Şimdi Ara

Adaptör (powersupply) Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün bit pazarından logitec marka bir hoparlör satın aldım. Eve gelince çalışmadığını görünce açıp bir kurcaladım, adaptör (powersuplyy) hakkın rahmetine kavuşmuş. Evde bol miktarda adaptör olmasına rağmen 12 v 1.6 A çıkışlısı maalesef mevcut değil. Acaba bit pazarından aldığım bu naçizane alete bendeki adaptörlerden birini uydurma şansım ne kadardır, varsa nasıl yapacağımı güzel ve ayrıntılı bir şekilde açıklayıp, izah edip, gerekli ise birde resim, kroki, devre şeması çizimini yapıp yardımcı olurmusunuz? Yarıdmlar için şimdiden ilgilenen arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim, selametle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Şubat 2014; 12:06:22 >



  • Evdeki adaptörler olur.yeter ki amperi 1,6A ve yukarı güçte olsun.Ör;PC PSU 12V çıkışı olur hatda fazla bile gelir.
    Düşük güç adaptör elinizde varsa,çıkışları parelel birleştirirseniz fevkalade işinizi görür.Ör;12V-1A özellikle 2 adet adaptörünüz olsun,Aynen kırmızı uçlar birbiri ile siyah uçlarda(kablo)birbiri ile birleştirilir tamamdır.
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    V ve A fazla olması problem oluştrumaz mı acaba? Öyle ufak tefek bir iki parça ekleyip V ve A yükseltebilirsem elimde 7 V 600 mA adaptör mevcut. Diğer şekilde baktım ama toplamları 1.6 A olan 2 adet adaptör yok maalesef, 3 adet adaptörünkisi 1.9 A yapıyor.


    NOT: Bozuk olan zımbırtıya baktım fiziksel manada bir problemi yok, acaba bunu adam etmenin basit bir yolu varmıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Şubat 2014; 14:49:18 >
  • Volt aynı olduğu sürece, amperin fazla olması hiçbir sorun teşkil etmez.
  • Şimdi ikinci bir sorun daha oluştu. Benim bozulan adaptörüm çıplak metal çekirdeğe sarımlı, söktüğüm adaptörler ise malumunuz telefon şarj adaptörleri ama bunların içerisinden devre çıktı. Şimdi bu benim yapacağım bağlantıda devre kartlarını söküp direkt çekirdekten çıkan kablolarımı bağlamalıyım (devreleri kesip çıkartıp), yoksa devre kartlarından şarj için çıkan kablolarımı bağlamalıyım diye kararsız kaldım.
  • Yokmu bunun cevabı, adaptörlerin devrelerini kesip trafodan çıkanlarımı bağlayayım yoksa devrelerden sonra çıkan kablolardan mı bağlayayım.. UP UP UP
  • Bildiğim kadarı ile devrelerden sonra çıkan adaptör uçlarını birleştirmen daha doğru olur. Öbür türlü yaparsan iki trafoyu paralel bağlamış olursun. Adaptör çıkışlarını paralellemen daha mantıklı bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.