Şimdi Ara

354. Dönem İL Jandarma K.LIĞI / HAKKARİ(Şubat 2014)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
8.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    Esas birliği Jandarma İl Komutanlığı HAKKARİ 'ye çıkan arkadaşlar bu başlık altında toplanalım. Bu başlık altından merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Daha geçtiğimiz hafta yakın bir arkadaşım kısa dönem Jandarma olarak Hakkari 'de askerliğini tamamlayıp geldi. En güncel bilgiler kendisinde bulunuyor. Kendisi Hakkari merkezde İl Jandarma Komutanlığında görevini bitirmiştir.

    Öncelikle herkesin İl Jandarma Komutanlığı'nda değil farklı birim ve ilçelere dağıtılma şansıda var. Söylediğine göre gönüllü olanlar ile kura da çıkanlar bu şekilde dağıtılıyorlar. Bu tabi ki esas birliğimiz olan Hakkari'ye gidince belirlenecek bir durum. Söyledğine göre birkaç karakol, yol kontrol noktasında ki karakollar ve yine İl Jandarma Komutanlığı'nın yanındaki cezaevinde görev alabiliriz. Birde tabi ki İl Jandarma Komutanlığı'nda.

    Bunların dışında benim eğitim birliğim KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU sonrasında bildiğiniz üzere Hakkari. Kütük ve ikamet DENİZLİ'dir.

    Arkadaşım ile görüştüklerimde edindiğim bilgileri bu mesajda tekrar ileteceğim sizlere. Sizinde sorularınız olursa sorarım ve bilgilendiririm.

    Şimdilik bu kadar zaten epey bir konuştuk bilgi aldım arkadaştan yarında beraber asker pazarına çıkıp ihtiyaçları alacağız. Bu alışverişten sonra buraya da eklemeyi düşünüyorum. Özellikle Hakkari ile ilgili yapılması gerekenler gibi düşünebilirsiniz. Heryerin şartları farklı sonuç olarak. Eğer bilmeden bu asker pazarlarına giderseniz adamlar elinden geldiğince kazıklamaya ve alttan girip üstten çıkıp farklı şeyleri de lazım olur mantığıyla aldırmaya çalışacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GX2_ -- 27 Ocak 2014; 17:36:57 >



  • Kardeşim selam telefon konusunu nasıl yapabiliyoruz orada telefon sokabiliyor muyuz ya da nasıl sokabiliriz ? Birde van ktm dedikleri gibi cok can sıkıcı mı ktmsiz teslim olabilme sansımız var mı ? ve neler alınması gerekiyor bir liste hazırlamıs mı arkadasın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spencerturk

    Kardeşim selam telefon konusunu nasıl yapabiliyoruz orada telefon sokabiliyor muyuz ya da nasıl sokabiliriz ? Birde van ktm dedikleri gibi cok can sıkıcı mı ktmsiz teslim olabilme sansımız var mı ? ve neler alınması gerekiyor bir liste hazırlamıs mı arkadasın ?

    merhabalar kardeşim bu soruları sordum arkadaşa konuştuk fakat asıl yarın görüşeceğim son görüşlerini ve sizin sorularınızı detaylı bir şekilde sorup cevap vereceğim, o nedenle yarına hem alınacak listesini hemde diğer telefon olsun ktm ulaşım ve yerle ilgili detaylı bir bilgilendirme yazacağım bir gün daha sabretmenizi rica ediyorum ;)
  • merhaba arkadaşlar bu kadar mıyız

    bugün arkadaşımla buluştum konuştuk ve asker pazarlarına da uğradık. Önce alışverişten gireyim konuya ve alışverişi daha yapmadığımı da ekleyeyim şimdilik biraz piyasa yoklaması gibi oldu. Şöyle diyelim eğer ıvır zıvır birşeyler götürmek istemiyorsanız ki tecrübeli arkadaşıma göre de gerekli değil 50-100 aralığına bu işin içinden çıkabilirsiniz. Açıkçası 50'den başlar 300 'lere kadar bile gidebilir.

