Şimdi Ara

WoW Bölümü Sık Sorulan Sorular - Forum Kirliliğine Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
19.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlık açmak çok kolay. Genellikle kafadaki soru işaretleri için araştırma yapmak yerine kolaya kaçıp bir güzin abla arayışına giriliyor. Soracağınız sorunun cevabı bu forumda var iken bunu forumda araştırmak yerine aynı soruyu tekrar sormak için başlık açma işine FORUM KİRLİLİĞİ YARATMAK denir.

    "Milyon tane başlık var, bir tane de ben açsam ne zararı olur?" demeyin. Birilerinin derdine derman olalım diye vaktimizden ayırıp foruma giriyoruz. Ama yeni başlıkların 4'te 3'ü daha önce cevabı verilmiş sorulara cevap arayan başlıklar. Kimsenin bizim vaktimizi çalmaya hakkı yok. Sen google'a girip 3-4 kelime yazarak, 7-8 sayfa gezerek birşeyi öğrenmeye üşeniyorken benden sana uzun uzun yardımcı bir yazı yazmamı bekleme arkadaşım.

    Şimdi gelelim en çok sorulan soruların cevaplarına,
    HANGİ SERVER? KAÇ PARA? ÜCRETSİZ OYNANMIYO MU? NERDEN ALCAM? tarzı en ucuz soruların cevabı burada.


    Soru: WoW paralı mı?
    - Hayır, wow paralı değil, ücretli. 1 ay wow oynamak için kredi kartın ile 13 euro ödüyorsun. 3 aylık veya 6 aylık ödersen aylık daha cazip fiyata geliyor. Başka bir yöntem de game-time kodu içeren kart almak. Bu kartları da ya internet üzerinden kredi kartı ile ya da elektronik ürün satan mağazalardan cebindeki para ile edinebilirsin.


    Soru: Ücretsiz WoW oynanmaz mı?
    - WoW kurup para vermeden oynayabileceğiniz serverlar var. Ama sen o kadar uğraşıp Warrior kasarsın, yolda bi mage ile karşılaşırsın gider 1000 vurursun, mage sana vurur 10 milyon, hevesin kaçar, silersin. Yöneticinin panpası falandır o mage, banlamazlar da.
    - Ya da aslında bütün mage'ler öyledir, çünkü bozuktur. Gider mage açarsın level kasarsın. Tam vurucam diye atarsın 1000 vurur, bir bakmışsın düzeltmişler.
    - Başka bir örnek, gider boss kesmeye çalışırsın, bossa 10 dakika vurursun. Sonra server disconnect olur. Bi girersin bossun canı %100.
    - O da mı caydırmadı? Tamam, blacksmithing kasarsın, malzemelerin çantada herşey hazır. Başlarsın craft yapmaya blacksmith 250 olur. Server bi disconnect olur, bi geri gelirsin, blacksmith 50 ama malzemeler gitmiş.
    - O da mı caydırmadı? Bir gün oynuyorsun, karakterin taş gibi böyle koyduğunu yamultuyor falan. Serverlar bir anda offline. Server'ın sitesine giriyorsun bir açıklama. "Serverlarımız ebediyen kapatılmıştır. Bir daha online olmayacaktır." Kime hesap soracaksın?


    Soru: WoW oyununu nereden alıcam?
    - WoW'un kendi sitesinden kredi kartı ile alıp, oyunu download edebilirsin. Eğer internetine güvenmiyorsan 20gb'lık oyunu internetten satın alma. Bir sürü mağazada wow'u kutusuyla satın alabilirsin.


    Soru: Oynamak için hangi paketi alayım?
    - Eğer 90 level'a kadar oynamak istiyorsan iki paket alman lazım. Şu anda sadece battle chest aldığın takdirde 85 level'a kadar oynayabilirsin. 90 level'a kadar oynamak istiyorsan battle chest ile birlikte mists of pandaria kutusunu da alman lazım.


