Şimdi Ara

OSMANİYE TOPRAKKALE 25. MÜHİMMAT BÖLÜĞÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Osmaniye Toprakkalede askerlik yapacak arkadaşlar için bir kere olsun tam olsun diyerekten açıyorum bu konuyu etrafta aramayın.

    Osmaniye Toprakkale Mühimmat Bölüğü en rahat askerlik yapacağınız yerdir. Buraya düşenler gerçekten çok şanslı. Onlardan biri de benim. Komutanlardan yana sıkıntınız olmaz. Siz iyi olduğunuz müddetçe size biri laf etmez. Devrecilik bulamazsınız. Tabiki bazı durumlarda sıracılık vardır ama bunlar çok basit şeylerdir. Şikayet ederseniz göze batarsınız ve bu da hiç hoş olmaz. Maksimum 15 gün öğrenene kadar sıkıntı çekersiniz ona da sıkıntı denirse. Eğitim pek olmaz çünkü mühimmat bölüğüsünüz. Elbetteki belli başlı eğitimler var ama onlarıda spor maksatlı görün. Bir eşyanızın çalınma olasılığı pek yoktur. Arada bir tane dengesiz çıkar oda ayda bir. Dayak var mı diye soran olabilir. Yok öyle birşey. Komutanlar gerçekten anlayışlı, her hangi bir sorununuzu rahatlıkla çözerler. Hafta da bir çarşı izniniz var. Özel işleriniz varsa, abartmadan öğlene kadar izin alabilirsiniz. Komutanınıza verdiğiniz intibaya bağlı. Uzun dönemi kısa dönemi abi kardeştir. Sorunu pek olmayan bir yer. Gittiğinizde askere mi geldik diyebilirsiniz. Zaman çok hızlı akar. Askerlik ne zaman başladı ne zaman bitti farketmezsiniz.

    Çarşıya osmaniye merkeze gidersiniz. Bölüğe çarşıya gitmek için araç çağrılıyor. Dönüşte de belli yer var ordan toplanıp gidiyorsunuz. tek giderseniz minibüs bölüğün önüne gitmez, topluca gidince bölüğün önündeki yoldan gidiyor. Merkezde 1-2 hafta gezersiniz ama sonra rutin olur. Çarşıda gezilecek bir yer yok. yemek yer kafeye gidersiniz. Tavsiyem her hafta işiniz olmasada çıkın derim. Kafa dağıtmak, sivilden kopmamak için en iyisi. İki haftada bir çıkarsanız sıkıcı olabilir.







  • Eğitim BirliğiBKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
    Celp Grubu1
    Esas BirliğiK.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 2 NCİ MÜHT.BLG.K.LIĞI 25 İNCİ MÜHT.BL.K.LIĞI / OSMANİYE TOPRAKKALE / OSMANİYE

    Sa hocam verdiğin blgiler için sağol. Geçen sene mi ordaydın? Bir de askerlik gruplarında kısa dönemlerden kimse yok o tarafa düşen çok mu azınlık oluyo?
  • Aleyküm selam. 2013 Ağustosunda gitmiştim. Bölük her sene 30 kişiye yakın kısa dönem alıyor. oraya gittiğinde toplamda eski yeni 50 60 kişi oluyor. bölüğün toplam 120-130 arası kişi olur. Sonlara doğru 90-110 arası kalır. yarı yarıya gibidir. kısa dönem, uzun dönem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aske

    Aleyküm selam. 2013 Ağustosunda gitmiştim. Bölük her sene 30 kişiye yakın kısa dönem alıyor. oraya gittiğinde toplamda eski yeni 50 60 kişi oluyor. bölüğün toplam 120-130 arası kişi olur. Sonlara doğru 90-110 arası kalır. yarı yarıya gibidir. kısa dönem, uzun dönem.


    .Selamün aleyküm hocam..

    39 uncu mekanize piyade tugay komutan yardımcılığı hakkında bilgin var mıydı?

    Osmaniye merkezdeymiş sanırım
  • Aleykum selam. Merkezde bir tane vardi ama orasimi bilmiyorum, bir kere girdik iceri komutanla eger orasiysa kisa donem yok orda saniyorum. Astegmenlar vardi. Onlarinda canjna okuyorlar. Sevmezler kisayi uzunu. Merkez komutanliklar pek iyi degil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerim545 K kullanıcısına yanıt
    Kardeş aynı yerlere düşmüşüz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerim545 K kullanıcısına yanıt
    Kerim545

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesaj attım bakarsan haberleşiriz inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aske

    Aleykum selam. Merkezde bir tane vardi ama orasimi bilmiyorum, bir kere girdik iceri komutanla eger orasiysa kisa donem yok orda saniyorum. Astegmenlar vardi. Onlarinda canjna okuyorlar. Sevmezler kisayi uzunu. Merkez komutanliklar pek iyi degil.

    Merkezdeki komutanlık hocam. Kısa dönem piyade er çıktı.

    Karargah bölüğünde görünüyorum.
  • Hayırlısı olsun diyorum o zaman. Bizim bölük oldukça rahattı. Merkezde nasıl olur bilmiyorum. Çarşı izinleri de biz de her hafta çıkıyorduk, merkezde 15 günde bir olabilir. Yine de varsayımlı konuşmaktan kaçınmak istiyorum. İnşAllah çarçabuk bitirir evinize dönersiniz. Bizim yaptığımız askerlik değil çünkü zaman kaybı. Doğu gibi bir askerlik yapsak canımız feda.
  • Bende toprakkaledeyım mühimmatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son mesajın üzerinden uzunca bir vakit geçmiş. Ustalığımı ben de Eylül'de bu birlikte yapacağım.
  • ömrut kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlı olsun.
  • Konu eski biliyorum fakat yeniden aktif hale getirmek istedim. Kısmet olursa Haziranda oradayım. Gördüğüm kadarıyla bu birliğe giden asker sayısının az olması. Üniversite mezunuyum yedek sub. denedik çıkmadı. Üniversite mezunu olmamın avantajı olur mu? Burası hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Mühimmat bölüğü nedir, neler yapılır? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korhanylmz44 -- 16 Nisan 2021; 18:56:26 >
  • Korhanylmz44 K kullanıcısına yanıt

    Selamlar, devreyiz. Ben de üniversite mezunu olarak haziranda çağrılıyorum. Fakat KPSS sebebiyle ağustosa kadar kaçak olup gideceğim. Benim de lojistik be yapar eder pek fikrim yok 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trkkck41 T kullanıcısına yanıt

    Hakkında hayırlısı olsun devrem. Bakaya kalacaksın bunu göz önünde bulundurmuşsun herhalde, umarım sınavın iyi geçer.

  • Korhanylmz44 K kullanıcısına yanıt

    Evet tabi para cezasını biliyorum. İnşallah ikimiz için de. İsmini not ettim geldiğimde çayını içerim 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.