    Genel itibari ile askerlik malzemesi satan yerlerden alınacaklar iç giyim alt üst bunun içinde 2-3 çift işinizi görecektir ki gidince yine birliğinizdede size verecekler ayrıca kantinlerde de oldukça uygun fiyata bulunmakta. Bunun dışında bildiğiniz üzere Hakkari soğuk bir yer ve arkadaşım geleli 7 gün olmasına rağmen hala ayak parmaklarını hissetmiyor. O nedenle en önem verdiği şeyler başında kişisel bakım ve soğuktan korunma geliyor. Aslında soğuktan korunmak için ne kadar önlem alsa bile pek kar etmemiş ki bu ayak ve el paket ısıtıcıları bile hiçbir halta yaramamış. Elinde sıcak bir his versede ayakta nafile. Ayrıca botlar önceleri geçirmese bile zamanla kar sularını geçirmeye başlıyor. Bu nedenle olabilirse 1-2 numara büyük bot tercih edin. Bunun dışında çorap alacaksınız ve kaç çift olacağına kullanım durumunuza göre karar verin. Çoraptan ziyade askeri malzeme satan yerde çok güzel kalın mes'ler var onlardan almanızı şiddetle tavsiye ediyor kendisi. Birkaç kat giyeceğinizden emin olun Birde şunu hatırlatmak isterim herşeyi kendinize yük etmeyin orada eğer merkezde il jandarma komutanlığında olursanız çamaşırhane de bulunmakta.

    Bunların dışında diğer önemli nokta dolap için caydırıcı niteliği bulunan açma-kapama için bir kol gibi birşey var onu tavsiye etmekte ve kesinlikle çanta botlar ve diğer lazım olabilecek yerler için birkaç kilit. Açıkçası kişisel bakım ürünlerinizi askeri malzemeler satan yerler yerine marketlerden edinirseniz daha karlı olur. Özellikle el kremi gibi koruyucu malzemeleri kesinlikle unutmayın. Sadece el değil ayak bakımı içinde krem olabilir. Elinizden geldiğince soğukta olsa her gün ayaklarınızı yıkamaya gayret gösterin.

    Yazı çok uzun olmasın alışverişi yaptığımda gerekli yerlere değineceğim başka konulara geçelim...

    Bizim gibi kısa dönem yapacak arkadaşlar Kastamonu 'dan sonra KTM ile Ankara'ya geçecekler ve ordan uçakla Van KTM 'ye katılacaklar. Sonrasında ise Hakkari 'ye esas birliğinize gireceksiniz. Burada kura yöntemi ile gelen askerler ihtiyaç durumuna göre yol kontrol noktası, karakol ve cezaevine verilebiliyor. Diğerleri ise İl Jandarma Komutanlığında kalıyor. Arkadaşım merkezdeki İl Jandarma Komutanlığı'nda askerliğini tamamladı. Tabi orada ben şu karakola gitmek istiyorum diyen gönüllüleri de kırmıyorlarmış Bu aşamadan sonra yerler belirlenmiş oluyor. Kısacası İl Jandarma Komutanlığı alay binası çokta büyük bir yer değil bir lise gibi düşünün. En üst katlar koğuşlar var. Önemli bilgilerden biri yemekler pek cezbetmyior ama hemen imdada dışarıdan sipariş yetişmekte ve bina arkasındaki pota altı denilecek bölgedeki tel örgülerden alınabilmektedir En çok ihtiyacınız olan şey ise kesinlikle kitap olduğundan bahsediliyor. Bol bol bunun için vaktiniz olacak.

    Nöbetlere gelirsek kısa dönemler günde gececi ve gündüzcü olmak üzere iki gruba ayrılıp 6 saat nöbet tutuluyormuş. Telefon olayına gelince sıkıntı yok yeterki adamların gözüne sokmayın Note 3 lerle gezenler azımsanmayacak ölçekteymiş ve Hakkari'ye geçtikten sonra kargo yoluyla memleketlerinden telefonları göndertmişler. Bundaki amaçta film izleme vakit geçirme gibi düşünülebilir. 5 numaralı nöbet noktasından karşıdaki Kültür Merkezinin interneti çekmekte ve nöbet esnasında rahatlıkla film indirilebilmektedir benden söylemesi Devrecilik muhabbeti tabiki var. Koğuşta uzun dönem erler kısa dönem kasım grubu ve biz Şubat grubu ilk tarhilerde bir aradayız. Kısa dönemlerden çok sıkıntı çıkmasa da uzun dönemler her yerde olduğu gibi kralları belirliyor. İlk günler bir üst devreye terfi edene dek tuvalet ve koğuş temizliklerine hazırlıklı olun.