    Soru: Battle Chest'in anlamı nedir?
    - Battle Chest, paket kargaşasını önlemek amaçlı blizzard'ın demode olmuş paketleri tek bir çatıda topladığı kutunun adıdır. An itibariyle World of Warcraft (60 level'a kadar olan paket) artı The Burning Crusade (70 level'a kadar olan paket) artı Wrath of the Lich King (80 level'a kadar olan paket) artı Cataclysm (85 level'a kadar olan paket) paketlerini kapsamaktadır. Eğer Blizzard, Battle chest diye birşey yaratmasaydı, sen şu anda World of Warcraft paketine, The Burning Crusade pakedine, Wrath of the Lich King pakedine ve Cataclysm pakedine AYRI AYRI para veriyor olacaktın. WoW'a başlamak için, yani battle.net hesabına yeni bir world of warcraft hesabı eklemek için battle chest'i satın almak zorundasın.


    Soru: Ben gidip Mists of Pandaria alsam sadece?
    - Hiçbir işine yaramaz. İçinden çıkan kod ile var olan bir world of warcraft hesabını, mists of pandaria seviyesine yükseltebilirsin. ama sen sadece mists of pandaria aldın, elinde var olan bir world of warcraft hesabı yok ki? O hesabı da ancak battle chest'ten çıkan kod ile oluşturabilirsin.


    Soru: WoW paketleri işini anladım ve bundan sonraki aşamalar için hazırım. Oyunu da bilgisayarıma kurdum. Şimdi oyuna girebilecek miyim yoksa game time satın almak zorunda mıyım? Hani şu aylık 13 euro olandan?
    - World of Warcraft Battle Chest satın alıp, yeni bir hesap oluşturduğunda bir aylık oyun süresi hediyedir. Bir ay oynadıktan sonra hesabın donar, aynı üniversite kayıt dondurur gibi, parayı ödersin, ödediğin dakikada açılır. Yani WoW hesabı oluşturduğun için oyun süren olduğundan dolayı oyunu kurar kurmaz oynayabilirsin. Ama sadece ilk 1 ay.


    Soru: Hediye 1 ay oyun süresi ne zaman aktif olur?
    - WoW Battle Chest'ten çıkan key ile oyun hesabı oluşturduğun an senden akmaya başlar. Sen oyunu bir ay sonra download edip oyuna girmeye çalışırsan geçmiş ola.


    Soru: Oyun süresi alabileceğim bir site tavsiye eder misin?
    - Ederim ama reklama girer. O yüzden tıklıyoruz. Game Time Nereden Alınır?


    Soru: Tamam onu 1 ay sonra hallederiz. Oyuna girdim hangi realm'de karakter açayım?
    - Arkadaşların hangi serverdaysa orada aç.


    Soru: Arkadaşım yok. Nerede daha çok Türk var?
    - Türk popülasyonunu görebileceğin bir yer yok. Ama şu anda en çok Türk Twisting Nether'da. Sen de gel çok eğlenceli.


    Soru: Kalabalık serverlarda problem oluyor mu?
    - Oluyor, akşam 7'den sonra sıra beklersin girmek için. Çok nadiren lag da olur.


    Soru: Seçtiğim server'da Türk guildi var mı?
    1) WoWprogress.com'a girilir.
    2) Sağ üst taraftaki kısma server ismi yazılır, EU olan seçilir. Örneğin EU-Silvermoon

    3) any language kısmına tıklanıp Turkish seçilir ve sağındaki Go tuşuna basılır.
     WoW Bölümü Sık Sorulan Sorular - Forum Kirliliğine Çözüm


    4) Karşına çıkan sayfadakilerin hepsi Türk guildi ve başarısına göre sıralanmış durumda. Eğer bunu ana sayfada yaparsan tüm realmlerdeki Türk guildlerini görüntülemiş olursun.


    Soru: Bu guildler Horde mu Alliance mı nasıl anlarız?
    - İsmi kırmızıyla yazıyorsa Horde, mavi ile yazıyorsa Allliance.


