı olan kişiler kullanabilir sadece
  • aynı şekilde bende araç almayı düşündüm.Bir hayli de araştırdım.
    1.6 motora kadar %45 ötvsiz ve mtv siz araç alabilirsiniz.
    5 yıl satamazsınız.
    1.derece 2.derece 3.derece akrabalar kullanabilir. (%90 ve üzeri rapor için geçerlidir)
    %90'ın altında olduğu taktirde ruhsat sahibi özel ekipman ile kullanabilir.
    internette ötvsiz araç hesaplama şeklinde siteler var gayet doğru rakam çıkarıyor.
    bayilere gittiğniizde önce normal müşteri gibi oturun fiyatı hesaplatın pazarlık yapın ardından engelli konusunu açın.Zihnisinir satış temsilcileri konudan anlamadığı gibi nasıl olsa ucuza alacak pahalı fiyat çekeyim derdindeler.
  • Şu bölümde baya detaylı bilgi verilmiş arkadaşlar oraya bakınızhttp://engelliler.gen.tr/f18/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.