    Bunların dışında yine üst devreler bizleri yıldırmak için elinden geleni yapacaklar. Anlatılana göre haksız kaldığınız durumlarda sakın sinmeyin kabullenmeyin. Ama bunu yaparken tek başınıza da değil kendi grubunuzda takım halinde savunun. Gerekirse kavga etmektende çekinmeyin eğer duruşunuz iyi olursa ve kendinizi grup halinde diğer arkadaşlarla savunabiliyorsanız sıkıntı yaşanmıyor. Ama herkes kendi bacağından asılır hesabı ile etliye sütüye karışmazsanız bir gün gelir sizi de bulabilir. Sırf bu nedenlerde sabah 3'te 4'te kaldırılabilir başınıza türlü işler gelebilir yine uyarılan diğer noktalar.

    Şimdilik benden bu kadar aklıma geldikçe devam ederim...


    Bu arada yukarda pota dedim 5 nolu nöbet noktası dedim dışardan yemek dedim ve telefon dedim. Merak etmeyin bunların hepsi ordakiler ve komutanlar tarafından biliniyor burda ifşalık bir durum yok yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spencerturk

    Kardeşim selam telefon konusunu nasıl yapabiliyoruz orada telefon sokabiliyor muyuz ya da nasıl sokabiliriz ? Birde van ktm dedikleri gibi cok can sıkıcı mı ktmsiz teslim olabilme sansımız var mı ? ve neler alınması gerekiyor bir liste hazırlamıs mı arkadasın ?

    Telefon konusu Hakkari 'de pek sıkıntı değil asıl sıkıntı eğitim birliği'nde olabilir fakat sokabileceğiniz yöntemlerde mevcut. Başlangıç için eski ya da ucuz yollu iş görecek telefon götürülebilir. Yakalansanızda korkmayın kolay kolay hakkınızda işlem yapılmıyormuş. Eğer telefonunuz alınsa bilr sim kartınızı size veriyorlarmış çoğu yerde en azından. Bu dediklerim tamamen eğitim birliği daha çok ta Kastamonu ile ilgili.

    Hakkari 'ye gelirsek birçoğu ucuz yollu telefonlardan Hakkari 'de memleketlerinde bıraktıkları cihazlara terfi etmişler. Kargo yolu ile talep edebiliyorsunuz ve sıkıntısız alıyorsunuz. Dediğim gibi 5 nolu nöbet noktasından tam karşıdaki binadan internet erişimi var. Aslında alay içerisinde de internet olmasına rağmen şifresi erlere verilmiyormuş. Birde telefonları kesinlikle yanınızdan ayırmamanız ve fermuarlı cepli bir eşofman takımı getirmeniz iyi olur. Yatarken bile cepte ya da yanınızda bulunacak.

    İkinci sorunuz için ise arkadaşlar Ağustos celbinde giderken sizin düşündüklerinizi düşünmüşler fakat Van KTM çok çok iyimiş özel konteynırlar içerisinde duş ve mutfak imkanları var ve tertemiz. Oraya girmeden önce bir an önce Hakkari 'ye geçeriz diyen elemanlar bu ortamı görünce biz burda 5 ayda kalırız demişler Fakat bunlardan sonra gelen diğer celp dönemindeki arkadaşlar bu konteynırların anasının halini hatrını sormuşlar ve ne yazıkki kullanımdan kaldırılmış. O nedenle şu anda ne var pek bilgim yok ama sıkıntı olabilir. Fakat bu bölgeye KTM dışında geçmenizi de tavsiye etmem.

