Şimdi Ara

P4 Soket 478 3200 1mb ile ilgili sıcaklık problemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci, Soket 478 3200mhz 1mb cache.
    Bilgisayar 1,5yıllık

    Müşterimizin şikayeti şu yöndeydi işlemcim çok ısınıyor ve bilgisayarım yeniden başlıoyr.. İlk önce yapılan testlerde problem anakartta görüldü ve anakart birebir değişim yapıldı.. Daha sonra müşteri pc yi tekrar getirdi şikayet bu sefer yüksek ısı. bilgisyar serviste baya bir incelendikten sonra teşhis koyulamadı çünki bilgisayar gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyodu.. sıcaklık ise full loadda 60~61derece seviyelerinde. internetten yaptığım geniş çaplı araştırmada bu işlemcinin 69,1dereceye kadar çalışabileceği yazıyordu ve aynı işlemciyi 70 derece seviyelerinde kullanan bir çok kullanıcının da olduğunu gördüm. Müşteri bir türlü ikna edemedim. intelin bu işlemcilerle amd nin gerisinde kaldığını bu işlemciler yüzünden amd nin ısı probleminin intele sıçradığına varıncaya kadar bir çok şeyi anlattım fakat müşteri kafaya koymuştu bu bilgisyar ısınıyor ve benden yazılı bir belge istedi. Bu bilgisayar bu sıcaklıklarda normal olarak çalışır gibisinden bi belge düzenleyip altına referans bilgi deyiphttp://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL8K2 bu linki ve burdaki Processor Specifications tablosunu belgeye ekledim. Daha sonra aklıma şu soru geldi müşteri bu belgeyle tüketici haklarından bir hak talep edebilirmiydi ? Epey zamandır bu işlerle uğraşıyorum böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum.. Eğerki Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada sıcaklıklar şöyle Boştayken 50derece civarında loaddayken 62 yi çok nadir geçiyor (ardarda 32m pi,3dmark 2005,prime gibi testlerle kasınca..)







  • bence muşteri pc nın başına ısıdan dolayı bir şey geldıgınde senı sorumlu gostermek için bunu yapmiş yani sen bu ısıda normal çalişır demıssın ama o çalişmamiş olacak' yani problem çıkarsa' ve sen sorumlu olacaksın. sanmıyorum başina bişey gelsın ve sanmıyorum t.hakları bu konuda ıntelın çalişma sıcaklıgını dıkkate almasın senınkını alsın zatende aynısı hiç bişey yapamaz bence
  • bu işlemci için stok fan ile bu ısı değerleri normal

    cpu fan,artic silver5 ve iyi bir kasa sirkülasyonu ile bu ısı aşağılara düşer
  • bencede değerler normal anlattım durumu dedimki eğer istersen kaliteli bir cpu soğutucu ile sıcaklığı düşürülebiliriz fakat onada yanaşmıyor..
  • Walla benim cpu 3ghz intel 70 ten aşağı düşüremedim stock fanla öpsünde başına koysun bence..
  • bunun aynısı dediğimde resmen müşteri YA BIRAK ALLAH'INI SEVİYOSAN dedi :) neyseki içim baya bi rahatladı..
  • 3.2 kullanıyorum.TT su soğutma,42 - 56.
  • İntel işlemciler öyle kolay kolay yanmaz!
    Prescott işlemcimi zamanında fanları kapatarak denemiştim. 74 dereceye kadar sorunsuz çalışıyordu. 75 derece ile beraber işlemci throttle adı verilen frenlemeyi yapıyordu. Yani Intel bir sistemde işlemci yanmadan önce eğer ısı problemi varsa ilk etapta frenleme sebebi ile kilitlenmeler yaşanır. Eğer bu frenlemeler yetmez ve işlemci ısınmaya devam ederse sistem kendini kapatır zaten. İşlemci normal sıcaklıklara düşünce tekrar sorunsuz biçimde sistemi başlatabilirsiniz.
    60 derece hatta bu yaz sıcaklarında maksimum 65 derece Prescott çekirdeği için gayet iyi bir değerdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.