Şimdi Ara

CS6 Çalışmayı durdurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PS de uzman biri değilim öğrenme aşamasındayım pek bilgim yok yani geçen konularda birisi yazıların altına bu efekt nasıl ekleniyor yazmış o efekt ışık efektiymiş deneyeyim dedim onu seçince cs 6 çalışmayı durdurdu hatası geliyor donuyor program.

    Birde bir sorum olacak ilgili bir resim bulamadım resme karartma nasıl ekleyebilirim örnek olarak sağ köşeden ortaya doğru bi karatı efekti googlede aradım çıkan sonuçlar kenarları karartmaydı onu sadece bi köşeye yapmak istiyorum.

    Mesela bir portre yarısı gözükecek karartmalı bir şekilde.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: eghnacr

    PS de uzman biri değilim öğrenme aşamasındayım pek bilgim yok yani geçen konularda birisi yazıların altına bu efekt nasıl ekleniyor yazmış o efekt ışık efektiymiş deneyeyim dedim onu seçince cs 6 çalışmayı durdurdu hatası geliyor donuyor program.

    Birde bir sorum olacak ilgili bir resim bulamadım resme karartma nasıl ekleyebilirim örnek olarak sağ köşeden ortaya doğru bi karatı efekti googlede aradım çıkan sonuçlar kenarları karartmaydı onu sadece bi köşeye yapmak istiyorum.

    Mesela bir portre yarısı gözükecek karartmalı bir şekilde.

    Lisanslı program değilse arada sırada bu hataları verebilir, bazen bilgisayarının ram i yetersiz kalırsa gene photoshop efekt vermeye çalıştığın zaman kendini kapatabilir.

    Resme bahsettiğin karartı için, layer penceresinin altında soldan üçüncü ufak buton maske oluşturmak içindir. Önce karartma ekleyeceğin resmin üzerine yeni boş bir layer ekleyip onu komple siyaha boya. Sonra demin söylediğim yerdeki ufak butona tıklayarak üzerine maske oluştur. Sonra sol taraftaki araç çubuğundan gradient tool u seç. Bu tool seçili iken üst bardaki gradient renklerinin siyahdan beyaza geçişli olacak şekilde ayarlanmış olmasına dikkat et. Daha sonra seçtiğin gradient toolun imleci ile oluşturduğun maskeli layerin üzerinde karartmanın başlamasını düşündüğün noktadan, bitmesini düşündüğün noktaya kadar bir çizgi çek. Mantık şudur; photoshop gradient tool siyah beyaz dengesi ile çalışır, siyah olan yerleri saklar, beyaz olan yerleri gösterir, arada kalan grinin tonlarınıda ton değeri kadar opak/transparan yapar. Yapmaya çalıştığın şey bunun gibi birşey değilse ve örnek gösterirsen nasıl yapıldığını anlatmaya çalışırım.




  • Üstteki menüde filter bölümünde donuyorsa eklenti eksikliğinden kaynaklanabilir yada kurulum eksikliğinden kaynaklanabilir.

    Gölge için ise üst menüden Render - Lighting effects karıştırarak bulabilirsiniz
  • Hayır ışık efektine bastığımda sadece diğerlerine bastığımda uyguluyor ışığa basınca donuyor hata veriyor
  • erhanaky kullanıcısına yanıt
     CS6 Çalışmayı durdurdu


    Bunun gibi birşey hocam
  • önce ctrl shift u ya basarak siyah beyaz yapabilirsiniz. Sonra siyah beyaz fotoğrafları etkileyici hale getirmek için kontrast verin. bu işlemi image - adjustments - brigtness contrast tan yapabilirsiniz. Ctrl L , Ctrl M gibi kısayollarla da pozlama ayarlarını yaparsanız buna yakın sonuçlar alabilirsiniz
  • Ayrıca programı tamamen kaldırıp tekrar yükleyin sorunlar çözülür büyük ihtimal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.