    Liste için ise herhangi bir liste yok diğer mesajlarımda anlattığım gibi ince noktalar bunlar ve aklıma geldikte diğerierini de ekleyeceğim.
  • bizde birbirimize destek oldu mu hiçbirsey yapamazlar :) telefon işi cok iyi o zaman. van ktm nin su anki durumunu daha detaylı ogrenirsek ona gore hareket ederiz. yoksa ben hakkariye gidip tek basıma teslim olmayı dusunuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spencerturk

    bizde birbirimize destek oldu mu hiçbirsey yapamazlar :) telefon işi cok iyi o zaman. van ktm nin su anki durumunu daha detaylı ogrenirsek ona gore hareket ederiz. yoksa ben hakkariye gidip tek basıma teslim olmayı dusunuyorum

    Arkadaş kasım ayında gelenlere de sormuş Van KTM 'nin durumu aynıymış biraz sıkıcı fakat hiçkimse bireysel gelin demiyor önermiyor o daha başa belaymış maalesef. Telefon işinin garantisi olmasada yüksek olasılık ama her ihtimale karşı ucuz alsalarda sıkıntı çıkmayacak bir modelle gelin sonrasında kargolattırırsınız kendi telefonunuzu.

    Bu arada bugün sağlık problemleri hastanede olduğum için alışverişe çıkamadım yarın halledip buraya ekleyeceğim.

    Bu arada başka hiçkimse Hakkari 'ye gitmiyor herhalde bir ikimiz varız :D
  • yok var 3 4 arkadas daha sana ozelden facebookumu atmıstım oradan yazsana :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spencerturk

    yok var 3 4 arkadas daha sana ozelden facebookumu atmıstım oradan yazsana :D

    yok kardeşim çok fazla facebook kullanmıyorum maalesef, iletişim amaçlı orası çok daha geç olur
  • Ben de varım arkadaşlar :) Kastamonu 5. jandarma alay komutanlığı acemi dönem,Hakkari İl Jandarma Komutanlığı uzun dönem.Konyadan gelecem bende inşallah Kastamonuya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexigner42

    Ben de varım arkadaşlar :) Kastamonu 5. jandarma alay komutanlığı acemi dönem,Hakkari İl Jandarma Komutanlığı uzun dönem.Konyadan gelecem bende inşallah Kastamonuya

    uzun dönem demişsin ama, uzun dönem mi yoksa usta birliği mi demek istedin hoşgeldin bu arada
  • Hoşbulduk kardeşim aslında usta birliği demek istedim kısa dönem yapacağım inşallah bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexigner42

    Hoşbulduk kardeşim aslında usta birliği demek istedim kısa dönem yapacağım inşallah bende.

    Farkettim kardeşim bende senin ne zaman teslim 5'inde kastamonudayım ben
  • Bende 5 inde saat 3 gibi orada olurum inşallah kardeşim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gencler kisa donem hakkariye dusen arkadaslar suan 353/1 olarak hakkaride vatani görevimi yapıyorum safak atarsa 75 merak ettiklerinizi yanitlayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozel harekat hakkari

    Gencler kisa donem hakkariye dusen arkadaslar suan 353/1 olarak hakkaride vatani görevimi yapıyorum safak atarsa 75 merak ettiklerinizi yanitlayabilirim

    Allah hayırlısıyla bitirmeyi nasip etsin kardeşim.Özel harekattamısın sen ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet devreciligin olmadigi tek yer sizi buraya getircekler burda kuraniz olacak cezaevi yeni kopru il jandarma (devreciligin babasi var) hizmet muhafiz joh buralara dagiliminiz olcak torpil geçmiyor herkes kuea cekecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim Kastamonu 5. jandarma alay komutanlığı , esas birliğim Hakkari İl Jandarma Komutanlığı memleket kırklareli ama ordudan Kastamonuya geçecem hadi hayırlısı...
  • yaz beni de
  • YAZ BENİ DE :) KASTAMONU EĞİTİM HAKKARİ ESAS BİRLİĞİ KISA DÖNEM JANDARMA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.