Şimdi Ara

Vitodens 200 pompa sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanırken iki gündür ilginç bir sorun çıktı ortaya daha önce bahsetmiştim ev 3 katlı villa 380m2 net alan var yaklaşık radyatör boyu 28m aliminyum, kazan vitodens 200 45KW, radyatörleri değiştirirken yer darlığı yüzünden dikine uzun radyatör şeçtim. yüksekliği 600 değil 2000 yaptım. sıkıntısız bir şekilde ısınırken iki gündür. üst katın radyatörlerinin alt kısımları buz gibi olmaya başladı. aslında radyatörleri ilk değiştirdiğimdede böyle idi ancak sirkülasyon pompasının max değere çıkarınca sorun çözülmüştü. pompa aynı ayarda çalışmasına rağmen şimdi radyatörlerin alt kısımları ısınmıyor. servis pislik tutucuda problem vardır dedi temizledim birşey çıkmadı. daha sonra servis pompanın yetersiz kaldığını denge kabı+ ek pompa ile sorunun çözüleceğini belirtti. ben ısrarla şuanki kullanılan pompanın değişmesinin sorunu çözebileceğini belirttim ama servis kabul etmedi. daha güçlü pompanın kazanın maksimum debisinden fazla olacağından tek başına daha güçlü pompa takılamayacağını, mutlaka denge kabı ile kullanılması gerektiğini belirtti.
    -oysaki kazının kılavuzunda maksimum debi 3.5m3/h gözüküyor. pompanın basma yüksekliği 9m için 1,75m3/saat gözüküyor. ayrıca 2m yüksekliğe 3,5m3/saat basabileceği yazılı,
    -benim anladığım kazandan geçebilecek maksimum su saatte 3.5m3, bunun 9myükseklikten geçmesi ile 2 metre yükseklikten geçmesi arasınada fark varmıdır. sistemde dolaşan su maksimum 80lt ancak var.
    - sormak istediğim mevcut pompa yerine debge kabı olmadan 9mye 3m3/h su basacak bir pompa ile değiştirmem mümkünmüdür.
    yada denge kabı mutlaka kullanılacaksa hangi pompa tercih etmeliyim.
    kazanın kullanma kılavuzu buradahttp://www.viessmann.com.tr/content/dam/internet-tr/datenblatt/PLA_Vitodens%20200-W%20B2HA_45%20-%20150%20kW_5870432.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan081 -- 1 Şubat 2014; 15:47:28 >







  • 132w wilo kullan yeterlidir denge kabına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu tür sorunlarda en güzel çözüm sisteme eş pompayı (kombinin içindeki ile marka model ve karakteristik eğrisi aynı olan) seri olarak tesisata bağlamak ve ilave pompanın elektrik bağlantısınıda kombideki pompanın klamenslerinden paralel olacak şekilde bağlamaktır.
  • Ben denge kabı kullanmadan çözebilirmiyim diye uğraşıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.