Şimdi Ara

R580'i fırınladım ama şimdi daha büyük bir sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Samsung R580 sahibiyim (sahibiydim). Son 2 aydır ekran kartı sorun çıkarmaya başlamıştı. Cihazı biraz oynatınca (özellikle tabanının ağırlık dengesi değiştikçe, mesela masadan alıp diz üstüne koyunca) görüntü gidiyordu, ekranda anlamsız çizgiler noktalar veya bulanıklaşmalar oluyordu. Son 1 hafta içinde cihazı hareket ettirmesem de bu sorunlar baş göstermeye başladı ve dün akşam artık cihaz işlem yapamaz hale geldi. En sonunda görüntü %99 gitti ve ben de fırınlamaya karar verdim.

    Buraya kadar herşey plana göre gidiyordu ancak ısının eşit dağılması için pişirme poşeti kullanınca işler karıştı. Poşet, sıcaklıktan kartın üstüne doğru küçüldüğü için hareket halinde bazı kondansatörleri yerinden çıkarmış. İnsan eliyle lehim yapılabilecek kadar büyük ve net oldukları için sorun yok. Zaten önceki halinin fotoğrafı da var.

    Ancak 3 tane sorunum var ki bunları sanırım insan eliyle yapmak mümkün değil. Kartı fırın tepsisinden biraz sabırsızca aldığım için alt tarafına bakan yüzeyden 3 tane küçücük direnç düştü. Ne yaptıysam yerlerini tespit edemedim. Google'da da karşılaştırma yapabileceğim kadar net bir resim yok (arka taraf dediğim, işlemciyi ve RAMi takmadığımız yüzey).

    Birazdan kondansatörleri lehimleyeceğim ancak o dirençlere nasıl çözüm bulmalıyım? Bilgisayarın diğer her bir parçası tertemiz duruyor. Yedek parça niyetine satsam mı diye düşünmeye başladım. Çünkü 0 anakart 105 dolar Ebay'de, 450 TL ülkemizde. 100-150 TL'yi gözden çıkarmıştım ancak yeterli olmayacak gibi görünüyor.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.