    Soru: Ben tarafımı seçtim, realmimi seçtim, karakterimle oynuyorum tam 54 level oldum. Neler yapabilirim?
    - 10 leveldan itibaren H'ye basarak battleground sırasına girebilirsin, 15 leveldan itibaren I'ya basarak dungeon sırasına girebilirsin. Onun dışında 90 level olana kadar kimse seni takmaz. Yani 90 level değilsen wow oynuyor sayılmazsın. Bütün ekşın 90'da başlıyor.


    Eklemeler yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 12 Şubat 2014; 1:11:35 >




  • harika konu ellerinize sağlık hocam artık şikayet ettiğimiz konulara cevap olarak bu konunun linkini de yapıştırırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Private Server`lar fazla kötülenmiş...

    Emeğe saygı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtlar1971

    Private Server`lar fazla kötülenmiş...

    Emeğe saygı.

    hiçbiri abartı değil, yaşadığım olaylardır.
  • Bu başlığın hemen altına yeni başlıyorum yardımmmmmmmmmm başlığı gelirse hiç şaşırmam
  • Wowprogress resminin üstünde wowhead in adresi var.. Wow headde bir oyuncu için en önemli sitelerden biridir ama orda hızlıca yazmaktan karıştırmışın heralde :)

    Emeğine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metamania

    Wowprogress resminin üstünde wowhead in adresi var.. Wow headde bir oyuncu için en önemli sitelerden biridir ama orda hızlıca yazmaktan karıştırmışın heralde :)

    Emeğine sağlık.

    eyvallah, o sırada birine laf yetiştiriyordum karambolde kaynamış.
  • ToughGui çalışıyor

    Bu yılın başlarında ben de bu konuya parmak basmıştım. Fakat elimin altında bir bilgisayar bulunmadığından sorunun çözümüne pek katkıda bulunamadım. Birilerinin elini taşın altına koyduğunu görmek güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tough gui isiltimi caliyorsun :)

    isin acikcasi bilmeyenler icin soyledim, istanbula yerlestim. shift i bile calismayan bir laptopum var sadece. sistemimi kurana kadar el atamiyorum bu islere. ama boyle bir sey benim aklimda vardi :)

    eline saglik, cok guzel olmus. :)
  • Bilmiyorsam cahilliğime verin ama genelde forumlarda bu tip konular, sabitleme gibi bir şeydi adı, yeni açılan tüm konuların üzerinde durması sağlanıyor böylece hem konu arada kaynamıyor hem de (ufakta olsa bir ihtimal) insanlar girip nedir ne değildir okuyup ona göre yeni konu açıyor.

    Bunun dışında aynı konu defalarca işlendiyse ve cevabı forumlarda varsa ama insanlar inatla yeni konu açıyorsa konu sonunda wow forum admin (bilmiyorum var mı) tarafından gerekli açıklama yapılarak konu kilitleniyor. Bu bahsettiklerim donanımhaber forumlarında uygulanabiliyor mu bilmiyorum ama. Sadece bir öneri.

    Guide güzel olmuş eline sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nargrith -- 12 Şubat 2014; 14:57:53 >
  • nargrith N kullanıcısına yanıt
    evet konulari sabitleyebiliyoruz. ama sabitlenen konular forumun teknik yapisi nedeniyle daha cok gozden kacabiliyor.
    o yuzden bu konuyu bir iki gun birakip akabine kilitleyecegim.

    evet insanlar inatla konu actiklari zaman wow forum admini gerekli aciklama ile birlikte konuyu siliyor. yeri geliyor konu sahibine sayfalarca cevap yaziyor falan.
    bazi mesajlar siz gormeden dahi siliniyor, bazilari sikayetle bana geliyor. su ara evsizim biraz, bilgisayarimi henuz kuramadim ama mumkun oldugunca hizli mudahele etmeye calisiyorum, olmadi obur admin arkadaslar da bakiyor sikayetlere.

