Şimdi Ara

Sıcaklık Değişimleri Hasara Yol Açar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iş yerinde kullandığımız D90 var. Makineyi Sürekli olarak 25 derece civarı olan odamızda tutuyoruz, ancak fotoğraf çekimlerini bazen 0 dereceyi bulan soğukta yapıyoruz, soğuktan sıcağa geçerken gözlüklerim bile buhar içinde kalıyor, bu ani ısı değişimi makinaya zarar verir mi, yoksa bundan zarar görmeyecek şekilde mi üretildi.

    Daha önce ekranda problem oluştu ve serviste yaptırdık fakat sebebini tam olarak öğrenemedik, bu ısı değişimiyle bi alakası olabilir mi?



  • Ani ısı değişimleri kesinlikle zarar verir makineye. Sıcak bi ortamdan bi anda soğuğa girerseniz, ya da soğuktan bi anda sıcak bi ortama girerseniz gözlüklerde oluşan o buğu makinenin gerek lensinde, gerekse de elektronik kısımlarında da meydana gelir. Bunun için farklı sıcaklıklardan geçerken makinenin bi süre çantada kalması ve ortam ısısına ulaşmasını beklemek daha mantıklı bence.
  • Cevap için teşekkürler, dediğiniz gibi çantasının içerisinde dışarı çıkarıp, çanta içerisinde içeri almayı deneyeceğiz, problem çıkarmaya devam ederse, ısı değişimlerini engellemek için başka çözümler üretmemiz gerekecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.