    kismetse guzel projelerimiz de var, daha guzel bir yer olacak forumumuz.

    tough gui a da butun cabalari icin tekrar tesekkur ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laiyaaa

    evet konulari sabitleyebiliyoruz. ama sabitlenen konular forumun teknik yapisi nedeniyle daha cok gozden kacabiliyor.
    o yuzden bu konuyu bir iki gun birakip akabine kilitleyecegim.

    evet insanlar inatla konu actiklari zaman wow forum admini gerekli aciklama ile birlikte konuyu siliyor. yeri geliyor konu sahibine sayfalarca cevap yaziyor falan.
    bazi mesajlar siz gormeden dahi siliniyor, bazilari sikayetle bana geliyor. su ara evsizim biraz, bilgisayarimi henuz kuramadim ama mumkun oldugunca hizli mudahele etmeye calisiyorum, olmadi obur admin arkadaslar da bakiyor sikayetlere.

    kismetse guzel projelerimiz de var, daha guzel bir yer olacak forumumuz.

    tough gui a da butun cabalari icin tekrar tesekkur ediyorum.

    Öh leyla abla sen ne ara yetkili oldun ya. Sen hiç yetkili bi ablaya benzemiyodun :D
    Başlık hakkında: Işe yaramayacak. Türk halkı olarak kanımızda var araştırmamak. Insanlar okumak değil illa soru sorup kendisine özel cevap almak istiyor. Sanıyorlar ki kendileri diğer insanlardan farklı. Bunun birazda korkudan olduğunu ďüşünüyorum. Sonuçta paketleri almak falan para isteyen birşey ve gencimiz hata riskini almak istemiyor. Konu açıyor ki hata yaparsa hemen soruyu soruo cevabını alabilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: laiyaaa

    Tough gui isiltimi caliyorsun :)

    isin acikcasi bilmeyenler icin soyledim, istanbula yerlestim. shift i bile calismayan bir laptopum var sadece. sistemimi kurana kadar el atamiyorum bu islere. ama boyle bir sey benim aklimda vardi :)

    eline saglik, cok guzel olmus. :)

    İstanbul'a mı taşındın? Omg! :)

    @toughgui

    Eline sağlık çok güzel bir "WoW'a giriş" çalışması olmuş.
  • Gece Şarkısı kullanıcısına yanıt
    Evet ozellikle yeni nesilin bu konularda tembel oldugunun farkindayim ama bu hic birsey yapmayip kendi kendine duzelmesini beklememizi gerektirmez :)

    Emin olun bir cok mesaji daha siz gelmeden temizliyorum bile. Elimden geldigince de forumu temiz tutmak istiyorum. Rehber calismalarimiz surecek, en kisa zamanda bu tarz sorulara link verebilecegimiz linkler gelmis olacak, bir yerden sonra da bu sekilde acilan konulari direkt olarak silme yoluna gidecegiz.
  • JShephard J kullanıcısına yanıt
    geldim ali'cim, yerlesmeye calisiyorum, istanbulu terketmek icin hala sansin var :D
  • Ya o değil de ben hunter açtım; bir tane kaplumbağa eğittim, çok kuvvetli. İlerde raidlere tank olarak girebilir miyim onunla ?

    Şakası bir yana eline sağlık
  • Eline sağlık çok güzel hazırlamışsın
  • Bende başlamayı düşünüyorumda dolar olarak ödenme olmuyor mu?
  • arkadaşlar bu son olarak dahil olan panda ırkında horde yada alliance seçmyorsunuz direk ortada başlıyor tarafsız bi ırkmı yoksa daha sonra mı dahil oluyor ? bölümlere
  • EnverPasha kullanıcısına yanıt
    pandarianin ilk 10 levela kadar kendi ozel bolgesinde yaptigi questler vardir.
    sonrasinda horde veya alliance secerler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.